Hogyan válasszunk egy elliptikus gépet

A cikk tartalma
 1. Tartalom
 2. A legjobb gyártók elliptikus edzők
 3. Az elliptikus gépek típusai
 4. Mechanikus fitneszeszközök
 5. Előnyök Olcsó; A feszültségbeállítás mechanikusan történik; Minden izomcsoportot megdolgoztat; Elég kompakt; Hátrányok Nincs végtelen löketbeállítás edzés közben; Nagy zajszintű működés;
 6. Előnyök
 7. Hátrányok
 8. Mágneses edzőberendezések
 9. Előnyök Kompakt eszközök; Saját képzési programok létrehozása; Akár 20 különböző töltési szint; A sportoló súlya akár 130 kilogramm is lehet; A megerőltetési szint érzékeny beállítása közvetlenül az edzés során; Hátrányok Zajos működés; Elég magas költségek;
 10. Előnyök
 11. Hátrányok
 12. Elektromágneses edzőgépek
 13. Előnyök Magas funkcionalitás; Különböző érzékelők elérhetősége az Ön állapotának nyomon követéséhez; A terhelési szintek dinamikus beállítása; Mikroszámítógép, amely lehetővé teszi az intenzitás beállítását edzés közben; Akár 180 kg teherbírásra is alkalmas; Hátrányok Magas ár; Nagy méretű és súlyú;
 14. Előnyök
 15. Hátrányok
 16. Aeromágneses képzési szimulátorok
 17. Előnyök Magas szintű funkcionalitás; Különböző érzékelők rendelkezésre állása a test állapotának megfigyelésére; A terhelési szintek dinamikus beállítása; Mikroszámítógép, amely lehetővé teszi a terhelés intenzitásának közvetlen beállítását a gyakorlat során; Lehetőség a hálózatról vagy a beépített generátorról történő működtetésre; Akár 160-180 kg súlyt is elbírnak; Hátrányok Rendkívül magas költségek – gyakoriak az 1500-2000 dolláros modellek;
 18. Előnyök
 19. Hátrányok
 20. Az elliptikus tréner kiválasztásának legfontosabb kritériumai
 21. A készülék méretei és súlya
 22. Maximális üzemi súly
 23. Kézikerék elhelyezése
 24. A sportoló lépéshossza
 25. Rugalmasság az edzésszintek beállításában
 26. Mikroszámítógép és speciális érzékelők jelenléte

Az elliptikus tréner egy eszköz, hogy a testét formában tartsa. Az edzés során minden izomcsoportot igénybe vesznek, de az ízületeket nem éri olyan sokkhatás, mint a kocogás során. A hatás azonban csak akkor lesz, ha a képzés az étrend betartásával párosul, és maga az edzőt helyesen választják ki, figyelembe véve az eszközök ezen osztályának árnyalatait és műszaki jellemzőit. oktatás 1 Az edzőt csak akkor kell kiválasztani, ha az edzőt helyesen választják ki.

Tartalom

 1. Az elliptikus gépek legnépszerűbb márkái
 2. Az elliptikus edzők típusai
 3. Az elliptikus tréner kiválasztásának legfontosabb kritériumai
Válassza ki az elliptikus gépet

A legjobb gyártók elliptikus edzők

A neves gyártó termékének választása a legjobb garancia a teljesítményre és a műszaki specifikációk következetességére. Ezért az elliptikus tréner eladásakor a következő modelleket kell előnyben részesítenimárkák:

 1. roxima;

 2. Body Sc
   ptor;
  • Szellem;
  • Intenzív;
  • SunnyFit;

A helyes választáshoz fel kell mérnie a legmegfelelőbb gépek jellemzőit, és el kell olvasnia az egyes modellek felhasználói visszajelzéseit. Ezek speciális fórumokon és közösségi hálózati csoportokban érhetőek el.

Az elliptikus gépek típusai

Az ellipszoid hasonlít a síeléshez. A sportoló speciális lábtartókon állva és a kapaszkodókat megragadva váltakozó mozgásokat végez a karokkal és a lábakkal, nemcsak a lábizmokat, hanem a vállöv, a bicepsz, a tricepsz és még a hasizmokat is beleértve. Valójában a megfelelően kiválasztott ellipszoid helyettesíti a steppert, az edzőkerékpárt és a futópadot.

Az elliptikus edzőgépek a következő csoportokba sorolhatók.

Mechanikus fitneszeszközök

Mechanikus fitneszeszközök

A legegyszerűbb és legolcsóbb eszközök. A lendkerék egy merev szíjjal kapcsolódik a szíjtárcsához. Rendszerint az ilyen eszközökben az üzemmódok száma jelentősen korlátozott, és a további lehetőségek minimálisra csökkentek.

Előnyök

 • Olcsó;
 • A feszültségbeállítás mechanikusan történik;
 • Minden izomcsoportot megdolgoztat;
 • Elég kompakt;

Hátrányok

 • Nincs végtelen löketbeállítás edzés közben;
 • Nagy zajszintű működés;

Mágneses edzőberendezések

Mágneses edzőgépek

Mágnes és ferromágneses fém lendkerék kölcsönhatásán alapuló fejlettebb eszközök. A terhelés beállítása úgy történik, hogy egy mágnest közelebb vagy távolabb tolunk a lendkeréktől, így a gyakorlat intenzitása fokozatmentesen állítható az edzés során. Az ilyen edzőgépeken dolgozó sportolók maximális súlya elérheti a 120-130 kg-ot. Ezenkívül a legtöbb eszköz mikroszámítógéppel van felszerelve, amely lehetővé teszi a 15-20 fokos terhelés beállítását és saját beállítási programok létrehozását.

Előnyök

 • Kompakt eszközök;
 • Saját képzési programok létrehozása;
 • Akár 20 különböző töltési szint;
 • A sportoló súlya akár 130 kilogramm is lehet;
 • A megerőltetési szint érzékeny beállítása közvetlenül az edzés során;

Hátrányok

 • Zajos működés;
 • Elég magas költségek;

Elektromágneses edzőgépek

Elektromágneses edzőgépek

A legfunkcionálisabb, legfejlettebb és ezért a legdrágább gépek. A mágneseket szintén szabályozó mechanizmusként használják, de azokat egy mikrokontroller vezérli, amely hat rájuk, és lehetővé teszi az edzés intenzitásának valós idejű beállítását anélkül, hogy a sportolót elvonja az edzésfolyamatról. A legtöbb ilyen modell professzionális minőségű, és akár 180 kg súlyt is elbír.

Előnyök

 • Magas funkcionalitás;
 • Különböző érzékelők elérhetősége az Ön állapotának nyomon követéséhez;
 • A terhelési szintek dinamikus beállítása;
 • Mikroszámítógép, amely lehetővé teszi az intenzitás beállítását edzés közben;
 • Akár 180 kg teherbírásra is alkalmas;

Hátrányok

 • Magas ár;
 • Nagy méretű és súlyú;

Aeromágneses képzési szimulátorok

Aeromágneses edzőgépek

Sok tekintetben hasonlít az elektromágneses edzőgépekhez, de bizonyos tekintetben még erősebb . Először is, ez a működési mechanizmusra vonatkozik – mind a hálózatról, mind a beépített generátorról működnek, amely a gyakorlat során keletkező energiából működik. Speciális ventilátorok hűtik a felmelegített mágneseket, innen ered a készülék neve. A terhelési beállítások széles választéka, különböző edzésprogramok a kézi beállítás lehetőségével, különböző érzékelők – ezek és sok más funkció alapértelmezésben jelen van.

Előnyök

 • Magas szintű funkcionalitás;
 • Különböző érzékelők rendelkezésre állása a test állapotának megfigyelésére;
 • A terhelési szintek dinamikus beállítása;
 • Mikroszámítógép, amely lehetővé teszi a terhelés intenzitásának közvetlen beállítását a gyakorlat során;
 • Lehetőség a hálózatról vagy a beépített generátorról történő működtetésre;
 • Akár 160-180 kg súlyt is elbírnak;

Hátrányok

 • Rendkívül magas költségek – gyakoriak az 1500-2000 dolláros modellek;

Az elliptikus tréner kiválasztásának legfontosabb kritériumai

kiválasztási kritériumok

A készülék méretei és súlya

Rendkívül fontos paraméter, különösen azok számára, akik a berendezést egy kis lakásba tervezik telepíteni. Minél funkcionálisabb az edző – annál nagyobb a méret és a súly. Ezért választják a legtöbben a kompakt mechanikus modellt egy átlagos városi lakásban való használatra.

Maximális üzemi súly

A szimulátoron gyakorlatokat végrehajtó sportoló súlyát meghatározó paraméter. Amikor kiválasztják kell irányítani a leginkább “nehéz” tagja a család, és a gyártó által megadott szám, hogy adjunk hozzá 20-25 fontot a nagyobb biztonság érdekében. Ellenkező esetben az elliptikus tréner alkatrészeinek vagy a váznak a meghibásodása nagyon valószínű.

Kézikerék elhelyezése

Az elöl elhelyezett lendkerekes edzőgépek egyenesen tartják a törzset, így a lehető legtöbb kalóriát égetheti el, és rövid idő alatt fogyhat;

A hátulra szerelt eszközök viszont a természetes testtartásnak köszönhetően jobban alkalmasak az összes izomcsoport megdolgoztatására;

A sportoló lépéshossza

Sok függ a sportoló magasságától, az edzésük mértéke is fontos szerepet játszik.

 1. A 35-40 centiméteres lépéshosszúságú kompakt modellek kezdők vagy alacsony emberek számára alkalmasak;
 2. A közepes lépéshosszúságú, 45-50 centiméter körüli modellek kiváló választásnak bizonyulnak az átlagos méretű emberek, valamint az átlagos átlagfelhasználók számára;
 3. Az 50 centiméternél nagyobb lépéshosszúságú modellek kiváló választás edzett sportolók vagy 185 cm feletti magas személyek számára;

Rugalmasság az edzésszintek beállításában

Fontos paraméter azok számára, akik maximális hatást szeretnének elérni. A legjobb edzők lehetővé teszik, hogy akár 20 intenzitási szintet is beállítson, és ezeket edzés közben online módosíthatja. E tekintetben fejlettnek tekintik az elektromágneses edzőket, az önszabályozó terhelést a feladattól függően – fogyás, izomtömeg növelése, a szív- és érrendszeri rendszer erősítése vagy más feladatok.

A sikeres edzéshez fontosak a speciális edzéskörülményekhez tervezett speciális programok is. A fitneszeszközök népszerű modelljei az előre beállított algoritmusok mellett lehetővé teszik a saját edzésmódok testreszabását, a saját fizikai fejlődésük mértéke és a kívánt eredmény alapján.

Mikroszámítógép és speciális érzékelők jelenléte

A számítógép nagymértékben bővíti a készülék funkcionalitását. Otthon a készülék órával van felszerelve, amely átfogó tájékoztatást nyújt a sportolónak az edzésidőről, a megtett távolságról, az elégetett kalóriákról és a lendkerék által kifejtett terhelés intenzitásáról. Ráadásul az érzékelők figyelik a pulzusszámot és még a vérnyomást is, így szorosan nyomon követheti közérzetét, és ennek megfelelően állíthatja be az intenzitást.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon futópadot, a futópad kiválasztásának titkait és az otthoni súlyzós edzésre vonatkozó ajánlásokat.

Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a boxzsákot
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: