Hogyan válasszunk snowboard borítást

A téli síszezon véget ér, és itt az ideje, hogy a deszkát tároljuk. Ebben a helyzetben megbízható segítője a snowboard tok – egy speciális szilárd tok, amely védelmet nyújt a sérülések és a negatív környezeti tényezők ellen. Akkor is jól jön, amikor a tél folyamán a snowboardot a jövőbeli célállomásokra szállítja, így a deszkát csúcskész állapotban tartja, és megakadályozza, hogy tönkremenjen.

snowboardcipő kiválasztása

Top snowboard bakancs gyártók

Az alábbi gyártók termékei előnyben részesülnek:

  1. Burton
  2. Lovaglás
  3. Fórum
  4. Róma
  5. K2
  6. GNU

Az e cégek által gyártott termékek nemcsak az amatőrök, hanem a profi snowboardosok körében is népszerűek. Ezt bizonyítja a szakosodott fórumokon és az internetes közösségi hálózatokon található számos vélemény.

A snowboard táska kiválasztásának kritériumai

snowboard borító kiválasztási kritériumok

Annak ellenére, hogy a tok kialakítása nem bonyolult, mindegyiküknek sok olyan eleme van, amelyre figyelmet kell fordítania a választáskor.

Case Form Factor

A funkcionalitás, a műszaki jellemzők és természetesen az ár is a paraméterektől függ.

  1. A kompakt válltáskák kényelmesek, kompaktak és nem foglalnak sok helyet. Puha szintetikus szövetből készült, és a deszkádra szabott. Ezek a modellek pénztárcabarát és mindenki számára elérhetőek;
  2. A Double Board Case egy masszív, kemény tok, amelyet úgy terveztek, hogy egyszerre több deszkát szállítson. Kiválóan alkalmas csoportos versenyzőknek és azoknak, akik egyszerre több deszkát használnak, és a helyzettől függően fel- és lecserélik őket;
  3. Kerekes bőrönd – a legdrágább, és egy bőröndhöz hasonló. Oldalain rengeteg zseb található a különböző kiegészítők számára, ami nagyban bővíti a funkcionalitását. Az alján kerekek vannak, hogy a földön guruljon, ahelyett, hogy a vállán cipelné, ami sokkal kényelmesebb. Ezek a modellek a legdrágábbak, de a tapasztalt snowboardosok körében keresettek.

tok mérete

A snowboardcipő kiválasztásakor fontos, hogy ne feledje, hogy a tok nem csak magát a deszkát fogja tartani, hanem az összes lovaglófelszerelését is. Emiatt a héj méretének valamivel nagyobbnak kell lennie, mint a deszkának, de az alakjának és geometriájának tökéletesen illeszkednie kell a snowboardhoz.

A borító anyaga

A modern üléshuzatok szinte mindig innovatív műanyagból készülnek, a leggyakoribbak a nejlon és a poliészter. A nagy tartósság, a nap- és nedvességvédelem, valamint a tasak viselőjének igényeihez igazodó konfigurálhatóság a legfontosabb előnyei ezeknek az anyagoknak.

Védő tömítés

A borítás anyaga ütéscsillapító és véd a mechanikai behatásoktól. A legegyszerűbb és legolcsóbb tokok a párnázás nélküliek. Csak rövid távú utazásokhoz alkalmas, amelyek során a táblát a kezében hordozza. Ezek a táblák azonban nem nyújtanak megfelelő védelmet a mechanikai sérülésekkel szemben. Ezért sokkal jobb, ha poliuretán, EVA, habgumi és egyéb anyagokból készült védőréteggel ellátott borításokat választunk.

További rekeszek jelenléte

A tok kell biztosítani a képességét, hogy ne csak a fedélzeten, hanem mindenféle felszerelés – mint egy nagy méretű, mint a csizma, és mindenféle kiegészítők és kisebb tárgyak. A jól kialakított belső tér biztonságban tartja az extra snowboard tartozékokat, és lehetővé teszi azok logikus sorrendben történő elhelyezését.

Szállítóberendezés

Általában minden snowboard tok a tok közepén kompakt fogantyúkkal, valamint egy állítható hosszúságú és széles pántokkal ellátott vállpánttal van felszerelve. Opcióként sok gyártó a szállításhoz kerekekkel egészíti ki a tokjait, ami lehetővé teszi, hogy a tokot a földön gurítsa, ahelyett, hogy a súlyával cipelné.

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon snowboard sisakot, az univerzális snowboard titkait és hogyan válasszon snowboard maszkot.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: