Ytong levegőztetett betonblokkok: fajok és jellemzők

Jelenleg számos különböző anyag alkalmas az épületek piacépítésére. Sokan előnyben részesítik a gázbetont. Beszélj az Ytong termékekről.

Összetett

A Német Társaság Gázblokkjai A Ytong egy speciális keverékből áll, amely több elemet is magában foglal.

Elkeverjük őket, speciális porózus részszerkezet alakul ki. Ez:

  • kvarc homok;
  • Portland cement;
  • Az alumínium por és szuszpenzió;
  • zúzott lime (lehet, hogy hajú és negatív);
  • Víz (csak Gosstandart által jóváhagyott).

A gázblokk alapja kvarc homok. Emellett az alumínium porok és felfüggesztések fontos szerepet játszanak. Alumínium-oxidot és hidrogént alkotnak, ami az anyag porozitását adja. Ugyanakkor a szakértők azzal érvelnek, hogy minden olyan jellemző, amelyet az anyag birtokában van, ugyanaz lesz, és függőleges, és amikor a design vízszintes.

Az Ytong pórusbeton tömbök feltétlenül küldött különleges autokláv kemencék, amelyben erősen tömörített, a megállapított nedvesség és a hőmérséklet. Ezt követően az ultra-teherbírású építési termékeket szinte bármilyen kémiai reakciót kapják.

Tulajdonságok

Szakértők Megjegyezzük, hogy a levegőztetett beton számos fontos tulajdonsággal rendelkezik. A viszonylag alacsony súly ellenére a nagy szilárdság jellemzi (egy négyzetméter 0,5 tonna anyagot tartalmaz). Különösen jellemző a D500 sima blokkok modelljeire, mivel nagyobb sűrűségűek. Az ilyen blokkok kiváló hőszigetelést biztosítanak, amely a porózus szerkezet miatt érhető el. Ami a méreteket illeti, változatos. Vannak opciók 75x250x625, 625x250x100, 625x250x100, 50x250x625, 100x250x625, 600x250x375, 300x250x625 mm és t. D.

A Ytong levegőztetett beton másik fontos tulajdonsága jó tűzállóság. Az anyag részeként különleges ásványi anyagok vannak, amelyek nem égnek. Az anyag képes ellenállni és súlyos fagy ellen.

A Ytong Gasoblock kiváló hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. A sejtfelület miatt a blokkok jelentősen csökkenthetik az extra zajokat. Ennek köszönhetően az ilyen anyag falai lehetővé teszik, hogy csökkentse az építkezésen belüli hangok behatolását.

A Ytong levegőztetett beton fontos tulajdonsága a szeizmikus ellenállás. Ezért ezeken a blokkokból származó épületek még szeizmikus területeken is épülhetnek. Ebben az esetben az építőanyag kis súlyú és vékony fülje van speciális ragasztóanyagokkal.

A gyártó gázblokkjai egy másik értékes tulajdonsága gazdaságosság. A vékony varratok technikája a standard falazathoz képest a legkevésbé olcsó, mivel ebben az esetben nem kell ragasztóoldattal dolgozni. Ez jelentősen csökkenti a pénzköltségeket és időt takarít meg.

A márka levegőztetett betonja környezetbarát, természetes összetevőkből készült. Tehát teljesen ártalmatlan az emberi egészségre. Az egyes blokkok porózus szerkezete légáramlást és felesleges nedvességet bepárol, amely leállítja a képződést a penész és gomba bevonásával. Kiváló gőz permeabilitás lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy kedvező mikroklíma a szerkezet belsejében. Emlékeztetni kell azonban arra, hogy a túlzott beton túl erős porozitása miatt a túl magas páratartalmú szobákban csak speciális kiegészítő védelemmel lehet kialakítani. Így nem alkalmas minden tervezésre és helyiségre.

Az is fontos, hogy ne felejtsük el, hogy az anyag törékeny. Súlyos mechanikai hatásokkal összeomlik. A blokkok is csökkentett nyomószilárdsággal rendelkeznek a túl alacsony hővezető tényező miatt. Ezért, ha a megengedett értéket túllépték, a tervezés megsérülhet.

Fajták

Ma Ytong kétféle gázblokkot állít elő:

  • sima;
  • Kirakós játék.

Kirakós játék

Az ilyen blokkokat külső és belsőépítészeti dekorációra használják (válaszfalak, falak, jumperek, átfedések, helyreállítási munkák). A puzzle szerkezet segítségével könnyedén kombinálhatja az összes alkatrészt egymáshoz, anélkül, hogy ragasztókészítményeket használnánk.

Ez a típusú típusú U alakú. Ez biztosítja a leginkább sűrű vegyületet, amelynek eredményeképpen a hőveszteség jelentősen csökken. Gyakran ezt a specifikációt a megerősített jumperek és merevség gyártása során zsaluzatként használják.

Puzzle blokkok közé tartozik a D400 modell (méretei 375x250x625, 300x250x625 mm). Általános szabályként a kültéri falak szigetelés nélkül történő befejezésére szolgál. A fajta sűrűsége 400 kg / m3. Paly permeabilitás 0,23, és fagyállóság – 35.

Továbbá, a gázbeton gáz beton magában foglalja a D500 méretű mintákat 175x250x625, 200x250x625, 240x250x625, 250x250x625, 300x250x625, 300x250x625, 375x250x625 mm. Sűrűségük 500 kg / m3, fagyállóság – 35. Paly permeabilitás 0,20.

Sima

Az ilyen blokkok, mint az előző, különböző célokra (külső és belsőépítészet, partíciók, padlók, lépcsők, falak) használhatók. Szigorú geometriai körvonalakkal és homogén felületekkel rendelkeznek. Ez az anyag gyakran a kiindulási platformként működik a befejező bevonatok, a tapintás tapéta.

A Ytong levegőztetett beton zökkenőmentes fajához tartozik a D400 modellek, Amelynek mérete 150x250x625, 200x250x625, 240x250x625, 250x250x625, 300x250x625, 300x250x625, 375x250x625, 375x250x625, 400x250x625, 500x250x625 mm. Az ilyen építési gázblokkok sűrűsége eléri a 400 kg / m3-et. A műszaki jellemzői ezek ugyanazok, mint a D400 anyagot a horony-borda (párazáró 0,23, fagyállóság – 35).

Emellett a különböző anyagok is tartalmaz D500 mintákat, 625x250x100, 75x250x625, 50x250x625, 100x250x625 mm (a 625x250x100 mm-es blokkok leggyakrabban a partíciók építéséhez használják). Az ilyen anyag sűrűsége eléri az 500 kg / m3-et. Minden specifikáció megegyezik, mint a D500 modellek egy hornyos.

A Ytong is erősített finom ugrókat is termel, amelyek kiváló hőszigetelést biztosítanak még egy további szigetelési réteg hiányában is. A belső és külső falak szállításához általában a PN250 magasságú 249 mm vagy PN 125 modell, amelynek magassága 24 mm. A 49 mm-es PP250 magasság a belső nem pihentető falakra vonatkozik. Ezenkívül a gyártó gyártja a gyűjtemény-monolit átfedéseit. Ezek szabad erősítésű gerendákból állnak. Készítsen ilyen elemeket vasbeton vagy acélból. A részletek hossza az átfedő boroktól függően kerül meghatározásra. Egy másik komponens komponens T-blokkok, amelyek a két oldalsó hornyok között helyezkednek el. A gerendákon nyugszik

Ytong cég hozza létre az ívelt levegőztetett betonblokkokat. Segítségük segítségével megtestesítheti a legoldogasabb tervezési ötleteket. Könnyűvé teszik a félkör alakú belső partíciókat. Ezek az elemek ugyanabból a gyártó finom megoldására kerülnek telepítve.

A cégek tartományában vannak lépcső konkrét szerkezetek. Ugyanakkor csak a D600 márka szuperálló betonja van. A gyártó különböző formájú lépcsőket készít. Telepítheti őket, vagy speciális ragasztó kompozíciót használva, vagy eszközök segítségével.

Alkalmazás

Jelenleg a gyártó jelenleg levegőztetett betonblokkjait széles körben használják különböző célokra. Gyakran használják alapítványok és pincék építésére. Végtére is, a felszín alatti víz gyakran esik rájuk, és ez az anyag nem teszi lehetővé a nedvesség behatolását. Emellett a levegőztetett betonblokkokat a külső falak építésére használják, mivel az anyagból származó bevonatok fokozott lépcsők és szilárdságúak. Ugyanakkor csak egy szellőztetett beton segítségével állítható fel.

A belső partíciókhoz a gázblokkok is. Kis súlyuk van, ami nagymértékben leegyszerűsíti a telepítést, és csökkenti a csapágyszerkezetek terhelését. Ugyanakkor a legbonyolultabb forma összeszerelése egyszerű lesz, mivel az összes összekötő elemnek tökéletes geometriai körvonalai vannak, és könnyen rögzíthetők.

Az ilyen anyagot átfedésre használják. A levegőztetett betonpanelek mérete lehetővé teszi, hogy kissé kiterjessze őket a falakon túl. Használhatja őket szinte a tető bármilyen dőlésszögével. A telepítést emelő daruval végezzük, az opcionális szerelési berendezés nem szükséges.

Vélemény

A legtöbb fogyasztó megjegyzi, hogy Ytong levegőztetett betonblokkjait magas színvonalúak megkülönböztetik. Néhány felhasználó beszél az egyszerű anyag telepítési technológiáról, amely nem igényel nagy erőfeszítést és időt. A fogyasztók észrevették az egyes blokkok tökéletes geometriáját, ami szintén egyszerűsíti a telepítést. Sokan beszélnek az építőanyag tisztességes megjelenéséről.

Ugyanakkor találkozhat egy negatív felülvizsgálatról az Ytong levegőztetett betonról. Tehát az épületek tulajdonosai megjegyzik, hogy elnyelheti a nedvességet, így a repedések időben megjelenhetnek. Ezért az anyag további külső védelmet igényel.

A következő videóban talál egy mesterosztályt a levegőztetett betonblokkok elhelyezésére.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: