Hogyan válasszunk akváriumot

Ha szeretné újrateremteni egy darab víz alatti világot a lakásban, kezdje a megfelelő akvárium kiválasztásával, így illeszkedik a belső térbe és a lakosok szabadon éltek. oktatás 1 Ha a víz alatti világot a lakásban szeretné újrateremteni, kezdje a megfelelő akvárium kiválasztásával.

Hogyan válasszunk akváriumot

Akváriumok sokfélesége

Az akváriumok sokfélesége két nagy csoportra osztható. Mindegyik többféle.

Csoport

Akváriumok típusa

Dekoratív

Fajok

Gyűjtemény

Holland

Terráriumok

Paludáriumok

Különleges

Inkubátorok

Spawners

Karantén

Növekvő

Kísérleti

Akvárium kiválasztási kritériumok

Formanyomtatvány

Számos különböző forma létezik – kerek, téglalap alakú, szögletes, szögletes. A választás teljes mértékben attól függ, hogy hol szeretné felállítani az akváriumot, és hogy milyen forma illik a belső térbe.

Fajok

Vásárlás előtt alaposan vizsgálja meg a terméket. Győződjön meg róla, hogy nincsenek repedések, zúzódások vagy karcolások. A szilikonhézagokat egyenletesen kell felhordani, hézagok és túlzott rögök nélkül. A legjobb akvárium – hermetikusan zárt, a technológiának megfelelően készült.

Méret

Figyelje meg az akvárium és a szekrény közötti kapcsolatot. A szekrény felülete nagyobb lehet, mint a rá szerelt akvárium. Az akvárium azonban nem nyúlhat ki egy centiméterrel sem a szekrény felületéből. Ellenkező esetben az akvárium megvetemedik, és idővel használhatatlanná válik.

Válassza ki az üveget

Kétféle üvegből készült akváriumok: akril és szilikát. Használjon akril üveget az Ön preferenciáihoz. Rengeteg előnye van:

  1. jobban megtartja a hőt;
  2. Könnyedén csatlakoztathat hozzá további tartozékokat;
  3. nehéz eltörni egyet;
  4. Sérülésmentes.

falvastagság

akvárium a belső térben

Minél nagyobb a tartály térfogata, annál vastagabbaknak kell lenniük a falaknak.

Kötet

Falvastagság

5-30

4 mm

30-80

5 mm

80-150

6 mm

150-220

8 mm

220-300

1 cm

Keressen olyan akváriumot, ahol az üvegvégek alaposan le vannak csiszolva. A csiszolást az akváriumokat károsító mikrorepedések eltávolítására használják. Ha olyan modellre van szüksége, amelynek hossza meghaladja az 50 cm-t, keressen erősítő bordákkal ellátott modelleket. Jelenlétük elengedhetetlen, különben az akvárium nem tart sokáig.

A megfelelő akvárium hosszú ideig tart majd. A halak kényelmesen élnek benne, és élvezheti a vízi világ csodálását.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: