Hogyan válasszon egy monoblokkot

A monoblokk egy olyan számítógép, amelyben a rendszeregység minden összetevője (alaplap, processzor, merevlemez stb.)..) Közvetlenül a monitorba vannak beépítve.

Hogyan válasszunk egy számítógépes monoblokkot

Hogyan válasszon egy monoblokkot: a műszaki specifikációk, amelyekre figyelnie kell

A monoblokkokat kissé nehéz frissíteni. Ezért egy ilyen számítógép kiválasztásakor a műszaki specifikációkra érdemes nagy figyelmet fordítani. A legfontosabbak a következők:

 1. Átló, felbontás és egyéb monitorparaméterek;
 2. Processzor;
 3. RAM;
 4. Állandó memória;
 5. Grafikus kártya;
 6. Gyártó;

A telepített operációs rendszer szintén fontos, de nem meghatározó. Mert még az Apple monoblokkok esetében is telepíthet egy ismerős környezetet, például a Windows-t vagy valamilyen nyílt forráskódú operációs rendszert, amely az alábbiakon alapul

 • nux.

  Megjelenítési paraméterek

  monitor felbontása

  Az alloblokkok túlnyomó többsége 19 és 27 hüvelyk közötti monitorokkal rendelkezik. Ez a paraméter elsősorban a számítógépek használhatóságát határozza meg, és attól függ, hogy az eszközt milyen célokra szánják. Tehát, az irodai vagy cég megfelel egy kis monoblock átlós körülbelül 19 hüvelyk átmérőjű. És a videó lejátszáshoz, filmhez, képszerkesztéshez érdemes egy 27 hüvelykes képernyővel rendelkező modellt vásárolni.

  A képernyő felbontására is figyelnie kell. Az optimális érték két paramétertől függ – a kijelző átlójától és a számítógép tervezett használatának forgatókönyvétől. A legmegfelelőbb értékek:

  1. Kis irodai monoblokkokhoz – F
    l HD (1920×1080 pixel);
   • Otthoni monoblokkokhoz, ahol filmeket és videókat tervezel nézni – 2K (2560×1440 pixel);
   • Minden szerkesztési, videó- és játékszükséglethez, minél több, annál jobb. Akár 5120×2880 pixel).

  Egyes modellek érintőképernyővel rendelkeznek. Inkább üdvözlendő kiegészítő, mint kötelező funkció. Mindazonáltal, ha a mono-blokkot képszerkesztésre kívánja használni, kívánatos olyan modellt választani, amely érintőképernyővel és tollal történő bevitel támogatásával rendelkezik.

  Processzor

  Tablet processzor

  Mivel egy monoblokkban nehéz kicserélni a processzort, érdemes meggyőződni arról, hogy a chip teljes mértékben megfelel a követelményeknek, ha ilyen készüléket vásárolunk. Használhatóságát a következő jellemzők befolyásolják:

  1. Magok száma és beágyazott technológia;
  2. Órajelsebesség;
  3. Generáció.

  De érdemes megjegyezni, hogy a magok száma és a processzor órajele meglehetősen homályos fogalmak. A négymagos Intel Core i5 lapkák például kevesebbet teljesítenek, mint az azonos órajelű négymagos i7 lapkák – de többet, mint az azonos specifikációjú Pentiumok. A teljesítményhierarchia a következő (a legalacsonyabbtól a legmagasabbig):

  1. Intel Celeron:
  2. Intel Pentium;
  3. Intel Core i3;
  4. Intel Core i5;
  5. Intel Core i7.
  6. Az AMD esetében hasonló a helyzet:
  7. AMD Athlon;
  8. AMD Phenom;
  9. AMD FX;
  10. AMD Ryzen.

  De minél erősebb a processzor, annál nagyobb a hőleadása. És nehéz teljesítményű hűtőrendszert pakolni egy multifunkciós készülék kompakt vázába. A feldolgozó kiválasztásánál tehát az “ésszerű elégségesség” elvének kell irányadónak lennie.

  Az Intel Celeron, Intel Pentium és AMD Athlon processzorok elegendőek irodai és könnyű háztartási használatra. Videónézéshez – Intel Core i3 és AMD Phenom vagy AMD FX. Videószerkesztéshez, képszerkesztéshez, játékhoz – a kategória csúcsa.

  A processzor teljesítménye szempontjából fontosabb a generáció. A legújabb modelleket a legnagyobb teljesítmény jellemzi. 2017-ben a legfrissebb processzorgenerációk: hetedik az Intel esetében; tizenhatodik az AMD esetében.

  Memória kapacitás

  RAM kapacitás

  Az, hogy mennyi RAM-mal rendelkezik, attól függ, hogy milyen gyorsan tud többfeladatos feladatokat végrehajtani és több szálat használó alkalmazásokat futtatni, vagy adatokat gyorsítótárba helyezni (például webböngészés). Ezért minél több RAM-mal rendelkezik, annál jobb. De az ésszerű elégségesség elve alapján akkor:

  1. Alkalmi otthoni vagy irodai használatra elegendő a 2 GB RAM;
  2. A napi munkaterhelés kényelmes használatához 4 GB alkalmas;
  3. A képszerkesztéshez legalább 8 GB-ra van szükség;
  4. Videószerkesztéshez vagy játékhoz – 16 GB.

  Számos monoblokk-modell támogatja a memória bővítését egy deszka cseréjével vagy további memóriadarabok telepítésével. Tehát miután megbizonyosodott arról, hogy egy ilyen frissítés lehetséges, vásárolhat egy olcsó számítógépet, és ha szükséges, felszerelheti egy további RAM-kártyával.

  Állandó memória

  HDD

  Az all-in-one készülék összes adatát, valamint az operációs rendszert a merevlemezen tárolja. Ezért elég nagynak kell lenniük ahhoz, hogy megfeleljenek a felhasználó igényeinek. A 200 GB-os vagy annál kisebb HDD-vel rendelkező modellek tehát csak nem túl aktív otthoni használatra lennének alkalmasak – az operációs rendszeren kívül néhány jó minőségű filmet és néhány modern játékot tudnak tárolni.

  Egy 320 GB vagy annál nagyobb kapacitású merevlemez jó kiindulópont.

  A merevlemez-meghajtók nemcsak kapacitásukban, hanem típusukban is különböznek:

  1. Flash tároló – gyakran csak a legolcsóbb monoblokkokban található, alacsony árú és gyakran kis tárolókapacitású. Ugyanakkor jó rendszerteljesítményt biztosít (újraindításonként akár néhány másodpercig);
  2. HDD – klasszikus merevlemez mágneses tárolóval. alacsony gigabájtköltség és nagy megbízhatóság jellemzi monoblokkokban történő alkalmazás esetén. Hosszú válaszidejük miatt azonban viszonylag lassúak;
  3. SSD – modern, nagy sebességű tároló. Nincs szükségük defragmentálásra, ezért a teljes élettartamuk alatt megőrzik teljesítményüket. Azonban korlátozott számú újraírási ciklusuk van, és viszonylag drágák.

  Jó megoldás lehet egy monoblokk használata két merevlemezzel – SSD az operációs rendszer számára és HDD a felhasználói fájlok tárolására. De nem minden modell kínálja ezt a fajta funkciót.

  Grafikus kártya

  Melyik grafikus kártya gyártója a jobb

  A számítógépekben lévő grafikus kártyát úgy tervezték, hogy grafikával működjön együtt. Tehát az all-in-one PC-k esetében nyilvánvalóan csak akkor szükséges, ha a számítógépet grafikai szerkesztésre, videózásra vagy játékra használják.

  Az integrált grafikus kártya alkalmas videók megtekintésére, dokumentumok szerkesztésére, internetezésre vagy akár igénytelen játékokra.

  A diszkrét grafikus kártya teljesítményét a modell és a beépített videomemória mennyisége határozza meg. Érdemes figyelembe venni azt a tényt, hogy az all-in-one PC-k mobil grafikus kártyát használnak, ami azt jelenti, hogy a teljesítménye minden esetben kisebb lesz, mint az asztali grafikus kártyáké.

  Gyártó:

  all-in-one gyártók

  Az all-in-one PC-k gyártói a következők:

  1. Az Apple kiadja a kifejezetten tervezők számára tervezett iMac sorozatot. Saját fejlesztésű, nagy felbontású kijelzőkkel rendelkeznek, kiváló színvisszaadással;
  2. Microsoft – csak egy Surface Studio all-in-one-t ad ki. Tervezőknek és művészeknek is szól, mivel nagy felbontású kijelzővel és 3:2 nem szabványos képaránnyal rendelkezik;
  3. Lenovo – főként otthoni vagy irodai felhasználásra szánt olcsó monoblokkokat gyárt;
  4. Acer – olcsó és nagyon nagy teljesítményű all-in-one modelleket is gyárt. Például kifejezetten a játékosok számára kínál megoldásokat.

  !

  A következő cikkekben szakértőink elárulják, hogyan válasszon multifunkciós készüléket otthonra és irodába, valamint a minőségi webes szörfözéshez szükséges netbook kiválasztásának titkait.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: