Hálószoba a “Art deco” stílusában

Art deco stílus – látványos, elegáns, lenyűgöző. Az ilyen hálószoba a ház valódi díszítése lesz, és felejthetetlen benyomást kelt. Ha meg akarja tanulni, hogyan készítsen szobát ebben a stílusban, nézze meg ezt a cikket.

Jellemzők Stílus

Art Deco stílus magában foglalja a klasszikus, etnikai és avantgárd motívumokat. Megkülönbözteti a szorzót és a sokoldalúságot. Lehet, hogy közelebb lehet mind a klasszikus belső, mind a modern – a bútorok és dekoráció kombinációjától függően. Ugyanakkor egy bizonyos jellegzetes jellemzője rejlik:

  • gazdag és kontrasztos színséma;
  • összetett és változatos bútorok;
  • Kedves anyagok: Értékes fa, kristály, gyöngy, bronz, állati bőr, elefántcsont és mások;
  • világítás, hangsúlyozva a belső tér kifejezését;
  • Geometriai formák textíliák díszítésében, dekorációban vagy padlóban;
  • A textilelemek bősége: többrétegű függönyök, dekoratív párnák és puha fejléc;
  • Díszítése festményekből, tükrökből, asztali lámpákból, szokatlan formában.

Ez a stílus a múlt század elején jelent meg. Elnyerte az arisztokratikus belső terek luxusát és az innováció szellemét, ami tükrözi a technikai fejlődés forradalmát. Tehát az első pillantással kombinálva, messze egymástól: Crystal faragott csillár egy nagy avantgárd panel a falon, egzotikus állati bőr aranyozott szoborral.

Az alábbiakban a leginkább jellemző belső hálószobák a művészeti deco-ban.

Érdemes kezdeni a belső térrel, amelyben szó szerint minden részlet teremt egy érzést luxus. Színsegítés alapján – néhány bézs árnyalatú. Az asztali lámpák sárga fényével és a fényes textíliák belső térével kombinálva, mintha arany lesz. A jellemző sötét fa erősíti a vagyon érzését.

Megjegyzi továbbá az ágy és az éjjeliszekrények szokatlan tervezését, a plakát formáját, az eredeti díszt a panelen és a fémkádon.

A vizsgált stílus egy másik élénk példája meglepően harmonikusan ötvözi a különböző színeket, textúrákat és formákat. A design alapja értékes fémek társulása. A textil arany színéhez a fali panelek fényfája van kiválasztva, vannak képek a panelen.

A meleg fény asztali lámpák fokozzák az “arany” hatást. A falon lévő háttérképek szürke fürtjei kombinálják az ezüstös bőrelemekkel és a mennyezet alatt fényes gömbökkel. Érdemes megjegyezni, hogy sok különböző forma látványos kombinációja: Kerek gerendák, négyzet alakú lapok, téglalap alakú hullámos keretek, íves éjjeliszekrény, pad kárómintával, Háttérkép fürtök és gömbök különböző átmérőjű a mennyezet alatt. A belső térben gyakorlatilag nincs ismétlődő formák, ugyanakkor harmonikus és kiegyensúlyozott marad.

Befejez

Art Deco stílusát dekoratív elemekkel, így a padló, a falak és a mennyezet a háttér számukra, még akkor is, ha mintázott tapéták vannak elhelyezve, vagy díszített díszítéssel a falpanelekből.

A hálószoba dekorációja a tervezés eszméjétől függ. A falakat egy monofonikus semleges színben lehet festeni, vagy különböző mintákkal ellátott tapétával, rombuszokkal, csíkkal, geometriai alakzatokkal, damasztmintával. Gyakran formázottak vannak elválasztva. Ezek a volumetrikus dekoratív csíkok, amelyek különböző beltéri felületekkel díszítettek: falak, kandallók, ívek. A díszlécek segítségével kifejezőbbé válnak.

7

Fotók

A mennyezet festett festék, díszített gipszkarton design díszes háttérvilágítással. Lehet, hogy fényes – a szoba dekoratív megvilágításának látványos visszaverődéséhez.

Ehhez a stílushoz a sötét fából készült padló jellemzi, de a hálószobában lehet, és világosabb. Ebben az esetben a sötét elemet bútorokkal vagy dekorációval lehet hozzáadni.

Mivel a stílus alapja a dekoráció, különös figyelmet fordítanak az olyan anyagokra, amelyekből bútorok, textilek és belsőépítészeti tételek készülnek. Feltételezzük, hogy bőrbútorokat használ az értékes fából. Ugyanez vonatkozik a szexre is. A textíliáknak nemesnek kell lenniük. Lehet, hogy atlasz, selyem, bársony, brokát és egyéb szövetek lehetnek. Decor Elements lehet aranyozott, elefántcsont, gyöngy, üveg, kristály, porcelán, fém, szőrme és egyéb anyagok.

Színes spektrum

A művészeti deco stílusú belső terek tervezésében bézs, sötét csokoládé és burgundiai színek uralják. Azonban a színes gamut választása a tulajdonosok mögött marad. Ami a hálószobát illeti, a bézs-csokoládé gamma felelős és a stílus jellemzői, valamint a hálószobai tervezés hagyományai nyugodt színekben.

Azonban a modern design nem ismeri a határokat, és lehetséges, hogy a szobát kék, és egy lila-ban és bármilyen más színben rendezze el. Érdemes megfontolni, hogy meglehetősen fényes kontrasztot kell létrehozni a stílus megmentéséhez. Párnák, ágytakarók, asztali lámpák vagy más dekorelemek mély és telített színben meglehetősen megfelelőnek tűnnek.

A mennyezetet tejtermékben vagy krémszínű árnyékolásban lehet festeni, ha sötét fát használnak. A hideg fehér szín nem kombinálódik a meleg hangjával.

Ha a domináns hideg lesz (fekete, lila), a mennyezet jobb, ha fehéren hagyja.

A falak fényesek vagy sötétek lehetnek. Gyakran használt több árnyalatú vagy egy fal kialakítását a patched tapéta segítségével. Ebben az esetben a kontrasztkombináció megfelelő lesz – például bézs csokoládéval vagy fehér burgundiával.

Most érdemes megfontolni egy érdekes belsőséget a nem hagyományos művészeti deco gamme – fehér-lila. A fejtámla mögötti fedelet, függönyöket és falakat meglehetősen nagy ékezetek, így nincs szükség további színes dekorációra. Az elegáns a tükrök és a fém, a faragott képkeret és a textilminták miatt történik. A színek kombinációja meglehetősen világos, de a fehér túlsúlya meglehetősen nyugodt hangulatot tesz lehetővé a szoba hangulatát.

Lakberendezés

A bútorok elrendezése az egyik legfontosabb szakasz. Fontos figyelembe venni, hogy egy kifejező bútorok rejlik. A hálószoba nagyon fontos ágy. A fejtábla szokatlannak és emlékezetesnek kell lennie. Ez lehet egy nem szabványos forma vagy kontrasztos szín.

Különös figyelmet kell fordítani az éjjeliszekrényekre. Gyakran használják az eredeti forma szekrényeit és ruháit: erősen hosszúkás vagy ívelt. Népszerű asztalok az eredeti lábakon – például keresztbe.

Ehhez a stílushoz a “gazdag” bútorok jellemzik. Ezért biztonságosan felveszi az érdekes székeket, puffokat, ágyas padokat és ruhákat. Meg kell azonban figyelni. Gondosan kell alaposan összekapcsolni a szoba méretét a bútorok számával.

Kezdetben az Art Deco a csehországi és az elit stílusának tekinthető, így a további funkcionális zónák elhelyezését nagyon óvatosan kell elvégezni. Ellenkező esetben megszakíthat egy közös stílust.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: