Hogyan válasszunk tokot

A bőrönd alkalmassága és a használati körülményeknek való megfelelése nagyban befolyásolja az utazás során tapasztalt érzelmeket. Nem mindig öröm egy szakadt táskával a semmi közepén, ezért nagy gondot kell fordítani a táska kiválasztására.

tartalom

 1. A legjobb bőröndgyártók
 2. Egyfajta bőrönd
 3. A bőrönd kiválasztásának fő kritériumai
 4. Válasszon egy gurulós bőröndöt
 5. Utazási bőrönd kiválasztása
 6. A megfelelő bőrönd kiválasztása a repülőgéphez
hogyan válasszunk tokot

A legjobb bőröndgyártók. Melyiket válasszuk?

Annak érdekében, hogy a bőrönd teljesítménye teljes mértékben megfeleljen a gyártó állításainak, előnyben kell részesíteni a neves európai gyártók modelljeit:

 1. Roncato
 2. Delsey
 3. Tumi
 4. Samsonite

Sok vélemény van a fent említett gyártók termékeiről, amelyekből megismerheti az összes előnyüket és hátrányukat. Online vélemények, tematikus fórumok és különböző közösségi hálózatok.

Bőrönd típusok

A kialakítás típusától függetlenül minden bőrönd egy doboz, amelyet a holmik szállítására terveztek, kerekekkel felszerelve a szállításhoz, kényelmes teleszkópos fogantyúval és speciális megállókkal, amelyek lehetővé teszik a bőrönd függőleges rögzítését.

A fajok szerinti felosztás szinte mindig a bőrönd anyagának megfelelően történik.

Szövet bőröndök

Szövet bőröndök

Puha váz, amelyet rugalmas szövet – természetes vagy szintetikus bőr, nejlon, poliamid, tartós szövet – borít. Nagymértékben bővíthető, több poggyászt tudnak csomagolni. A külső héj mindenféle vegyülettel van bélelve a nedvességgel és kopással szembeni ellenállás javítása érdekében.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk hajót

Előnyök

 • Kiváló minőségű kialakítás;
 • Számos zseb a külső oldalon;
 • Olcsó;
 • Alacsony súly és kompakt méret;
 • Különböző modellek;

Hátrányok

 • A puha burkolat gyorsan meghibásodik;
 • A csomagok gyenge védelme a szorítás ellen;
 • Félelem az éles tárgyakkal való érintkezéstől;

Műanyag tokok

Műanyag bőröndök

Erős és merev modellek merev anyagból – ABS műanyag, polipropilén, bizonyos esetekben üvegszálas anyagból – készültek. Jól tartja az alakját, és megakadályozza a csomagok összenyomódását. A legjobb, ha puha műanyagból készült modelleket választunk, amelyek nem hajlamosak a repedésre és a szilárd tárgyak és a hőmérsékletkülönbségek hatására történő felszakadásra.

Előnyök

 • Stabil és strapabíró;
 • Olcsó;
 • Szerény gondoskodás;
 • Alacsony súly;

Hátrányok

 • A kemény műanyag hidegben összetörhet;
 • Kevesebb textúra;

Fém tokok

Fém bőröndök

A legstrapabíróbb és legellenállóbb a zord körülményekkel szemben, kiváló védelmet nyújt a szállított poggyásznak. Sok gyártó 8-10 év garanciát vállal a fém modellekre, ami megerősíti megbízhatóságukat. A legtöbb modell repülőgép-osztályú alumíniumot vagy annak ötvözeteit használja magnéziummal, volfrámmal és más fémekkel a vázhoz.

Előnyök

 • Rendkívül robusztus;
 • Alacsony saját súly;
 • Magas feszesség;
 • Ellenáll a tűznek, nedvességnek és mechanikai igénybevételnek;

Hátrányok

 • Magas költségek;

Az eset kiválasztásának fő szempontjai

az eset kiválasztásának kritériumai

A megfelelő méret és súly kiválasztása

A poggyász befogadóképességét és az utazásra való alkalmasságát közvetlenül befolyásoló paraméterek. A bőröndosztályok a következők.

 1. Kicsi – a modellek magassága legfeljebb 55-60 centiméter, a belső tér térfogata legfeljebb 25 liter;
 2. Közepes méretű – magassága 60-65 centiméter, térfogata legfeljebb 55-65 liter;
 3. A nagyméretűek – 70 centiméteres vagy nagyobb magasságúak és 70 literes vagy nagyobb térfogatúak;

Ne feledje, hogy szinte minden légitársaságnál korlátozzák a poggyász súlyát és térfogatát, és hogy elkerülje a túlsúlyos poggyászért fizetendő túlfizetést, olvassa el előre ezeket az információkat.

A kerekek kialakítása és száma

 1. A kétkerekű kivitel a legnépszerűbb az alacsony ára és a könnyű használat miatt. Gurítsa 45 fokos szögben, a teleszkópos fogantyúval a kívánt távolságig kinyújtva.
 2. A négykerekű bőröndök, az úgynevezett pörgős bőröndök könnyebben kezelhetők. Fő előnyük, hogy függőleges helyzetben a saját tengelyük körül tudnak forogni. Ez lehetővé teszi, hogy a táskát minimális erőfeszítéssel maga mellé gurítsa egy sima felületen. Ezek a bőröndök jóval többe kerülnek, mint kétkerekű társaik.
Olvasson tovább  Hogyan válasszunk egy motoros hajót

A szállítási mechanizmusok megléte és kialakítása

Minden modern bőrönd a következő szállítási felszerelésekkel rendelkezik:

 1. Kompakt, gumírozott fogantyú a bőrönd felső szélén, amelyet úgy terveztek, hogy a bőröndöt a kezében hordozhassa;
 2. Teleszkópos fogantyú a sík talajon történő szállításhoz. Ebben a helyzetben a bőrönd körülbelül 45 fokos szögben dől meg. A fogantyú hosszát a személy magasságának megfelelően kell kiválasztani;
 3. Állítható vállpánt széles vállpánttal, amely a táska súly szerinti hordozására szolgál. Hasznos a minimális súly hordozásához és a kezek szabadon tartásához.

Külső zsebek és belső rekeszek

A legjobb bőröndök belső tere különböző rekeszekre van osztva, amelyeket a szállított poggyász logikus elosztására terveztek. A gyártó szinte mindig biztosít egy fő rekeszt és néhány további zsebet a kisebb tárgyak szállítására.

Külső rekeszek akár a bőrönd felső fedelén, akár az oldalain a gyorsan hozzáférhető kisebb tárgyak tárolására. Hitelkártyák, kulcsok, fényképezőgépek, dokumentumok – ezek és sok más tárgy tökéletesen elfér a táska külső zsebeiben, és mindig kéznél van.

Cipzárak és zárak

 1. Amikor puha bőröndöt választ, figyeljen a rajta lévő cipzárak minőségére és méretére. Részesítse előnyben a széles, nagy cipzárfogakkal és kétirányú cipzárrendszerrel rendelkező modelleket;
 2. A műanyag és fém bőröndök szinte mindig speciális zárszerkezettel vannak felszerelve, egyenletesen elosztva az oldalsó perem kerületén. Lágy műanyagból kell készülnie, és speciális gumitömítéssel kell ellátni, hogy megvédje a tartalmat a nedvességtől;
 3. Az értékes poggyászok esetében gyakran jó ötlet a táska tetejére vagy annak kompakt, átalakítható megfelelőjére szerelt, biztonságos zár. Az előbbiek robusztusabbnak számítanak, az utóbbiak inkább vészhelyzetben vagy a kulcs elvesztése esetén hasznosak, és könnyen felboríthatók egy kemény tárggyal.

Melyik bőröndöket érdemes választani??

Válassza ki a megfelelő bőröndöt

Hogyan válasszunk egy gurulós bőröndöt

A csomagok kényelmes szállítása érdekében válasszon olyan kerekes bőröndöket, amelyek az alábbi jellemzőkkel rendelkeznek

 1. Közepes és nagy kapacitás;
 2. Puha bőr vagy műanyag váz;
 3. Teleszkópos fogantyú jelenléte a szállításhoz;
 4. Négy kompakt, 360 fokban forgatható kerék;
 5. 2-3 további rekesz a bőrönd külső oldalán;
Olvasson tovább  Hogyan válasszunk csónakmotort

Utazótáska kiválasztása

Mivel az utazás sok poggyásszal jár, egy bőröndnek megfelelőnek kell lennie:

 1. 60-80 literes térfogat;
 2. Műanyag vagy fémszerkezet;
 3. Puha markolatú fogantyú, teleszkópos fogantyú és vállpánt mint szállítási elemek;
 4. 2 vagy 4 kerék a szállításhoz;

A repülőgépes bőrönd jellemzői

Tekintettel a poggyász súlyára és méretére vonatkozó számos korlátozásra, a nagy bőrönd választása nem bölcs döntés. Jobb, ha olyan bőröndöt választ, amely:

 1. Legfeljebb 50 literes láda;
 2. A legtöbb légitársaság esetében a méreteknem lehet nagyobb 55 cm-nél. Hosszúság, 40 cm. A bőrönd mérete 20 cm széles; a bőrönd szélessége 20 cm. magasság;
 3. Műanyag és könnyű fémkeret;
 4. 2 vagy 4 kerékkel és teleszkópos fogantyúval felszerelt a könnyű szállítás érdekében;
 5. Biztonsági zárral kell rendelkeznie, hogy megakadályozza az illetéktelen hozzáférést a poggyászszállítás során;
 6. Felszerelve 2-3 extra zsebbel, hogy elférjenek a repülőtéren szükséges apróságok;
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: