Szabályok a fafogyasztás otthoni fogyasztásának kiszámítására

A ház építőanyagként való használata sok pozitív pillanatban van. Ez a termék környezetbarát, megfizethető, és ennek megfelelően a legnépszerűbb. Csak akkor érdemes megfontolni, hogy egy faház építése előzetes előkészítést igényel és gondosan kiszámított becslésekre van szükség. Végtére is, az előzetesen átgondolt terv lehetővé teszi a költségek egyenletesen történő terjesztését, és megakadályozza a felesleges költségeket.

Sajátosságok

Ha építőanyagként egy sávot választ, akkor emlékezni kell arra, hogy többféle típusú, amelyek mindegyike saját megkülönböztető tulajdonságokkal rendelkezik. A leginkább elfogadható a fa 140×140 mm. És a bár lehet természetes páratartalom, profilozott és ragasztott. Az első lehetőség a leggyakoribb, mivel költségei lényegesen alacsonyabbak, mint a többiek. Elég tartós, és gyönyörű megjelenésű, amely nem igényel további befejező munkákat.

Profilozott időzítés típusa lezárt. Az ilyen anyag háza nem igényel további szigetelést, mivel a telepítés során meglehetősen szorosan rögzített. Zsugorodás körülbelül 5%. Csökkenése a fűrészáru vízszintes belső ellátása miatt érhető el. A rudak végső kötése maguk között a “Ship-Paz” koronák összekapcsolásának rendszerét biztosítja.

Sok faháztulajdonos megérti, mennyire fontos ez a paraméter. A zsugorodás nagysága számos mutatótól függ: az idővágó fa, az éghajlat, az építési idő és a fektetési technológia. Megtervezett és naplók, zsugorodás több mint 10%. Ezért a bár ebben az esetben pozitív pártja van.

A ragasztott nézet meglehetősen drága, amit az a tény, hogy a zsugorodás gyakorlatilag hiányzik. Ez az előny lehetővé teszi az épület működését közvetlenül az építési munka vége után.

Amikor a házat a templomból húzza, adjon neki, hogy álljon egy ideig. Ne tegye azonnal a dugványokat a jövőbeli ablakokhoz és ajtókhoz. Meg kell várni a zsugorodást. Csak a doboz állása után vághatja le a nyílást a koronán keresztül. Egységes zsugorodás esetén a falakat olyan fából készült fújókra összeszerelik, amelyek nem teszik lehetővé a vízszintes csavaró fát. A “téli” fa jobban alkalmas a ház építésére, mivel száraz. Következésképpen a zsugorodás befolyásolja az idő tényezőt, amikor a fa tüskés volt.

Mint korábban említettük, A ragasztott és száraz tervezett fa nem igényel “pihenést” az építés után. Az ilyen típusú zsugorodás százalékos aránya vagy jelentéktelen, vagy nincs nem. Csak itt és az ilyen sáv költsége meghaladja a profilozott opció 20-60% -át. Ha azonban a nyílások az ízületek közötti falakban jelennek meg, akkor ezeket a helyeket feldolgozni kell, például moha vagy juta érezhető.

Csak ne aggódj. A résidők megjelenése a szokásos és természetes folyamat, amelyet figyelembe kell venni az otthon építésénél és egy bizonyos típusú fűrészáru kiválasztásakor.

Kockage 100 négyzetméter vagy 120 kV. m függetlenül kiszámítható, ha figyelembe vesszük a szakemberek ajánlásait. Ebből következik, hogy van egy képlet a kockák kiszámításához, ismerje meg az anyag súlyát és mennyire hagyja el a bár a ház építését, például 200×200 mm keresztmetszetét.

Projektek

A jövőbeni projekt kidolgozása lehetővé teszi, hogy pontosan tudja, hogy mi lesz a ház, milyen anyagot és hol lesz a legfontosabb, hogy a becsült becslések hogyan lesznek. Az előzetes előkészítés jelentősen megmarad, nem csak a költségvetést, hanem az építésre fordított időt is. A projektnek figyelembe kell vennie a ház méretét, a szobák számát és a területüket, a padló számát, a fő házhoz tartozó további épületek jelenlétét. Szükség van az ablak és az ajtók helyének meghatározására is.

A méretek kiszámításához emlékezni kell arra, hogy a bár hossza 6 méter. Ha a ház fala meghaladja ezt a számot, akkor a gerendák megengedettek.

Mindezek a nehézségek megállíthatják az egész építési folyamatot. ezért,Ha nincs bizalom, hogy teljes mértékben megbirkózzon az összes munkával, érdemes felvenni a szakembert. Ebben az esetben, bár szükség lesz a túlfizetésre, de a kiadások indokoltak.

Az alapítás megépítése előtt 70 cm mélységben kell vágnia egy árokat, és a szélesség a padlók számától függ. A standard értékek 40-50 cm.

Ezután a törmelék és a homok keverékét kell elvégezni, amely az árkokba halmozódik. Az összes elem végrehajtása után a zsaluzat 1 méterre van felszerelve. Csak akkor önthet betont, amelyek az összetevők arányait személyes preferenciával határozzák meg. A folyékony tömeg csak akkor alkalmas, ha nincs repedések a zsaluzatban.

A falak építése a rangsorok feküdt. Az első pántos sorozatot óvatosan kell feldolgozni az antiszeptikus.

Az összes koronát minden 1,5 m-es méretű, 6×200 mm méretű körmökkel meghúzzák, vagy azokat a rozsdásodásnak is nevezik, hogy megakadályozzák a rudak vízszintes csavarását, amikor a fát szárítják. Így csökkenthető a falak zsugorodásának csökkentése. A sakk sorrendbe kerül, és vágja le a sarkokat függőleges minta.

A tető általában egy tartószerkezetből és fémlap tetőből áll. A láda megerősítése. A tető felépítése során az első szakaszot a felső koronához kell szabni egy rúddal, amelynek keresztmetszete 5×15 cm. Ezután telepítheti a rafting lábakat a 100×40 mm-es táblákból, egy méteres réssel. A frontokhoz 25×150 mm keresztmetszetű lemezeket használnak, majd a láda telepítési szakaszát.

Ha a tető puha anyagból készül, akkor két rétegben kell lefedni, hogy jobban megvédje a házat a nedvességtől. Ha a projekt olyan tetőtérképet biztosít, amelyet lakóhelyként fognak használni, akkor a hőszigetelés megvásárlása és a tető végső telepítése előtt telepíthető.

A Bruusyev házának saját megkülönböztető jellemzői vannak. Ez vonatkozik a fafajokra, méretét és jellemzőit. Ezért szükség van a projekt előkészítésére és írására az összes árnyalat olvasásával, hogy az építés kezdeti szakaszaiban ne merüljön fel semmilyen nehézség. Keret, kétszintes ház tetőtéri lehet 8×8, 9×9, 9×7, 10×10, 6×9 vagy 9-10 m.

A kiszámítás?

A ház építése meglehetősen bonyolult folyamat, de megéri. Végtére is, az eredmény lesz a saját vidékünk, amely az erdő vagy a tó mellett található. Ez lehetővé teszi, hogy évente legalább néhány alkalommal éljen a friss levegőben, vagy akár állandó szálláshelyet is. Valójában csodálatosnak tűnik, hogy inspirálja otthonát. Csak most már ugyanazt a hibát, amely a ház építésében, amely a teljes folyamat befagyasztásához vezethet.

Rossz számítások – ez a fő ellenség az építés során. A projektrajzok vagy becslések túlzott alakja súlyos következményekkel járhat. Ezért érdemes különös figyelmet fordítani az összes méret és a szükséges számú építőanyagok kiszámítására. Minden mérés általában a következő tényezőktől függ:

 • használt fa típusa;
 • rudak száma;
 • 1 köbméterben lévő rudak száma;
 • Mi a ház projektje.

A fűrészáru számának kiszámításához 1 köbméterben a legegyszerűbb módja. Ehhez a ház kerületét kiszámítják, szorozva magassággal. A kapott eredményt az anyag vastagságával szorozza. Az eredmény az a mennyiség, amelyet meg kell vásárolni. Csak érdemes megfontolni, hogy az ajtó és az ablaknyílások vágása jelentősen csökkenti a faanyag számát. Ezért 20% -ot kell hozzáadni az eredményhez. Ez lehetővé teszi, hogy megkapja a végeredményt. A belső falak esetében a számítás módja hasonló lesz.

Az első korona sokkal vastagabb, mint a többi. Számára a számítások külön-külön készültek.

Miután kapott adatokat a szükséges sávonként 1 köbméterenként, megtudhatja, hogy hány dolgot kell vásárolni. Nincs szükség közvetlenül a tárolóban egy mérőszalaggal, kiszámítja a termék mennyiségét. Az egyes sávok vastagsága és magassága eltérhet, ezért előzetesen meg kell határozni, hogy milyen méretre van szükség. A vastagság egy adott tartományban változhat, nevezetesen:

 • 100×100 mm;
 • 100×150 mm;
 • 150×150 mm;
 • 150×200 mm;
 • 2004200 mm.

A magasság a beavatkozási varratoktól függ. Mint azok kevésbé, a gyorsabb építési munka. Ami a szélességet illeti, ez a mutató fontosabb. Különösen akkor, ha egy házat állandó lakóhelyre építenek, amelyhez 200 mm vastagságú RAM illeszkedik. A különböző vastagságú és szélességű termékek különböznek egymástól, és az egyenlőtlen méretű rudak megszerzése rendkívül átgondolt. Tanulmányozza az összes árnyalat rendkívül fontos. Így lehet megmenteni és nem válni a fűrészelt fa tisztességtelen eladó áldozata.

Minden számításnak még mindig a projektfejlesztési szakaszban kell előállítani. Elkészített rajzok tanulmányozása, ismeretes, hogy mennyit és milyen anyagra van szükség. Ha ez a kérdésben van, érdemes felvenni az építőipari társaságokat, vagy olvassa el a speciális webhelyekről szóló információkat. Az interneten elkészített projekteket is megtalálhat a szükséges anyagok méretével és számával.

Tudjon meg többet arról, hogyan számolhatja ki a faház építésének számát, a következő videóból tanulhatsz.

Tippek

Mindenki arra törekszik, hogy tegyen valamit a saját kezével. Az ilyen munka több örömteli. És építsen egy házat – ez valóban nagyszerű eredmény, és egy hatalmas munka eredménye. A bár nagyon jó építőanyag. Jó az egészségre, és teljesen biztonságos. A fa, ellentétben más anyagokkal, nem tartalmaz káros szennyeződéseket, és pozitív hatással van az emberi jólétre. Például fenntarthatja az optimális páratartalmat a szobában.

A bár gyártásához vegyen egy egész fát és vágja a téglalap alakú gerendákat.

A tűlevelű fajták a legjobbak, mint tartós és tartós anyagok. Ezenkívül a gyanta nagyon jól megakadályozza a rothadásokat.

Mégis, még az ilyen magas színvonalú és természetes anyag is hátrányai vannak. Állandó impregnálást igényel, a fát védve a rothadás folyamatából. A következő mínusz magas költség, különösen a ragasztott fajok klaszteréhez. Ha az anyagot helytelenül szárítják, minősége jelentősen romlik.

Az előnyök és a hátrányok lehetővé teszik számunkra, hogy kompetensen megközelítsünk az építőanyagok fából való választását, kiszámítsuk az összes árnyalatokat, és teljes mértékben elkészítsék az építés megkezdése előtt. Ehhez információt használhat az internetről, és az összes számítás az online számológépben gyárt. Egy speciális online számítási helyszínen meg kell adnia az összes számot, és kattintson több gombra. Számológép A bevitt paraméterek alapján kiszámítja a ház építéséhez szükséges faanyag mennyiségét.

És meg kell felelnie a bár megfelelő méretének kiválasztására vonatkozó több tipphez, például:

 • 100×100 mm általában egy kis szoba kádként vagy nyári házként való létrehozására szolgál;
 • 150×150 mm jobban megfelel a teljes körű lakóépületnek;
 • 2004200 mm Alkalmas nagy házak építésére.

Az ajánlások több pontot tartalmaznak. Szükség esetén megrendelheti a kívánt sávméretet az eladóból. A sáv ragasztott nézete tartósabb, ami igazolja a túlbecsült költségeket. A szilárd sáv majdnem kétszer olcsóbb. Ezt azzal magyarázza, hogy a gyártás teljes folyamata könnyebb.

   A profilozott sáv tökéletesen megtartja az összes előnyös tulajdonságot, és az első helyen az ökológiában van más típusú termékek között. Egy faház építésénél, amely nem állandó lakóhelyre vonatkozik, egy ilyen paraméter, mivel a vastagság nem számít. Az egész évben a lakásoknak szigetelniük kell a falakat. Utolsó ajánlás – nem kellene kész projekteket vásárolni.

   Az interneten eljuthat olyan csalók, akik tudják, hogyan kell eladni az áruk szépen. Ez különösen igaz az építési szférára. A csavarok jól szerezték az emberek írástudatlanságát. Csak az élő felülvizsgálatokat és az igazolt webhelyeket kell bíznia.

   Értékelje a cikket
   ( Még nincsenek értékelések )
   Megjegyzések hozzáadása

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: