Hogyan válasszunk targoncát

A targonca egy kompakt, motoros gép, amelyet ipari célokra, nagyméretű, legalább egy tonna tömegű rakományok szállítására és tárolására használnak. a gépet a vezető kezeli, akinek a vezetőfülke középső részén külön hely van, ahol a nehéz terhekkel való munkavégzésre tervezett összes manipulátor és kar, valamint a kormánykerék és a sebességváltó található.

targonca kiválasztása

A legjobb targoncagyártók

Az ipari felhasználásra szánt targonca kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a különböző típusú összeszerelő és építőipari berendezéseket gyártó vállalatokat:

 1. Mitsubishi;
 2. Cashima;
 3. Komatsu;
 4. Caterpillar;
 5. Volvo;
 6. Ő
 7. ;

A fenti gépeket építési és ipari területeken használják, amelyek alapvetően különböznek egymástól. az adott feladatnak megfelelő jellemzőkkel rendelkező modellt kell választania, figyelembe véve a műszaki jellemzőket és az interneten található felhasználói visszajelzéseket is.

Targoncák típusai

A művelet jellegétől függően az összes targoncát két típusba sorolják.

Lökhordó rakodók

Lökhordó rakodók

Különböző típusú ömlesztett áruk kezelésére használt eszközök. Kerekekre szerelt, motorral hajtott teherautó alváz; vagy csúszókormányos targonca. A teleszkópos gém végén található speciális vödör homok, kavics, homok és egyéb laza anyagok kezelésére szolgál.

Előnyök

 • Egyszerű kialakítás;
 • A vödör helyett további felszerelések felszerelésére is lehetőség van;
 • Nagy kapacitásúak, amelyek 1 tonnától 11-13 tonnáig terjedő súlyokkal képesek dolgozni;
 • Nagyfokú átjárhatóság;
 • Lehetővé teszik, hogy minden körülmények között dolgozhasson;
 • Sokoldalúság;

Hátrányok

 • Jó szervizelést és karbantartást igényelnek;
 • Nem alkalmas raklapok, raklapok és egyéb terjedelmes áruk szállítására;
 • Meghibásodás esetén a javítás hosszú időt vesz igénybe;
 • Drága;

Targoncák

Targoncák

Raklapokra vagy csúszdákra rakott, egy darabból álló, nagyméretű tárgyak szállítására tervezett konténerek. Raklapokat és konténereket emelhet akár 1.A targoncák ára jellemzően 5 és 2 méter között van, és egymásra helyezve. Kompakt és kisméretű modellek, gazdaságos használat és igénytelen karbantartás.

Előnyök

 • Kis méretek;
 • Mozgékony és manőverezhető;
 • Terhelhetőség akár 3-3.5 tonna;

Hátrányok

 • Drága költség;
 • Nem alkalmas ömlesztett anyagokhoz;
 • Szakképzett karbantartást igényelnek;

Hogyan válasszuk ki a megfelelő targoncát?

a targoncák kiválasztási kritériumai

Miután meghatároztuk a targonca működési feltételeit és típusát, alaposan meg kell vizsgálni a munkafolyamatot közvetlenül befolyásoló kritériumokat:

Maximális hasznos teher

Egy eszköz azon képességének mérőszáma, hogy egy bizonyos súlyú terhet képes megemelni. A nagyobb emelőerő nagyobb és masszívabb gépeket és magasabb költségeket jelent. Éppen ezért a választás előtt meg kell határoznia a munkafeltételeket és a szállított rakomány súlyát, 10-15%-ot kell hozzáadni a kapott számhoz, és ezt a számot kell referenciapontként használni;

Emelési magasság

Teleszkópos gémmel tervezték, amely széles magasságtartományban állítható be. Ez növeli a targonca funkcionalitását és működési tartományát. A targonca magasságának akár 2-2-szörösére is képes modellek kaphatók.5 méter;

Targoncamotor típusa

Az autókkal analóg módon a beépített motorok 4 hagyományos típusra oszthatók:

 1. Benzinmotoros;
 2. Diesel;
 3. Gázüzemű;
 4. Elektromos;

A készülék élettartamát nem a kilométerek száma határozza meg, hanem a motorórák száma – a motor folyamatos használatának ideje. Egy bizonyos idő elteltével a targoncát elküldik tervezett javításra, a motort pedig “nagyjavításra”. A rakodók kapacitásukban is különböznek – az eladáskor találkozhatunk a készülék kapacitásával, amely 15-20-tól kezdődik és 80-100 lóerőnél ér véget;

Opcionális tartozékok a nem hagyományos alkalmazásokhoz

Számos gyártó gyárt különböző tartozékokat, amelyeket a targonca gémjére vagy villájára speciális gyorskioldó kapcsokkal szerelnek fel. Ezekkel jelentősen növelhetők az egység képességei;

Beépített sebességváltó típusa

Jelenleg a leggyakoribbak a klasszikus “mechanikus”, hidrosztatikus kézi sebességváltó, valamint annak automatikus megfelelője. Ez utóbbi a legkényelmesebb a működés szempontjából, de a tervezés szempontjából is a legösszetettebb. A kézi sebességváltókat sajátosságaik miatt meglehetősen ritkán szerelik be, leggyakrabban a kedvező árú modellekbe.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: