Hálószoba belső meleg színekben

A hálószoba belseje meleg színek lehet nyugtató, és talán világos és emlékezetes. Arról, hogy milyen palettát használhatsz, és milyen stílusban kell megszervezni a szobát ebben a cikkben.

Jellemzők és megfelelő színek

A szabványos színpalettán kívül a tervezők sok különböző árnyalatot használnak. Például gyakran talál egy hálószobát kávé tónusokban. Különösen stílusosan úgy néz ki, mintha kávé árnyalatú tejet. Szinte minden barna gamut lehet használni elsődleges szín. Kivétel narancssárga és piros színű. Nagy mennyiségben negatívan befolyásolhatják érzelmileg.

Egy rózsaszín pasztell alkalmas a vörös gamma-ból, mint alapja. Burgundy használható kontrasztos kombinációban, elnémított rózsaszín vagy pasztellel. A maradék vörös árnyalatok alkalmasak dekorációra.

A sárga és a lila árnyalatok melegek és hidegek lehetnek, ezért külön kell választani őket. Ezeket a színeket a tervezés alapján nem ajánlott, mert irritálják és elnyomhatják. Fényes ékezetekként vagy pasztell árnyékban használhatók.

Így a színek tartománya meglehetősen széles, és nem korlátozódik a piros, bézs vagy barna. Ne feledje, hogy készítsen egy teljes és harmonikus színtartományt a fő palettához, hozzá kell adnia egy kis hideg hangot. Általános szabályként a fehér szín kiugrik ebben a szerepben. Ha ez nem teszi a betegség és a természetesség érzését.

Ezenkívül a színséma lehet:

 • monokróm – egy vagy több szoros színek túlsúlyával, például a bézs krémmel;
 • Kontraszt – több szín kombinációja alapján, élesen különbözik egymástól árnyalattal vagy intenzitással;
 • Telített – két vagy több különböző színt használnak, de egy intenzitásról.

Most vegye figyelembe a különböző színek példáját.

Kezdjük a belső térrel a monokróm palettán. A terv alapja bézs. Ebben a színben a legtöbb felület díszített: falak, padló és ágynemű textíliák. A fehér és a barna kiegészítő ékezetekként működik.

A következő tervezésnek kellően telített palettája, amely vörös, sárga és vörösbarna színű. Ebben az esetben fontos, hogy gondosan vegye fel az árnyalatokat, hogy harmonikusan kiegészítették egymást. Ezenkívül szükség van a hangsúly integrálására. Ebben az esetben ez egy sárga minta és a függönyök, az aranyszínű, piros és sárga képernyő bútorkiegészítők.

Az utolsó belső tér világos példája a kontrasztos palettának. Sötétbarna bútorok és függönyök kiemelkednek a fényfalak hátterén. A dekoráció a tervezés fő színeiben van kiválasztva, és tökéletesen kiegészíti a bútorokat és a szoba dekorációját. Ne feledje, hogy ilyen belső térben világos ékezeteket kell hozzáadni, hogy a design ne nézz unalmasnak. Ebben az esetben ez a színes festés és az élő színek zöldjei.

Stílusok

A történelmi, etnikai és modern stílusok között sok olyan, amely a színek meleg tartományában adható ki.

Kezdjük történelmi. A gyarmati stílushoz természetes árnyalatok jellemzőek: sárga, homok, terrakotta és zöld. A romantikus stílusban a tej, a krém, a világosbarna és a diófélék dominanciája. A burgundi, barna és tejtermékek használata a klasszicizmusban díszített belső terekre, valamint a modern Art Deco-ban jellemző.

Továbbá, a minimalizmus alkalmas a modern stílusoktól, mivel ez a stílus nem rendelkezik egyértelmű határokkal a színek palettájában. Ez elsősorban a helyiségben lévő helyet a minimális bútorok és dekoráció rovására jellemzi. Ezért bármilyen színsémában díszíthető.

A modernitás, krémes csokoládé gamma és zöld. Az utóbbi csak azoknak a kis hideg ékezetekben játszhat, amelyeknek meg kell egyensúlyozniuk a meleg palettát. A meleg színekben a japán és a keleti stílusú belső tér jól néz ki. A belső belső paletta a vörös-barna gamma

A bútorok és dekoráció meleg színek túlsúlya mind az orosz stílusra is jellemző:

 • fa bútor;
 • Különböző nemzeti minták, például Khokhloma rengeteg vörös;
 • Textil vörös hímzéssel;
 • Arany samovaras.

Befejező opciók

A kiválasztott stílustól függ. A klasszikus, romantika, a művészeti deko és a keleti stílusú tapéta és festett falak kombinációi megtestesítése. A japán stílus és a minimalizmus monoton festett falakat javasol. Egyes stílusok, mint egy klasszikus, művészeti deko vagy romantika, lehetővé teszi a stukkó és a díszlécek falain és mennyezetén.

Majdnem minden stílus sugallja a fából készült padlót. A modern belső térben a padló nem csak fa, hanem padlólapokkal vagy szőnyeggel is borított. Az utóbbi meglehetősen megfelelő lesz a hálószobában.

Szinte minden stílus magában foglalja a fa aktív használatát a bútorok és a befejezés. De néhány (Art Deco, Minimalizmus vagy Modern) fém- és üvegelemek használhatók. Például egy asztal, egy üvegpadló fém lábakon vagy egy fém keret egy tükör számára.

Bútorok és fényes ékezetek

A bútorok éppen a befejeződést a kiválasztott design stylist alapján választják ki. A belsejében fényes ékezeteket a dekoráció hozta létre, amely szintén a tervezés stílusától függ. A klasszikus belső terek számára – ez a faragott fából készült bútor textilkártyabárral, függönyökkel és függönyökkel, szűk szövetből, dekoratív ágytakarókból és párnákból.

A textíliák is használhatók az ágy fejének vagy Baldakhina fejének díszítésére. Ez különösen egy romantikus stílusra jellemző. Az ilyen belső terek fényes ékezetei a függönyök, párnák, borított, festmények, díszlécek vagy dekoratív vázák rovására jönnek, virágcsokrokkal.

Az etnikai stílus kialakításához a nemzeti tulajdonságokkal rendelkező bútorokat kell használnia. Japán, egyszerű bútorok egyenes vonalakkal és sarkokkal. Bútorok keleti stílusban, szabályként, nemzeti díszekkel díszített szálakkal díszítve. A japán stílusú dekoráció elsősorban élénk ágynemű, nemzeti diagramok a falakon, Vaz szárított virágokkal vagy miniatűr Bansai fákkal. Kelet – a textíliák és bútorok nemzeti dísztárgyak, a falburkolatok és az ágyfej designja, különböző nemzeti tárgyak (ládák, dekoratív lemezek a falakon, stilizált asztali lámpák és csillárok).

A minimalizmus egy egyszerű geometriai bútor tárgyát képezi díszítő technikák nélkül. Ez a stílus minimális dekorációt igényel, így a fényes ékezetek szerepe a leggyakrabban az ágynemű vagy több dekoratív tétel teste (üres vázák, szegény panelek vagy asztali lámpák nélküli lámpák és megfelelő vonalak nélkül).

Art Deco és a modern bútorok lehetnek a legszokatlanabb és díszes formában. Ezen stílusok esetében a bútorok már a dekoráció eleme. A művészeti deko ágy gyakran magas puha fejléc, sima ívelt vagy csavart vonalak jellemzőek a modern. Az ART DECO-t más expresszív elemek (eredeti panelek, kristály csillárok, tükrök stb.) Is jellemzik.

Ne feledje, hogy a stílus megkülönböztető jellemzője az összes ilyen tétel kombinációja ugyanabban a belső térben.

Világítás

A hálószobában a világítás különleges szerepet játszik. Először is, szinte minden funkcionális zóna a helyi fényt igényli:

 • Fedélzeti ágy vagy éjjeliszekrények;
 • asztalt terít;
 • gardrób vagy öltöző;
 • munkahely.

A fény használatával létrehozhat egy hangulatos, nyugtató légkört. Másodszor, a dekoratív világítás segíteni fog az eredeti kialakítás létrehozásához. Tehát további megvilágítás segítségével bizonyos dekoratív elemek megkülönböztethetők, egyensúlyozhatják a bútorok sötét színét vagy befejezését, valamint külön dekorációs elemet hoznak létre.

A hangulatos belsőépítészet ötletei

Most fontolja meg néhány érdekes formatervezést meleg színekben.

Kezdjük egy telített keleti belső térrel. Alapítvány sötétbarna. A könnyű bútorok, a fehér szőnyeg és az ágynemű, valamint a természetes napfény bőséges. A paletta telítettség vörös párnákat, csillárokat és padló lámpát ad. Mivel a legtöbb kelet-belső, szoba díszített különféle dekor tárgyak: domborműves az ágy fölött, stilizált asztali lámpák, dísz függöny, festmény, szobor, fényes dekoratív párnák.

A meleg színekben egy hálószoba skandináv stílusban készíthető. Fő szín – szép kávé árnyalat tejjel. Harmonikusan kiegészíti a fa bútorokat és nyugodt sárga textileket. És az ágynemű, ablakok és lábszár fehér színe hígítja a meleg gamutot, és egy kis kontrasztot tesz.

Egy másik etnikai belső tér japán stílusban történik. Hagyományos sötétbarna gamma kompenzált könnyű padlók, fehér kárpitozás, fényes fények és szőke dekoráció elemek. És a narancssárga textíliák és a zöld növények újraélesztik a belső teret.

Összefoglalva, vegye fontolóra egy könnyű belső sárga ékezetekkel. A sárga és bézs színének több árnyalatainak kombinációja egy multifaceted palettát hoz létre, amely hihetetlenül könnyűnek tűnik. És a textilek és kárpitozott bútorok bősége kényelmet teremt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: