Összetétele és aránya a ceramzit beton

  A konkrét megoldások igény szerint az összes építési ágazatban. CERAMZITOBETON – Klasszikus beton megoldás kiváló analógja. Az anyag jellemzője – az agyag granulátumok jelenléte kis zúzott kő helyett.

  Mi teszi a megoldást?

  A kiváló minőségű ceramzit beton készítéséhez a következőkre lesz szükség.

  • Agyagkomponens. A részecskeméret nem haladhatja meg a 20 mm-t. Csak így lehet elérni az anyag szükséges erejét és sűrűségét.
  • Konkrét. Megfelelő B15 és újabb anyagosztály. Ezzel kiderül, hogy felgyorsítja a dagasztás folyamatát, és megkönnyíti a keverék formájában történő elhelyezését is.
  • Cement. Az anyaglánc növeléséhez és a sebesség növeléséhez szükséges.
  • Homok. Ebben az esetben előnyben kell adni a karrier homokot, amely kitölti az ürességet az agyag részecskéi között.
  • Víz. Hidegnek és tisztanak kell lennie. A folyadék szennyeződésének jelenléte rontja a beton megszilárdulásának folyamatát.

  Szükség esetén a fűrészpor vagy a hamu hozzáteszi a készítményt. Amikor a ceramzit beton keverékét összekeverjük, először a tartályban nincs vízkomponens hozzáadása. A végén a folyadékot öntjük, ami lehetővé teszi a kívánt konzisztencia keverékét.

  Ahhoz, hogy kiváló minőségű ceramzitont kapjon, amely képes lesz megbirkózni a feladattal, szükség van a dagasztó összetevők arányának előre kiszámítására. Érdemes megjegyezni, hogy a tapasztalt építők már kiszámították a keverék optimális mennyiségét 1 köbméterre. Az online megtalálható az asztalban, amellyel a kívánt márka ceramzitobeton kapható.

  A táblázatban lévő komponensek arányát határozza meg, ha az anyagot tervezik. Az optimális aránya beton: 1: 3,5: 4,5, ahol 1 az egyik része a cement, 3,5 három és fél a homok tömítés és 4,5 – ezek négy és fél a ceramisit. A vizet elsősorban a végén 1,5 részen belül adjuk hozzá. A táblázat kiszámítja a beton M100, M150, M75, M50, M250 márkák arányait.

  Ceramzitobeton – univerzális anyag, validált az építési szférában. A keverék lehetővé teszi, hogy beállítsa a végső építőanyag sűrűségét, ami annyira népszerűvé teszi a ceramzitobeton. Az ilyen típusú betont a következő munkákban használják.

  • Az építés monolitikus vagy blokkfalak építése. A könnyű ceramzite beton megoldás lehetővé teszi a tartós blokkok, panelek és egyéb tervek készítését. A fürdők elsősorban egy ilyen anyagból származnak.

  • Padlótermék eszköz. A beton szükséges szilárdságának eléréséhez használja a keverési összetevők speciális arányát.

  • Az átfedésben lévő gyártási lemezek. Építési építés az öntési technológiákon történik. Plusz a clamzite-beton lemezek olyan anyag hőszigetelését tartalmazzák, amely lehetővé teszi a kívánt hőmérséklet fenntartását a szobában. Továbbá, a Ceramzite Betonból készült lemezek alacsony súlyúak, szemben a nedvességgel és a hosszú élettartammal szemben.

  • Alapítóeszköz. Erős alapok összeszereléséhez használjon speciális Ceramzite betont. A megoldás gyúrásakor a Portland Cement hozzáadódik hozzá.

  A keramzitobeton blokkok gyártása esetén különleges formákra van szükség. A kész keveréket be kell önteniük, majd kompakt a készítményt rezgéscsillapító eszközzel.

  Hogyan kell tenni különböző célokra?

  Ceramzito Beton – igény szerint, amelyet nem csak az építési blokkok összeszerelésére használnak. Az anyag előnyei.

  • Kis súlya késztermékek. A kagyló porózus szerkezete a kész kialakítás sűrűségét kevésbé teszi, amellyel könnyebbé válik. A Ceramzite-Beton blokkok telepítéséhez nem kell terjedelmes alapítványokat telepíteni, mivel az ilyen falakból származó terhelés kicsi lesz.
  • Kiváló tartósság. A Ceramzitobetont aktívan használják az alacsony emelkedésű építés, az épület falak, átfedése lemezek, padlók.
  • Jó hőszigetelés. Ez a paraméter lehetővé teszi a Ceramzite Concrete struktúrák használatát lakóépületek vagy fürdők építésében. Érdemes megjegyezni, hogy az anyag megtartja a hő jobb klasszikus betont.
  • Megbízható hangszigetelés. A ceramzitobeton falai segítségével megvédhetjük a helyiséget az utcáról az utcáról.
  • Ökológia. A Ceramzite Beton termékek gyártásához az agyagot és az agyagot használja. A keverék összetevői nem bocsátanak ki káros anyagokat a környezetbe, ami a blokkok és egyéb formatervezési minták használatát biztosítja az egészségre.
  • Hosszú élettartam. A Ceramisita termékek több mint 25 éve tarthatnak, nem pusztítva és nem deformálódniuk.
  • Kis ár. Az agyag alacsony költsége az anyagot megfizethetővé teszi és igény szerint.
  • A gyártás egyszerűsége. Teheti meg a keveréket. A lapátok alkalmasak erre, ha nincs lehetőség a dagasztó komponensek szervezésére a betonkeverőkben. Egy egyszerű technológia a Ceramzite-Beton blokkok gyártásához, saját kezével az anyagot népszerűvé tette.
  • Könnyű befejezni. Plusz Ceramzite Beton termékek – nagy felületi tapadás. Ez azt jelenti, hogy bármely készítmény gipszkeverékét tökéletesen tartják a falakon vagy a mennyezeten.

  Az anyag nagy teljesítményű jellemzői alkalmasak különböző célok elérésére. Ceramzitobeton gyakran használt padló, a padló kialakítása mind monolitikus és blokkok. A Ceramzite Beton használatának célja meghatározza összetételét és gyártási módját. Részletesen figyelembe kell venni, hogyan kell felkészíteni a beton minden lehetőségét a futási feltételekben.

  Átfedésekre

  A töltés átfedései a Ceramzite Beton speciális keverékét igénylik. A lemezek standard aránya:

  • Cement – 1 rész;
  • Homok – 4 rész;
  • CERAMZITE – 5 rész;
  • Víz – 1,5 rész.

  Lehetőség van a beton rugalmasságának növelésére úgy, hogy lágyítót adunk egy vödörbe, ahol a keverék elhelyezhető. Számos követelmény van az agyagoló lemezek használatára a lemezek összeszerelésére.

  A zsaluzat építéséhez acéllemezeket kell készítenie. Kívánatos, hogy profilozottak legyenek. Szintén szükség van a gerendák és rétegelt lemezek is. Az anyag szükséges erejének eléréséhez továbbá megerősítéssel kell megvásárolni. Az átfedés kialakításának eljárása a következő lépéseket jelenti:

  • Első rögzített gerendák – a jövőbeli átfedés alapjául szolgálnak;
  • A gerendák felett elterjedt fémlemezeket, amelyek a zsaluzat szerepét fogják játszani
  • A zsaluzat oldalfalai rétegelt lemezből állnak;
  • A megerősítő hálózat belsejében – a lemezlap kerete;
  • Az elkészített oldatot a zsaluba öntjük.

  A betonlapnak nem szabad kölcsönhatásba lépnie a nedvességgel és a szennyezéssel. Ehhez vízszigetelő réteget kell biztosítani. Vízszigetelő anyagok vásárolhatók a boltban. A vízszigetelő réteg eszköze segít felgyorsítani a keverék szilárdulásának folyamatát, amely lehetővé teszi a kiváló minőségű monolitikus szerkezet szerkezetét.

  Falak számára

  Nem titok, hogy a függőleges felületek építése, a Ceramzit beton összetétele meg kell változtatni. A megoldásnak sűrűbb konzisztenciájának kell lennie. A monolitikus falak megépítésére szolgáló recept megköveteli a következő összetevők előkészítését:

  • Cement M400 – 1 rész;
  • Homok – 1,5 rész;
  • sekély frakció gramm – 1 rész;
  • Víz – 1 rész.

  Az ilyen arány segít a maximális szilárdság elérésében és az anyag megszilárdulásának folyamatában. Érdemes megjegyezni, hogy a megoldás alkalmas az alacsony emelkedésű épületek falai építésére. A szerkezet maximális magassága nem haladhatja meg a három emeleten.

  A padlókhoz

  A ház padlójának kitöltése bizonyos feltételeknek való megfelelést igényel. Először is, a töltés keverékét szigorúan meg kell gyúrni az 1 m3-es megállapított arányokkal. A készítmény összetételét betonkeverővel vagy manuálisan hajthatjuk végre.

  A padló betonkeverékének aránya:

  • Cement M500 – 1 rész;
  • Kis kavics – 2 rész;
  • Ceramzite Sand – 3 rész;
  • Víz – 1 rész.

  Vizet adunk a végén, amikor a fennmaradó összetevőket alaposan összekeverjük. Érdemes kiemelni több funkciót.

  • Ha fém- vagy vasrészeket használ a padló folyamatában, hozzáadhat egy betont bármely márkához egy keverékhez. Biztosítani kell a szükséges erőt.
  • A padló monolitjának biztosítása érdekében hozzá kell adnia egy labdát a hőszigetelő komponensből. Az összetevő kiválasztását a jellemzőire támaszkodva kell elvégezni.
  • A padló létrehozásához egy további réteg jelenléte szükséges, amely megakadályozza a nedvességet a fa.

  A funkciók elszámolása segít a bevonás tartós és tartós bevonása. Ezenkívül a betonkészítmény alkalmas a jelenet eszközére. Szilárd és képes ellenállni az éghajlati és mechanikai hatásoknak.

  Ajánlások

  Ahhoz, hogy kiváló minőségű ceramzit-beton keveréket kapjunk, érdemes figyelembe venni számos ajánlást a szakemberektől.

  1. A keverék létrehozásához “mosott” homokot kell használni. Az ilyen anyag jobbá teszi a beton zsugorodást, valamint növeli az anyag erősségét.
  2. A keverék megbízható előkészítéséhez jobb használjon betonkeveréket. Manuálisan keverje össze a készítmény összetevőit is, de a minőség az alábbiakban lesz.
  3. A betonkeverővel való együttműködés során figyelembe kell venni az összetevők táplálásának sorrendjét. Először is, szükség van vizet a tartályba, majd cement, utáni homok. Utolsó összetevő – Ceramzit. Csak a maradék három formájú homogén tömegét kell hozzáadni.
  4. Ha a lapátokat a gyúráshoz használják, akkor az összetevők hozzáadásának sorrendje nem figyelhető meg. Mindenesetre azonban a ceramzitobetont csak a kvalitatív CPS kapunk után kell hozzáadni.
  5. Ha meg kell növelnie a ceramzit-beton keverék erősségét, érdemes megerősíteni.

  A felsorolt ​​ajánlások számvitelének elősegíti a ceramzite beton és megbízhatóságának magas színvonalát, amely az általa képződött termék vagy tervezés.

  Ceramzit beton – kereslet az építőiparban, amelynek előnye kis sűrűség. A ceramzit beton előállítására szolgáló keverék az építési feladattól függően van kiválasztva, amely meghatározza az alkatrészek helyes arányát.

  Hogyan kell főzni egy Ceramzite betont, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: