Milyen hajgöndörítő választani?

A lányok sok időt és energiát szentelnek a hajápolásnak. A hajformázáshoz a hajsütővas a legmegfelelőbb eszköz. Lehetőséget ad arra, hogy elegáns frizurákat érjen el otthon, anélkül, hogy időt pazarolna, és anélkül, hogy a fodrászhoz menne. A lányoknak már nem kell órákat tölteniük göndörítőkkel vagy népi módszereket használniuk a megfelelő eredmény eléréséhez. Különféle göndörítő készülékek állnak rendelkezésre.

Melyik hajgöndörítő jobb – fém vagy kerámia??

Fém göndörítőt vagy kerámia göndörítőt használjak?

A hajszerkezetre gyakorolt hatás a használt lemez anyagától függ. Régebben kizárólag fém modellek voltak, de a kerámia fokozatosan népszerűvé vált. Különböző tulajdonságokkal és teljesítménnyel rendelkezik, és ez befolyásolja a haj biztonságát is a hajformázás során.

Két fő anyagtípus létezik:

 1. kerámia;
 2. fém.

Ez megváltoztatja mind a végső költséget, mind a tényleges stílusminőséget. A stylistok azt javasolják, hogy először erre figyeljünk.

fém hajsütővasak

Fém hajsütővasak

Általában olcsónak és megfizethetőnek tekinthető, de a fémlemezek veszélyesek a hajszerkezetre. Az extrém hő pozitív ionokat generál, amelyek hatására a hajszál megnyílik és nedvességet bocsát ki.

Előnyök

 • a használat hosszú élettartama;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • Szárítsa meg a haját.

Ha gyakran használ fémlemezes hajcsavarókat, a haj törékennyé és szárazrá válhat. És ha nem bánik óvatosan, a haj könnyen a fémhez tapadhat. Olcsó, ezért a ritkábban fodrászkodóknak megfelelő választás.

kerámia hajsütővasak

Kerámia hajsütővasak

A kerámia biztonságos anyag, ezért a márkák kizárólag ezt használják az új hajcsavarókban. Fűtéskor egyenletesen osztják el a hőt, így a hajad biztonságban marad. Ez az anyag azonban nem olyan tartós és ellenálló, mint a fém. A kerámia bevonat már egy év használat után súlyosan károsodhat.

Előnyök

 • jobb, egyenletesebb formázási eredmény elérése;
 • hosszú távú használat esetén biztonságos a haj számára.
Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a fésűt és a kefét a hajunkhoz?. Tippek és trükkök

hátrányok

 • annál magasabbak a költségek a fémtermékekhez képest;
 • Nem rendeltetésszerű használat miatt károsodott.

Kerámia a választás minden lány számára. Könnyen formázható, nem ragad. a készüléket óvatosan kell kezelni, mert különben a lemezek egyszerűen megsérülnek.

A piacon gyakran vannak titán-kerámia, kerámia és turmalin keveréke, üvegkerámia stb. modellek.. Ezek progresszív anyagok, de előnyeik és hátrányaik nagyjából hasonlóak. Sok márka csak az eszközök reklámozására használja ezeket a neveket.

Milyen teljesítmény- és hőmérséklet-beállításoknak kell lenniük?

Milyen legyen a teljesítmény és a hőmérséklet beállítása?

Az anyagon kívül, amelyből a göndörítő lemezei készülnek, a hangsúly közvetlenül a műszaki jellemzőkön van. Biztosítják a stílus minőségét és biztonságát. Ezt elsősorban a hajcsavaró ereje befolyásolja. Hatással van a lemezek kritikus hőmérsékletére és felmelegedési idejére. Más szóval, a teljesítmény határozza meg, hogy a készülék milyen gyorsan lesz használatra kész, és milyen hőmérsékletre melegszik fel.

Tartsa szem előtt a stylistok alábbi tippjeit, amikor kiválasztja a tökéletes esernyőt:

 1. A 25-50 W a megfelelő teljesítmény otthoni hajformázóként való használathoz;
 2. A sűrű, rakoncátlan hajúak és a gyorsan formázók számára a 60 wattos és 120 wattos modellek a legjobb választás.

A legtöbb lánynak csak egy 40-50 W teljesítményű háztartási hajcsavaróra lesz szüksége. Ezt a feladatot jól kezeli. De akinek vastag a haja, vagy akinek sok a kósza hajszála, annak érdemes profi hajformázó készüléket választania. A teljesítményük 50W-nál kezdődik. Ezek a modellek magasabb piaci árral rendelkeznek, de jobban teljesítenek.

A hőmérséklet beállítása ugyanilyen fontos a kívánt eredmény eléréséhez. Jó ötlet, ha a formázáshoz megfelelő hőmérsékletet állítasz be, így sokkal gyorsabban és a lehető legkevesebb hajkárosodással göndörítheted a hajadat. Az olcsó modellek kivételével minden modern göndörítőgép termosztáttal van felszerelve.

A fogyasztónak többféle működési módot kínálnak:

 1. minimum +60 és +80 közötti hőmérsékletA C a finom, érzékeny hajra való;
 2. +100 és +150 közötti középhőmérséklet-tartományA C göndörítő a lágy, finom, normál tapintású fürtökért;
 3. +150 és +200 közötti magas hőmérséklet-tartományC a keményebb, göndör hajra.
Olvasson tovább  Melyik elektromos borotva a legjobb a férfiak számára

+200 feletti hőmérsékletCsak a professzionális göndörítők tesznek jót a hajadnak. Ez az üzemmód a professzionális hajformázásra szolgál. Otthoni használatra nem alkalmasak, és rendkívül óvatosan kell velük bánni. Fennáll a fürtök kiégésének veszélye, ha túl magasra melegítjük.

A legtöbb hölgy számára az optimális hőmérsékleti tartomány +80 és +150 között van. Alkalmas közepesen erős, nem túl törékeny hajra. A göndörítő kiválasztásakor ne a szélsőségeket nézze, hanem inkább a középhőmérséklet-tartomány stabilitását.

Figyelje meg a lemez anyagának jellemzőit is. A fém haj könnyen megéghet, ezért kapcsolja le a hőt ezeken a hajsütővasakon. A rakoncátlan hajhoz továbbra is magas hőmérsékletre van szükség, ezért a kerámia hajsütővasak a legjobb választás.

Milyen kiterjesztések állnak rendelkezésre??

Mik a különböző mellékletek?

A lány testének igényei magasak bármelyik göndörítővasra. Teljes körű eszköznek kell lennie a mindennapi és esti frizurákhoz. ez könnyen megvalósítható cserélhető hosszabbítókkal. Ha kísérletezni szeretne a frizurákkal, akkor válassza a fúvókák széles választékát.

A gyártók leggyakrabban a következő típusú hosszabbításokat kínálják göndörítővasakkal:

 1. különböző méretű hengeres görgők;
 2. Háromszög alakú fúvókák;
 3. Van egy spirális fej;
 4. A lekerekített kefék a volumen létrehozására szolgálnak;
 5. Lapos lemezek egyengetéshez.

A lányok inkább az utóbbi kettőt használják. A lapos hosszabbítók a fürtök kiegyenesítésére szolgálnak, a lekerekített kefefejek pedig volument adnak a hajnak. De ha nyitott akar lenni a kísérletezésre, válasszon egy olyan eszközt, amely több bővítménnyel rendelkezik, vagy vásároljon külön egy univerzális készletet.

Mit kell még figyelembe venni vásárlás előtt?

Mit kell még figyelembe vennem, mielőtt göndörítővasat vásárolok?

A göndörítő kiválasztása kulcsfontosságú a gyönyörű napi frizura kialakításához. De néhány lány ilyen eszközt használ, hogy különleges alkalmakra hozzon létre stílusokat. Ez az alapja egy adott modell kiválasztásának. A műszaki jellemzők befolyásolják a göndörítő kiválasztását.

Figyeljen a következő szempontokra:

 1. a készülék által támogatott hőmérsékleti tartomány;
 2. a készülék teljesítménye;
 3. a lemez anyaga és a tulajdonságait javító speciális bevonatok;
 4. a készülékhez mellékelt styling tartozékok száma.

A legtöbb lány választhat egy 30-40 wattos maximális teljesítményű, olcsó hajsütővasat. Az egészséges és töretlen haj egyszerű formázására szolgálnak. Gyakori használatra, legalább heti 2-3 alkalommal, a legjobb, ha egy kiváló minőségű, kerámialapokkal ellátott modellt választ. Az ilyen eszköz teljesítménye legalább 40-50 watt, mert ebben az esetben a lemezek gyorsan felmelegednek.

Olvasson tovább  Hogyan válasszuk ki a hajsütővasat

Fontos figyelembe venni a haj állapotát, amikor a választást meghozza. Finom, gyengébb fürtökhöz ne vegyél olyan fém göndörítőt, amely 150 fölé melegszik. Ez a fajta formázás tartósan károsítja a hajad gyenge szerkezetét. Vigyázni kell vele, mert problémát okoz, ha gyakrabban használod a hajsütővasat.

A hőmérséklet-szabályozó nélkülözhetetlen, mert segít megtalálni az ideális üzemmódot. Érdemes figyelni az egyes göndörítők felszereltségére is, mert a további mellékletek bővítik a stíluslehetőségeket. Teljes méretű fúvókakészletre nincs szükség, hacsak nem tervezel kísérletezni a hajaddal.

A következő cikkben szakértőink elmondják, hogyan válasszon epilátort a nők számára.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: