Hogyan válasszunk kávéfőzőt

A cikk tartalma
 1. tartalom
 2. A legjobb kávéfőző gyártó
 3. Milyen kancsóba kávét?
 4. Réz karafa
 5. Előnyök Hosszú, több tucat éves élettartam; Alkalmas gáz- és elektromos tűzhelyeken, valamint nyílt tűzön, tűzhelyen, parázson és forró homokon történő kávékészítéshez; A réz gyorsfőzők rendkívül tartósak; Hátrányok Az anyag toxicitása; A lepárlók elszennyeződhetnek; Az élelmiszeripari minőségű ónbevonatú teáskannákat kíméletesen kell mosni, hogy a védőréteg ne sérüljön;
 6. Előnyök
 7. Hátrányok
 8. Clay jevazza
 9. Előnyök Biztonságos az egészségre; Olcsó; Az agyagpárlat finom és illatos italt készít; Hátrányok .. Az agyag magába szívja az ital aromáját, és nem ajánlott különböző kávékat főzni ebben az anyagban. Ha tehát úgy dönt, hogy az egyik italfajtáról egy másikra vált, akkor gondosan kezelje a terméket (hagyja egy éjszakán át szódabikarbóna oldatban, és reggel jól mossa ki), vagy vásároljon egy új szeszfőzőt; Az ital a tűzhelyről való eltávolítás után kiszabadulhat; Nagyobb a valószínűsége, hogy eltörik, ha leejtik vagy megütik;
 10. Előnyök
 11. Hátrányok
 12. Kerámia karafa
 13. Előnyök A kerámia nem szívja magába az ital ízét és aromáját, ezért különböző típusú kávékhoz használható; Olcsó. Hátrányok Ettől elfogy a kávé; A készüléket nem szabad leejteni – eltörhet.
 14. Előnyök
 15. Hátrányok
 16. A melchior carafe
 17. Előnyök Nagy mechanikai szilárdság; Tartósság; Korrózióállóság; Hátrányok Melchior párlatok ritkán kaphatók.
 18. Előnyök
 19. Hátrányok
 20. Sárgaréz karafa
 21. Előnyök Az ital egyenletes felmelegedése; A sárgaréz lepárlók olcsóbbak, mint a rézpárlók; Tartósság – évtizedekig tarthat; Nagy tartósság; Hátrányok Ha a védőréteg sérül, a termék oxidálódik; Ha ritkán használják, sötétedhet.
 22. Előnyök
 23. Hátrányok
 24. Öntöttvas főzőedény
 25. Előnyök Tartósság; Biztonságos és környezetbarát anyag; Tartós és megbízható; Hátrányok Ritkán kapható a piacon; Az öntöttvas edényeken rozsda képződhet; Az öntöttvas bolondok nehéz és kényelmetlenek;
 26. Előnyök
 27. Hátrányok
 28. Üvegkancsó
 29. Előnyök Nemcsak kávé, hanem tea, kakaó és más italok is készíthetők az üvegpárlóban; Gyorsan felmelegednek; Ezek a termékek nem rozsdásodnak vagy oxidálódnak; Hátrányok Óvatosan kezelhető; A kávé íze nem biztos, hogy olyan jó, mint más kávéfőzőkben; Alig bírja a hőmérséklet-változásokat; Könnyen eltörhet vagy megrepedhet;
 30. Előnyök
 31. Hátrányok
 32. Rozsdamentes acél wok
 33. Előnyök Stabil és robusztus; Megfelelő ár; Alacsony súly; Rendkívül korrózióálló; Hátrányok A rozsdamentes acél wok szabálytalan alakú wok, ami rontja a kávé ízét; Rossz hővezető képesség; A rossz minőségű rozsdamentes acél edények kellemetlen ízzel ronthatják el a kávét;
 34. Előnyök
 35. Hátrányok
 36. Az alumínium szeszfőzde alakja
 37. Előnyök Biztonságos – a jezzer nem törhet el vagy zúzható össze; Megfelelő ár; Alacsony súly; Hátrányok A szeszfőzdei kávénak kellemetlen íze van; Az alumínium könnyen karcolódhat és sérülhet.
 38. Előnyök
 39. Hátrányok
 40. Kávéfőző kiválasztása
 41. A forma
 42. Kapacitás
 43. Fenék és falak
 44. Fogantyú
 45. Milyen kávéfőzőt válasszunk?
 46. Mennyibe kerül egy kávéfőző?

A brewpot (vagy lekváros üveg) állítólag a legfinomabb kávé. Az ital íze azonban a felhasznált anyagtól, a csésze formájától és térfogatától, valamint az alap és a falak vastagságától is függ. A mai cikkben elmondjuk, hogy mit kell keresnie, amikor kávéfőzőt vásárol.

tartalom

 1. Top Coffee Turbanes gyártók
 2. Milyen kávéfőzőt keres?
 3. A kávés lemezjátszó kiválasztásának paraméterei
 4. Milyen kávéfőzőt válasszon
 5. Mennyibe kerül egy kávéfőző?
válasszon kávéfőzőt

A legjobb kávéfőző gyártó

Kézzel készített és előre gyártott dzsesszfőzők kaphatók az eladásra. A legtöbb pulyka Örményországban, Dél-Oszétiában, Törökországban és Azerbajdzsánban készül. A keleti mesterek egyes termékeire élethosszig tartó garanciát vállalnak. A szója például kézzel készített lekvárosüvegeket készít. Termékeit a világ legjobbjainak tartják. Rézlemezből kovácsolták őket, gyönyörű dombornyomott díszítéssel és ezüst bevonattal díszítve. Úgy tartják, hogy a Soy Turks örökségként továbbadható.

A Ceraflame a kerámia füstölők egyik legjobb gyártója. Termékei nem mérgezőek, hőállóak, karcállóak és nyílt tűz felett is használhatók. A Ceraflame karafák szabályos kúp alakúak, és csak színükben és térfogatukban különböznek egymástól.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk serpenyőt

Az orosz gyártók közül az OOO Stanitsa és a Gus-Khrustalny üveggyár vezet. A Stanitsa rézből készült nyomástartó edényt gyárt. Általánosságban elmondható, hogy ez egy minőségi termék, meglehetősen vastag alappal, hosszú fogantyúval és gyönyörű kialakítással. A “Gus-Khrustalny üveggyár” árucikkek hegyikristályból készülnek. A legszebb és legátláthatóbb párlatok, és a fogyasztói félelmekkel ellentétben semmi baj nincs velük, ha felmelegítik őket. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a kristálybevonatú főzetek törékenyebbek és drágábbak, mint az átlagos főzetek.

A fent említett cégek mellett Oroszország és a FÁK-országok lakói is inkább a bolondokat részesítik előnyben:

 1. Vitesse;
 2. Fissman;
 3. Standard művészeti termékek;
 4. Regentge
 5. TimA.

Milyen kancsóba kávét?

Réz karafa

Réz főzőedény

Eredetileg minden füstölő rézből készült. Ez az anyag nagy hővezető képességgel rendelkezik, és a főzőedények homogén módon melegednek. Ez biztosítja, hogy minden egyes kávébab a legteljesebb ízt és aromát hozza ki, így az ital a lehető legízletesebb lesz. Emellett gyorsan lehűlnek, így az ember könnyebben megmentheti a “kiszabaduló” kávét.

A réz oxidálódásra hajlamos. A réz a folyamat során egészségre káros anyagokat termel, ezért a belsejét élelmiszeripari minőségű ónnal vagy ezüstréteggel (a magasabb kategóriájú modelleknél) vonják be. Ha a védőbevonat sérült, a szeszfőzde alkalmatlan.

Előnyök

 • Hosszú, több tucat éves élettartam;
 • Alkalmas gáz- és elektromos tűzhelyeken, valamint nyílt tűzön, tűzhelyen, parázson és forró homokon történő kávékészítéshez;
 • A réz gyorsfőzők rendkívül tartósak;

Hátrányok

 • Az anyag toxicitása;
 • A lepárlók elszennyeződhetnek;
 • Az élelmiszeripari minőségű ónbevonatú teáskannákat kíméletesen kell mosni, hogy a védőréteg ne sérüljön;

Clay jevazza

Agyagedények

Ez az egyik legrégebbi korsófajta. Tűzálló agyagból, környezetbarát és biztonságos anyagból készülnek. Az agyagnak alacsony a hővezető képessége, ezért a termék egyenletesen és lassan melegszik fel. Ez fokozza az ital ízét.

Az agyag jól megőrzi a hőjét, miután az italt kivették a tűzből. Erősebbé és gazdagabbá teszi a kávét. Emellett lehetővé teszi az oxigén átáramlását az anyag pórusain, és javítja az ital ízét.

A legjobb agyag a jezvák főzéséhez állítólag a Zisha, vagyis a porcelánból származó agyag. Yixing Kínában. Ez az anyag kvarcban, kaolinban, csillámban és vasoxidban gazdag. Az agyag vöröses árnyalatát a vasoxid adja. A Yixing agyagnak nagyon különleges porózus szerkezete van, amely lehetővé teszi, hogy az edény “lélegezzen”. Felszívja az aromákat és az illóolajokat az italból, majd felszabadítja őket és telíti a következő kávét.

Előnyök

 • Biztonságos az egészségre;
 • Olcsó;
 • Az agyagpárlat finom és illatos italt készít;

Hátrányok

 • .. Az agyag magába szívja az ital aromáját, és nem ajánlott különböző kávékat főzni ebben az anyagban. Ha tehát úgy dönt, hogy az egyik italfajtáról egy másikra vált, akkor gondosan kezelje a terméket (hagyja egy éjszakán át szódabikarbóna oldatban, és reggel jól mossa ki), vagy vásároljon egy új szeszfőzőt;
 • Az ital a tűzhelyről való eltávolítás után kiszabadulhat;
 • Nagyobb a valószínűsége, hogy eltörik, ha leejtik vagy megütik;

Kerámia karafa

A kerámia karafa

A kerámiahegyű teáskannák tulajdonságai hasonlóak a közönséges agyagárukéhoz. Lassan melegednek és lassan hűlnek, ezért a kávé néha elfogy, miután levették a tűzhelyről. Az ital ebben az italkannában lévő ital ízletes és ízletes ízű.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk egy ventilátort

Előnyök

 • A kerámia nem szívja magába az ital ízét és aromáját, ezért különböző típusú kávékhoz használható;
 • Olcsó.

Hátrányok

 • Ettől elfogy a kávé;
 • A készüléket nem szabad leejteni – eltörhet.

A melchior carafe

Melchior – réz és nikkel ötvözete. Az ebből az anyagból készült nyomócsövek kevésbé mérgezőek, mint a tiszta rézből készültek, de még mindig rendelkeznek védő ónbevonattal. Ezeknek a főzeteknek a hővezető képessége alacsonyabb, mint a réz főzeteknek, ezért lassabban melegednek és hűlnek le.

Előnyök

 • Nagy mechanikai szilárdság;
 • Tartósság;
 • Korrózióállóság;

Hátrányok

 • Melchior párlatok ritkán kaphatók.

Sárgaréz karafa

Sárgaréz karafa

A sárgaréz cink és réz ötvözete, néha más fémeket is tartalmaz. A sárgaréz teaserek jó hővezető képességgel rendelkeznek (kevesebb, mint a réz) és szépen néznek ki. Az anyag sokáig megőrzi fényét és könnyen polírozható. A kőedényeket gyakran díszítik díszítésekkel és applikációkkal. A tiszta rézből készült használati tárgyakhoz hasonlóan a sárgaréz teázóknak is belső védőbevonattal kell rendelkezniük, pl.. A sárgaréz erősen oxidálódik és nem korrózióálló.

Előnyök

 • Az ital egyenletes felmelegedése;
 • A sárgaréz lepárlók olcsóbbak, mint a rézpárlók;
 • Tartósság – évtizedekig tarthat;
 • Nagy tartósság;

Hátrányok

 • Ha a védőréteg sérül, a termék oxidálódik;
 • Ha ritkán használják, sötétedhet.

Öntöttvas főzőedény

Az öntöttvas korsó

Lassan melegszik fel és lassan hűl le. Jól bírják a hőmérsékletváltozásokat, és lehetővé teszik, hogy a kávé “párolódjon”, miután levették a tűzről. Ezáltal az ital gazdagabbá és intenzívebbé válik.

Előnyök

 • Tartósság;
 • Biztonságos és környezetbarát anyag;
 • Tartós és megbízható;

Hátrányok

 • Ritkán kapható a piacon;
 • Az öntöttvas edényeken rozsda képződhet;
 • Az öntöttvas bolondok nehéz és kényelmetlenek;

Üvegkancsó

Üvegkaraffa

Az üvegből készült főzők vékony falúak, ezért gyorsan felmelegednek. A tálalóedényben nagyon könnyű elkészíteni egy italt, még a kezdő sörfőző számára is – a termék átláthatósága megkönnyíti a főzési folyamat ellenőrzését.

Előnyök

 • Nemcsak kávé, hanem tea, kakaó és más italok is készíthetők az üvegpárlóban;
 • Gyorsan felmelegednek;
 • Ezek a termékek nem rozsdásodnak vagy oxidálódnak;

Hátrányok

 • Óvatosan kezelhető;
 • A kávé íze nem biztos, hogy olyan jó, mint más kávéfőzőkben;
 • Alig bírja a hőmérséklet-változásokat;
 • Könnyen eltörhet vagy megrepedhet;

Rozsdamentes acél wok

Rozsdamentes acél turbina

A rozsdamentes acélból készült kávéfőzők nem ideálisak a kávéfőzéshez. A kávé rendszertelenül melegszik és rossz ízű.

Előnyök

 • Stabil és robusztus;
 • Megfelelő ár;
 • Alacsony súly;
 • Rendkívül korrózióálló;

Hátrányok

 • A rozsdamentes acél wok szabálytalan alakú wok, ami rontja a kávé ízét;
 • Rossz hővezető képesség;
 • A rossz minőségű rozsdamentes acél edények kellemetlen ízzel ronthatják el a kávét;

Az alumínium szeszfőzde alakja

Alumíniumgyártó

Az ötvözött acélból készült főzők a legolcsóbb megoldás. Melegítéskor reakcióba lép az itallal, és rontja annak ízét.

Előnyök

 • Biztonságos – a jezzer nem törhet el vagy zúzható össze;
 • Megfelelő ár;
 • Alacsony súly;

Hátrányok

 • A szeszfőzdei kávénak kellemetlen íze van;
 • Az alumínium könnyen karcolódhat és sérülhet.

Kávéfőző kiválasztása

A kávéfőző kiválasztási kritériumai

A forma

A megfelelő sörfőzőnek keskeny nyakkal és széles talppal kell rendelkeznie. Az alsó rész átmérője a nyak átmérőjének 2-3-szorosa lehet. Erre azért van szükség, hogy egy védő “habsapka” jöjjön létre, amely megakadályozza az aromaanyagok elpárolgását.

Minél nagyobb az alap átmérője, annál jobban felmelegszik a víz, és annál jobban kivonja a kávébabból a szükséges anyagokat az italba. A lepárló a legízletesebb, legaromásabb és legteljesebb testű kávé.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk edényt

Kapacitás

Ideális esetben a pulyka térfogata elegendő egy kis csészéhez. De ez nem túl praktikus, különösen, ha nagy családja van.

Használja a desztillálót, amennyire csak lehetséges a főzés során, hogy a crema a nyakig emelkedjen. Ellenkező esetben a kávé íze és aromája romolhat.

Válasszon 100-150 ml űrtartalmú termékeket egy személy számára. Két vagy három személy számára egy 350-500 ml-es pohár jó ötlet. A legnagyobb, 750 ml-es karafa nagyobb csoportok számára is alkalmas.

Fenék és falak

A jezezeum aljának és falának vastagnak kell lennie, hogy az ital egyenletesen melegedjen, és a kávézacc a lehető legnagyobb mértékben szabadítsa fel aromás anyagait. Az alapnak is keménynek és simának kell lennie, azaz.. Még a legkisebb deformációk is a kávé helytelen felmelegedését okozzák, ami károsítja az ízét.

Fogantyú

A jezza fogantyújának elég hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy ne égjen meg, amikor leveszi az edényt a tűzről, és alacsony hővezető képességűnek kell lennie. A legjobb minőség a fa nyél – erős, elpusztíthatatlan, és nem forrósodik fel az ital főzésekor. Használhat szigetelt (pl. gumírozott) fogantyúkat is.

Nem javasoljuk, hogy olyan dzsesszfiókot készítsen fém fogantyúval, amely kávéfőzés közben felforrósodik (ami azt jelenti, hogy leforrázhatja magát), vagy műanyag fogantyúval ellátott dzsesszkannát. A műanyag melegítéskor kellemetlen szagot áraszt, ami negatívan befolyásolhatja az ital ízét.

Milyen kávéfőzőt válasszunk?

 1. A legjobb törökök rézből vannak. Szilárdak és tartósak, és általában tökéletes kúp alakúak.
 2. A homokon történő kávéfőzéshez válasszon olyan eszközöket, amelyeknek a nyele függőlegesen felfelé mutat.
 3. Az agyagedények a legalkalmasabbak azok számára, akik egyfajta kávét kedvelnek.
 4. A jezzán lévő applikált díszek megnehezítik a használati tárgyak gondozását, és gyorsan értéktelenné válnak.
 5. A réz, kerámia és alumínium termékek nem rendelkeznek ferromágneses tulajdonságokkal, ezért nem használhatók indukciós tűzhelyen. A kerámia dzsesszfőzők a legjobb választás ezekhez a főzőkhöz.
 6. Ha réz, nikkelezüst vagy sárgaréz desztillálóedényt vásárol, mindig ellenőrizze a szigetelőréteget. Ha sérült, akkor vagy visszautasítja a habarcsot, vagy elviszi szakemberhez újrabádogozásra.

  Ha a készítőgépet magával szeretné vinni nyaralásra vagy hátizsákos utazásra, keressen levehető fogantyúval rendelkező termékeket. Így könnyebb az edényeket a hátizsákba tenni, és helyet takaríthat meg más dolgok számára.

!

Ne vásároljon merőkanál alakú üvegeket. Ellenkező esetben a kávé íze és aromája súlyosan károsodik.

Mennyibe kerül egy kávéfőző?

A Jezzy Incense ára 150 és 8000 rub között változik. A legolcsóbb modellek rozsdamentes acélból és alumíniumból készülnek, és szabálytalan alakú merőkanállal rendelkeznek, ezért nehéz őket desztillátornak nevezni. A legdrágább darabok rézből készülnek, és belül ezüst béléssel rendelkeznek – az ilyen sajtsütemények kiváló minőségűek és tartósak.

 1. A rézpárlatok 500 és 8000 rubel között lehetnek. Egy jó minőségű termék körülbelül 1000-2000 rubelért vásárolható meg.
 2. Minél több díszítőbetét és applikáció van a szeszfőzőn, annál drágább.
 3. Egy rozsdamentes acélkancsó ára 150-2000 rubel.
 4. Az alumíniumból készült nyomástartó edények körülbelül 150-700 rubelbe kerülnek.
 5. A kerámia lepárlók ára 1000 és 3000 rubel között változik., Az agyagedények árai valamivel alacsonyabbak.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon ivóvízszűrőt és a vízforraló kiválasztásának titkait a tűzhelyhez.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: