Szilikát téglák méretei

A szilikát tégla egy nagyon népszerű és kereslet építőanyag, amelyből számos épületet építhet. A nagy szilárdság jellemzi, amelyhez sok vásárló választja meg. Az építőanyag kiválasztásakor azonban nagyon fontos, hogy figyelembe vegye a dimenziós paramétereit. Ma részletesen elemezzük, néhány dimenzióval szilikát téglából készülünk.

Előírások

A szilikát tégla bizonyos technikai jellemzőkkel rendelkezik, amelyek nem kevésbé fontosak, mint a dimenziós paraméterek. Ezeket az anyag kiválasztásakor szem előtt kell tartaniuk. A szilikát fő jellemzői:

 • 150 kgf / cm2-et alkotó szilárdság szintje;
 • A nedvesítőszerek mértéke 9,4%;
 • átlagos súly – 3,2 kg;
 • A fagy és az alacsony hőmérséklet ellenállás – 35;
 • Sűrűségszint 1600 és 1900 kg / m között. kocka alakú.;
 • Az ilyen anyagok nedvességének százalékos aránya 4;
 • Nyaralás páratartalma – 20%;
 • A termikus vezetőképességi együttható működési feltételek alatt – 0,85;
 • Fagyállósági szint – az F25-től az F35-ig.

Érvek és ellenérvek

A népszerű építőanyag pozitív jellemzői tulajdoníthatók:

 • Környezetvédelmi biztonság – A szilikát téglák részeként nincs olyan veszélyes és káros összetevők, amelyek negatívan befolyásolják az emberi egészséget vagy a környezetet;
 • Nagy szilárdság jellemzői – A szilikát tégla meglehetősen nehéz, ha a technológiával és a kiváló minőségű nyersanyagokkal történik;
 • Jó hangszigetelési tulajdonságok – a szilikát téglából származó épületekben nincs extra zaj az utcáról, mivel ez az építőanyag nagyobb sűrűségű;
 • Számos színséma – Eladásra kerülhet, hogy nemcsak a szokásos fehér szilikátot, hanem piros vagy sárga téglákat is elérhetünk (az építőanyagok különböző színei a különböző pigmentelemek gyártása során különböző pigmentelemek hozzáadásának köszönhetően);
 • A hőmérsékleti ugrások ellenállása – A szilikát nem fél a hőmérsékleti módok változásaitól, még akkor is, ha rövid idő alatt fordulnak elő;
 • Nem rossz tulajdonságai a gőz permeabilitás – ennek a minőségnek köszönhetően, a szilikátból származó épületek “lélegzik”, és legyenek kényelmesek;
 • Az a lehetőség, együtt minden megoldások – a munka szilikát tégla nem kell keresni speciális falazó keverékek – mint építők kompatibilis minden termék;
 • Megfelelő geometria – A minőségi szinten végzett szilikát téglát egy jó geometria jellemzi, ezért egyszerű és hajlítható működésben;
 • Elérhető költség – szilikát tégla – nagyon kedvező és olcsó anyag található sok üzletben.
Olvasson tovább  A polikarbonát redőnyökről

Az építőanyag kiválasztásakor nagyon fontos, hogy szem előtt tartsuk egy másik jellegzetes minőségét – hidrofobicitás. Ezt a jellemzőt általában szilikát hiányosságának nevezik. Hasonló tégla erősen elnyeli a nedvességet pusztítónak. Emiatt a szilikát tilos az épületek homlokzati alapjainak homlokzata használatára – ilyen körülmények között ezek az építőanyagok gyorsan elrontják őket, mivel ezek a légköri csapadék negatív hatásai vannak.

Ezen kívül meg kell figyelembe venni azt a tényt, hogy a szilikát tégla bármilyen méretű jellemzi a magas hővezető és lenyűgöző súlya, ami miatt ez nem olyan könnyű munka ezzel az anyaggal. Mivel a szilikát kis méretű, nagyon sokat ér el egy vagy egy másik struktúra építéséhez, és ez nem mindig gazdaságilag nyereséges. Igen, és az ilyen helyzetben lévő kőműves megoldás bővelkedik.

Nézetek

Két fő fajta népszerű népszerű téglafogyasztók. Ismerje meg őket közelebb velük.

 • Áradó. Az ilyen építőanyagok különböző színben készültek (a leggyakoribbak szabványos fehér opciók). A teljes körű téglák szerkezetében nincsenek üregek és sejtek. Az ilyen anyagok sűrűbbek és kopásállóak, ami befolyásolja az élettartamukat. A teljes körű termékek súlya azonban lenyűgözőbb.

 • Üreges. Az ilyen téglák szabálytalanságokkal és üregekkel készülnek a szerkezetben. Az üreges szilikát, egy kis vastagságú kiváló minőségű falszerkezetek. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az ilyen termékek kiváló termikus tulajdonságokkal rendelkeznek – amelyekből meleg lakások vannak, amelyekben a kényelmes mikroklíma megmarad.

Gyakran üreges téglák vásárolnak a különböző nátriumtérképek építéséhez.

Szabványos méret

Napjainkban számos különböző szilikát téglát találhat, nemcsak a sűrűségszint, hanem a dimenziós paraméterek is. Tehát a szabványos termékek ugyanabból a kategóriából származnak (1 NF). Ezek a lehetőségek optimális méretekkel rendelkeznek (250x120x65 mm), amelynek köszönhetően kényelmes dolgozni velük.

A legnépszerűbb egyidejűleg, mégis egyszeri téglák mellett, amelyek mérete 250x120x88 mm, és a 250x120x138 mm méretű dupla szilikát építőanyagok, nagyobb tömeg és sűrűség százalékos arányúak.

Olvasson tovább  A kvarc homokról

Hossz

A szilikát tégla szokásos hossza nem függ a típusától (egyszeri, kettős vagy egyedülálló). Tehát a különböző termékek hossza paraméterei azonos értékű – 250 mm.

Ha az úgynevezett blokkról beszélünk, akkor a hossza 250 mm-ről kezdődik. A partíció építőanyagok hasonló paraméterekkel rendelkeznek.

Magasság

Az olcsó szilikát téglák kiválasztásakor meg kell őrizni a magasságuk paraméterét (szélesség). Válasszon termékeket az ilyen paraméterekkel:

 • Az egy téglákat 65 mm magasságban állítják elő;
 • a fele 88 mm magassága van;
 • A kettős blokkok 138 mm magasságúak (ezek a variánsok sűrűbbek és sűrűbbek és sűrűbbek).

Szélesség

A különböző kategóriákból származó szilikát téglák csak magasságban különböznek egymástól, és hosszabbak és szélességük mind azonosak. A standard szélesség 120 mm.

Természetesen a fogyasztóknak lehetősége van arra, hogy a nem szabványos dimenziós paraméterekkel rendelkező téglákat vásároljanak. Hasonló termékek megrendelésre kerülnek. Gyakran drágábbak, de ennek eredményeképpen a vevő ideális építőanyagokat kap, amelyek megfelelnek az összes szükséges követelménynek.

Súlytermék

A kiváló minőségű szilikát téglák megfelelő tételének kiválasztása nemcsak a hosszúságát, szélességét és magasságát, hanem a súlyt is figyelembe kell venni. Ez a jellemző közvetlenül az építőanyag-típusától függ. Vannak olyan modellek, amelyek ilyen tömeggel rendelkeznek:

 • A szilikát egyetlen teljes körű téglák súlya 3,7 kg;
 • A szilikát fél-és-és félig teljes körű termékeket 5 kg-os jelzéssel keletkezik;
 • A struktúrájukban (üreges) székes félig-harmadik anyagokat 3,9 kg tömegű;
 • A szilikát kettős üreges téglák 5,8 kg súlyúak;
 • A süllyesztett téglákat 3,2 kg tömeggel állítják elő;
 • A szilikát dombornyomott fajták súlya 4,1 kg;
 • A fedőlapok általában 2,5 kg tömegűek;
 • Többszínű szilikát téglák (arc) különböznek súlya 5 kg (standard).

Építőanyagok méretei Kubában

Mielőtt áttérne egy vagy más építési munkára, szem előtt kell tartani, hogy a mászó téglák kocka a falszerkezet hosszának paramétere, szorozva vastagságával és magasságával. Az ilyen számítások független elvégzésével a legnehezebb megérteni, hogy mi a falazat vastagsága, ha mindkét oldalon blokkolva van. Alapvetően, a szilikátfalon kockainak kiszámításakor a szélességi paraméter, amely 51 cm (egy ilyen falazat a leggyakoribb – 2 téglából). Ezért, amikor a téglafalabot négyzetben vagy köbméterben számlálja, tudnia kell, hogy melyik típusú falazatra van tervezve.

Olvasson tovább  Peskobeton M150 márka

Ha figyelembe vesszük a különböző méretű szilikát téglák átlagos fogyasztását egy kocka vagy négyzetméteren, akkor a következő értékekre érhető el:

 • A köbös kőműves mérőben 394 téglát tartalmaz, ha figyelembe vesszük a varratok feloldódását (kivéve a varratok – 512 darab);
 • Az egyszeri tégla egy köbös falazatmérőben 302 darab, oldott varratokkal (ha nem veszi figyelembe a varratok – 378 darabot);
 • A kettős tégla blokkok egy köbös falazatmérőben 200 darab lesz, figyelembe véve a varratok (kivéve a varratok – 242 darab).

Hasznos tanácsadás

Megfelelő szilikát tégla vagy gáz-szilikát blokk kiválasztása, rendkívül fontos, hogy figyeljen a méretére és a címkézésre. Ha nem megfelelő építőanyagokat vásárol, gyorsan elrontásba kerülnek, és nem fognak állni a rájuk továbbított terhelést.

A szilikát tégla használható további befejezésekhez az építési munka befejezésének folyamatában. Például, lehet, hogy egy olyan struktúra, előállítására, amely egy tégla tégla vagy egy gáz-szilikát blokk használtunk. A burkolat általában építőanyagokat használnak M150 márka.

Kiválasztott egy kiváló minőségű szilikát tégla, fontos, hogy figyeljen a termelés minőségére. Ez az építőanyag nem lehet zseton, repedések vagy mély karcolások. Az ilyen termékek valószínűleg nem szolgálnak hosszú ideig, különösen akkor, ha lenyűgöző terhelések vannak.

A megfelelő szilikát megválasztásában kizárólag a legmegfelelőbb méretekre kell támaszkodnia. Még a kis eltérések is elfogadhatatlanok.

A szilikát tégla nem ajánlott használni, ha tervezi a földterületet. Az ilyen struktúrák előállításához jobb a kerámiák építőanyagok használata.

A következő videóban várja a szilikát téglák előnyeit és hátrányait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Cybulya Guculka

Helló mindenkinek! Én vagyok Cybulya Guculka, és nagy lelkesedéssel osztom meg szenvedélyemet a háztartási gépek javításával és telepítésével kapcsolatban. Ennek az oldalnak az írójaként engem a technológia iránti szeretetem és a vágy hajt, hogy segítsek másoknak megérteni és megoldani a gépeikkel kapcsolatos problémákat.

Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: