Melyik grafikus kártya gyártója a jobb?

Az NVIDIA és az AMD csak videokártya-gyártók. Az esetek túlnyomó többségében más vállalatok gyártják ezeket a grafikus gyorsítókat.

Melyik grafikus kártya gyártója a jobb

Melyik grafikus kártya gyártója a jobb

Mivel a grafikus kártyák többnyire a gyártók, nem a videokártyák fejlesztői, ezeknek a kártyáknak a tartóssága közvetlenül a gyártóhoz kapcsolódik. Rengeteg cég gyárt grafikus kártyákat, de a legismertebbek az Asus, Gigabyte, MSI és Pa

 • t.

  Asus

  Asus

  Az Asus olyan videokártyákat gyárt, amelyek a (szegmensében) átlagos árkategóriába tartoznak. Tehát turbófeltöltős hűtés várható valamilyen nagy hatékonyságú elpárologtatóval. Feladatával – jó grafikus kártyák gyártásával – azonban tökéletesen megbirkózik.

  Az Asus például a csúcskategóriás grafikus kártyákhoz egy saját hűtőrendszert használ négy tűs ventilátorral, több hőcsővel és alumínium lamellákkal. Elég hatékonyan csökkentik a chipek hőjét – és csendesek is.

  Az Asus grafikus kártyák különböző extra funkciókkal is rendelkeznek, mint például a háttértár vagy a háttérvilágítás.

  Gigabyte

  Gigabyte

  Gigabyte még jobb hűtés. Ezért a cég grafikus kártyáit, még a legjobbakat is, minimális hőintenzitás jellemzi. Emellett ezeket a bővítőkártyákat meglehetősen kompaktra sikerül kialakítani.

  A gyártó grafikus kártyáinak ára azonban magasabb, mint az Asusé.

  MSI

  MSI

  Bár az MSI az egyik legnagyobb grafikus kártyagyártó, a saját grafikus gyorsítóik tervezésében nem olyan jók, mint az előző két gyártó.

  De van egy speciális Gaming szériája, amely olyan játékgrafikus kártyákat tartalmaz, amelyek “még inkább játékossá” váltak. A szabadalmaztatott multiplikátor-feloldó technológiának köszönhetően ezek a grafikus gyorsítók gyorsabban futnak, mint ahogy azt a gyártó tervezte.

  A kifizetődés valamivel magasabb fűtés nagy terhelés alatt, mint az Asus és a Gigabyte. Mindazonáltal ez még mindig jelentéktelen. A Gigabyte-hoz hasonlóan az Asus is saját hűtőrendszert használ, amely nemcsak a hőcsövek kialakítását és a radiátor konfigurációját, hanem a ventilátorlapátok geometriáját is tartalmazza.

  a

 • t
 • Pa<li></div><p>t” src=”/wp-content/uploads/2023/02/64116666193241-73ka.jpg” height=”193″ title=”Pa</p><li>t”><div class=

  Pa

 • t a világ legnagyobb grafikus kártyagyártója. De ez nem akadályozza meg abban, hogy meglehetősen középszerű gyorsítókat állítson elő.

  Pontosabban, ez, valamint mások, mind sikeres és meglehetősen középszerű modellekkel rendelkezik. De csak Pa

 • t sikerül ugyanazon gyorsítónak a teljesítményjellemzők tekintetében gyökeresen eltérő változatait előállítani.

  Például a grafikus kártyái egyes esetekben egyszerre három bővítőhelyet foglalnak el – és még mindig melegebbek, mint a versenytársak hasonló modelljei, amelyek csak két bővítőhelyet foglalnak el. Ez kritikus lehet néhány játékos számára.

  De Pa

 • nem sikerül olyan mértékben túlhajtani a grafikus kártyákat, hogy azok még gyorsabban működjenek, mint az Asus modellek, amelyeknek feloldott szorzója van. Különösen a GameRock Premium Edition termékcsalád gyorsítói. Ráadásul támogatják a túlhajtást is!

  NVIDIA és AMD

  NVIDIA és AMD

  A fejlesztő cégek néha maguk adnak ki grafikus kártyákat. Leggyakrabban a legjobb és legújabb modellekkel teszik ezt. 2017-ben például az NVIDIA kizárólag a Titan XP grafikus kártyát adja ki, míg az AMD a Radeon RX Vega sorozat több modelljét is kiadja egyszerre.

  De mivel nincs mivel összehasonlítani ezeket a grafikus kártyákat (kivéve egymással, de ez egy külön vita témája), nincs értelme bármilyen elemzést végezni. Tekintettel arra, hogy ezek zászlóshajók, könnyű azt mondani, hogy mind végtelenül menőek.

  Összefoglaló

  Nehéz azt mondani, hogy a “négy nagy” gyártó közül bármelyik jobb vagy rosszabb, mint a többi. A lelkes játékosoknak azonban például érdemes odafigyelniük a Pa

 • t, különösen a zászlóshajó sorozat, csendes rajongók Asus és Gigabyte, és mindenki más MSI.

  !

  A következő cikkekben szakértőink elmondják, hogyan válasszon egy nagy teljesítményű szervert a rendszeregység kiválasztásának titkait.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: