Skolna a téglából csinálod magad

Skolna a téglából csinálod magad

Sokan közülünk csak imádjuk a füstölt élelmiszereket – hús, hal, akár zöldségeket is. Azonban néha nemcsak az üzletek árai, hanem a minőség. Régóta bizonyították, hogy elég gyakran a boltokban nincsenek füstölt, de az ilyen termékek utánzása. Speciális keverékek lehetővé teszik, hogy ugyanazt a halat füstölt aroma és ízlés. Sajnos, a minőség sok kívánsággal hagyja.

Akkor miért ne tegye a saját dohányzást? A dohányzáshoz való igazán jó termékeket nem nehéz, de maga a főzési folyamat semmi sem bonyolult. De biztos lesz abban, hogy a füstölt hús vagy a kedvenc makréla a sörre természetes és biztonságos lesz. De a legfontosabb – hihetetlenül ízletes.

De először meg kell építeni ezt a nagyon dohányzást. Ez ma is van veled és beszélni.

Skolna a téglából csinálod magad

Mit kell figyelembe venni az építés előtt

Gondolj a következő pontokra:

 1. Elhelyezkedés. Meg kell találni az optimális helyet, ahol a dohányzást elhelyezik. Nem szabad kényelmetlenséget, sem a szomszédjait. A füstölt szaga természetesen kellemes, de nem mindenki azt akarja érezni, hogy 24 órában naponta érezze.
 2. Anyag. Most a füst bármitől elvégezhető, egészen a régi hűtőszekrényig. Mindazonáltal a legjobb lehetőség a tégla. Tekintsünk csak egy téglát kizárólag tűzállóvá.
 3. Teljes típusú. Két hideg és forró. A kiválasztott típusból maga a készülék függ. Mert előre gondolok előre, hogy pontosan mit akarsz eredményezni.
 4. Termékek. Valószínűleg azt hitte, hogy dohányozni fogsz. A különböző termékek saját követelményeikkel rendelkeznek. Ebből nagymértékben függ a Smokehouse építésétől. Egyes termékek alatt meg kell adnod az eszközt. Vegye figyelembe, hogy.

Készült fajok

A dohányzás nagyon ősi módja az élelmiszer főzésére. Lehetővé teszi, hogy hatékonyan használhassa a fa képességeket. Ha egy bizonyos hőmérsékletet érünk el, a fa lassan csipog, kiemeli a szükséges füstöt, amelynek rovására kerül sor.

Az önálló dohányzás két típus:

 • forró;
 • Hideg.

A hideg költségesebb módon forduljon, de maga a főtt étel hosszabb ideig tárolódik.

Skolna a téglából csinálod magad

A forró dohányzás nem teszi lehetővé, hogy olyan sokáig tárolja az edényt a főzés után, azonban a termékek illatosak és finomabbak.

Skolna a téglából csinálod magad

A legfontosabb különbség a tervezésben rejlik. Tehát, ha a forró smokehouses van a hangsúly gyújtás közvetlenül a kamera, majd a hideg jelentette a helyét a hangsúly az oldalán, és a kamera, ahol a dohányzás történik, egy speciális eszköz kerül forgalomba -.

Hely kiválasztása

Tégla Smokehouse álló. Mert nem lehet mozgatni a helyről, hogy mozgassa. Ez azt sugallja, hogy a helyet különleges ellátással kell választani.

Kezdeni, válasszon egy kényelmes területet, amely egy bizonyos távolságra található a háztól. Sok füstöt fog kezelni, és a lakóhelyi helyiségekben való elfogadása nem kívánatos. Ezenkívül ez a füst képes ártani a fákat, az ültetvényeket. Következésképpen nem lesz olyan könnyű megtalálni a megfelelő helyet.

Mindez minden háztól függ. De a már tudja, hogy a választott tér már tudja.

Tervezés

Ahogy már megjegyeztük, a dohányzás időben szinte ki mindent, ami a kezében lesz. De a téglaeszközök különböző rendszerekkel rendelkezhetnek, a mérettől, a dohányzás típusától és így tovább.

Mindenesetre a fő szerkezeti elemek változatlanok maradnak:

 • Kandalló;
 • Kádár
 • Tűzhely;
 • Rács vagy tartók (a termékek dohányzik);
 • Fedő;
 • Téglák.

Ha hideg dohányzásról beszélünk, a füstellátást feltétlenül hozzá kell adni a designhoz, és maga a kemence maga nem a grillek alatt van, és az oldalán, hogy elkerülje a smolderingfa közvetlen hatását a tetején található termékekre.

Skolna a téglából csinálod magad

Építés szakaszai

A saját füsthélékének eldöntése, hogy világosan el kell terjesztenie a tervezett munkát, meg kell szakítani őket a megfelelő sorrendben lépéseket. Jobb alaposan felkészülni, és nem cselekedjünk ösztönösen lépésről lépésre. Így hiányozhat a fontos pillanatok és komoly hibák engedélyezése.

A Smokehouse építése több fő lépésre osztható:

 1. Előkészítő tevékenységek.
 2. Eszközök és anyagok kiválasztása.
 3. Könyvjelző az Alapítvány a jövőbeli konstrukció alatt.
 4. Téglafal.
 5. A füstellátás megszervezése (ha hideg dohányzás).
 6. Bevezető eszköz.

Skolna a téglából csinálod magad

Előkészítő munka

ELŐKÉSZÍTŐ TEVÉKENYSÉGEK nélkül nagyon jó minőségű és hatékony Smokehouse elég problémás.

Az előkészítés elsősorban az eszköz típusának megválasztásában van. Nem számít, mennyire hűvös, a hideg dohányzás a hidegtől nemcsak a főzés eredménye, hanem maga a készülék tervezési jellemzői is.

Miután meghatározta a dohányzás típusát, gondosan gondolkodnia kell a szerkezet elhelyezéséről. A választott szabályokról már elmondtuk, hogy nem kell gondoskodni.

Ne felejtsük el a minőségi anyagok fontosságát. Minél jobb a tégla és a kísérő elemek, annál hosszabb és megbízhatóbb szolgálja a csoda eszközét.

Készítsen rajzokat, valamint a jövőbeli épületek lépésenkénti megjegyzését, enyhíti a feladatot. Tehát szigorúan cselekedhet a terv szerint, hogy ne mozduljon el a fogantatottból. Ennek eredményeként kevesebb hiba, az eredmény jobb.

Például a dohányzók egyik rajzát kínáljuk, ha egy tűzhelyhez és a főzési tűzhelyhez kapcsolódik – a legnépszerűbb lehetőség.

Skolna a téglából csinálod magad

Skolna a téglából csinálod magad

Skolna a téglából csinálod magad

Füst rajz mangal.

Skolna a téglából csinálod magad

Szükséges eszközök

Természetesen a megfelelő eszközök és anyagok munka nélkül, nincs értelme. És a dohányzás gyártásához:

 • Tégla (kerámia vagy speciális tűzálló, de nem csak szilikát);
 • Agyag (kész száraz keverékekkel helyettesíthető);
 • Lapát;
 • Egy tartály az oldathoz;
 • Fa ajtók a Smokehouse-hoz;
 • A fémből származó rács vagy rúd, amelyen a termékek találhatók;
 • fémtető (ha egy kis eszköz van gyártva);
 • Egy kalapács;
 • Építési szint;
 • Kelma és spatula;
 • Alapítvány alkatrészeinek készlete.

Alapítvány

Az alapítványnak külön kell beszélnie, hogy külön-külön beszéljen. Szervezete számára fémhálót használhat beton, törmelék és homok, vagy egy betonlap.

Ha úgy dönt, hogy konkrét párnát készít, akkor a műveletek sorrendje a következő:

 1. Az első szivattyúzza a kívánt mélység gödörét.
 2. Ezt követően a kapott gödör alján, homokos homokkal. Ez a réteg megpróbálja szorosan pusztítani, sima.
 3. Ezután a hálót a gödörbe helyezzük, és a beton kitöltése.

Mindent továbbra is várnia kell a beton öntését, és az építés maga is elindítható.

Ha lehetősége van arra, hogy a töltés helyett megerősített betonlemezet használjon, biztosan használom. Sokkal könnyebb és gyorsabb, plusz nincs szükség további munkára.

Skolna a téglából csinálod magad

Kőművesség

A pasztell, a kanalak és a téglák csiszolása a következő rajzon jelenik meg.

Skolna a téglából csinálod magad

Az alapítvány befejezése után kezdődik a téglák lefektetése.

 1. Kezdjük, az Alapítványt kell alkalmazni a műhelyben. Egy kicsit több, mint a pasztellterület. Ezt követően a téglát is alkalmazzák. A csomópont előtt nem kellene kapnia.
 2. Most a csonk villog, ami lehetővé teszi a függőleges varratokat. A kőzetet meg kell nyomni, amely lehetővé teszi a “zúzás” megoldást, amely alatt van. Mozgassa a csomópontba.
 3. Ha a nyomás következtében a megoldás a varrásból megy, a többletet egy simítóval tisztítják. Annak érdekében, hogy biztosítsuk a tégla helyes helyzetét, egyszerűen csak egy kis gumi kalapácsot találhatsz. Próbálja meg rendszeresen figyelni a falazat sarkát az építési szint segítségével. Ezt az egyes sorok elhelyezésénél teheti meg. Ne felejtse el mérni a falat rablással vagy szintjével.
 4. A függőleges és vízszintes varratoknak körülbelül 12 milliméter vastagságúnak kell lenniük. Ez ideális.
 5. Fontos pont az alsó sor alsó sorának függőleges varratainak átfedése a sarkok elhelyezése során. Ennek köszönhetően létre kell hozni egy kötést. Tekintsük a kőművességet, hogy kezdje a szöget, hogy nincsenek problémák később.
 6. A falazat végső szakasza varratok lesznek. Ez vonzóbbá teszi a tervezést.

Forrás a füstért

Ha a füst hideg dohányzás, azt jelenti, hogy a füst kötelező eleme lesz.

Építsen ilyen kéményt, szükséged van egy speciális árokra. Szélessége körülbelül 0,5 méter, a mélység 0,3 méter, és a hossza körülbelül 2 méter.

A bordák téglája az árok falán van halmozva. A részhez tartozó megoldást az agyag aránya a 3-1. A kapott kialakítás egy fémelem tetején, az azbesztből áll.

Üzembe helyezés

A dohányzást tapasztaljuk:

 1. A megfelelő termék aludt a fűrészporba. A legjobb választás a cseresznye vagy a sárgabarackból.
 2. Világítsa meg a kemencét.
 3. Helyezze a kiválasztott termékeket a Smokilniba. A legjobb, ha a készüléket húsra vagy halra teszteli.
 4. A kimeneti cső bezáródik a fedélre, és az idő várja, amíg a készülék felmelegszik, a belső tér tele lesz füst. Így figyelheti, hogy mi történik belsejében, telepítheti a hőmérőt.
 5. Ha egy 600 fokos jelzőt ér el a hőmérőn, nyissa ki a kimenetet. A tetőn található.
 6. Következő lépés – 30 percig vár. A készüléknek dolgozni kell.
 7. Nyisd ki az ajtót, és szállítsa a termékeit. A színnek az aranyat, a húst vagy halat kell kijutnia – forró.

A tesztelés folyamatában meglehetősen lehetséges, hogy milyen füst jelenik ki a készülékből. Tehát néhány rés nem volt szorosan megmaradt. A tesztelés lehetővé teszi, hogy hibákat találjon, gyorsan megszünteti őket, és folytassa a füstölgő teljes működését.

Egy kis füst kialakítása

Készítsen egy kis dohányzó eszközt még önmagában is. Csak kövesse az ajánlásokat és lépjen lépéssel lépésről lépésre.

 1. Kezdjük, megtaláljuk a helyet a kémény telepítéséhez. Az intrakanális szakasznak körülbelül 30 cm-es méretűnek kell lennie, vagy egy kicsit kevesebb, szélessége 0,35 m, és a magasság 0,25 m. Optimális anyag – agyag tégla.
 2. A fényképezőgépi égés a létrehozott csatorna szélsőséges részében található. Fontolja meg, hogy a kamra magassága ne legyen több, mint 1,5 m. A téglák feltétlenül illeszkednek a bordákon.
 3. A csatorna elhelyezéséhez egy árok szükségesek. A mélysége körülbelül 0,35 m, és szélessége – 0,55 m. Ne helyezze a tűzoltót magasabbra, mint a fényképezőgép. Ha a készüléket a magasságra helyezi, akkor nem kell további tevékenységeket tennie. Ha nem, akkor a kémény jobb, ha körülbelül nyolc fokú lejtőn van. Alsó spress, majd téglafalt.
 4. Az új szakasz a kéménycsatornában található fal. A fal az alap alapon van felszerelve. Elemek a bordákon is. Győződjön meg róla, hogy a kötés mindenütt kiderül ugyanaz. A kapott falnak több tégla sorsát kell tartalmaznia, azaz magassága körülbelül 0,25 m.
 5. Ezt követően át kell fednie a csatorna tetejét a téglával. Az átfedést egy háznak kell elvégeznie, mivel a lapos kialakítás nem illeszkedik.
 6. A létrehozott kémény kapott csatorna végén a kamarák telepítve lesznek, ahol a dohányzás történik. Szerelje fel oly módon, hogy a csatorna mélyen menjen be, legfeljebb 0,3 m.
 7. A végső szakasz – a talajréteg rotorja a kamra szintjére. Fontolja meg, hogy a réteg magassága körülbelül 0,15 m legyen.

Skolna a téglából csinálod magad

A nagy füstölvek építésének jellemzői

Ha nagy füstölőt szeretne készíteni, akkor egy kis ház, mint egy kis ház.

Az építés folyamatában győződjön meg róla, hogy elindítja azokat az elemeket, amelyeken a kiválasztott termékek dohányzása. A kémény tetejére van felszerelve, szeleppel kiegészítve. Ez a szelep segít a hőmérséklet beállítását, valamint az elhaladó füstáram sebességét.

Maga a Smokehouse kialakításában egy további tartályt is tartalmazhat, ahol tűzifát tárol. Mindig a nagy dohányzó eszközökön kell lenniük.

Ne felejtsük el a raklapot, ahol az egész a főzés folyamatában alakult. És az ajtónak meg kell csalni agyagot, mint más szerkezeti elemek fából. Ez elkerüli a hirtelen tüzeket.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása