Hogyan válasszunk egy gyroscootert

Gyroscooter – modern közlekedési eszköz, nagyon népszerű a megavárosok lakói körében. De menni a boltba, és megvenni az első talált modellt – egy nagyon elhamarkodott döntés, súlyos sérülésekkel jár, és ezért komolyan kell venni a giroszkóp kiválasztását.

tartalom

 1. A legjobb Gyroscooter gyártók
 2. A giroszkóp elve és típusai
 3. Kiválasztási paraméterek. Mire kell figyelni a gyroscooter vásárlásakor?
 4. Hogyan válasszon gyroscootert gyermeke számára?
Hogyan válasszunk egy gyroscootert

A legjobb Gyroscooter gyártók

A giroszkópos robogók gyártását a mikroelektronika számos vezető gyártója elsajátította, és az ő termékeikre kell figyelnie:

 1. Smart Balance
 2. Air Motion
 3. HoverBot
 4. Újdonság elektronika

A megfelelő modell kiválasztása nem nehéz – mindössze annyit kell tennie, hogy megismerkedjen a sajátos jellemzőkkel, és alkalmazza őket a saját használati feltételeire, valamint tanulmányozza a felhasználók különböző véleményeit az interneten, amelyek közül sokan vannak, mind pozitívak, mind negatívak. oktatás 1 A megfelelő modell kiválasztása nem nehéz.

A gyroscooter elve és üzemmódjai

A giroszkóp egy kompakt jármű, amelyet városi környezetben való közlekedésre terveztek. Alapja egy giroszkóp, egy speciális eszköz, amely követi a deszka helyzetét a térben, és megakadályozza, hogy a versenyző leessen. A giroszkópot a belsejébe épített elektromos motorok hajtják, és kompakt akkumulátorok táplálják.

Az ilyen eszközök három legnépszerűbb típusa a következő. Működésük elve azonos, de a megjelenésük és a funkcionalitásuk eltérő:

 1. Hagyományos giroszkópos robogó . Két kerékkel ellátott platform, a vezérlés a test egyik vagy másik oldalra történő billentésével történik;
 2. Az egykerekű kerékpár bonyolultabb eszköz, amely bizonyos készségeket és megfelelő egyensúlyozást igényel. A kerék csak egy, és ezért az egyensúly megtartása sokkal nehezebb;
 3. Segway – egy módosított gyrosrobogó, amely méretben különbözik és speciális kapaszkodót biztosít;
Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a boxzsákot

Kiválasztási paraméterek. Mit kell keresni a gyroscooter vásárlásakor?

HYROscooter kiválasztási kritériumok

A giroszkópos robogó kiválasztásakor számos olyan kritériumot kell figyelembe venni, amelyek közvetlenül felelősek a funkcionalitásért. Nem mindegyiküket megtudhatja az eladókból, sok paramétert meg kell keresnie a gyártó webhelyén, a szervizkönyvekben vagy az internetes fórumokon, amelyek az ilyen osztályú eszközök működésére és karbantartására szakosodtak.

A gyroscooter maximális sebessége

A maximális sebesség közvetlen hatással van a fedélzetre szerelt elektromos motor típusára és teljesítményére, valamint a kerék típusára és átmérőjére. A második esetben a fizika legegyszerűbb törvényei érvényesek – minél nagyobb a meghajtó kerék átmérője, annál nagyobb sebességet tud elérni a készülék. A leggyorsabb segwayek tehát a 13-15 colos kerekekkel felszereltek, és akár 20-25 kilométer/órás sebességre is képesek. A klasszikus giroszkópok sebessége szinte mindig 13-15 kilométer/órára van korlátozva.

A giroszkóp maximális szállítható súlya

Vagy a készülék maximális terhelése. Megmutatja azt a súlyt, amelyet a készülék a működtető elemek törésének és meghibásodásának kockázata nélkül elbír. A gyroscooter kiválasztásakor a készülék hasznos terhelése, valamint a lovas saját súlya alapján kell irányítani, figyelembe véve a 10-15 százalékos biztonsági tartalékot.

Kerékátmérő

Mint már említettük, minél nagyobb a kerék átmérője – annál nagyobb a készülék maximális sebessége. A nagyméretű 18-20 hüvelykes kerekek viszont, amelyek a nagy sebességű metrókra és a segwayek nagy modelljeire jellemzőek, nehézkessé és nehézzé teszik ezeket az eszközöket, ami semmissé teszi egy ilyen eszköz városi területeken történő használatának varázsát. A legnépszerűbb girorollerek a következők:

 1. Kompakt 3-4 hüvelykes kerekekkel felszerelt mini giroszkópok. Nagyszerű gyerekeknek és tizenéveseknek;
 2. Középméretű giroszkópok 4 és 8 hüvelyk közötti kerékátmérővel. Az ilyen kerekek már nem csak a tökéletes aszfalton való közlekedést teszik lehetővé, hanem a kisebb akadályok leküzdését is;
 3. A nagyméretű, 7-9 hüvelyk körüli kerekekkel rendelkező girorollerek nagyszerű választás a nagy és terjedelmes lovasok számára. Könnyedén leküzdik az akadályokat és meredek emelkedőket is megmásznak. Az érem másik oldala a készülék nagy méretei és súlya, amelyek bizonyos korlátokat szabnak a városi használatra;
Olvasson tovább  Hogyan válasszunk egy vízszintes sávot az Ön otthonában

Erőteljes elektromos motorok

A giroszkópban kettő van belőlük – mindegyik külön kereket forgat. A nagyobb teljesítmény nagyobb önellátási sebességet és gyorsabb akkumulátor-élettartamot eredményez. Gyroscooterek erős motorokkal, de gyenge akkumulátorokkal, valamint alacsony teljesítményű társaik nagy kapacitású akkumulátorokkal, nincs értelme: az első képes minimális távolságot fedezni egyetlen töltéssel, az utóbbiak ezzel szemben hosszú, de nagyon lassan és unalmasan mennek.

Az akkumulátor kapacitása

Olyan paraméter, amely közvetlenül befolyásolja az utazás időtartamát és a bizonyos körülmények közötti használat lehetőségét. Amperórában mérik – minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál több amperórával rendelkezik, és következésképpen annál hosszabb az egy töltéssel elérhető üzemidő. A megnövelt akkumulátor-kapacitás hátránya a hosszú feltöltési idő, valamint a gyroscooter saját súlyának jelentős növekedése.

Az utazás hatótávolsága egyetlen feltöltéssel

Az utazási távolságot számos gyártó ideális körülmények között, a legjobb minőségű úton méri. A való életben azonban ez nem így van – a bukkanók, kátyúk, emelkedők és dombok nagy terhelést jelentenek az elektromos motornak, és jelentősen csökkentik a hatótávolságot.

A készülék működtetésének módja

 1. Irányítás a törzs megdöntésével – ez a módszer megszokást és pontos koordinációt igényel;
 2. A kormányoszlop helyzetének megdöntésével történő kormányzást a segwayeknél széles körben alkalmazzák a kialakításuk és a teljes méretük sajátosságai miatt. Nem sok haszna van a kompakt giroszkópoknak;

A gyroscooter súlya

Az elektromos motorok és különösen az akkumulátorok teszik ki a készülék súlyának oroszlánrészét – minél nagyobb a kapacitásuk, annál nehezebbek a valóságban. Ennek megfelelően a giroroller alacsony önsúlya azt jelenti, hogy a beszerelt akkumulátorok kis kapacitásúak lesznek, ami negatív hatással lesz a modell teljesítményére.

Hogyan válasszon gyroscootert gyermeke számára??

Válasszon gyermeke számára gyrosrobogót

A giroroller kiválasztásakor figyelembe kell venni annak a személynek a használati feltételeit és fizikai jellemzőit, akinek egy adott eszközt vásárolnak. Egy gyermek számára készült giroszkóp esetében a jellemzők a következők:

 1. Kompakt méret és alacsony önsúly;
 2. A miniatűr kerekek átmérője 2-4 hüvelyk;
 3. Nincs kormány vagy kézvédő;
 4. A készülék maximális sebessége legfeljebb 8-10 kilométer/óra;

A következő cikkben szakértőink elmondják, hogyan válasszuk ki a megfelelő snowboard dzsekit felnőttek és gyerekek számára.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: