Hogyan válasszunk egy ventilátort

Nélkülözhetetlen segítség a nyári hőségben, az irodában és otthon is. Annak érdekében, hogy a készülék csak a friss levegő sugárzását hozza, és ne a kollégákkal és rokonokkal való viszálykodást, bölcsen válassza ki a megfelelő modellt.

ventilátor

A modellek tervezési jellemzői

Háromféle ventilátor:

  1. padló. Akár 20 négyzetméteres helyiséget is képes szellőztetni, annál többet tud a ventilátor.. A vitathatatlan előny – a 90 fokos elfordítás lehetősége. Állítható lábbal rendelkeznek, amely a ventilátort a kívánt szintre leengedi vagy felemeli
  2. asztali. Van egy kis hatalom és fókusz. Praktikus, ha fél a huzattól és az erős légáramlatoktól. Egy ilyen ventilátor nem zavar másokat, és megmenti Önt a hőségtől;
  3. mennyezet. Maximális teljesítményű modellek, így alkalmasak nagy irodaházak, raktárak vagy tágas lakóterek kialakítására.

Ventilátor kiválasztási kritériumok

A megfelelő modell kiválasztásához olyan kritériumokat kell figyelembe venni, mint a teljesítmény, a zajszint, a vezérlés elérhetősége.

Teljesítmény

Minél nagyobb a helyiség mérete, annál nagyobb teljesítményűnek kell lennie a modellnek. Az asztali ventilátorok esetében ez nem így van. A teljesítmény/terület arányt könnyű kiszámítani – szorozza meg a szellőztetendő helyiség területét 2-vel. A kapott érték az a teljesítmény, amelyre a lámpatestnek szüksége van ahhoz, hogy megbirkózzon a hővel. 20 négyzetméteres lakóterület esetén a ventilátor teljesítménye 40 W vagy annál nagyobb. . lakóterület, a készülék teljesítménye 40 W.

Zajszint

Egy átlagos ventilátor körülbelül 30 dB zajszint mellett működik. Minél alacsonyabb az érték, annál kényelmesebb lesz a környezet.

Sebességszabályozó

Jobb, ha van sebességszabályozó. A légáramlás-szabályozás kényelmes lehetőség, de a rendelkezésre állás az ár növekedéséhez vezet. De egy kicsit magasabb áron, de értékelni fogja ennek a funkciónak az előnyét.

Stabilitás

Mielőtt megvásárolna egy lélegeztetőgépet, kérje, hogy a készüléket teljes teljesítményen kapcsolják be az üzletben. Vannak olyan modellek, amelyek munka közben hajlamosak elesni. Válasszon stabil modelleket.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk edényt

Biztonság

A biztonságos ventilátor olyan ventilátor, amelynek lapátjai mindkét oldalon ráccsal védettek.

Hasznos funkciók

padlóventilátor

A fenti kritériumok segítenek kiválasztani egy olyan készüléket, amely a forró napokon elvégzi a beltéri levegő hűtésének feladatát. De egy jó ventilátor olyan modell, amelyet kényelmes használni. A kényelem megteremtése érdekében kissé túlfizethet a további opciókért.

A legjobb ventilátor kiválasztásának szabályai:

  1. Távirányító.Könnyebb be- és kikapcsolni a kényelmes ülésből, mint átfutni a szobán, hogy elérje;
  2. háttérvilágítás.A megvilágított kijelző segítségével beállíthatja a sebességet, bekapcsolhatja (kikapcsolhatja) éjszaka anélkül, hogy fel kellene kapcsolnia a villanyt;
  3. az időzítő rendelkezésre állása. “Az okosan megtervezett ventilátor lehűti a szobát, amikor hazaér, egy beállított idő után kikapcsolja magát, vagy olyan üzemmódban működik, amely az adott napszakban a legjobban megfelel Önnek;
  4. érzékelő jelenléte. A ventilátor csak akkor működik, ha valaki a szobában van. A készülék kikapcsolja magát, amikor Ön nem tartózkodik a szobájában, és újra működésbe lép, amikor belép az irodájába;
  5. megjelenítés. Az LCD kijelző lehetővé teszi a készülék kényelmes vezérlését;
  6. A levegő ionizációjának jelenléte. Ez a funkció hűvössé, tisztává és biztonságossá teszi a levegőt, hasznos részecskéket töltve fel. Egyes modellek aromaolaj funkcióval rendelkeznek, hogy illattal töltsék meg a helyiséget.

A megfelelő ventilátorral még fülledt körülmények között is kényelmesen érezheti magát.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: