Hogyan válasszunk egy olcsó tablettát

A mobilelektronika fejlődésével a táblagépek jelentősen olcsóbbá váltak. Ma még egy viszonylag nagy teljesítményű készüléket is megvásárolhat 100-150 dollárért, különösen néhány kínai online boltban. Azonban nem minden alsó kategóriás táblagép egyformán hasznos.

Hogyan válasszon egy olcsó tabletet: a keresendő jellemzők

Hogyan válasszon egy tabletet

Egy táblagép általános használhatósága két tényezőből áll: a műszaki jellemzőkből és a használhatóságból. Az első a teljesítményért felelős, a második a tervezésben jelenik meg. Ahhoz pedig, hogy a táblagép hosszú ideig elég gyors maradjon, a következő paraméterekre kell figyelnünk:

  1. Telepített operációs rendszer (Windows, Android, mindkettő – úgynevezett dualboot);
  2. RAM-kapacitás;
  3. A tartós memória mennyisége;
  4. A processzor jellemzői.
  5. A következő tényezők befolyásolják a használhatóságot:
  6. Kijelző átlója;
  7. Kijelző felbontása;
  8. SIM-kártya foglalat megléte;
  9. Kamera felbontása.

Operációs rendszer

Tablet operációs rendszer

Majdnem minden modern táblagép két operációs rendszer egyikén fut – Windows 10 vagy Android. Vannak dualboot konfigurációk is – mindkét “tengely” előre telepítve a készülékre. Az Ubuntu vagy Remix OS rendszerrel ellátott egzotikus változatok rendkívül ritkák, de korlátozott piacuk miatt az ilyen tabletták figyelmen kívül hagyhatók.

Windows 10 – a munkagép. Ezen az operációs rendszeren futtathatók a szokásos asztali alkalmazások, mint például a Microsoft Office, sőt még néhány játék is.

Android – a multimédia- és szórakoztató központ. Több tízezer érintésre optimalizált ingyenes és kvázi ingyenes játék érhető el. Az Android nagyszerű filmnézéshez és zenelejátszáshoz.

A Dualboot egyesíti e két operációs rendszer előnyeit, lehetővé téve a köztük való váltást.

RAM-kapacitás

A RAM határozza meg az operációs rendszer háttér-teljesítményét, különösen a többfeladatú munkavégzést. Minél több van belőle, annál jobb.

A Windows 10 megfelelő működéséhez legalább 2 GB RAM-ra van szükség. Az Android kevésbé “falánk”, és minimális problémákkal futhat 1 GB RAM-mal rendelkező konfigurációkon.

Mennyi RAM-ra van szüksége?

A táblagép memóriakapacitása

A felhasználói adatok – telepített programok, letöltött fájlok, a kamera által rögzített képek stb. – a nem-illékony memóriában tárolódnak.. Minél több memóriával rendelkezik, annál jobb.

A Windows 10 futtatásához legalább 32 GB állandó memória szükséges. Az Android ebből a szempontból sem túl igényes. Akár egy 16 GB memóriával rendelkező eszközön is kényelmesen dolgozhat. Dualboothoz még a 32 GB is viszonylag kicsi, de a 64 GB-os konfiguráció elég drága.

Növelje a személyes adatok tárolására rendelkezésre álló helyet memóriakártya telepítésével. Ha sok videót, zenét vagy dokumentumot szeretne a táblagépén tárolni, ajánlott MicroSD-nyílással rendelkező modellt választania.

A processzor jellemzői

Tablet processzor

Az órajele és a processzormagok száma határozza meg a táblagép általános teljesítményét – mennyire jól kezel bizonyos feladatokat. De ne feledje, fontos, hogy ne vigyük túlzásba. Magas órajelfrekvenciájú processzorok (több mint 1.8-2.0 GHz) nagyon “mohók”, ezért gyorsan lemerítik az akkumulátort.

A processzorfunkciók minimális értéke 1.3 GHz és 2 mag mindkét operációs rendszer esetében. Jobb, persze, több, de ami a legfontosabb – maradjon a költségvetésen belül.

Kijelző átlója

A táblagép átlós kijelzője

Hagyományosan a “tablet” olyan eszköz, amelynek a kijelző átlója 10 hüvelyk. Ez egy olyan képernyő, amely elég kényelmes ahhoz, hogy információkat jelenítsen meg a. A 8 hüvelykes a képen elférő vizuális tartalom mennyisége tekintetében alulmarad, de nem sokkal – és sokkal kompaktabb.

Egy gyermek számára egy 8 hüvelykes vagy akár egy kisebb is megfelel. Munkához vagy tanuláshoz jobban jársz egy 10 hüvelykes.

Kijelző felbontása

A kijelző felbontása határozza meg, hogy a kép mennyire lesz “sima” és szemet gyönyörködtető. De ennek van egy hátránya is – minél magasabb, annál jobban lemeríti az akkumulátort a képernyő.

A legjobb megoldás a kedvező árú táblagépekhez a HD felbontás – 1280×720 képpont. Még egy ilyen típusú 10 hüvelykes képernyőn sem látszanak pontok. Alacsonyabb felbontást csak a táblagép kisebb képátlója esetén kell választani. Nagyobb – hasonlóan.

A SIM-kártya foglalat megléte

A SIM-kártya foglalat megléte határozza meg, hogy a táblagép képes lesz-e mobilhálózaton keresztül internetezni, vagy csak Wi-Fi-t igényel. A SIM-kártya sokkal kényelmesebb. Ez lehetővé teszi, hogy a táblagépet az interneten szörfözve használhassa, még olyan helyeken is, ahol nincs Wi-Fi.

Kamera felbontása

Tablet kamera felbontása

A felbontás az egyik optikai jellemző, amely meghatározza, hogy a kamera mennyire jól rögzíti a. A fényképek minőségét is befolyásolja például az érzékelő típusa vagy az objektív rekesznyílása.

A mindennapi használathoz elegendő lehet egy 5-8 megapixeles kamera. A kisebb a képminőség jelentős romlásához vezet. A nagyobb felbontás mindenképpen jó dolog, de növeli a tablet árát is.

Szinopszis a

De a legfontosabb dolog a tablet kiválasztásakor a megfelelő gyártó vagy márka megtalálása. Az ultra budget piacot ma már főként a kínai “nones” képviselik. Egy ilyen gyártó nem vállal garanciát, és a minőség valószínűleg nem elég magas.

!

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon memóriakártyát a táblagéphez, a rajzoló táblagép kiválasztásának titkait és egy teljes útmutatót a játéktábla kiválasztásához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: