Hogyan válasszunk egy tabletet az internethez

Az internet-hozzáféréshez szükséges táblagép kiválasztásakor fontos figyelembe venni mind a teljesítményt (képernyőméret), mind a műszaki jellemzőket.

tartalom

 1. Hogyan válasszunk egy táblagépet az internethez: mit kell keresni
 2. A kiválasztás fő szempontjai
 3. Legjobb gyártók
Tablet kiválasztása az internethez

Hogyan válasszunk egy táblagépet az internethez: mit kell keresni

Az online használatra tervezett táblagép kiválasztásának fő kritériumai a következők:

 1. Képernyőméret;
 2. SIM-kártya elérhetősége;
 3. 4G támogatás;
 4. RAM-kapacitás;
 5. Operációs rendszer;
 6. OTG támogatás.
 7. A gyártó is fontos.

A fő kiválasztási kritériumok

Képernyő mérete

A weboldalak megjelenítését az Ön eszközén maga az eszköz azonosítója határozza meg, egy olyan szoftverparaméter, amely lehetővé teszi a weboldalak számára, hogy kiválasszák, hogy a webhelyet az adott eszközre tervezzék. A táblagépeken pedig az oldalak nagyjából ugyanúgy néznek ki, mint a számítógépeken. Ugyanakkor az okostelefonok tartalmazzák az oldal mobil verzióját, amely más menüvel és az oldal elemeinek elrendezésével rendelkezik.

Ennek következtében a kényelmes webes szörfözéshez érdemes olyan tablettákat választani, amelyek elég nagy képernyőátlóval rendelkeznek. A 6-7 hüvelykes kijelzőn a teljes méretű weboldalak túl kicsik és kényelmetlenek lesznek a használathoz.

Az ideális táblagépek az internetezéshez olyan eszközök, amelyek 8-10 hüvelykes vagy még nagyobb képernyőátlóval rendelkeznek.

Ha kisebb képernyőátlójú táblagépet vásárol, érdemes ellenőrizni, hogy a weboldalak helyesen jelennek-e meg. Ha nem férnek el a kijelzőn, vagy a kép túl kicsi, akkor kívánatos, hogy a készüléket az Android verzióra flasheljék újra, amely elküldi az okostelefon azonosítóját. Akkor a tablet kényelmesen használható lesz.

SIM-kártya elérhetősége

Minden táblagép, függetlenül a gyártótól és az előtelepített operációs rendszertől, Wi-Fi hálózati modullal van felszerelve. Ez azonban helyi hatású, és nem mindenhol érhető el. Egy SIM-kompatibilis táblagép ajánlott, hogy ne csak otthonról, hanem bárhonnan internetezhessünk.

A SIM-kártyák formátuma nem különösebben fontos. Ma már a “négy nagy” szolgáltató (MTS, Beeline, Megafon és TELE2) mindegyike kínál ingyenes SIM-kártyacserét.

A SIM-kártya fontos támogatása a modern vezeték nélküli mobilszabványok – 3G vagy 4G – számára. Ezúttal is lecserélhető egy aktuálisra, és a szám ingyenesen megmarad az üzemeltető szalonjában.

4G LTE támogatás

4G támogatás

A mobil vezeték nélküli hálózatokra vonatkozóan több szabvány létezik. A használt technológia típusa alapján “generációk” szerint csoportosítják őket: második (2G), harmadik (3G) és negyedik (4G). A Huawei és a Nokia most egy ötödik készül, de a széles körű bevezetés legkorábban 2020-ra várható.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk modemet

A generációk elsősorban az adatátviteli sebességben különböznek. A 2G akár 3 GHz-es sebességet is támogat.6 Mbit/sec, ami elegendő kisebb fájlok letöltéséhez, webböngészéshez, üzenetküldéshez, valamint streaming videók és alacsony bitrátájú hanganyagok lejátszásához.

Érdemes 4G LTE táblagépet vásárolni, hogy a legtöbbet hozhassa ki az internetezésből. Ez a vezeték nélküli kommunikációs szabvány 1 Gbit/s sebességet biztosít (azonban a mobilhálózat jellegéből adódóan jelentősen csökken, ha az előfizető 10 km/óránál gyorsabban mozog).

A 4G LTE támogatása lehetővé teszi, hogy a készülék gyorsan letöltsön akár nagyméretű fájlokat is, streaming videókat nézzen és nagy bitrátájú hangot hallgasson, kényelmesen használjon videokonferenciát stb..

Ha tabletet vásárol a kínai online boltokban, győződjön meg róla, hogy támogatja az Oroszországban használt LTE-sávokat. A legszélesebb körben használt szabvány hazánkban B7 – ez ebben a frekvenciatartományban sugárzott hálózatok Megafon, Beeline, MTS és Tele2. A B20, B38, B40 és B3 sávokat is használják. A Skylink regionális szolgáltató saját frekvenciákat használ, amelyek nem tartoznak a szabványos sávokhoz.

Memória kapacitás

A táblagépben lévő RAM mennyisége befolyásolja a több weboldal megtekintésének stabilitását. Ez a következőképpen működik:

 1. Az okostelefon böngészője letölti a weblap kódját a szerverről;
 2. A kész eredmény a RAM-ba kerül;
 3. Amikor a felhasználó megnyit egy második lapot, a böngésző ismét végrehajtja az 1. és 2. lépést;
 4. Amint a RAM-kapacitás a végéhez ér, a böngésző a legrégebbi lapot törli a gyorsítótárból, de nem zárja be;

Amikor a felhasználó belép a letöltött lapra, az újra letöltődik. Ez a forgalom túlhasználatához, de a létrehozott adatok elvesztéséhez is vezet (például, ha a táblagép tulajdonosa írt valamit a beviteli mezőkbe ezen az oldalon), és akár más lapok kirakodásához is.

Következésképpen minél több RAM-mal rendelkezik egy táblagép, annál stabilabb lesz a webböngészés élménye. 2017-ben a minimálisan szükséges RAM 2 GB. Ilyen mennyiségű RAM-mal a táblagép akár több weboldalt is képes lesz betölteni és tárolni a memóriában, a háttérben futó alkalmazások (azonnali üzenetküldők, lejátszók stb.) egyidejű működése mellett, amelyeket egyszerre lehet letölteni..).

Minden bizonnyal jobb, ha 3 GB RAM-mal rendelkező táblagépet vásárolsz. A 4 GB pedig elegendő aktív munkához, sok alkalmazással és nyitott lapokkal. Ezeknek a tablettáknak a hátránya a meglehetősen magas ár.

Másrészt, a 2 GB RAM-nál kisebb memóriával rendelkező készülék megvásárlása nem ajánlott. Súlyosan “lelassulnak”, olyannyira, hogy a normális használatuk lehetetlenné válik.

Az operációs rendszer

Az okostelefon operációs rendszere

A modern táblagépekre három operációs rendszer van telepítve: Android, iOS és Windows. Ubuntu Touch, Remix OS stb. modellek.., meglehetősen ritkák, ezért ne vegyük őket figyelembe.

 1. A Windows biztosítja a leginkább megszokott felhasználói élményt. Ugyanazokkal az ablakokkal, vezérlőgombokkal, panelekkel és fejlécekkel rendelkezik, mint az asztali számítógépek és laptopok túlnyomó többsége. A hátrányok közé tartozik az érintésre való optimalizálás hiánya (vagy éppen ellenkezőleg, a Windows 8-hoz hasonló túloptimalizálás) és a kényelmetlen képernyőbillentyűzet.
 2. Az iOS mély optimalizálással büszkélkedhet. Az Apple táblagépek még nagyon nagy terhelés mellett is nagy teljesítményt nyújtanak, és maga a böngésző óvatosan dolgozik a RAM-mal a szükséges oldalak kirakása nélkül. Hátránya a kis készülékválaszték és a magas ár.
 3. Az Android a legelterjedtebb operációs rendszer a táblagépeken. Nagyon felhasználóbarát kezelőszervekkel büszkélkedhet, különösen az oldalakon való “előre” és “hátra” navigálás, valamint a frissítés során. Mindazonáltal az ilyen tabletták teljesítménye nagymértékben függ az eszköz műszaki jellemzőitől, és a vírusvédelem szintje viszonylag alacsony.
Olvasson tovább  Hogyan válasszon mikrofont a számítógépéhez

Nem lehet azt mondani, hogy bármelyik operációs rendszer jobb vagy rosszabb, mint a többi. Tehát válasszon a preferenciái szerint. Az ultra budget szegmensben azonban többnyire Android táblagépek vannak.

OTG támogatás

Ha a táblagépet hosszú szövegek – cikkek, blogbejegyzések, hosszú olvasmányok stb. – gépelésére kívánja használni.. – Javasoljuk, hogy figyeljen az OTG-kompatibilis eszközökre. Az OTG (On-the-Go) funkció lehetővé teszi, hogy fizikai billentyűzetet csatlakoztasson a készülékhez. Ennek ellenére a hosszú szövegek beírása sokkal gyorsabb és élvezetesebb lesz.

Ez a “funkció” alapértelmezés szerint elérhető a legtöbb Windows táblagépen. Elég, ha a billentyűzetet a készülék USB-csatlakozójába csatlakoztatja. Csak ki kell találnod, hogyan javíthatod meg a táblagépet.

Ez a funkció nem mindig található meg az Android táblagépeken. Ha fizikai billentyűzetet szeretne csatlakoztatni, érdemes ellenőrizni, hogy a készülék műszaki specifikációi támogatják-e az OTG-t.

További jellemzők

A táblagép általános használhatóságát meghatározó további műszaki jellemzők a következők

 1. A készülék processzora;
 2. Kamera felbontása;
 3. Az ujjlenyomat-olvasó jelenléte;
 4. Akkumulátor kapacitás;
 5. Belső tárolókapacitás, MicroSD memóriakártyák számára kialakított bővítőhely jelenléte.

Tablet processzorMeghatározza az általános teljesítményét. Az eszköz kiválasztásakor a legfontosabb paraméter a “frissesség”. Minél újabb a processzor, annál gyorsabban működik a táblagép. Emellett a jelenlegi chipverziók alacsonyabb energiafogyasztással, gyorsabb LTE adatátviteli sebességgel és kisebb hőfogyasztással rendelkeznek.Egyébként a Qualcomm processzorokat előnyben részesítik a MediaTek által kifejlesztett chipekkel szemben.

Kamera felbontása– hasznos lehetőség mobil fotósok számára. Természetesen nem olyan kényelmes egy táblagéppel fényképezni, mint egy okostelefonnal vagy egy teljes értékű DSLR-rel, de ha nincs kéznél ilyen eszköz, akkor ez a készülék nagyon is képes “segíteni”. Kívánatos, hogy legalább 8 megapixeles kamerával felszerelt modelleket vásároljon – akkor a fényképek minősége elegendő lesz például a dokumentumok szövegének olvasásához.

Első kamera felbontása– Fontos paraméter, ha Skype-on vagy más videokonferencia-üzenetküldőn keresztül kíván telefonálni. Optimális érték – 5 megapixel. A nagyobb felbontású kamerák használata megnövekedett forgalomfogyasztáshoz vezet (ami elvileg nem sokat számít, ha a táblagép Wi-Fi-hez van csatlakoztatva), és alacsonyabb felbontással – a kommunikáció minőségének romlásához.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk otthoni nyomtatót

Az ujjlenyomat-olvasó jelenléteNemcsak a jelszóval védett táblagépek gyors feloldását teszi lehetővé, hanem az online vásárlást is a márkás fizetési rendszereken keresztül, mint például az Android Pay, Apple Pay, Samsung Pay és hasonlók.

Az akkumulátor kapacitásaMeghatározza a táblagép akkumulátorának élettartamát. Minél magasabb, annál hosszabb ideig nem kell töltenie a készüléket. Tehát a 4000 mAh-s akkumulátorral rendelkező táblagépek körülbelül 4 óra SOT (képernyő bekapcsolási idő) vagy 6-8 óra vegyes használat esetén képesek offline üzemmódban dolgozni.

A viszonylag alacsony akkumulátor-üzemidő a nagyméretű érintőképernyőnek köszönhető, amely az egyik legnagyobb energiaigényű fogyasztó.

A belső tárolókapacitás befolyásolhatja, hogy mennyi adatot tud tárolni a táblagépen, beleértve azt is, hogy hány alkalmazást tud telepíteni. Az operációs rendszer is itt található. Ennek következtében a tárolókapacitásnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a felhasználó minden igényét gond nélkül el tudja helyezni. Rendben:

 1. 4GB. Csak nagyon régi és ultra-budget tablettákban fordul elő. Vásárlásra semmiképpen sem ajánlott, mivel csak az operációs rendszer befogadására alkalmas;
 2. 8GB. Ultra-budget tablettákban található. Nem ajánlott megvételre, mert az operációs rendszeren kívül csak néhány modern alkalmazást képes tárolni;
 3. 16GB. Minimális előírt mennyiség 2017-ben. Tartalmazza az operációs rendszert, körülbelül 100 nem túl erőforrás-igényes alkalmazást (vagy 2-3 játékot, mint például az NFS), néhány felhasználói adatot;
 4. 32 GB. Optimális kapacitás. Képes többek között arra is, hogy néhány filmet nem túl jó minőségben tartson;
 5. 64 GB és több. Csak akkor érdemes megvenni, ha szükségesnek találod (pl. ha néhány filmet szeretnél magaddal vinni közepes vagy akár jó minőségben).

A microSD-kártya foglalat lehetővé teszi, hogy megfelelő meghajtót telepítsen a táblagépbe a felhasználó számára rendelkezésre álló tárhely bővítése érdekében. Gyakran kombinálják egy második SIM-kártya számára kialakított tálcával, amit fontos figyelembe venni, ha egy táblagépet két SIM-kártyával és egy flash meghajtóval kíván használni.

Legjobb gyártók

Néhány a legjobb internetes táblagépgyártók közül:

 1. Xiaomi;
 2. Huawei;
 3. Lenovo;
 4. Sony;
 5. Acer;
 6. Asus.

Ezenkívül megkülönböztethetjük az Apple és a Microsoft cégeket, de termékeik inkább az “ultrabookok” kategóriájába tartoznak, és ezért nagyon drágák lehetnek. oktatás 1 A “ultrabookok” és a “ultrabookok” kategóriájába tartoznak.

!

A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon egy táblagépet a munkához, a gyermeknek szánt tabletta kiválasztásának titkait és egy teljes útmutatót a 10 hüvelykes tabletta kiválasztásához. oktatás 1 A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon egy táblagépet a munkához.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: