Hogyan válasszunk kerékpárt a városba

A mai városi élet intenzív tempójával, hatalmas számú autójával és állandó forgalmi dugóival sok embert arra késztet, hogy újragondolja, hogyan lehet gyorsan és kényelmesen közlekedni – munkába, iskolába, bárhová máshová. Használhatja a tömegközlekedést, de ez nem oldja meg a közlekedési dugókat; helyette kerékpárra szállhat, amely praktikus, kompakt és igénytelen közlekedési mód, amely lehetővé teszi, hogy dinamikusan és mindenekelőtt egészségesen közlekedjen a városban. A mindennapi szabadidős kerékpározáshoz nincs szükség ultrafunkcionális modellre – egy átlagos kompakt gép, az úgynevezett Citybike vagy városi kerékpár is megteszi.

tartalom

 1. Melyik Citybike az Ön számára? Top gyártók
 2. Kiválasztási lehetőségek. Mire kell figyelni a sitibike kiválasztásakor?
 3. Hogyan lehet kényelmesen elhelyezkedni a Citybike-on?? A magasság függése a keretmérettől
 4. Videó a városi kerékpár kiválasztásáról
Városi kerékpár kiválasztása

Melyik Citybike az Ön számára?? Top gyártók

Alacsony költségű, rendkívül funkcionális, könnyen karbantartható és könnyen kezelhető, nem igényel bonyolult mérnöki munkát – ezek a modern városi kerékpárok. Népszerűségük miatt a városi kerékpárok szinte minden ismert kerékpárgyártó katalógusában megtalálhatók.

 1. Trek
 2. GT kerékpárok
 3. Merida
 4. Shimano
 5. Előre
 6. Szerző

A sitibike kiválasztása meglehetősen egyszerű, ellentétben az erősen specializált modellekkel. Ehhez világosan meg kell határoznia a felhasználási kritériumokat és feltételeket, alaposan meg kell vizsgálnia az Önt érdeklő modell jellemzőit, valamint el kell olvasnia a felhasználók visszajelzéseit, akik kipróbálták a modellt működés közben, és minden bizonnyal kiemelték mind a pluszokat, mind a mínuszokat. oktatás 1 A felhasználóknak meg kell vizsgálniuk a modell jellemzőit. Olvassa el a különböző elektronikus katalógusokban, valamint a kerékpáros fórumokon található véleményeket.

Kiválasztási paraméterek. Mire kell figyelni a Citybike kiválasztásakor?

A városi kerékpár megjelenése jelentősen eltér az országúti kerékpár vagy az MTB megjelenésétől. A könnyű váz, az alacsonyan elhelyezett alsó konzol, az ergonomikus nyereg egyenes üléspozícióval és a közepes vagy nagy kerekek húsos abroncsokkal a legfontosabb jellemzők közé tartoznak. A nehéz sárvédők és a kormánytartó opcionálisak.

Mint minden más kerékpárnak, a Citybike-nak is van egy sor olyan jellemzője, amelyre oda kell figyelnie:

 1. Olyan merev kerékpárvázat szeretne, amely nem okoz kellemetlen érzést. Az olcsó modellek acél vázra épülnek, a fejlettebb sitibike-ok alumínium vagy titán vázzal rendelkeznek. Magasságának meg kell felelnie a lovas magasságának: minél magasabb egy személy, annál nagyobbnak kell lennie a fenéktartó és a nyereg keresztrúd közötti távolságnak. Ellenkező esetben nem valószínű, hogy kényelmes illeszkedést fog találni;
 2. A Citybike fékrendszere bármilyen kialakítású lehet, mert nem olyan igényes, mint az MTB vagy országúti kerékpárok. A városban való kényelmes ingázáshoz az U- és V-rendszerek jók-
  A klasszikus pedálfékek, amelyek lelassítják a kerékpárt, ha az úttal ellentétes irányba pedálozol. A tapasztalt motorosok szerint nincs értelme túlfizetni egy tárcsás hidraulikát egy ilyen típusú kerékpárra;
 3. Az ebbe az osztályba tartozó kerékpárok hajtáslánca is fontos. Kanyargós utcák, hosszú emelkedők és lejtők, fekvőrendőrök és még sok más vár a versenyzőkre minden kanyarban, és minimális erőfeszítéssel kell megtenni, hogy a hátulja szárazon maradjon. A minőségi 10-15 sebességes sebességváltó bőven elegendő ezekhez a célokhoz, nincs értelme túlfizetni a 30-40 sebességes váltókért;
 4. De fontos, hogy legyen egy extra kerékpártartó a Citybike-odhoz. Még a meglehetősen nagyméretű táskák is kényelmesen szállíthatóak a kerékpáron, ami nagy előny, ha a városban kerékpározik;

Hogyan találjunk kényelmes lovaglási pozíciót a Citybike-on?? Magasság kontra keretméret

kiválasztási kritériumok

A hosszú kerékpáros utazások csak akkor lesznek élvezetesek, ha a váz mérete megfelelő a kényelmes üléshez, és pontosan megfelel a kerékpáros magasságának. Eredetileg a szükséges kerethosszúságot kézzel kellett kiszámítani és megmérni, de ma már erre nincs szükség.

A modern kerékpárok egységes keretekkel vannak felszerelve. Centiméterben mérve 14″ és 24″ között, 2-es lépésekben. A fiatalabb 14″ és 16″ közötti modellek 140 és 170 centiméter közötti magasságú kerékpárokhoz alkalmasak. “Idősebb”, 22-24 doymas magasságú, a magasabb lovasok előjoga, akiknek magassága 180 és 200 centiméter között mozog. Egy átlagos ember (160-180 centiméter) számára a középkategóriás, 18-20 centiméteres vázmagasságú kerékpárok lesznek a legjobb választás.

A következő cikkekben kerékpáros szakértőink elmondják, hogyan válasszon kerékpárt felnőtteknek, kerékpáros titkokat a triatlonhoz és hogyan válasszon kerékpárt a magassághoz.

Hogyan válasszunk kerékpárt a városba

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: