Rockwool “Sauna Batts”: A bazalt gyapjú előírásai fürdőhöz

Fürdő vagy szauna építése során fontos kiválasztani a falak megfelelő szigetelését. A belsejéből és kívülről. A falak, a padló és a mennyezet meg kell mentenie a felhalmozott hőt és fenntartani a kívánt hőmérsékletet. Gyakran a szigeteléshez használja a bazalt típusú ásványgyapot. A Rockwool szigetelést gyárt a szauna és a szauna Bats fürdők számára, amelyek hatékonyak és demokratikus áron vannak. Ebben a cikkben figyelembe vesszük az anyag előnyeit és hátrányait, megmondjuk a technikai jellemzőit és a telepítési módszert.

Jellemzők, előnyök és hátrányok

A “Sauna Batts” fürdőhöz a gyapjú hatékony hőszigetelő, amely:

 • Kis arányban van;
 • hőállósággal rendelkezik;
 • A Rockwool által gyártott kőgyárból származó különleges egységekben állítják elő.

Az anyag a szigetelő fürdők és a szaunák számára készült. A termék nagy előnye a hőszigetelés fokozott szintje, amely a villamosenergia- és tűzifa menthető. Egyrészt a Sauna Batts szauna alumíniumfóliával van ellátva, amely javítja a gőzszigetelési tulajdonságokat. A bevonat hozzájárul a fürdőben lévő hővisszaverődéshez.

A hőszigetelés szintjének emelése mellett a bazalt gyapjú rockwool megmenti a páros gátfilm további vásárlását, amelynek használata feleslegessé válik. Az egyetlen dolog, amit meg kell vásárolni a szigetelés mellett – az anyag, a levegő rés között, és a külső befejezés. Ennek a hőszigetelő terméknek egy másik pluszja tűzálló, ami fontos az ilyen helyiségek számára.

A bazalt gyapjú tulajdonságai megakadályozzák a szigetelés nedvesítését, amikor nedvességet kapnak.

Egy fontos előnye a bioscistance az áru, amely beszél alkalmatlanságáról élelmiszer rovarok vagy egereken, és megakadályozza a penész, gombák és baktériumok megjelenését és növekedését is. A Rockwool márka minden terméke környezetbarát természetes nyersanyagokból készül. Ez biztosítja az emberi test kényelmes klímáját. A Wattnak nincs negatív hatása, nem tartalmaz toxinokat.A “Sauna Batts” lemezeket a falak hőszigetelésére készítik párosított szobákban. Ha azonban megbízható rögzítőanyagot biztosítunk, akkor a mennyezetre szerelhető. Az egyes termékek méretei 1000x600x100 és 1000x600x50 mm, amely lehetővé teszi, hogy lefedje az egyik födém nagy területét.

Hála a fenti előnyök, a bazalt gyapjú „szauna palák” hosszú működési időszak, ami lehetővé teszi a tulajdonos a gőz sokáig nem gondolni a javítás.

Eladja az árut polietilén csomagokban.

Az anyag hátránya az, hogy a hatékonyság közvetlenül a mintától függ.

Előírások

A “Sauna Batts” hőszigetelő lemezek előírásai a következők:

 • Sűrűség – a terület 1 m2-es számlájára 40 kg-ra számol fel;
 • Hővezetőképesség – 10 0,036 watt állandóan;
 • A tűzveszélyességi lemezek a “G1” csoportra és a “KM1” osztályra vonatkoznak a tűzbiztonságra;
 • A hőmérséklet legfeljebb + 20 ° C;
 • A szigetelési savassági modul meghaladja a két egységet.

A Rockwool hőszigetelő anyagok fenti műszaki tulajdonságai a nagy teljesítményüket meglehetősen demokratikus áron beszélnek

Beépítési

A szigetelés felszerelése a szauna falakban.

 • Először is, szükség van a keret állványok közötti termékeket, és ugyanakkor hagyjon egy kis lumen 59 cm-t.
 • Ezután meg kell melegítenie a fürdőt, és már a meleg helyiségben a hőszigetelő lemez fólia rétegének felszereléséhez.
 • Ezt követően ajánlott alaposan kibaszni az összes varratot és ízületet. Az öntapadó szalagot ugyanazon alumínium fóliából kell készíteni.
 • Az utolsó löket lesz a ládák telepítése a bazalt pamut és a külső között. Ez később biztosítja a szükséges légrést.

Elvégzésére hőszigetelés a külső falak, telepíteni kell két rétegek Rockwool termékek: szauna palák és könnyű fátylak. A két lemez szükséges vastagsága 50 mm. A magas hőszigetelés megvalósításához ajánlott a téglák példáját követően rögzíteni a lemezeket.

A bazalt gyapjú telepítését egy professzionális mesterrel kell elvégezni, aki tapasztalattal rendelkezik a hőszigetelő munkában. A “Sauna Batts” lemezek független telepítésével lehetővé teheti az anyagok hatékonyságát, amelyek csökkenthetik az anyag hatékonyságát.

A fürdő javításánál kell gondolkodnia a kémény felmelegedéséről, amely a leggyakrabban a helyiség teljes részei füstjével van ellátva, és a magas hőmérsékleten túlfeszültségnek kell lennie. A bazalt gyapjú tökéletes a gőzfürdő ezen részéhez. A még nagyobb teljesítmény érdekében a márka tisztességes battles lemezeket kínál. Ezek alkalmasak a kandallók telepítésekor.

A fürdő padlószigeteléséhez két lehetőség közül választhat, attól függően, hogy milyen anyagot hajt végre. A fából készült bevonat esetében a láda használatával kell láncolni, hogy a földre konkrét analógot kell felszerelni. Ha egy fából készült padló van felszerelve a fürdőben, a kő pamut gyapjú a késések közötti konstrukcióba van szerelve, amely után a vízszigetelő anyagot elutasítják. A hidraulikus védelem az iker-aljzatba kerül, amely után meg kell szüntetni őket. Az építés befejezése után az építkezés fából készült padlóburkolattal van ellátva.

Betonpadló esetében egy másik technológiát használunk. Először meg kell telepítenie a bazalt gyapjú nagy merevségre egy előre alapozott felületen. A második szakasz az anyag vízszigetelése lesz, majd szükség van egy beton nyakkendő előállítására és a csempe elhelyezésére.

Mindkét esetben figyelembe kell venni a gyors víz kiáramlásának szükségességét. Ezért, a padló felszerelésénél ajánlott egy kis lejtőn egy pár fokon a leeresztő lyuk felé.

Vélemény

A hálózatban maradt ügyfelek között pozitív és negatív vélemények vannak. A legnagyobb előnyökkel rendelkező felhasználók a bazalt gyapjú kis vastagságát fontolják meg más hőszigetelő anyagokkal összehasonlítva. Nem befolyásolja az anyag hatékonyságát. A “Sauna Batts” optimális lehetőségnek tekinthető az ár és a minőség arányának. Kedveli a vásárlók tűzbiztonsági anyagokat, valamint a biostabilitásukat. Minden pozitív visszavonás egy hosszú működési termék élettartamáról szól, nem igényelnek cserét hosszú évekre.

Azonban nem minden felhasználó elégedett a megvásárolt árukkal. Sokan írnak az alacsony hatékonyságról nagy helyiségekben és az önmegépítés nehézségeiről. A hőszigetelő anyag “Sauna Batts” nem tudta fenntartani a fürdőt a fürdőkben több mint 30 m2-es területen, így a házigazdák rendkívül boldogtalanok maradtak, még a kis pénzügyi költségek ellenére is.

A szauna és a fürdő szigeteléséről nézzük meg a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: