Hogyan válasszuk ki a baba első cipőjét

Az idő gyorsan repül, és a baba, aki nemrég még a fejét sem tudta tartani, már megteszi az első lépéseket. Amikor itt az ideje, hogy cipőt tegyen a gyermek számára, a szülőknek olyan cipőket kell választaniuk, amelyek nemcsak a gyermeknek illeszkednek, hanem segítenek a lábának és a testtartásának helyes alakjának kialakításában is.

Top babacipő gyártók

A legjobb babacipő gyártók

Az első cipő kiválasztása nem könnyű feladat a szülők számára. Végül is olyan termékeket kell találniuk, amelyek tökéletesen illeszkednek a morzsa lábának méretéhez, bárhol nem zsugorodnak vagy kopnak. A kihívás még bonyolultabb, ha a baba nem tudja megmondani, hogy kényelmesen érzi-e magát az új csizmájában. Tehát a szülőknek érezniük kell, hogy a baba hogyan reagál az új ruhákra, és hogyan tudja feltenni a lábát, valamint a termék szabását, minőségét és súlyát.

A rossz lábbeli megakadályozhatja a lábfej megfelelő görbületét, boka deformitást és a gerinc görbületét okozhatja. Ezért olyan fontos, hogy olyan cipőket találjunk, amelyek megfelelnek a nemzeti minőségi szabványoknak, és a baba lábának anatómiáját figyelembe véve készültek.

A legjobb első cipőgyártók a következők:

 1. Ecco;
 2. Skorokhod;
 3. Flamingó;
 4. ShagoVita;
 5. Viking;
 6. Minimen;
 7. Kuoma;
 8. Antilopa;
 9. Kotofey.

Milyen paraméterekre kell figyelni vásárláskor

Milyen paraméterekre kell figyelni vásárláskor

Anyag

Az első lépésekhez szükséges lábbeliknek természetes anyagokból kell készülniük. Az egy évnél idősebb csecsemők nyári és félszezonális modelljei szintetikus és mesterséges anyagokat használhatnak, de a természetes szövetek bélés és talpbetét kötelező jelenlétével.

A 7 év alatti cipőknek természetes anyagokkal kell béleltnek lenniük. Végső megoldásként a vegyi szálak legfeljebb 20%-át szabad megengedni.

A bőr a legjobb választás. Az ilyen cipők alkalmazkodnak a gyermek lábának alakjához, beengedik a levegőt, lehetővé téve a bőr számára a légzést, és védik a lábat a hőmérséklet-ingadozástól. A természetes bőr egy nagyszerű cipő minden évszakra.

a nubuk cipő jó választás. A nubuk egy erős és lélegző lábbeli, amely nem izzad túlságosan, és segít megelőzni a hideg hőmérsékletet. De ez különleges gondosságot igényel. A nubuk cipőket speciális kefével kell kefélni, és nedvességlepergető szerrel kell kezelni.

A melegebb hónapokra érdemes sűrű textilanyagból készült papucsot választani. A szövetmodellek könnyűek és hagyják a bőrt lélegezni, de nem tartósak, és nem mindig alkalmazkodnak jól a gyermek lábához.

Súly

A gyermekcipőknek könnyűnek kell lenniük. A zoknis cipők rontják a láb mikroklímáját és izzadást okoznak. Ráadásul ezeknek a modelleknek a használata gyorsan kifárasztja a babát.

Elülső lábfej

A gyermekcipőknek szilárd sarokkal kell rendelkezniük. Ez segít a lábfej megfelelő alátámasztásában, védi a bokát a deformitásoktól, jól elosztja a láb súlyát, és fenntartja a jó testtartást. A sarok szilárdságát a sarok megnyomásával ellenőrizheti. Ha a lenyomása bevágást eredményez, akkor túl puha.

A sarok belseje puha anyaggal legyen borítva, és ne legyenek durva varratok, amelyek megkarcolhatják a baba érzékeny bőrét.

Sarok

Az első lépéseknél kis sarok (0,5-1 cm) kívánatos. Csökkenti a gyermek hátrafelé esésének kockázatát, és segíti a lábfej normál boltozatának kialakulását.

Láb rögzítése

A csecsemők lábát szilárdan rögzíteni kell. Nem csúszhatnak el a talpbetéten, és nem eshetnek ki a cipőből. Ezért fix és állítható cipőcsatokkal ellátott cipőket kell használni.

Fő fogadás

A cipő lábujjának szélesnek, lekerekítettnek és zártnak kell lennie. Ez csökkenti a baba esésének esélyét, megakadályozza, hogy a lábujjak kiesnek a cipőből, és megvédi őket a sérülésektől. A lábujjaknak lazának kell lenniük.

Külső talp

A rugalmas és barázdált talp (különböző mintázatú barázdákkal) a legjobb. A bordázott felületek növelik a tapadást és a stabilitást járás közben, és ezáltal javítják a gyermek biztonságát.

talpbetét

Sok gyermekmodellnek van egy talpbetétje – egy kis párkány a talpbetéten. Úgy gondolják, hogy segíti a lábfej boltozatának kialakulását és csökkenti a lúdtalp kialakulásának kockázatát. De valójában nem kell párnázott cipőt vásárolnod. A lúdtalp megelőzése érdekében elegendő, ha a gyermek egyenetlen felületeken jár, “kényszerítve” a láb izmait és szalagjait, hogy dolgozzanak.

Méret

Győződjön meg róla, hogy a cipő mérete megfelelő a gyermeke lábához. A szűk modellek befolyásolják a véráramlást és benőtt körmöket eredményeznek. A túl tágas cipők túlságosan megterhelik a gyermek éretlen lábát, és nem illeszkednek megfelelően.

Ügyeljen arra, hogy a hüvelykujj és a termék belseje között 0,5-1 cm távolság legyen. Ellenkező esetben séta közben a lábujjakat a zoknihoz nyomják, így a baba kényelmetlenül érzi magát.

Tippek a választáshoz

Tanácsadás kiválasztása
 1. Nem ajánlott cipőt vásárolni, hogy kinőjön. Ezekben a cipőkben gyermeke lába csúszós lesz, és meg kell küzdenie az első lépések megtételével. A baba gyakrabban fog esni, és a bőrkeményedések elkezdenek kialakulni. Ezenkívül a talpbetét jelenléte egy másik veszélyt is jelent – a lábfej ívének helytelen kialakulását.
 2. Ne feledje, hogy a baba lábai nagyon gyorsan nőnek. Egy szezon alatt 1-1,5 méretet nőhetnek. Tehát ha bőrpírt vagy horzsolást észlel a bőrén, itt az ideje, hogy új cipőt vásároljon.
 3. Ne vásároljon szintetikus vagy műbőrből készülteket. Ezektől a cipőktől a gyermek lába izzadni fog, túlmelegszik és kényelmetlenül fogja érezni magát. A természetes anyagok a legjobb választás. Mesterséges membránszigetelés használata a téli modellekben megengedett.
 4. Győződjön meg róla, hogy a cipő belsejében nincsenek kemény varratok vagy kiemelkedések, amelyek felhorzsolhatják a baba lábát.
 5. Ne feledje, minél fiatalabb a gyermeke, annál vékonyabbnak kell lennie a talpnak.
 6. A téli cipőknek vastagabb talppal kell rendelkezniük, mint a demi és a nyári modelleknek.

!

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszuk ki a csecsemők ruháit, a minőségi lábbelik kiválasztásának titkait a baba számára, és a téli cipők kiválasztásának szabályait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: