Teljes éves vörös tégla: Jellemzők, típusok és méretek

A teljes munkaidős vörös tégla az egyik legnépszerűbb építőanyagnak számít. Széles körben alkalmazzák a csapágyfalak és az alapítványok felállítását, a kemencék és kandallók építésére, valamint a járdák és a hidak építésére.

Előírások

A piros teljes hosszúságú tégla egyfajta kerámia tégla, és nagy teljesítményű tulajdonságokkal rendelkezik. Az anyagot olyan tárgyak építésére használják, amelyek falai rendszeres tömeg, sokk és mechanikai terhelések. A teljes munkaidős termékeket gyakran használják oszlopok, íves struktúrák és pillérek készítésére. Az anyagnak a nagy terhelések ellenállási képessége az agyagösszetétel nagy szilárdságának köszönhető, amelyből készült.

A teljes körű téglák mindegyike egy adott szilárdsági indexet hozzárendelt, amely nagymértékben megkönnyíti a kívánt anyag kiválasztását. Az index két karakterből áll, amelyek közül az első, amelyet az M betű jelzi, a másodiknak digitális expressziója van, és bemutatja az anyagi szilárdság mértékét.

Tehát az M-300 márka téglaja jobb erővel rendelkezik, pontosan akkor használják, ha az utak és járdák karbantartását használják, valamint a hordozóoszlopok és az alapítvány építésével, míg a házi válaszfalak meglehetősen Alkalmas téglákhoz, m-100 és M-125.

Az anyag szilárdságának mutatói nagymértékben befolyásolják annak sűrűségét, amely azt jelzi, hogy az anyag mennyisége egy köbméterben van. A sűrűség fordítottan arányos a porozitással, és az anyag termikus vezetőképességének fő jellemzője. A teljes munkaidős vörös tégla átlagos sűrűsége 1600-1900 kg / m3, annak ellenére, hogy a porozitása 6-8% -os értékekben változik.

A porozitás szintén fontos működőképes, és befolyásolja a termikus vezetőképességet és a fagyállóságot. Azt százalékos arányban mérjük, és jellemzi a teljes test téglák szintjét. A pórusok mennyisége teljesen függ a gyártás anyagának és technológiájának céljától. Így, hogy növelje a porozitást agyagra, egy szalmára, tőzegre vagy apróra vágott fűrészporra, egy szóra, mindazon az anyagokra, amelyek az égés során, az égés alatt hagyják magukat, maguk helyett tele vannak levegő üregekkel.

Ami a termikus vezetőképességet illeti, a teljes körű modellek értékei meglehetősen magasak. Ez bizonyos korlátozásokat ír elő a lakóépületek teljes körű anyagának kialakítására, és további intézkedéseket igényel a homlokzatok szigetelésére. Tehát a teljes körű termékek termikus vezetőképességi indexe csak 0.7, melyet az anyag alacsony porozitása és a tégla belsejében lévő légréteg hiánya ismerteti.

Ez hozzájárul a helyiség akadálytalan hőeltávolításához, ami jelentős mennyiségű forrást eredményez a fűtésére. Ezért, amikor a vörös teljes körű téglájuk csapágyfalának megszüntetése esetén ezt a pillanatot figyelembe kell venni.

A teljes bőrű kerámiákat széles körben használják a struktúrák elrendezésében, amelyre a megerősített tűzbiztonsági követelményeket bemutatják. Ezt az anyag magas tűzállóságával és annak módosításával magyarázza, hogy ellenálljon a 1600 fokos hőmérsékletnek. Ez az eset mintegy chammed modellek, gyártásához, amely által használt speciális fénytörési agyagot magasabb égetési hőmérsékletet a termelés.

Nem kevésbé fontos mutató az anyag fagyállósága, amely a jelölésben is jelezhető, és az F (n) szimbólum jelzi, ahol n a fagyasztási ciklusok száma, amelyek ellenállnak a terméknek. A teljes éves tégla F75 indexmel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy legfeljebb 75 évig tartson, miközben fenntartja a fő működési jellemzőit, és nem deformálódásnak van kitéve. A hosszú élettartam miatt az anyagot gyakran kerítések, nyitott pályák és kültéri lépcsők építésére használják.

A vízfelszívódás is nagy hatással van az anyag munkakörülményeire, és a nedvesség felszívására és megtartására való képességét jelöli. A higroszkóposság a tégla határozza meg tapasztalt módon a folyamat szelektív vizsgálati tesztek, amelyben a száraz tégla először lemértük, majd vízbe helyezzük 38 órán. Ezután a terméket eltávolítjuk a tartályból, és újra mérjük.

A száraz és nedves tégla tömegének különbsége, és a nedvesség száma lesz, amit iszik. Ezeket a grammokat a termék össztömegéhez viszonyított százalékba fordítják, és a víz felszívódási együtthatót kapunk. Az állami szabvány normái szerint a nedvesség aránya a száraz teljes méretű tégla teljes tömegére vonatkoztatva nem haladhatja meg a 8% -ot.

Előnyök és hátrányok

Nagy kereslet és széles körben elterjedt a piros teljes körű tégla Az építőanyag számos fontos előnyével magyarázható.

  • A monolitikus kivitelezés miatt a tégla nagy nyomószilárdsággal és hajlítással rendelkezik, és a leginkább felelős építési területeken is használható.
  • Nagy fagyállóság kis mennyiségű pórus miatt, és ennek következtében alacsony anyagi higroszkóposság. Ez a tulajdonság lehetővé teszi az anyagok használatát az utcai struktúrák és a kis építészeti formák felállításakor.
  • Egyes modellek hullámzott teljesítménye lehetővé teszi egy tégla előmintás burkolatának használatát: egy bordázott felület nagy tapadást biztosít a gipszkeverékekkel, és nem igényel további eszközöket, például rake- vagy lánc-rácsot.
  • Magas hőállóság és tűzállóságú kerámia kő alapanyaggal falazó kemencék, fa kandallók és kéménycsövek.
  • A vörös tégla teljesen biztonságos az emberi egészségre, ami a gyártáshoz használt nyersanyagok természetes eredetének köszönhető.

  • A hosszú élettartam lehetővé teszi, hogy teljes körű termékeket használjon a lakóépületek és a középületek falak és alapítványok építéséhez.
  • Az univerzális geometriai alaknak köszönhetően a vörös tégla nem okoz nehézséget a tárolás és szállítás során, valamint elegendő fényt a falazatban.

Mint minden építőanyag, egy piros teljes hosszúságú tégla számos hibával rendelkezik. A mínuszok közül magasabbak, az üreges modellekhez képest magasabbak, a költségek, amelyek miatt több agyagot kell használni egy feltételes másolat előállításához, valamint az anyag alacsony hőmegtakarítási tulajdonságaihoz.

Ezenkívül a különböző pártokból származó másolatok némileg eltérőek lehetnek a színben, így egyszerre több raklapot vásárolnak, jobb, ha egy sorozatból és egy helyen vásárolnánk. A hátrányok magukban foglalják a termékek nagy súlyát is. Ez arra kötelezi a szorosabban a szállítás kiválasztását az anyag szállítás során, valamint figyelembe veszi a raktározási feltételeket és a daru terhelését.

Fajták

A piros teljes körű tégla besorolása számos jelzésen történik, amelyek fő része az anyag célja. E kritérium szerint a kerámia modellek több fajra oszthatók.

Magán tégla

A legnépszerűbb és keresett típusú, és az alapítványok, a falak és a belső partíciók építésére szolgál. A téglából származó nyersanyagok egy közönséges vörös agyag, és gyártása kétféleképpen készül.

  • Az első megkapta a félig száraz sajtolás módszerének nevét, és az alacsony páratartalommal rendelkező agyagburkolatok kialakulásából áll. A nyomógomb nagyon nagy nyomás alatt fordul elő, így a tisztességes nyers eléggé megragad, és a kijárat a sűrű és szilárd anyag.
  • A második módszert a műanyagképződés módszerének nevezik, és a nyersanyagok kialakítását egy szalagprés segítségével tartalmazzák, további szárítással és ürítéssel. Ily módon és a vörös tégla módosítások nagy részében.

Kamálott tégla

A tűzálló és a chamed agyagból származik. Részesedése a teljes termék tömege eléri a 70% -ot, ami az anyag szinte sebezhetetlen előtt nyitott tüzet, és lehetővé teszi, hogy a falazat, hogy ellenálljon annak hatását öt órán keresztül. Összehasonlításra érdemes megjegyezni, hogy a vasbeton szerkezetek képesek ellenállni a lángnak két órán át, és a fémszerkezetek – 30 perctől egy óráig.

Tégla felé néző

Sima vagy hullámos felülete van, és széles körben használják az épületek és a belső homlokzatok befejezésekor.

Ábra vagy alakú tégla

Nem szabványos formákban állítják elő, és a kis építészeti formák építésére és befejezésére használják, beleértve az íveket, az oszlopokat és az oszlopokat.

Klinker tégla

A legtartósabb nézet, és széles körben használják a járdák és az útburkolatok. A klinkeret egy hosszú élettartam, nagy szilárdsággal megkülönbözteti az M1000 index nagy szilárdságával, és fokozza a fagyállóságot, amely lehetővé teszi az anyag számára, hogy ellenálljon akár 100 fagyciklusnak.

A funkcionális célok mellett a kerámia teljes körű modellek különböznek a méretekben. Az elfogadott vendégek rendelkezései szerint a vastagságú téglákat egyetlen, egyszeri és kettős designban állítják elő. A leginkább követett méret (250x120x65 mm) és egyszeri (250x120x88 mm). Dupla tégla méretek elérése 250x120x140 mm.

A szabványos méretű termékek mellett azonban gyakran nem hagyományos dimenziók vannak. Ezek közé tartozik a euroids a 250x85x65 mm méretű, moduláris másolatok méretei 288x138x65 mm-es, valamint a hiányos modell 60, 120 és 180 mm hosszú és legfeljebb 65 mm magas. A külföldi gyártók téglája számos más dimenzióval rendelkezik, amelyek közül a legnépszerűbb 240x115x71 és 200x100x65 mm.

A piros teljes hosszúságú tégla nem a legolcsóbb építőanyag, ezért nagyon óvatosan és ésszerűen megközelíteni kell választását és megszerzését.

A következő videóban talál egy filmet az agyag tégla gyártási technológiai folyamatáról.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: