Tonteer: definíciós és feldolgozási technológia

A fafeldolgozás nagyon összetett folyamat, amely saját jellemzői vannak. Az egyik legkellemesebb anyag egy gondolkodó, a feldolgozás definíciója és technológiája, amelyet érdemes külön mérlegelni, mivel ez a téma nagyon fontos azok számára, akik komolyan fontosak a famegmunkálásban.

Ami?

Először is érdemes foglalkozni azzal, hogy ez egy gondolkodó. A név alapján már feltételezhető, hogy ez egy kis átmérőjű fa. Ha tisztázza ezt a definíciót, akkor A gondolkodó egy erdei kerek, a törzs vastagsága, amely a fajtától függően nem haladja meg a 300 mm-t. Általában ez az anyag leggyakrabban a tűlevelű fákban és egy kis erdőben találhatók, amelyek kis átmérőjének köszönhetően bizonyos területeken hasznosak lehetnek.

Alapvetően a gondolkodó fenyőből készült, mivel ez a fa meglehetősen vékony, és leggyakrabban az országunkban más tűlevelű képviselők között találhatók. Valójában a vékonyabb munkával való munka nem a legkellemesebb dolog, ami számíthat naplózó gyártókra. Mindegyik egy egyszerű okból – az ilyen anyag feldolgozása nem előnyös a költségen. Teljes körű Pailorams használata, amelyek képesek kezelni a nagyméretű rönköt a törzs megfelelő átmérőjével, csak többet költenek, mint amennyit később kaphatsz, eladhatod a vékonyabbat.

De egy ilyen anyaggal kell dolgoznia, és nem lehet bárhová menni, mert a vékony naplókból készíthetünk olyan termékeket, amelyeknek szüksége van a fogyasztóknak. Ezekből meg lehet jegyezni a különböző méretű, valamint a fiúkat és a kis táblákat, mind a szegélyezett, mind a szélezetlen. A fizikai jellemzők alapján, A tonomernek speciális feldolgozást igényel.

Ez vonatkozik a folyamatra, mind pedig a szakaszaira és a berendezésekre.

Feldolgozási berendezések

Az aggregátumok dolgozik egy thinter különböznek a hagyományos fűrésztelep és egy különleges design, amely együtt a költségeket, lehetővé teszi, hogy a gyártó, hogy használja a mechanizmusok és a szükséges teljesítmény csak vékony erdőben. Érdemes megjegyezni, hogy ezt a brusiális technikát egy bizonyos méretű fűrészelésre tervezték. Ezért a kizsákmányolás egyéni figyelmet és pontosságot igényel, mivel az erdei hordó átmérője nem olyan nagy.

“Termites” – gépek a hazai gyártó, aki a konstruktív jellemzőiknek köszönhetően jelentős mennyiségű fogyasztót tartalmaz. Előnyüket az egyszerűség és a megbízhatóság nevezhetjük, lehetővé téve a nyereséget, ha az ilyen anyagot vékonyabb és fűrészelésként is feldolgozzák. A gyártó modellkategóriájában érdemes megjegyezni a Brust 150e-6-at, amely a leggyakoribb módosítás, és a legtöbb másolat értékesített.

Ez a modell úgy van kialakítva, hogy az érzékelőt legfeljebb 6 méter hosszúságú, a 100-230 mm-es anyag méretének mérete esetén. A minimális hossza 1.8 méter.

A gépek adatsora a kis költségekre optimalizálva van, amely a tervezési funkciókban tükröződik.

  1. Trágya hiánya. Ez a funkció egyszerűen nem szükséges az érzékelő feldolgozása során, így szükségtelenül eltávolítva. Ez az a művelet, amely növeli a termék költségeit, amely a lekerekített orsó javítását, valamint a nagyobb adagolási sebességet tartalmazza. Mivel ezek az előnyök nem szükségesek, akkor a távollétük nem csak a gépet, hanem a működését is nyereségesebb.
  2. A maró tengelyek szinkron beállítása. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy sokkal kevesebb időt töltsön a gép beállítására, hogy többször gyorsabb legyen.
  3. A minimális átmérőjű fűrész telepítésének képessége. Tekintettel a törzs kis vastagságára, használhatod a kis méretű vágószerszámok munkájában, amelyek olcsóbbak, mint a szokásos fűrészmalmoknál.
  4. A működés lehetősége minimális számú fogakkal ivott. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy sokat takarítson meg a fűrészáruták felszereléséhez, mert a fűrészek nagyon drága komponensek. Általánosságban elmondható, hogy a szolgáltatási költségek 70 000 rubelrel csökkenthetők.

Vonatkozó Alapvető jellemzők 150E-6, Megjegyezhető a működési módtól függően szabályozott adagolási arány, és 4, 6, 8 és 12 m / perc. A száma a telepített fűrészek 1-6 darab, a teljes beépített gép teljesítménye egyenlő 97,2 kW, amiből 2,2 megy az etetési mechanizmus, 37 a fűrész orsó, valamint a 36 és 22 a maró orsó az első és a második sorozat, illetőleg. A gép hossza 5,15 méter, szélesség és magasság 2 m. Tömeg nélkül, és egy 4200 kg szerszám.

Egy másik híres gép az elő-250mt, amely univerzális technika, amikor 80-280 mm vékonyabb átmérőjű. Ebben az esetben a munkadarab hossza 1-6 méternél változik, és a végtermék méretét egy speciális elektron-vonalzó határozza meg, amely ezzel a modellel van felszerelve. Az ilyen eszköz jelenléte lehetővé teszi, hogy a késztermék megfelelő méretét pontosan állítsa be.

A modell előnyei között lehetséges, hogy megjegyezzük az energiafogyasztás csökkentését 76 kW-ra, míg a berendezés nem veszíti el teljesítményét és minőségét. Ez a funkció csökkenti a gép költségeit és költségét. Érdemes mondani a propil pontosságáról, amely 3 milliméter. Ennek köszönhetően annyi vagy hasznos anyagot kaphat, amennyire csak lehetséges, ami jelentősen befolyásolja az aggregátum nyereségét és önellátását.

A technika legfeljebb univerzális készítése, a gyártó görbéket és egyenetlen naplókat szolgáltatott, amelyek feldolgozhatók. A technológiai újítások most lehetővé teszik az ilyen anyagokkal és az illeszkedést. Most nincs szükség az erdő előzetes válogatása, mert az oldalsó malmok közötti működési távolság megváltozott, amelynek maximális referenciája 72 mm.

Beszéd más technológiai funkciók, akkor érdemes mondani a jelenlétét beépített lézerek, amellyel láthatjuk a sorokat vetületét képviselik a jövő anyaga ha használja már beállított paraméterek fűrészelés. Így a fa munkadarab sokoldalúsága és sokfélesége megemelkedik, és az elektronsoroló méretének telepítésének folyamata egyszerűsödött. Az alapvető műszaki felszerelések lehetővé teszik a jellemzők sorrendjét, például az adagolási sebességet, a maximális teljesítményt, valamint az összes motorhoz és meghajtót.

Vannak védőburkolatok, amelyek megakadályozzák a fűrészárga anyagok bevitelét a munkavállalóknak. A vízszintes lemezek száma elérheti a 6 db-ot. mindkét oldalon, az átmérőjük legfeljebb 250 mm. Az 5,5 kW-os aspirációs rendszerhez, az oldalirányú vágókhoz, az indikátor 18,5 kW. Ebben az esetben a vízszintes lemezek meghajtása 15 kW-ot fogyaszt, és a láncos takarmány 2.2 kW. A maximális forgási sebesség elérheti a 3000 fordulat / perc, mind az oldalsó malmok, mind a vízszintes lemezek számára.

A munkadarab maximum 15 m / perc, akkor két emberre van szüksége. Az egyik meghatározza a szükséges műszaki paramétereket, és a másik figyelemmel kíséri a folyamatot, ami figyelmet igényel. Az üzemi hőmérséklet-tartomány -30 és +40 fok között változik, a teljes tömeg 1950 kg.

Az érzékelő feldolgozásához szükséges egyéb eszközök között vannak olyan német analógok, amelyek nem rosszabbak a hazai.

A költségek általában magasabbak, de a legfontosabb jellemzők a feldolgozás hatékonyságában és a széles modelltartományban vannak.

A munka szakaszai

A munkafolyamat két vágóból áll, eltávolítja az oldalrészeket az anyagból, majd fűrészelést készít a fűrészeléshez.

Ezután a fűrészszerszámok vágóanyagot termelnek kis táblákba, amelyek méretei vannak beállítva vagy manuálisan, vagy az elektronikus vonal használatával, ha vannak ilyenek.

Az eredmény szerint kiderül egy egész csomagot, amely a táblák és két ló méretein, amelyeket a vágó működtetése révén eltávolítottak.

A TONETTERA munkájának videó felülvizsgálata az alábbi videóban spekulálhat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: