Dekoratív vakolat a folyosón

Van egy árucikk kifejezést “a színház vállfákkal kezdődik”. Ez a kifejezés teljesen továbbítja a folyosó tulajdonát és célját.

A falak díszítése a folyosó kialakításában és elrendezésében nem kevésbé szerepet játszik, mint a megfelelő bútorok kiválasztása. Végtére is, a megfelelő burkolatanyag lehetővé teszi, hogy vizuálisan bővítse a helyet, hozza létre a kívánt hangulatot, átadja a ház karaktert, és még a tulajdonosok tiszteletben tartása.

A regisztráció jellemzői

A közelmúltban szokásos volt a dekoratív bejárati terem mentéséhez, a fő erők a “fő” szobák – nappali, hálószoba, konyhák elrendezésére és díszítésére. A folyosón lévő falak általában háttérképekkel, laminált vagy fa panelekkel és a költségvetési verzióban készültek – festékkel. De mostanában egyre inkább népszerűvé válik a dekoratív vakolatfalakkal.

Nem lehet mondani, hogy ez a módszer a közelmúltban megjelent: A dekoratív vakolat burkolatának módját aktívan használták az ókori Görögország és a Róma idején, A régészek még mindig olyan épületek fragmenseit találják, akik egy csodálatosan gyönyörű megőrzött bevonattal rendelkeznek. Sok évszázadok óta a dekoratív vakolat az egész világ nemes polgárainak házai méltó díszítése volt. Idővel elvesztette relevanciáját, cserélte az egyszerűbb alkalmazást és az olcsó anyagokat.

De nem hiába azt mondják, hogy minden új jó elfelejtett öreg.

A helyiségek díszítő vakolatának díszítése a mindennapi életre visszatért, és ma a legújabb technológiák által létrehozott befejező anyag jogosan megérdemli a különös figyelmet.

Előnyök és hátrányok

Ez a fajta falburkolat és a mennyezetek mindenekelőtt a gyakorlatiasság és kopásállósággal kell rendelkezniük. A modern módon a vakolt felület sok éven át vonzó kilátást nyújt, könnyen kezelhető, ellenáll a mechanikai hatásoknak.

A vékony réteg által alkalmazott anyagok lehetővé teszik, hogy a falak “lélegezzen”, ne őrezzük a centimétereket. Még a legkisebb bejárati csarnokban is a dekoratív fényes “alatti márvány” vakolat képes vizuálisan bővíteni a helyet a mély villogással, és az utcai cipők vagy táskák nem megfelelő érintése nem hagyja abba a nem kívánt nyomokat, mint a háttérképen.

A vakolat másik fontos méltósága az, hogy bármilyen belső felületet imitáljon. Ez lehet a márvány morzsák, a természetes kő, gyűrött papír, selyem vagy velúr, velúr vagy bársony. A dekoratív vakolat segítségével valóban egyedi mintákat, egyedi festményeket és színkombinációkat, térfogatmintákat hozhat létre.

A dekoratív vakolat összetétele különböző komponenseket tartalmaz a térfogat és szerkezet tekintetében, amely a heterogén szerkezet felületét biztosítja. A vakolat alkalmazási módja meghatározza, hogy a matt vagy a fényes felülete. A komponensek helyes kiválasztása lehetővé teszi, hogy a falak alkalmasak bármilyen stílushoz – egy nemes antikből egy ultra-modern bevonattal egy fémes vagy neon ragyogással.

A dekoratív vakolat lehetővé teszi a kis hibák elrejtését, alkalmazható a falak bármely felületére: beton, fa, gipszkarton, hangszigetelést is létrehozni fog. Ez az anyag ellenáll a páratartalomnak és a kiégésnek. Ezenkívül a vakolatkeverék ellenáll a tűz ellen, ami nagyon fontos tényező lehet a magánfából készült házak számára.

Ha szükséges, a vakolt falak a folyosón lehet festeni egy új színt anélkül, hogy megváltoztatná a textúra a bevonat. Ez frissíti a szobát, adjon neki egy új “hangot”. A sérült területek átdolgozhatók anélkül, hogy eltávolítanák az összes lefedettséget.

Csak figyelembe kell vennie az árnyalatok különbségét úgy, hogy a felújítás után a felújított terület összefonódjon a többi felületen.

A dekoratív vakolat hátrányai közé tartozik az anyag magas értéke, valamint az alkalmazás készségeinek szükségessége. Ezenkívül bizonyos típusú dekoratív vakolatok esetében ideális esetben sima falak, különleges eszközök és egyes technológiák ismerete szükséges. De ezek a mínuszok kompenzálják azt a tényt, hogy a dekoratív burkolat alatt álló szobája valóban luxus és tiszteletreméltó nézetet szerez. Elkerülheti a hibákat a rajzolásban, megrendelheti a munkádat az Ön mesterekre.

Nézetek

Mielőtt figyelembe vett egy vagy egy másik típusú vakolat a folyosó burkolatához és dekorációjához, akkor nem lesz felesleges, hogy vizuálisan besorolja a típusok és típusok szerint.

A kinevezés típusa szerint a dekoratív vakolat két típusra oszlik:

 • Homlokzat. Ezt az anyagot az épületek felé használják, sűrű szerkezetű. Leggyakrabban mérgező, így nem használják lakóhelyi helyiségekben. A homlokzati vakolat tartalmazhat gránitot vagy márvány morzatot (ásványi), a “folyékony üveg” (szilikát) alapja, polimerekből vagy szilikonból áll.
 • belső. Ez a fajta vakolat különbözik a homlokzattól a kompozícióban a gyengéd és kevésbé ellenálló anyagoktól.

Felszíni megkönnyebbülés, dekoratív vakolat lehet:

 • Texturált és sima (durva felület, különböző textúra, szabálytalanság mértéke és alkalmazási technikus). A különböző árnyalatok inhomogén szemcsés tömege szintetikus anyagokon alapul. Az ilyen vakolat összetétele a különböző eredetű granulátumok, a végeredmény céljától függően. Lehet, hogy természetes és mesterséges anyagok (márvány, homok), len vagy pamutszálak, fából készült szálak. A szerkezetet meg lehet különböztetni a texturált vakolat fő típusai: Coroed (Ugyanazon nevű hibák utánzása, az anyagban lévő strokeok), a szőrme kabát, selyem, eső és bárányok (doodle).

 • Szerkezeti vagy megkönnyebbülés (Dekoratív speciális hatások, természetes anyagok utánzása). A falon alkalmazott tömeg. A dombornyomott vakolat tömege a speciális eszközök (görgők, bélyegzés, stencilek) hatása alatt bármilyen hatással lehet. A minták ragasztják vagy vágják a műanyag tömegre. Fontos, hogy a felület alakját és megkönnyebbülést adjon a keverék szárításához. Ez a fajta vakolat lehetővé teszi, hogy vászonokat hozzon létre a Bőr hüllő bármilyen művészi tartalmának vagy utánzásának vászonjára, és valódi megtalálható a fantázia mesterek és az ügyfelek számára.

 • velencei (vágókő utánzása). Helyesen véve az egyik legnépszerűbb és esztétikai bevonatot a falak dekoratív díszítésében. A réselt kőszelet-hatás felületét adja. A bruttó márvány, malachit, türkizkék egyedülálló mintája lehetővé teszi, hogy a fényt mélyreagálja, miért kezdődik a felület ragyogni és ragyogni.

A velencei vakolat összetétele a fajta kőpor keveréke, amellyel az egyik kijelentette a végeredményt. A márvány szemek mellett a keverék tartalmazhat kvarc, lime, gránit. Minél kisebb a kő morzsa, a vékonyabb és a természetes a rajz.

A mélység és az “átláthatóság” az alkalmazás speciális technológiájának köszönhetően érhető el.

Minták a dekorációhoz

A dekoratív vakolat alapvető tulajdonságai és alkalmazási módszerek mellett számos további technikát tartalmaz, amelyekkel díszítheti a falak felületét a folyosón:

 • Stencil rajzok. A Stencil festészet az egyik divatos trend a modern design világában. Alkalmazási technika az előre gyártott sablon használata – Stencil. Ezt a vakolt felület bármely formájában használják, lehetővé teszi mind az ismételt díszítést a fal vagy a mennyezet teljes felületén, és egy külön panelnek. A stencil festés kiemelhető sírkővel vagy regisztrált (mesterségesen kialakul);
 • Volumetrikus rajzok. Rendszerint egy előre betakarított vázlat szerint végezzük, a 3D-s hatás elemeivel, multifaceted perspektívával és kis alkatrészek pontrajzával. A volumetrikus mintázat lehet egy nagy falfestés vagy egy külön panel része. Az első esetben ez a hatás csak a készítmény egy adott területén jön létre, ami jelentősen csökkenti az egész díszítés költségeit. Ezek lehetnek különböző dekorációs elemek vagy a kép része: arcok, tételek;
 • Görgetős kő. A velencei vakolat képes igazán gyönyörű belső tereket teremteni a könnyű márvány utánzása miatt, malachit, különböző kőfajták mély lumineszcenciája miatt;

 • Faipari. Természetes fa vonalak és gyűrűk vagy emelkedett, mintha a mag Cannon díszíti a folyosót nemcsak országstílusban. Nagyon melegnek és kényelmesen néznek ki a vakolat meleg fa árnyalatainak köszönhetően;
 • Betonművészet. Ez a vakolat alkalmazása, a nyers beton utánzása. Kiváló tetőtéri stílusú megoldás;
 • Patina hatás. A patting utánzás (elválás) kedvezően hangsúlyozza a vintage stílusokat. Választhat bármely vakolat árnyékát, és ősi belső térként hozhat létre a zár kőfalak formájában és a ritkító fa bélés hatása.

Opciók a belső dekoráció kombinálásához a folyosón

A dekoratív vakolat tökéletesen kombinálódik más szállodai anyagokkal, kiegészítve őket, és néha előnyös aláhúzás. A kombináció leggyakoribb lehetősége a fal tetejére és alján szétválasztható, ahol az alsó rész tartósabb anyagokkal van ellátva: fa vagy laminált panelek, csempe. Így az alsó falak maximálisan védik az utcai szennyeződéstől és a háziállatok karmáitól, és a felső rész lágy ragyogást és kényelmet biztosít a szoba számára.

Különböző típusú vakolatok használata, amelyet egy falra vagy az összekötő falakra alkalmaznak, beállíthatja a folyosó szélességét és magasságát.

Ebben az esetben a felbecsülhetetlen értékű segítséget színárnyalatokkal és sikeresen kiválasztott világítási szögekkel is végeznek.

Milyen jobb választani?

A dekoratív vakolat kiválasztásakor számos fő tényezőt kell figyelembe venni:

 • Fali funkciók és gipsz lehetőségek. Néhány típusú keverékek csak tökéletesen sima előkészített felületekhez (például velencei vakolat) alkalmasak. A kisebb hibás falakhoz a texturált, a granulátuma elrejti a kis hibákat, tökéletesen esik a betonra és a téglára.
 • Hőmérsékleti feltételek. A fogadó szoba, különösen a magánházakban, a nyitó ajtók és a hideg levegő burkolata miatt hőmérsékletcsökkenésre vonatkozik. Ilyen esetekben jobb választani a vakolat, amely magában foglalja a hőmérsékleti különbségekkel szembeni anyagokat. Érdemes figyelmet fordítani a szilikon anyagokat tartalmazó keverékekre.
 • A fedett tér térfogata. Minél nagyobb a vászon területe, annál több pénzügyi költség. Ezt a tényezőt figyelembe kell venni, amíg a keveréket nem lehet kiválasztani. A texturált vakolat csak a fal tetején lesz a legjobb megoldás, nem fogja elérni a pénztárcát, és hozzon létre egy egyedi designt.

Gyönyörű belsőépítészeti ötletek a lakásban

Ha a feladat az, hogy vizuálisan bővítse a folyosó helyét, akkor jobb választani a fényes opciókat a sima vagy finoman granulált vakolatokhoz egy értelmetlen rajzolással a központban. Bármely megkönnyebbülés létrehozza a hangerőt, így csökken, és anélkül, hogy a kis hely lenne. Sima vakolat olyan mintával, amely a falat vékony réteggel borítja, ideális a kis méretű folyosókhoz.

A HURS és Hangerő folyosókhoz kiválaszthatja a velencei felületet. A tér nemes árnyalatokkal fog játszani, és a folyosó emlékeztet egy bejárati ajtót a palotára. A velencei vakolat mellett a stukkó és az aranyozás gyakran használják rá, ha nem ellentétes a szoba stílusát.

Úgy néz ki, szép a gipsz folyosó, utánzó kő vagy téglafalak. A huzal, a csupasz fények és szerelvények dekorációjával kombinálva egyedi designt hozhat létre a tetőtéri stílusban.

A volumetrikus fényes rajzok megfelelnek a belső terekben a pop art stílusában. A festői festmények eleganciát adnak a klasszikus stílushoz. És a texturális vakolat szelíd színei újjáélednek a belső térségben a Provence stílusában.

Tudjon meg többet arról, hogyan kell használni a díszítő vakolat a folyosó belsejében, akkor megtanulod a következő videót.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: