Latex matracok

Latex matracok

Egyre inkább az üzlet polcokon, találkozhat a matracok és a latex párnák. A természetes latex gumiból készül, amelyet a fa gevei léjéből bányásznak. A kapott nyersanyag hosszú távú kezelés, ennek eredményeképpen egy egyedi jellemzőkkel rendelkező viszkózus tömeg van kialakítva.

Latex matracok

Ami?

A természetes latexnek különleges rugalmassága van. Az anyagból származó matracok a világ legjobbja, és számos egyedi tulajdonsággal rendelkeznek.

Mesterséges latex, amelyet szintetikus gumiból termeltek Az emulziós polimerizációnak nevezett technológia szerint. A mesterséges latex és a természetes különbségek nagyon jelentősek.

Latex matracok

Latex matracok

A töltőanyag típusai

Természetes latex utak – az anyagból készült matrac minimális ára 500 dollárból kezdődik. A természetes latexben a gumi több mint 80% -a van, a matracok töltőanyagokban – 40% -ról 70% -os gumira.

Mesterséges latex költségek olcsóbbak, Ez észrevehetően keményebb, az élettartam viszonylag kicsi. Gyakran a gazdasági tényezők döntő fontosságúak a vásárlás során, de a mesterséges latex termékek iránti kereslet, mindazonáltal nem csökken.

Latex töltőanyag ellenzi a nehéz terheket. Kombinálható egy monoblokkkal vagy más töltőanyagokkal a mesterséges anyagokból.

Latex matracok

Latex matracok

Mesterséges latex – Nagyon elasztikus poliuretán hab (HR töltőanyag), amely butadiénből és sztirol-monomerekből készül. Ha összehasonlítja más típusú poliuretánhab, akkor a mesterséges latex több műanyag, tartós és olcsó.

Gyakran a mesterséges latex megtalálható a matracok rugókkal és monolitikus matracokkal.

Mesterséges és természetes latex jelentősen különbözik.

Mesterséges latex:

 • Elnyeli a folyadékokat;

 • Sárgás árnyalattal rendelkezik;

 • Van egy kémiai szag.

Latex matracok

Latex matracok

A természetes latex az érintéshez olajfelülete van, de a tenyéren nincs nyomva, a nedvesség ilyen anyagban nem felszívódik. A latex hőmérsékletének növelése ragadósvá válik, és ha a hőmérséklet a mínusz jelekre csökken, törékeny lesz.

A természetes latex fő minősége rendkívül kopásálló, és képes több mint négy évtizedenként szolgálni, anélkül, hogy elveszíti tulajdonságait. A latex a matrac alapjául szolgál, különbséget tesz különféle merevséggel (3-ról 7-re).

Ha van lehetőség, mielőtt megvásárolná, a legjobb a “tapasztalat” a matrac, véve a vízszintes pozíciót a felszínén.

Latex matracok

Latex matracok

A jobb poliuretán poliuretán?

A matrac megvásárlásakor sokan elveszettek, nem tudják, hogy az előnyben részesítettek a latex vagy a poliuretán terméke.

A természetes latexből származó matrac előnyei:

 • Rugalmasság;

 • Rugalmasság;

 • Ártalmatlan;

 • Nem veszi fel a nedvességet;

 • Könnyen elutasították.

A hibáktól a magas költségekről lehet mondani.

Latex matracok

Mesterséges latex, amelyet vízgőzzel habosított polimerekből állítanak elő. A jellemzők szerint nagyon emlékeztet a hab gumira – visszaállítja az űrlapot, de viszonylag rövid élettartama van.

Ha az első hely a pénz megtakarításának kérdése, akkor a racionális megvásárolta a terméket a mesterséges latexből.

A legjobb választás a természetes latex vállalati matracja. Előnyök:

 • Nem halmozódik fel statikus elektromosságot;

 • Ideális a 9-14 éves korú gyermek testének, amikor a gerinc aktívan kialakul;

 • Hosszú élettartama van;

 • Serkenti a vérkeringést.

Latex matracok

A matracok ortopédiai hatással lehetnek, különböző fokú merevséggel rendelkeznek.

Gyártási módszerek

Két technológia van a latex matracok gyártásához. Az első módszert Dunlopnak hívják, A múlt század 30-as éveiből áll. Ha egy ipari centrifugaban habzik, akkor a terméket speciális formák és védekezéssel kell megvédeni. Ezzel a technológiával a latex keményebb lesz.

Talalai technológia – Ez egy olyan eljárás, amelyben a habosított masszát palackozott formában és helyezzük vákuumkamrával, ami miatt buborékok az anyagban egyenletesen elosztva az egész mennyiség. A latex lemezek csomagolása után -30 ° C-on. A buborékok, partíciók és a matrac “légzés”.

Latex matracok

Latex matracok

Ezután az anyagot szén-dioxiddal dolgozzák fel, amely mikropórákat képez. Ezt követően +100 Celsius fokig történő fűtés után, miután latex vulkanizált. A kapott anyagot újra lehűtjük, majd újra melegítjük.

Talalay folyamat összetettebb. Az egyik termék előállítása több időt és munkát igényel, ezért az anyagot drágábbak, de kiemelkedő tulajdonságokkal rendelkezik.

A technológiák közül melyik jobb – Dunlop vagy Talalay, nehezen válaszolt. Matrac, amelyet az első módszer szerint elasztikusabb, Oroszországban több elismerést kapott. A második módon készült tárgyak, a levegő és a puha, a szerkezetük szinte homogén. Ilyen matracokban kiváló légáramlás, amely biztosítja a teljes blokk tökéletes hőmérsékletét. A forró időben ez a tényező különösen értékes.

Latex matracok

Latex matracok

Az anyag előnyei és hátránya

A latex matracot a következő szabványoknak kell igazolni:

 • Oeko-Tex;

 • Eurolatex;

 • LGA;

 • Morton thiokol.

A latex nagy igényű, 100% természetes gumiból áll. PVC adalékanyagok – nem mindig jó megoldás, mert kellemetlen szagot kapnak. Egy igazi latex matrac hasonlít a szemcsézett tej illatára.

A kémiai adalékanyagok káros az egészségre, különösen a fiatalabb generációhoz 0 és 16 év között tartoznak. Ezért, ha lehetséges, jobb, ha legalább 70% latexet szerezhetünk.

Latex matracok

Latex matracok

Gyorsan ellenőrizni, hogy a termék magas minőségű, akkor egy kis tesztet tölthetsz. A matrac jobb oldalán helyezzen el egy pohár vizet, majd a bal oldalon ugrik. Ha a dolog magas színvonalú, akkor az üveg vízzel megmarad. A latex másik pozitív minősége – nem teszi fel a túlzott zajt. A toxinok hiányoznak hasonló termékekben, ezt a tényt a szigorú Oeko-Tex tanúsítás megerősíti.

A latex matrac másik pozitív minősége a tartósság. Hosszú években szolgálhat, anélkül, hogy megváltoztatná a tulajdonságait. Az allergiát provokáló porfogók hiányzik a latex matracokban.

Ha a mesterséges latexről beszélünk, akkor az ilyen anyagból származó matracok jobbak, mint a megverték. A piacon is jó keresletet élveznek az alacsony árak harmonikus kombinációja, kiváló funkcionális jellemzőkkel.

Latex matracok

A mesterséges latex eredetileg a védelmi iparág számára készült. A második neve latex hab. Alapítványa habosított poliészter és izocianát. Egy ilyen termék előállításában 26-34 kg sűrűségű hab / m3.

A mesterséges latex hátrányai:

 • Van egy kémiai szaga;

 • Legfeljebb 10 évig szolgál;

 • Rossz tolerálja a magas hőmérsékletet.

Latex matracok

Fajták

Általános szabályként antiszeptikus és egyéb adalékok Add hozzá a latexhez. A gyártók kinyomtathatják azt, hogy a matrac 100% -ban természetes latexből áll, azonban a termékben további komponensek vannak jelen. Ennek oka az, hogy meg kell védenie a gomba károsodásától és a nedvesség hatásától való károsodásától.

A kombinált latex matrac egy vagy több rétegből állhat, és szendvicset lehet kókuszdióval és hollofiberrel.

A többrétegű latex matracok néhány előnye van. A helyek megváltoztatása, a test paraméterekhez való beállítása. Például 16 cm-es és 5 cm-es rétegek összetétele előnyösebb, mint egy réteg 21 cm-ről.

Latex matracok

Latex matracok

A memóriahatású latex matracok különböző minőségűek, Ezért az árváltozás jelentős. Néha hasonló termékek költhetnek több mint ezer dollárt. A latex matrac szerkezetének sűrűsége a memória hatásával 34-95 kg / kocka változik. M. Minél nagyobb a hab sűrűsége, a termék hosszabb tárolja a hőt. A test terhelésének és hőjének eltűnésével az anyag a kezdeti állapotot veszi figyelembe. Az ilyen termékeknél a testet a pontok maximális számában rögzítik, ami abszolút relaxáció érzését adja.

A latex matrac használata különösen hasznos a gyermek testének, amikor a csontváz csak képződik, és nagy kockázata van a gerinc görbületnek. A modern gyerekek nagy terhelést tapasztalnak hátul, hatalmas pálcákat hordoznak, amelyeket könyvek, és sok órát vezetnek az iskolában egy asztalnál, vagy otthoni edzési órákra.

Latex matracok

Latex matracok

Latex matracok

A gyerekek kétoldalú matracja – a legjobb választás. Az ilyen termékek kétféle keménységgel rendelkeznek. A cég oldal alkalmas a legkisebbnek, amely még nem fordult meg egy év.

Az ilyen latex termék előnyei:

 • Erő;
 • Tartósság;
 • Rugalmasság;
 • Nem tartalmaz allergéteket;
 • Jótékony hatás a csontváz fejlődésére;
 • Nem okoz kellemetlen szagokat;
 • A légi árfolyam belsejében;
 • Nem jön;
 • Gyorsan visszaállítja az űrlapot.

Latex matracok

A latex matrac lágysága levegővel rendelkezik, a testtömeg hatása alatt deformálódik. A merevség szintje közvetlenül arányos az ilyen sejtek számától függ a köbcentiméteren. Ha vannak bizonyos adalékanyagok a latex matracban, megszerzi a megfelelő merevséget.

Dimenziók

A gyermekek legnépszerűbb matracjai méretben vannak:

 • 63×158;
 • 120×60;
 • 65×156;
 • 68×153;
 • 80×150;
 • 75×120.

Latex matracok

Egyedű felnőtt modellek:

 • 190×80;
 • 160×70;
 • 73×198.

A franciaágy optimális paramétereihez:

 • 140×200;
 • 160×200.

A teljes körű nyaralás nagyrészt attól függ, hogy mennyi a matrac “vastag”. A leginkább finom másolatok nem haladják meg a 7 cm-es magasságokat, az ilyen termékek pihenése kényelmetlen. A szakemberek nem javasolják őket, valamint a gyermekeket, valamint a fájó osteochondrosis. Vannak olyan modellek, amelyeknek van egy rétegvastagsága 10, 12, 15, 17 cm. Az ilyen termékek a vékony kisülésén is utalnak.

Latex matracok

Latex matracok

A monolitikus ágy optimális magassága 15 és 30 cm között van. A független tavaszi blokkokkal rendelkező matracok 18 cm vastagságúak.

A matracok, akik sok réteggel rendelkeznek, kényelmesebbnek tartják. A prémium-osztályú modellek vastagsága 25-42 centiméterrel rendelkezik. A leggyakoribb szabvány 18 és 24 cm között van, ideális egy felnőtt személy számára.

A matrac szélességének egy kicsit kisebbnek kell lennie, mint az ágy szélessége, különben a szélek lógnak, ami kellemetlenséget és hibás alvást eredményez. Néha, ha az ágy túl széles, két matracot vásárolnak, ami a formátum szerint megfelel a megadott paramétereknek.

Latex matracok

Latex matracok

Értékelés gyártók

Mielőtt vásárolna egy latex matracot, minden bizonnyal meg kell vizsgálni, és próbálja le feküdni. Minden egyes személy számára alkalmas matracjának, a leggyakrabban a merev termékek, a nők inkább a lágyabbak.

Thaiföldről, Vietnam oroszok incidensek évente több ezer egység latex termékek. Thaiföld híres a kiváló minőségű természetes latexről és termékről. Vannak tucatnyi latex vállalkozás egy kis országban, különösen a déli régiókban. Nem csak matracokat, hanem párnákat, fejtámlákat és egyéb termékeket is termelnek.

Latex matracok

Latex matracok

Vásároljon csak jól ismert gyártók ajánlott termékeit. Még akkor is, ha a dömping termékei ára, majd megkérdőjelezhető minőségű latex matracot szerez. A jó kettős minta becslések szerint legalább 400 dollár, egy párna – 70 dollár.

A termékek legmagasabb árai – hagyományosan turisztikai helyek – Samui, Phuket, Pattaya. Legjobb cég Thaiföldön a latex termékek gyártásához – Patex. Jó termékek teszik a cégeket Durian, Knobby.

Latex matracok

Latex matracok

A minőség szempontjából a vietnami matracok nem rosszabbak a Thaiföld termékei számára. Vietnam hagyományosan az egyik legnagyobb latex beszállítónak tekinthető a világpiacnak.

Vásárláskor érdemes figyelmet fordítani a forrásadatokra. Ha 100% latex van írva a címkén, akkor nem kell elhinned, különösen igaz a kevéssé ismert gyártókra. Azoknak a vállalatoknak, amelyek védjegyei “nincsenek kioldók”, megpróbálják maximalizálni a drága nyersanyagokat a termelésben.

Ajánlott híres márkák tárgyainak megvásárlása, még akkor is, ha egy kicsit túlfizetniük kell. Például a Lien’a gyár kiváló minőségű matracokat készít. Termékei gyakran megtalálhatók az országunkban található üzletekben. A gyártó termékei megfelelnek a címkén szereplő bejelentett jellemzőknek

Latex matracok

Hogyan válasszuk ki?

Javasoljuk, hogy nem tervezzen megtervezési termékeket, hanem a gyártók matracjait, akik megbízhatóak lehetnek. Mielőtt elvégezné az utolsó választás, jobb olvasni véleményét. Ilyen információkkal könnyen navigálható a javaslatok széles skálájában, és keresni a megfelelő dolgot, amely megfelel az Ön igényeinek, sokkal könnyebb lesz. Jobb, ha különböző forrásokból származó információkat gyűjtünk, mivel az interneten fizetett vélemények gyakran megtalálhatók. Ha fontos információforrás vásárlása lehet az eladó. Nemcsak a latex matrac eladása, hanem az is fontos, hogy ne legyen visszatérés a boltba.

A komoly gyártók tíz évre garantálják a garanciát, Ráadásul készen állnak arra, hogy több év múlva megváltoztassák a termékeket, ha néhány probléma hirtelen felmerül. Annak érdekében, hogy kihasználhassa az ilyen jótállási esetet, meg kell tartani a matracot az eredeti formában. Nagyon fontos, hogy a munkájának megsértése pontosan termelési házasság, és ne mechanikai károk. A legtöbb vállalat szolgáltatási szolgáltatása biztosítja, hogy a tisztességtelen vásárlók ne tegyék meg őket, és gondosan ellenőrizzék a piacra szállított termékek minőségét. Így az ilyen esetek egyedülállóak.

Latex matracok

Latex matracok

Fontos, hogy értékelje a matrac merevségét és méretét. Minden személy választ egy dolgot magában – valaki szereti a matracot, hogy lágy vagy közepes keménység legyen, valaki fordítva. Az anyagi sűrűség is számít. E tekintetben a többrétegű matracok a legnagyobb igényben vannak.

Vásárláskor ellenőrizze a termékekre vonatkozó tanúsítványok és tanúsítványok elérhetőségét. Ha a hitelességük megkérdőjelezhető, jobb, ha tartózkodik a dolgok megvásárlásától, még akkor is, ha vonzó áron van. A dömpingár egy másik trükkje a gátlástalan gyártóknak, amelyek így próbálnak megvalósítani egy olyan terméket, amely nem felel meg a szükséges szabványoknak.

Latex matracok

Gondoskodás

A latex matrac előnyei jól ismertek:

 • Nem éri el a porfogókat;
 • Nem provokálja az allergiákat;
 • A termék működtetése akár 40 évig is lehet.

Latex hibái vannak. Nem lehet mínusz hőmérsékleten tárolni, mivel repedések. Ha még mindig történik, van egy különleges összetétel, amely ragaszkodik a latexhez.

Matrac mosógépben mosható, De ő “attól tart, hogy” olyan mosószerek, amelyekben klórösszetevők vannak jelen. Nem is ajánlott ilyen termékeket hosszú ideig, hogy közvetlen napfényben maradjon.

Latex matracok

A matrac jó alapot igényel. Az ágynak kiváló minőségű lamellákkal kell rendelkeznie. Ha nagyon nagy, akkor további támogatást igényel az ágy közepén. Háromhavonta a termék ajánlott, hogy megforduljon úgy, hogy ne kérdezze meg az állandó terhelés helyeit. Ha van lehetőség, akkor meleg napsütéses időben ajánlott a levegő, a friss levegőn.

Szükséges továbbá megváltoztatni a matrac helyeit a fej helyzetétől a lábakig. 3-4 hónaponként ajánlott. Minden gyermek szereti ugrani a matracokra, de kategorikusan nem ajánlott erre, mivel még a kiváló minőségű termékek nem ellenállnak a nagy pont terhelésekkel.

Latex matracok

Hogy a matracot hosszabb ideig használták, használni kell a matrac borítóinak használatára. Feltételezik a fő “csapás” terheléseket. A termék havonta egyszer ajánlott. Elkerülhetetlenül, a por és a különböző mikrorészecskék a felületére esnek, amely tápközegként szolgál az ágy kullancsok megjelenéséhez.

A matracok tisztításához a sampon vagy szappan oldatot kell használni, ami könnyen felkészülhet önállóan. Ez így történik: egy pohár ételt adunk az üveghez (70 g). Ezután a tartalmat egy keverőbe öntjük. A készülék bekapcsol, egy vastag hab jelenik meg, amely a matrac tisztítására szolgál.

Latex matracok

Vásárlói vélemények

Az oroszlán megjegyzései a latex matracokról pozitív, de a választás problémája mindig. Az árak a latex matracok magasak, így gyakran a vásárlók arra gondolnak, hogyan kell vásárolni egy jó minőségű matracot, hogy gondoskodjon minden tekintetben, de ugyanakkor ne töltsön nagy mennyiségű pénzt. Ehhez vásárolni hasonló termékeket a legjobb az offline boltban az értékesítési időszak alatt, hogy ne megbotlik egy hamis.

Gyakran vannak megbeszélések a természetes latex számáról egy vagy másik gyártóban. Július juice tizenkét óráig lefagy, így a kényelmes pihenés valódi tudósai azt állítják, hogy a természetes latex matracokat csak Srí Lanka, Vietnamban vagy Thaiföldön vásárolhatja meg. Kérdés ez az ellentmondásos. A fagyasztott juise juice csak értékes nyersanyagok, kiváló dolgot tehet a modern technológiák jelenlétében bármikor.

Latex matracok

Latex matracok

Az ERGO hab módszer szerint készült latex matracok is észrevehetőek a keresletben. Az ilyen termékek lassan, de folyamatosan meghódítják az orosz piacot. A vevők egyre inkább előnyben részesítik ezeket a matracokat.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása