Hogyan válasszunk hajszárítót

A hajszárító hasznos és pótolhatatlan otthoni eszköz. A lányok és az egész család használja. Lehetővé teszi a haj gyors szárítását és rendezését a zuhanyzás után. A nők gyakrabban használják őket, mert törődnek a külsejükkel. Ma már könnyű kiválasztani a funkcionális és olcsó eszközöket, amelyek segíthetnek a mindennapi és eredeti stílusban.

tartalom

 1. Melyik hajszárító gyártót válasszuk?
 2. A hajszárító működési elve és felépítése
 3. Hajszárító üzemmódok
 4. Hajszárító kiválasztása
 5. Melyik hajszárító a legjobb a hajadnak?
 6. Mennyibe kerülnek a hajszárítók
válasszon hajszárítót

Melyik hajszárító gyártót válasszuk?

A fogyasztók hajlamosak a legjobb értéket kínáló márkákra összpontosítani. A hajszárítók alacsony költségűek, ezért széles választék van a piacon. A globális gyártók olyan modelleket kínálnak, amelyek mind megjelenésükben, mind funkcionalitásukban különböznek egymástól. Ez a hajszárító a legjobb választás.

Rowenta

Egy francia márka, amely funkcionális készülékeket és eszközöket kínál alacsony áron. A vállalat hajszárítói egyszerűek és könnyen kezelhetők. A választék az otthontól a fodrászig terjed.

BaBy

 • ss

  Egy másik francia vállalat, amely 1961 óta van jelen a piacon. Eredetileg szakemberek és érdeklődők számára készült. BaBy hajszárítók ma

 • Az ss hajszárítók ergonomikus kialakításúak, megbízhatóak és tele vannak extra funkciókkal, többek között levegőionizálással.

  Vitek

  Az orosz Vitek márka népszerű a fogyasztóink körében. Oroszországban az otthonok közel 30%-a rendelkezik ilyen márkájú készülékekkel. A cég olcsó hajszárítókat kínál, amelyek nem rosszabbak a külföldi modelleknél.

  Bosch

  A német vállalat háztartási készülékek hatalmas választékát kínálja. A kiállított kínálatban megbízható hajszárítók találhatók, amelyeket a szakemberek – fodrászok, stylistok stb. – választanak.

  A hajszárító működési elve és felépítése

  A hajszárító a haj szárítására és formázására szolgál. Olyan légsugarat fúj ki, amelynek hőmérséklete a kiválasztott üzemmódtól függően a hidegtől a nagyon melegig változik. Az elektromos készülék felépítése a következő elemekből áll:

  1. Műanyag test be/ki gombokkal és működési módokkal;
  2. rajongó;
  3. spirál alakú fűtőelem.

  Ez minden hajszárítóra jellemző készülék. Egy ventilátor hozza létre a szükséges légáramlást, miközben áthalad a forró tekercsen. Ez egy forró sugárzást hoz létre, amely lehetővé teszi, hogy megszárítsa a haját. Az üzemmódok kiválasztása befolyásolja mind a ventilátor fordulatszámát, mind a tekercs fűtési hőmérsékletét.

  A felmelegített légsugár eléri a hajat, hozzájárulva a nedvesség eltűnéséhez. A vízmolekulákat egyszerre fújja el a levegő és párologtatja el a magas hőmérséklet. Csak simítsd ki a fürtjeidet egy fésűvel. Segít továbbá jobban kiszárítani a gyökérzónát és a fejbőrt.

  A forró levegővel történő melegítésnek van egy további funkciója – a hajat puhává és rugalmassá teszi. Ez megkönnyíti a hajad formázását a fejmosás után. A kényelem érdekében fúvókákat használnak. A készlethez egy keskeny fúvóka tartozik, de más is kapható, például masszázsfésű.

  A hajszárítók típusai

  Maga a készülék egyszerű és a kialakítás ugyanaz, de a gyártók megpróbálnak különböző modelleket kínálni. Különböznek jellemzőik, megjelenésük és kiegészítő funkcióik tekintetében. A szakértők a következő eszközkategóriákat azonosítják:

  1. háztartás;
  2. Szakember;
  3. Stylistok;
  4. Kicsi (utazás).

  Elsősorban a felhasználás céljában különböznek egymástól. Minden készülék más-más célra alkalmas, bár mindegyik könnyen szárítja és formázza a hajat.

  Háztartási hajszárítók

  Háztartási hajszárítók

  Az egyszerű és gyakori szárítótípus, amely alacsony áron kapható. A teljesítmény 1000-1600W-os tartományban van, így bármilyen nedves hajjal megbirkózik. De nem gyakori használatra tervezték őket, ezért fontos, hogy vigyázzunk a túlmelegedésre. Egyes modellek további fúvókákkal vannak felszerelve, de a funkciók köre korlátozott.

  A háztartási készülékek a legtöbb ember számára megfelelőek, de a vastagabb, hosszabb hajjal nem tudnak megbirkózni. a gyakori használat meghibásodáshoz vezethet.

  Előnyök

  • könnyen használható;
  • megfizethető költség;
  • Kis méret és alacsony súly;

  Hátrányok

  • Lassú száradás;
  • Korlátozott használati idő.

  Professzionális hajszárítók

  Professzionális hajszárítók

  Ez a fajta készülék megtalálható a fodrászszalonokban és a szépségszalonokban. A különbség a háztartási hajszárítókhoz képest a tartósságukban rejlik – úgy tervezték őket, hogy napi 5-6 órán át működjenek. A professzionális stílusú fűtőberendezések nagyobb teljesítményűek – 1500 watt és 2400 watt között -, így még a hosszú, vastag hajat is képesek egy menetben kezelni.

  A professzionális hajszárítók nagyszerűek a haj szárítására és formázására, de otthon nincs szükséged ekkora teljesítményre. mindennapi használatra vásárolják.

  Előnyök

  • egyenletesen melegíti a levegőt;
  • További tartozékok és funkciók;
  • Tartósság és robusztus felépítés;
  • nagy teljesítmény;

  hátrányok

  • a működés összetettsége;
  • magas költség.

  Stylers

  Hajformázó stylistok

  A hajszárító megjelenésében és céljában különbözik a hajszárítótól. Hengeres alakú, és inkább egy hajkefére hasonlít. Elsősorban hajformázásra használják, ezért további tartozékokkal van ellátva. A hajformázó lehetővé teszi, hogy zuhanyzás után megszárítsa a haját, és különleges módon göndörítse azt. Ezzel időt és energiát takaríthat meg az extra styling eszközök használatával.

  A hajformázók nem helyettesítik a hajszárítót, csak a formázásban segítenek. Ez egy lehetőség a rövid frizurák számára, de a vastag fürtök tulajdonosai jobbak, ha más modelleket vesznek fel.

  A jó hír az

  • Kompakt méret és könnyű súly;
  • megfizethető költség;
  • a használat egyetemessége;

  Hátrányok

  • korlátozott lehetőségek.

  Utazási hajszárítók

  Utazási szárítók

  A kompakt hajszárítók praktikusak, ha magával szeretné vinni az útra, a medencébe vagy a fürdőbe. Ezek az eszközök kicsik és könnyűek, így kevés helyet foglalnak el. Az ilyen eszközök teljesítménye azonban ritkán haladja meg az 1000-1200 wattot. Egyes modellek még beépített akkumulátorral is működnek, ami mobilissá és sokoldalúvá teszi őket.

  Ezek a hajszárítók elsősorban utazási lehetőséget jelentenek. Jók a nedves haj szárítására, de nem helyettesítik az otthoni hajszárítót. Gyakori használat esetén gyorsan lebomlanak.

  Az előnyök

  • kompakt méret;
  • alacsony költség;
  • használhatóság;

  Hátrányok

  • alacsony teljesítmény;
  • Korlátozott számú funkció és tartozék.

  Hogyan válasszunk hajszárítót?

  hajszárító kiválasztási kritériumok

  A hajszárítók különböző márkák különböző stílusban kaphatók. Nagyszerű hajszárításhoz és hajformázáshoz, akár utazik, akár otthon van. Csak a hajszárítók paramétereit kell értékelnie:

  1. egy bizonyos típusú hajszárító;
  2. fűtési teljesítmény;
  3. Méret és súly;
  4. A sebesség- és hőmérséklet-beállítások száma;
  5. A készletben található extra tartozékok;
  6. a karosszéria és a motor építési minősége.

  A megfelelő hajszárító kiválasztása otthonra, utazáshoz vagy szépségszalonba a lehető legegyszerűbb. Ehhez először meg kell vizsgálnia a hajszárító konkrét típusát, mivel a gyártók megadják, hogy milyen célokra szánták a készüléket.

  Teljesítmény

  A teljesítmény a készülék egyik legfontosabb paramétere. 400 és 2500 watt között mozog. Ez határozza meg a ventilátor sebességét és a fűtési hőmérsékletet. A legmagasabb értékeket a professzionális hajszárítókban találjuk, a legalacsonyabbakat pedig az utazási felszerelésekben és a hajformázókban.

  Sebesség és hőmérséklet beállítások

  Többféle sebesség- és hőmérséklet-beállítás a gyors szárításhoz és formázáshoz. Az egyszerű háztartási készülékek három beállítást kínálnak – könnyű és hideg, közepes, erős és forró. Zabolátlan és sűrű haj esetén nagy fúvási sebességre van szükség.

  Extra funkciók és fejek

  További mellékletek segítenek a stílus kialakításában. Ide tartozhatnak a koncentrátorok, diffúzorok, stylistok, amelyeket már speciális alkalmazásokhoz terveztek. A modern hajszárítók olyan extra funkciókkal is rendelkeznek, mint például az ionizáció. Csökkenti a forró levegő hatását, így a haj sima és selymes lesz.

  Melyik hajszárítót érdemes választani??

  Minden eszköz a sajátos igényekhez van igazítva. Ne fizessen túl sokat a felesleges mellékletekért vagy funkciókért. A háztartási hajszárító kiválóan alkalmas arra.

  Mindenekelőtt a készülék teljesítményére kell figyelnie:

  1. 400-1000 watt (utazási) – nem túl vastag és hosszú hajat szárít meg zuhanyzás után néhány perc alatt;
  2. 1000W – 1400W (hajformázó) – szárítja és formázza a hajat a hajformázóval;
  3. 1200 és 1600 watt között (háztartási) – jól és gyorsan szárítja a hajat;
  4. 1800 W-tól 2400 W-ig (professzionális) – még a hosszú hajat is gyorsan szárítja, és segít a formázásban.

  A háztartásoknak ritkán van szükségük 2000 wattnál nagyobb teljesítményre, még a hosszú hajúaknak is. A professzionális készülékek napi több órán át működnek, amire otthon ritkán van szükség.

  További információk a fúvókák számáról és a működési módokról. Otthon nincs rájuk szükség, ha csak zuhanyzás után szeretné megszárítani a haját. Az ionizációs funkció segít simán tartani a hajat, de feláras.

  A kis, kompakt hajszárító készenléti készülékként működik. Magával viheti utazáskor, a medencébe vagy a fürdőbe, ha szüksége van rá.

  Mennyibe kerülnek a hajszárítók?

  1. Egy egyszerű 700-1000W-os hajszárító 400-800 rubelért vásárolható meg.
  2. A háztartási hajszárítók 1600 wattos teljesítménye 2 sebességgel és 2 hőmérsékleti üzemmóddal 700-1000 rubelbe kerül.
  3. A fúvókákkal ellátott fúvókák akár 1000 rubelt is fizetnek.
  4. A fejlett funkcionalitással és további tartozékokkal rendelkező hajszárítók 1500-6000 rubelbe kerülnek.
  5. Utazás hajszárítók lehet vásárolni 400-500 rubelért.

  A következő cikkekben szakértőink megmutatják, hogyan válassza ki a megfelelő hajszínt a színtípusához, és tippeket adnak a csipeszek kiválasztásához.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: