Hogyan válasszunk bőrdzsekit?

A bőrdzseki egy sokoldalú felsőruházati darab, amely férfiaknak és nőknek egyaránt nagyszerű. Ez a kabát télen is viselhető, amikor kissé hideg van, vagy tavasszal vagy ősszel, amikor nincs túl meleg. A bőrdzseki kiválasztásakor nagyon óvatosnak kell lennie, hogy ne okozzon csalódást. Milyen jellemzőkre kell figyelni az ilyen típusú ruházat kiválasztásakor??

Tartalom

 1. A megfelelő gallérforma megtalálása
 2. Testtípus kabát
 3. A megfelelő gallérforma kiválasztása?
 4. A megfelelő szín kiválasztása
 5. Mit kell tennie vásárlás előtt?

gallér alakja

Illeszkedő gallér alakja


Így a bőrdzseki nem rontja el az öltözéked többi részének összképét, és minden részletre nagyon oda kell figyelned. Az egyik fontos részlet a gallér alakja, amely két különböző kabát esetében teljesen eltérő lehet. A gallér formájának az arc formájához kell igazodnia:

 1. Ovális arc. A bőrdzsekik gallérjának minden stílusa illik az ovális arcú férfiakhoz és nőkhöz. A gallér nélküli modellek is jól néznek ki.
 2. Hosszúkás arc. A legjobb megoldás erre a fejformára az állógallér.
 3. Háromszög alakú arc. A tanács ugyanaz, mint a hosszúkás fejformánál. A hegyes gallérok mindkét típus esetében ellenjavallt, mivel vizuálisan még hosszabbnak tűnnek.
 4. Kerek arc. Jól néz ki a bőrdzsekikben, amelyeknek csúcsos gallérja van, hasonlóan az ingekéhez. Ugyanez az ajánlás vonatkozik a négyzet alakú arcra is.

Ne feledje azt sem, hogy minél hosszabb a nyak, annál rövidebb a gallér. “A rövid nyakúak számára ellenjavallt a ferde nyakú bőrdzsekik.

Hogyan válasszon kabátot a testalkatához

Testtípus kabát kiválasztása

A megfelelő gallérforma megtalálása csak a csata egyik fele. Ugyanilyen fontos, hogy a testalkatodnak megfelelő szabást válassz. Ez bonyolultnak tűnhet, de a gyakorlatban csak néhány számtípus létezik:

 1. Széles csípő és keskeny vállak. Azonnal meg kell mondani, hogy bármilyen típusú rövidített modell biztosan nem fog megfelelni, mivel vizuálisan még jobban összenyomja a figurát vizuálisan. A legjobb a combközépig érő bőrdzseki. A hosszabb változatok szintén szükségtelenek.
 2. Keskeny csípő és széles vállak. Az előzővel ellentétes testalkat. A legjobb, ha csak egy rövid modellt választ. A leggyakoribb stílusok közé tartozik a boleró, a bomber és a bőrnyakú.
 3. azonos szélességű csípő és váll. A sziluetted vizuálisan hízelgő és finomabbá tételéhez keress olyan kabátokat, amelyeknek a tetején volumenes szegélyek vannak.
Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a gyöngyöket

A legsikeresebb testalkat a karcsú derék, csípő és mellkas, amelyek arányban állnak egymással. A bőráruk széles választékából választhat. Érdemes figyelembe venni a kabát méretét is. Bizonyos testtípusokon elég szilárdnak tűnik.

Hogyan kell méretezni a ruhákat??

Hogyan kell méretezni egy ruhadarabot?

A bőrdzsekiket a pontos méretüknek megfelelően kell kiválasztani. Ne számítson arra, hogy idővel megnyúlnak, mivel a bőr meglehetősen ellenálló a nyúlással szemben. Ezenkívül a termék nem korlátozhatja a terméket. Vigye magával a kabátot, amikor felpróbálja, és vigye magával, ha azt tervezi, hogy magával viseli. Amikor felpróbálja ezeket, tegye őket a kabát tetejére, majd nyújtsa ki a karját előre, felfelé. Biztosítsa, hogy mozgása semmilyen módon ne legyen korlátozva. Ha igen, és a kabát nem lóg, akkor válassza ki.

Ne hagyatkozzon a numerikus mérésekre, amikor amerikai márkájú kabátot választ. Mivel az amerikai méretek tágasabbak az orosz méretekhez képest, természetes, hogy különbségek merülnek fel. Az amerikai piacra megfelelő mérethez kerekítse lefelé az orosz méretet.

A megfelelő szín kiválasztása

A megfelelő szín kiválasztása

A legtöbb bőrdzsekit fekete színben készítik, de sok barna, kékes és zöldes árnyalatban is találhatsz. Vannak más, szokatlanabb színek is az ilyen ruhákhoz. A színválaszték miatt egy kis időt kell szánni a megfelelő szín kiválasztására. Ne ijedj meg, ez is nagyon egyszerű:

 1. A sötétbarna és fekete kabátok jól illenek a sötétebb bőrtónusokhoz.
 2. A narancssárga, sárga és más meleg színű szövetek köztes választás lehetnek.
 3. A világos bőrű férfiak és nők számára az olyan halvány színek, mint az olajbogyó és a menta jól használhatóak.

Természetesen a legtöbb férfi számára a legmegfelelőbb árnyalatok a fekete és a barna.

Mit kell tennie vásárlás előtt?

Mit tegyek vásárlás előtt?

Tegyük fel, hogy már kiválasztott egy olyan bőrdzsekit, amely tökéletesen illeszkedik a testéhez és az arcához, és jól illeszkedik. Még ez sem indokolja a termék megvásárlását. Vásárlás előtt ellenőrizze a kabát minőségét:

 1. Cseppentsünk néhány csepp vizet a termék felületére. Ha a bőr azonnal magába szívja a vizet, és kissé sötétebb, akkor természetes bőrrel van dolgunk. A műbőr anyag pontosan ellentétes reakciót mutathat a nedvességre; a műbőr általában taszítja a csapdába esett nedvességet.
 2. Érintse meg a kabátot néhány másodpercig, és hallgassa meg az érzést. Ha a bőr melegnek érződik, és a testhőt adja le, akkor természetes anyagról van szó. A műbőr hosszú ideig hűvös marad.
 3. Gondosan vizsgálja meg a terméket a gyűrődések és az érdesség szempontjából. A szintetikus és természetes anyagoknak simának és kellemes tapintásúnak kell lenniük. Ha óvatosan megkarcolja a bőrfelületet, nem szabad karcolásoknak lenniük. Ha az ellenkezője igaz, akkor tartózkodjon a kabát megvásárlásától.
 4. Óvatosan dörzsölje át a bőrdarabot egy világos színű sállal. Ha fekete foltokat és jeleket hagy, válasszon másik kabátot. Valószínű, hogy ezt a bizonyos darabot szándékosan színezték be…
Olvasson tovább  Hogyan válasszunk karórát

Vegye komolyan a bőrdzseki választását, és az új ruhák megvásárlása nem fog csalódást okozni. És ne felejtsük el, hogy ezeket a ruhadarabokat megfelelően kell ápolni, hogy hosszú ideig tartson.

A következő cikkekben elmondjuk, hogyan válasszon egy nercbundát és a stílusos kabát kiválasztásának titkait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: