Hogyan válasszunk egy 10 hüvelykes táblagépet

Egy ilyen méretű táblagép kiválasztásakor először is a készülék műszaki jellemzőire kell figyelnie.

tartalom

 1. Hogyan válasszunk egy 10 hüvelykes táblagépet: mit kell keresni
 2. A kiválasztás fő szempontjai
 3. Fontos előírások
 4. Legjobb gyártók
Egy 10 hüvelykes táblagép kiválasztása

Hogyan válasszunk egy 10 hüvelykes táblagépet: mit kell keresni?

A nagyméretű táblagép kiválasztásának fő szempontjai a következők

 1. Képernyő paraméterei (felbontás, típus);
 2. Az akkumulátor kapacitása (mAh-ban);
 3. Teljesítmény (processzor és RAM alapján);
 4. Beépített tárolókapacitás.
 5. A készülék gyártója is fontos.

A kiválasztás fő szempontjai

kiválasztási kritériumok

Képernyő jellemzői

A 10 hüvelykes képátlójú táblagépek esetében a képernyő jellemzői kritikusak, mivel ez határozza meg az eszköz használhatóságát és használhatóságát. A két legfontosabb paraméter a következőFelbontás és a mátrix típusa.

Képernyő felbontása

A kép “simasága” a képernyő felbontásától függ. Minél magasabb, annál nehezebb látni az egyes pixeleket. Alacsony felbontású képernyőkön a kép észrevehetően szemcsés, ami befolyásolja a megtekintési kényelmet.

!

Minél nagyobb a felbontás – annál nagyobb a képernyő energiafogyasztása. Ezért csak akkor vásároljon olyan táblagépeket, amelyek kijelzője nagyon nagy pixelszámú (pl. 4K), ha feltétlenül szükséges.

Egy 10 hüvelykes táblagép esetében a minimálisan elfogadható képernyőfelbontás 1200×800 képpont. Ez a kijelző meglehetősen “sima”, de néhány pont még mindig látható. Jobb, ha olyan tablettát vásárol, amelynek felbontása F

  l HD – 1920×1080 képpont.

  Ha a táblagépet munkára kívánja használni, beleértve a grafikus fájlok szerkesztését, valamint filmek és más multimédiás tartalmak megtekintését, akkor ajánlott egy nagyobb felbontású kijelzővel ellátott készüléket vásárolni. Például 2K, QHD (nem összetévesztendő a qHD-vel) vagy 4K.

  Mátrix típus

  A második fontos paraméter a mátrix típusa. A legtöbb esetben három szabvány közül az egyiket használják – TN+F, IPS vagy AMOLED.

  1. A TN (TH+filmként is említhető) a legegyszerűbb, legolcsóbb és legalacsonyabb minőségű változat. Főleg a kevéssé ismert kínai gyártók ultra-budget tablettáiban található meg. A TN-mátrixok egyetlen előnye az alacsony ár. Az ilyen kijelzők nagyon rossz színvisszaadással és korlátozott, körülbelül 60 fokos betekintési szöggel rendelkeznek.
  2. Az IPS a legelterjedtebb mátrix típus. Ezek az ajánlott tabletták megvásárlására. Az IPS jó színvisszaadást biztosít (bár egyes gyártók erősen spórolnak és halvány képernyőt telepítenek), 160-170 fokos széles betekintési szöget, észrevehető színtorzulás és nagy fényerő nélkül.
  3. AMOLED – egy teljesen új típusú képernyő. Ezek a kijelzők maximális telítettséget, élénk színeket és élethű feketéket kínálnak. Lényegében csak az aktív pixelek világítanak ezeken a képernyőkön, a sötét pixelek fizikailag le vannak tiltva. Ezért alacsony energiafogyasztás is biztosított. Az AMOLED-kijelzők hátrányai kettősek: nagyon magas ár (különösen egy körülbelül 10 hüvelykes fizikai méretű mátrix esetében) és a beégés megjelenése néhány hónapos használat után.

  Az IPS-kijelzővel ellátott táblagépeket ajánlott megvásárolni, mivel ezek rendelkeznek a legjobb ár-teljesítmény aránnyal.

  Az akkumulátor kapacitása

  Méretéből adódóan a 10 hüvelykes érintőpad meglehetősen nagy energiafogyasztással rendelkezik. Az optimális akkumulátor-üzemidő érdekében tehát figyelnie kell az akkumulátor kapacitására.

  Minél nagyobb az akkumulátor kapacitása, annál hosszabb az akkumulátor élettartama egy feltöltéssel. Például egy 6500 mAh-s akkumulátorral rendelkező készülék (az egyik szabvány a jelenlegi eszközökre ebben az osztályban) körülbelül 6 órán át élhet kihúzva aktív használat mellett. Nos, vagy elég egy egész napos vegyes használatra.

  A 4000 mAh-nál kisebb akkumulátorral felszerelt tabletták vásárlása nem kívánatos. Még akkor is, ha a legfejlettebb energiatakarékos processzorokkal vannak felszerelve. Az érintőképernyő (a képernyő tetején lévő touchpad) még mindig elég sok energiát fogyaszt.

  Teljesítmény

  A tabletta teljesítményét két paraméter közvetlenül befolyásolja –A processzor jellemzői és a RAM mennyisége. Ezek nem kapcsolódnak közvetlenül a képernyőhöz (mivel a “virtuális teret” használják a grafika megjelenítéséhez), de mégis fontosak.

  Processzor

  A processzor

  A processzor teljesítménye határozza meg, hogy a processzor milyen gyorsan hajt végre bizonyos feladatokat. Például igényes alkalmazások, játékok futtatásához vagy legalább weboldalak megjelenítéséhez.

  A legerősebb mobil chipek a Qualcomm Snapdragon 800-as sorozatából származnak. Ezek a zászlóshajó készülékek a nagy “teljesítmény” mellett támogatják a legmodernebb “közös” technológiákat, mint a Wi-Fi, a Bluetooth és a mobiltelefon-szabványok. Mindazonáltal a Qualcomm Snapdragon 800-as sorozatú processzorok (2017 őszétől a legmodernebb a 835-ös) drágák, ezért többnyire zászlóshajó táblagépekbe kerülnek.

  Alternatívák a Qualcomm Snapdragon 600-as sorozatú processzorok. Az NVIDIA Tegra, Kirin és MediaTek He chipek szintén optimális teljesítményt nyújtanak

 • o.

  De a különböző ultra drága processzorok, mint a MediaTek “hagyományos vonal” megoldások a Spreadtrum, Allwinner és Rockchip, jobb, ha megkerüljük a. Ezek még a mindennapi használat során is lefagynak, nem is beszélve az olyan igényes feladatokról, mint a játék.

  RAM

  Míg a processzor határozza meg, hogy a készülék milyen gyorsan fog futni bizonyos feladatoknál (például egy egyszerű táblagépnek, amelyet csak e-könyvek olvasására tervez használni, nem lesz szüksége erős chipre), a processzor általános teljesítményét befolyásolja a rendelkezésre álló RAM mennyisége. Ez benne “tárolt” fut jelenleg, beleértve a különböző online alkalmazások háttérszolgáltatásait – üzenetküldők, közösségi hálózati ügyfelek, “postafiókok” vagy egyszerűen csak webes értesítések.

  Legalább 2 GB RAM, amely lehetővé teszi, hogy a táblagép több feladat közötti váltáskor is elegendő teljesítményt nyújtson. Ennyi RAM esetén azonban néhány fontos szolgáltatás, például a gyorsítótárban tárolt weboldalak vagy a hosszú ideje nem futó üzenetküldő szolgáltatások úgyis lemerülnek. Ezeket kézzel kell letölteni vagy megnyitni.

  Ha a táblagépet különösen intenzíven kívánja használni, célszerű legalább 3 GB RAM-mal rendelkező készüléket vásárolni. A legjobb megoldás természetesen egy 4 GB RAM-mal rendelkező eszköz lenne, de az ilyen eszközök általában drágák.

  Beépített tárolóhely

  A belső tároló mérete a táblagép állandó memóriájában tárolható adatok mennyiségétől függ. Ha tehát a készüléket webes szörfözésre vagy e-könyvek olvasására szeretné használni, nem kell sok hely a “flash” meghajtón. A filmnézésre vagy modern játékokra szánt táblagépek esetében azonban elengedhetetlen a nagy mennyiségű belső memória.

  Emellett a belső tárhely tárolja az Android operációs rendszert (amely gyártótól függően 2-4 GB-ot foglal el) és a felhasználó által telepített összes alkalmazást.

  Így:

  1. 8 GB a minimális kapacitás. A belső tárhely 6-8 alkalmazás telepítése után elfogyhat. Memóriakártya nélkül a használat erősen nem ajánlott;
  2. 16 GB a minimális optimális kapacitás. Az operációs rendszer és a telepített alkalmazások foglalják el a rendelkezésre álló kapacitás nagy részét, míg a fennmaradó hely a felhasználói adatok “kidobására” használható;
  3. 32 GB – optimális hangerő. Elég néhány “nagy” játék lejátszásához, vagy néhány film tárolásához és olyan “falánk” alkalmazások használatához, mint a Spotify, Google Play Music, Apple Music, Yandex.Zene stb..;
  4. 64 GB – olyan táblagéphez ajánlott, amelyet játékra vagy multimédiás eszközként tervez használni.

  Ha viszonylag kevés belső memóriával (8 vagy 16 GB) rendelkező táblagépet választ, fontos, hogy rendelkezzen MicroSD-kártya foglalattal. Ezek a külső meghajtók különböző felhasználói adatokat tárolhatnak, például filmeket, zenéket, dokumentumokat stb..

  A régebbi táblagépek is támogatják néhány alkalmazás átvitelét a kártyára. Ez azonban nem túl hatékony eljárás, amely nem sok belső tárhelyet takarít meg, viszont jelentősen megnöveli a portolt programok indítási idejét.

  Fontos műszaki jellemzők

  Egyéb műszaki jellemzők, amelyekre érdemes odafigyelni:

  1. SIM-kártya foglalat. Ha a táblagépet internetezésre (beleértve az online játékokat is) kívánja használni, érdemes olyan készüléket vásárolni, amely támogatja a mobilhálózatokat;
  2. 4G támogatás. A 4G mobilhálózatok lényegesen gyorsabb adatátviteli sebességet kínálnak, mint a kommunikáció korábbi generációi;
  3. Operációs rendszer generálása. Minél frissebb, annál jobb. Az Android és az iOS legújabb verziói számos hasznos funkcióval (pl. osztott képernyő mód) és beépített kártevők elleni protokollokkal rendelkeznek;
  4. Kamera felbontása. Elengedhetetlen, ha sok képet szeretne készíteni. Egy tabletről természetesen nem olyan kényelmes, mint egy okostelefonról vagy egy teljes értékű kameráról, de szükség esetén kívánatos, hogy a mátrix jó minőségű legyen;
  5. OTG támogatás. Nagyon fontos funkció azok számára, akik sokat gépelnek. Egy ilyen táblagéphez vezetékes (vagy vezeték nélküli) billentyűzetet csatlakoztathat, amely nagyban leegyszerűsítheti a gépelés folyamatát;
  6. GPS és GLONASS támogatás. Hasznos funkciók azok számára, akik a táblagépet navigátorként fogják használni;
  7. Videokimenetek elérhetősége (HDMI, beleértve a micro vagy mini, Thunderbolt). Lehetővé teszi, hogy táblagépét külső kijelzőhöz, például TV-hez, monitorhoz, projektorhoz stb. csatlakoztassa..

  Mindezeket a funkciókat csak akkor érdemes kiválasztani, ha aktívan használni kívánja őket. Ha nem szeretne fényképezni a táblagéppel, akkor a fő kamera felbontása nem számít – bármilyen kamera elegendő. Hasonlóan más hasonló előírásokhoz.

  Legjobb gyártók

  A 10 hüvelykes táblagépek legjobb gyártói közé tartoznak a következők:

  1. Apple;
  2. Asus;
  3. Huawei;
  4. Lenovo;
  5. Samsung.

  A Microsoftot is megemlíthetjük, de inkább egy hibrid ultrabook Surface sorozatot gyárt – bár ezek 10 hüvelykes tablet formátumban vannak.

  A kevéssé ismert kínai cégek termékeit pedig nem ajánlott megvásárolni, mert alacsony a karbantarthatóságuk.

  !

  A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon egy táblagépet a munkához, a gyermeknek szánt táblagép kiválasztásának titkait és egy teljes útmutatót az internethez való táblagép kiválasztásához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: