USP Alapítvány: Innovatív megoldások a házaknak

Az épület építése egy alapítvány telepítésével kezdődik, amely nemcsak megbízható alapon működik a szerkezethez, hanem az építési tartósságot is biztosítja. A mai napig számos olyan alapja van, de a fejlesztők alapja különösen népszerű a szigetelt svéd lemezek (UCP) használatával. Ez az anyag a modern technológiák szerint történik, az építés költségeit és idejét takarít meg, és kiváló hőszigetelő.

Ami?

Az UCHP Alapítvány egy olyan monolitikus bázis, amely a svéd tányérokból áll, amelyek szigeteléssel rendelkeznek az egész területen és a talp peremén. Az ilyen alapítvány az első emeleten kész padlóburkolat, a kommunikáció mellett is beágyazhatja a fűtési rendszert is.

A lemezek fektetése sekély, mivel kompozíciójuk magas színvonalú szigetelést tartalmaz – polisztirol hab, amely megbízhatóan védi a bázist az alulról a fagyasztásból. Ezenkívül az építőanyag olyan grafitrészecskéket tartalmaz, amelyek tartósak és ellenállnak a tápkábeleknek és a napfénynek való kitettségnek. Azt is érdemes megjegyezni, hogy az USHP Alapítvány soha nem ad zsugorodást – nagyon fontos, amikor épületeket építenek a problémás talajon.

A svéd lemezek eltérnek a hagyományos többrétegű struktúráktól, mivel jelentősen csökkentik az alapok kiépítésének költségeit. Ilyen elemeket lehet használni, például a kemény éghajlati körülmények között elhelyezett területeken, ahol alacsony hőmérsékletű rendszer és a tavaszi és őszi időszakban megnövekedett talaj nedvessége van, mivel ezek az alapok ellenállnak a fagynak veszteség.

Ideálisak mindkét épülethez, ahol a nem hagyományos fűtést vízfűtéssel tervezik. A termikus autópályák közvetlenül a lemezekbe kerülnek, és hőenergiát továbbítanak a fuvarozóból az alap teljes felületéhez.

Amikor az építményt a problémás talajon végzik, akkor ez az UCP technológia használata is oka. A többrétegű kialakítás miatt a tartós megerősítés mellett fokozódik, és beton elárasztja, az alap megbízható, és lehetővé teszi, hogy házakat építsen a talajon egy megnövekedett tőzegkoncentrációval, agyaggal és homokkal.

A többszintes épületek építéséhez a magassága meghaladja a 9 métert, ezek a lemezek is elengedhetetlen elemek. Az USHP-lemezek biztosítják a keretrendszer stabilitását, valamint erősítik a naplófülkéket és a felépülő struktúrákat.

Érvek és ellenérvek

Az Urs-Alapítványt széles körben használják a modern konstrukcióban, mivel más típusú okok mellett egy költségvetési lehetőség, és sok előnye van. A design előnyei közé tartozik például a minimális telepítési idő – a lemezek teljes telepítése, általában két héten belül elvégezhető.

Ezenkívül egy ilyen anyagnak jó hőszigetelése van, mert a polisztirolos habnak köszönhetően, amely az anyagban szerepel, a talajfagyasztás az alapítvány alapján kizárásra kerül, ami csökkenti a szárazföldi lehívás kockázatát és. Ezenkívül jelentősen csökken a fűtési költségek kiépítésének költsége.

A WFF felülete a befejezett fekete padló, amely azonnal fel lehet szerelni anélkül, hogy előzetes összehangolná a kerámia burkolólapokat. Ez a különbség lehetővé teszi, hogy időt takaríthat meg a dekorációra.

Az anyag nagy nyomószilárdságú és ellenáll a nedvességnek, így ez a fajta alapítvány tartós és megbízhatóan hallgatni több tucat év, miközben az eredeti tulajdonságait. A svéd lemezek építése során fontos, hogy figyelembe vegyék a hiányosságokat:

 • A kommunikáció fő része az alapítványban van elrendezve, ami azt jelenti, hogy ha szükséges, cserélje ki őket, nehéz lesz ezt megtenni, mivel a hozzájuk való hozzáférés lehetetlen;
 • Az UCP lemezek nem ajánlottak a nehéz és sokemeletes épületek építéséhez – a telepítés technológiája csak kis épületek számára nyújt;
 • Az ilyen alapítvány nem biztosítja az alagsorban lévő házak projektjeinek végrehajtását.

Eszköz

Mint minden építőanyag, a svéd tűzhelynek saját funkciója van a készüléknek. Az alapító alap monolitikus, amelyet a legújabb gyártási technológiák gyártanak, és a következő rétegekből állnak:

 • beton esztrich;
 • fűtési rendszerek;
 • erősítés;
 • hőszigetelés;
 • terméskő;
 • Építési homok;
 • Geotextile;
 • talajrétegek;
 • vízelvezető rendszer.

Ezért ezt mondhatjuk A svéd lemez egy egyedi típusú bázis, amely egy specifikus szerkezetű, amely egyidejűleg vízszigetelő, szigetelési és fűtési rendszert kombinál. Ilyen sokoldalú “pie” lehetővé teszi, hogy ne csak az épületek gyors építése, hanem megőrzi a melegséget, ami kényelmet teremt a helyiségekben. Hőszigetelés esetén polisztirol lapokat használnak, amelynek köszönhetően az alapítvány ki van kapcsolva. A megerősítést 12-14 mm átmérőjű acél rudakból hajtjuk végre – fokozzák az építés keretét, és megvédik a padlót a repedések megjelenéséből.

Köszönhetően egy ilyen szerkezet, az UCH-alapítvány, mint a finn analóg, ideális házat, ahol a szalag alapítvány vagy bázis cölöpök nem lehet használni. Ezenkívül az integritás jellemzi, amely miatt az alapítvány nem pusztul el az alacsony hőmérséklet és a nedvesség hatása alatt.

Számítás

A svéd lemezek telepítését el kell indítani az előzetes számításokkal, tekintettel a talaj jellemzőire, a struktúra terhelésére és a légköri csapadék hatására. Ezért elsősorban a földterület típusa definiálódik, ahol tervezik építeni. Ezenkívül a földi vizek szintje és a földi rétegek fagyás mélysége tanul. A számítások fő feladata a tervezési projekt kidolgozása, amely az alapítvány rétegeinek vastagságát jelzi.

A helyes számításhoz a következő adatokat kell megtenni:

 • az alapítvány teljes területe;
 • kerület UCP;
 • A hordozó bordák magassága és hossza;
 • A homokpárna vastagsága;
 • Beton térfogat és tömeg.

A svéd lemezek telepítésének költsége eltérő lehet, mivel az építés méretétől, valamint a szennyvíz és a vízellátás meghatározásától függ.

Építési technológia

Az Urs-Alapítványt széles körben használják a modern konstrukcióban, sok előnye van, és könnyen felszerelhető a saját kezével. Mivel a svéd lemezek a tervezésükben kiváló minőségű szigeteléssel rendelkeznek, az épület alapja meleg, és nem igényel további elkülönítést, ami nemcsak a munka idejét takarít meg, hanem a pénzügy. Hogy önállóan végezze el az ilyen típusú alapítványt, szükség van a munka egyes szakaszai következetesen végrehajtására.

 • Földterületek előkészítése. Abban az esetben, ha az épület épül egy törékeny talaj, meg kell tisztítani a réteg tőzeg és agyag, vagy egyszerűen elalszik egy vastag réteg közepes méretű homok. Ezenkívül az alapítványt szigorúan vízszintesen kell elhelyezni. Vastagságát figyelembe veszik, figyelembe véve a homokpárna vastagságát és a szigetelést, és nem lehet kevesebb, mint 40 cm. A bázis alja alszik a homokkal, és egyenletesen eloszlik, minden réteg alaposan villamos.

 • Szerelési vízelvezető rendszer. Az árok az ásó kerületén történik, a rugalmas cső be van helyezve. Mielőtt elhelyezné az árok csöveket, falakat és alsó részét, 15 cm-es átfedéssel kell lefednie egy geotextil-ot – ez az anyag jó vízelvezetést biztosít, és megkeményíti a talajt. Ezután egy backstage-t végeznek, szigorúan ragaszkodnak a projektben megadott méretekhez. Kibaszott és a homokos homokréteg szükséges a víz öntéséhez.
 • Mérnöki kommunikáció. Minden szennyvízrendszert közvetlenül homokos alapon helyezünk el, átmenetileg a bilincsek és a megerősítés segítségével vannak rögzítve. A csövek és a kábelek végét eltávolítják a felületen.
 • Épület fából készült keret. A szélezett tábla körül a bázis kerülete körül egy keret. Ehhez először állt állványok, akkor a táblák rögzítik őket. Annak érdekében, hogy a keret tartós legyen, javasoljuk tovább növelni azt.

 • Lebegő törmelék. Az ilyen típusú alapítvány esetében egy közepes méretű zúzott kő alkalmas. Az anyagréteget egyenletesen el kell osztani a munkaterületen, vastagsága nem lehet kevesebb, mint 10 cm.
 • Hőszigetelés felszerelése. Szigetelő, tányérok extrudáló polisztirol habból. A felmelegedést vízszintesen és függőlegesen kell elvégezni. A hőszigetelés vastagsága általában 100 mm. A szigetelés szorosan nyomja be a fából készült keret és a zsaluzat felületét. Annak érdekében, hogy elkerüljük a lemezek eltávolítását a telepítés során, önzetlenséggel rögzítve vannak, és a kommunikáció reteszelésében kis lyukakat készítenek.
 • Erősítés. Ez a fajta munka két szakaszban történik: a keret keretének kereteit először megerősítik, majd a svéd lemez síkja. Ennek eredményeként a megerősítő keret kialakul, a kötéshuzal kötő rudakból készült. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a szigetelést, kívánatos, hogy külön-külön gyűjtsük össze a keretet, majd a kész formában, hogy feküdjön. Ezenkívül legalább 10 mm átmérőjű vasbeton rácsot és a 15 × 15 cm-es sejtek méretét az alapterületen keresztül rögzítik.

 • A meleg padlók rendszerének elrendezése. Az UCP-Alapítvány telepítési technológiája biztosítja a meleg padló felszerelését közvetlenül az alaplapba. Ennek köszönhetően az épület első emelete nem igényel további fűtést. A csövek kialakítása szerint a vasbeton rácsra kerül, és rögzítve van a nylonbilincsre. Ami a kollektort illeti, elégedett az alapozási párnával a rajzokban feltüntetett magasságban. Olyan helyeken, ahol a csövek másznak a kollektorra, emellett hullámosítottak.
 • Betont önt. A konkrét folyamatot csak akkor lehet feldolgozni, ha a fenti lépések mindegyike befejeződött. A márka beton az építési projektnek megfelelően van kiválasztva. A speciális betonszivattyú vagy a betonkeverő segít a kitöltés egyszerűsítésében. Az oldatot egyenletesen elosztják az alapítvány egész területén, és azt a nehezen elérheti a helyeket. Beton A frissen előkészített használatra ajánlott, a töltés végén a munkavarvariák vízzel nedvesítik és primer feldolgozzák.

Összefoglalva azt lehet mondani, hogy az UCP-Alapítvány telepítése nem jelent különleges komplexitást, de annak érdekében, hogy a bázis tartós és megbízható legyen, a fenti szakaszok mindegyikét úgy kell elvégezni, szigorúan tapadnak a technológiákhoz, és nem ne felejtsük el a minőségellenőrzést.

Ha az összes építési szabályzat megfigyelhető, az UCP alapja meleg és tartós támogatás lesz a ház számára.

Tippek

A közelmúltban az új épületek építésében az innovatív technológiák próbálkoznak – ez nem csak a keret építésére vonatkozik, hanem az alapítvány is. A legtöbb fejlesztő az alap telepítéséhez a svéd panelek választják ki, mivel kiváló teljesítményük van, és pozitív visszajelzést kapnak. Egy ilyen alapítvány felállításával érdemes figyelembe venni néhány ajánlás szakemberek.

 • Meg kell kezdeni a munkát a tervezéssel. Ehhez az épület tervét meghatározzák, a tető és a falak anyaga van kiválasztva, mivel a bázis terhelése ezeken a mutatóktól függ. Fontos továbbá kiszámítani az alapítvány szélességét a csapágyfalak alatt. A legjobb tervezés a tapasztalt szakemberek bizalmának, de ha vannak személyes készségek, akkor megbirkózhatsz vele.
 • A telepítés során fontos figyelmet fordítani a lemezek helyes elhelyezésére, különösen azokra az esetekre, amikor az anyagnak nincs négyszögletes és összetett geometriája.

Minél kisebb az ízületek száma az alapon, annál kevésbé a szivárgás kockázata. Ezért az ideális az a lehetőség, amelyen a tűzhely alatt nincsenek ízületek.

 • Annak érdekében, hogy az épület későbbi dekorációjának költsége kicsi volt, a jövőben lévő lemezek felületét be kell igazítani.
 • A svéd lemezek vastagságát egyénileg határozzák meg minden egyes projekt esetében, mivel közvetlenül a terhelésektől függ.
 • Fontos pont az USHP Alapítvány foglalásakor a vízelvezető rendszer javítása érdekében. Ha hibákat végez, a felszín alatti vizekkel kapcsolatos problémák lehetségesek.
 • A csövek telepítését az alapra, szükség van néhány további csatornát és kábelt. Hasznosak lesznek, ha a jövőben új kommunikációs rendszert kell előírnia.
 • Meleg padló felszerelése után beton betonozás előtt ellenőriznie kell a fűtés minőségét. Ehhez a csővezetékhez vízzel töltjük be, és a krimpelés történik. Ha a tömítés megszakad, megjelenik a szivárgás, amelyet el kell távolítani. A meleg padlón lévő nyomásnak 2,5-3 ATM tartományban kell lennie.

 • A beton kitöltése után az idő a fagyasztott. Rendszerint nem több, mint egy hét. Lehetőség van arra, hogy további konstrukciót kezdjünk abban az esetben, ha a felület erőt szerez. A forró évszakban a beton ajánlott nedvesíteni és fedezni egy filmet.
 • A fő réteg betonozásához a legjobb, ha az M300 márkas betonot választja – garantálja a megbízható alapot.
 • A munka befejezésének alapja bármilyen anyaggal elválasztható, de különösen szépnek tűnik a mesterséges kő számára.
 • Lehetetlen használni ezt a fajta alapot a két emelet feletti házak építéséhez.
 • Az alapítvány elrendezéséhez nem szükséges mély ellátást ásni – elegendő, ha egy 40-50 cm mélységű lyukat készítünk. Készítette Kotlovan A vegyi anyagok kezelésére ajánlott – segít megállítani a növényzet növekedését.

A naplemezeket ellenőrző sorrendben kell elhelyezni – egyébként a kombinált ízületek a hideg megjelenést okozják.

Az UCP-alapítvány létrehozásáról, lásd a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: