Gumi bevonatok játszóterekhez: Tippek a választáshoz és használathoz

  Gyermekjátékok gyermek- és sportpályákban fizikailag fejlesztik őket. Ezeket a játékokat azonban gyakran cseppek kísérik, amelyek zúzódásokhoz, zúzódásokhoz, kúpokhoz és veszélyesebb sérüléséhez vezetnek. A gyermekek aktív aktivitásának védelme érdekében egy speciális gumi bevonat van, ami mellett megszabadul a szennyeződéstől, és díszíti a játszótéret.

  Előnyök és hátrányok

  A gyermekek számára a modern sportok és játszóterek, mint a legjobb fedél, a folyami homokot használják, a legrosszabb – aszfalt vagy kis kavics. Természetesen nem felelnek meg a biztonsági szabályoknak.

  Gumi bevonatok, széles körben külföldön, még mindig új és nem teljesen elsajátított anyagunk van. Ezeket a fedeleket, amelyek megfelelnek az összes szabványok követelményeinek jelenleg válik a legjobb és környezetbarát anyag játszótereken. Ez a gumírozott bevonat előnye van.

  • Nagyfokú biztonságot nyújt a gyermekjátékok során a helyszínen. Az ilyen nagy rugalmasságú bevonatok csökkentik azt a képességet, hogy súlyosan megsérülhetnek, még akkor is, ha csökkennek, mivel a gumi bevonatának értékcsökkenési tulajdonságai lágyítják a csapást. A kisgyermekek folyamatosan érzik magukat egy durva bevonattal, amely nem teszi lehetővé a csúszás kockázatát.
  • Hosszú élettartama van, amely 10 évet érhet el.
  • Nagy erővel rendelkezik, mivel a gyártási nyersanyag a gumiabroncsok működését szolgálja. Ezért a különböző mechanikai károkkal szembeni jó ellenállás jellemzi és a nagy terhelések ellenáll.
  • Nem válaszol az időjárási hatásokra. A -30-tól + 50 MOD-ig terjedő hőmérsékletet hordozhat, ami lehetővé teszi, hogy egész évben használják, és a különböző éghajlati régiókban. Azonban a mínusz hőmérsékleten a rugalmas és a tavaszi tulajdonságok némileg csökken. Miután az eső nedvessége a pórusokon keresztül megy a földre, ami azt jelenti, hogy a pocsolyák nincsenek kitöltve, és miután a fagyok nem jöttek jégkéregeket.

  • Környezetbarát anyag. Az összetett bevonóelemek megfosztják a káros és veszélyes gyermekek összetevőitől, nincsenek véletlen szaga.
  • Nem okoz allergiát. Ellenáll a penész, a gombás és más fertőzések kialakulásának, nem vonzza a rágcsálókat és a káros rovarokat, a gyomnövények nem nőnek rajta.
  • Sokféle színekkel rendelkezik, amelyek nem fakulnak ki a nap hatása alatt, és működés közben megtartják a telítettséget és tulajdonságait.
  • Adja a játszótér esztétikai fajokat. A nagy színválaszték és rajzok lehetővé teszi, hogy hozzon létre szép készítmények és kapcsolja be a játék pad egy mesés és vonzó város a gyermekek számára.
  • Gondoskodjon egy ilyen bevonatra könnyű és egyszerű. Ez porlasztott, a szennyeződést vízzel eltávolítjuk, megengedett hagyományos detergenseket használni. De nem károsítja a felületet, lehetetlen fémkefék használata.
  • A sajátodra helyezheti, mivel egyszerű telepítésével rendelkezik, amely nem igényel speciális eszközöket.

  És mégis, a bevonatnak van néhány hátránya. Először is, ez az ő képessége, hogy sima és olvad, ami tüzet, ami a bevonat tűzveszélyes. Ezért lehetetlen a tűz közelében szárítani. Egy másik nagy mínusz magas ár, bár azt egy hosszú élettartam indokolja.

  És egy másik kis hátrány lehet tekinteni a feltételek megállapításáról – csak száraz időben (a nedves deformálódnak).

  Típusok és jellemzők

  A technológiai folyamatok lehetővé tette, hogy hozzon létre egy másik, biztonságos anyagi regisztrációs gyermekek zónák gumi bevonatokat. Ezek a bevonatok lehetnek ilyen fajok:

  • Monolitikus (szilárd) zökkenőmentes ruhát gumi morzsákból;
  • moduláris gumi csempe;
  • Moduláris műanyag bevonat;
  • Rolled gumi bevonat.

  Zökkenőmentes monolitikus bevonat

  Az ilyen típusú bevonat megkülönböztető jellemzője, hogy összetétele több összetevőt is tartalmaz, és közvetlenül a fektetés során készül. Ez egy ömlesztett típusú bevonat: gumi morzsa van csatlakoztatva a poliuretán gyanták kötőanyag-összetételéhez bizonyos arányoknak megfelelően. A színezékek a szín megadására vonatkoznak.

  A Stacking Technology lehetővé teszi különböző rajzok és minták megvalósítását. A termék egyszerre (egyrétegű), és kétszer használható a rétegek közötti üvegszálakból készült keményedő rács használatával. A holisztikus bevonat számos különleges tulajdonságot tulajdonít.

  • Megnövekedett nedvesség. A holisztikus szőnyegeket kis pórusokkal borították, amelyeken keresztül a víz seepps.
  • Nagy biztonság garancia a sérülés miatt a kiváló értékcsökkenési tulajdonságok miatt. Többféle vastagságú, figyelembe véve a gyermekjáték-eszközök és berendezések különböző magasságát. A gyermek zökkenőmentes felületén a gyermek nem tudja megsérteni a szélét, megbotlik és esik.
  • Hosszú működési időszak, miközben fenntartja a jó közös típust.
  • Egyszerű telepítés, amely önmagában végezhető el.
  • Nagyfokú higiénia, mert nincsenek az ízületek ízületei, ahol a szennyeződést és a különböző fertőzést általában összeszerelik, és a padló integritását megkönnyíti az ellátást.
  • Elég elfogadható ár, amely kissé meghaladja a csempe költségeit, de az egyszerűség és az egyszerűség megkönnyítése.

  Az ilyen típusú bevonat használatának egyetlen nehézsége az, hogy a monolit összetett javítást tesz lehetővé. A rontott részt kell vágni, majd alkalmazni egy új réteget, amely kissé eltérhet a színben a kezdetektől, mivel nehéz kiválasztani a kívánt árnyalatot.

  Moduláris gumi csempe

  A csempe szőnyegek két módszerrel készíthetők: hideg vagy forró nyomó gumi morzsa. A kapott anyag, amely nagyfokú rugalmassággal rendelkezik, puha marad. A porózus szerkezet jó nedvességet biztosít, amely hozzájárul a gyors szárításhoz a csapadék után. Ez az opció különböző sokszög alakú és méretű. A felek mérete elérheti az 1 métert, és a vastagság 1-6 cm. A csempék rögzítése maguk között a “Schip-Groove” típusú, és a szerelvények, mint a szokásos rejtvények. A vékony szőnyegek elsősorban egy rétegből állnak, és egyenletesen és teljesen festettek.

  A vastag csempe kissé elválasztott feszítő hálót tartalmazhat a rétegek üvegszálából. A kis granulátum az alsó réteg alapja, és nem olyan porózus, és több tavasz. Top réteg, amely egy nagy gumi morzsából áll, különböző színekben festett. Jellemzők:

  • Jó képessége van a víz kihagyására;
  • nagyobb fokú biztonságot biztosít;
  • Megkülönböztetik a kopásállóság ellenállását, ezért sokáig szolgál, anélkül, hogy vonzó típusú elvesztenék;
  • az egyszerűség és a sebességet egy sík síkon, anélkül, hogy további berendezéseket és eszközöket igényelne;
  • Az a képesség, hogy javítsa a bevonatot a sérülések cseréje során, új;
  • Alacsonyabb ár, mint egy monolitikus zökkenőmentes bevonat.

  Birtokában kiváló műszaki tulajdonságai, a cserép még nem olyan széles körben alkalmazható és ritkán használják játszótereken. Telepítéskor világosan meg kell követelni az összes gyártó utasításait.

  Moduláris műanyag bevonat

  Ez a faj egy összecsukható szerkezet, amely különböző dimenziók elemeiből áll. Kiváló minőségű műanyagból készült. Könnyen tolerálhatja a hőmérsékletet és a hosszú kölcsönhatást a vízzel. Megfelel a környezetvédelmi biztonsági követelményeknek, és könnyen könnyű. Könnyen érthető, a termék máshol telepíthető, sőt az összegyűjtött formára is. A műanyag bevonat sokkal olcsóbb, mint más típusok.

  Rolled gumi bevonat

  A tekercsbevonat különböző szélességű csíkok és hosszúsága. A gyártási anyag a fagyott gumimorzsát, vágás a csíkok, amelyeket azután hengerelt a tekercs. A tekercsbevonat 2-3 réteggel rendelkezik, és a vastagság 2-5 mm. A játszóterekhez vastagsága elérheti a 10, 15, 17, 20 mm-t. Ez a fajta padló függetlenül lehet felszerelni.

  Hogyan válasszuk ki?

  A játék játszótereknek meg kell felelniük a magas követelményeknek, így nagyon fontos a megfelelő bevonat kiválasztása. Először is meg kell értened, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A lengéscsillapítás szintje olyan tulajdonság, amely csökkenti a csapást, amikor csökken, és az egyik legfontosabb biztonsági követelmény a gumi bevonatok számára. Ez a mutató meghatározza ezt a magasságot, amikor a gyermek veszélyes sérülést okozhat. A gyermekek felszerelésének magassága meg kell felelnie ezeknek a paramétereknek.

  A választáskor a GOST irányítja, amely meghatározza a rugalmasság, az erő és a tartósság követelményeit. A bevonat kiválasztása, figyeljen az ilyen tényezőkre is:

  • Bevonatvédelem és környezettudatossága: A bevonatnak környezeti minőségi tanúsítvánnyal kell rendelkeznie, és nem tartalmazhat káros szennyeződéseket;
  • Életciklus: A bevonat kell ellenáll a napfénynek, nem égnek ki, és ne veszítse el a színtelítettség, hogy elbírja a versenyek hőmérséklet, és, hogy ne deformálódjon és nem reped;
  • értékcsökkenési tulajdonságok, amelyek elkerülik a sérüléseket;
  • Esztétikus megjelenés: A fényes és színes bevonatok alkalmasak a játékzónákra, és sportos területekre – nyugodt hangok;
  • A bevonat egyszerűsége és javítása lehetősége;
  • ár.

  A gumi bevonat típusának kiválasztása függ az általa megoldandó funkcionális feladatoktól. Tehát egy zökkenőmentes bevonat alkalmas a gyermekek játékterületére, a medence oldalára, vagy a pályák fedezésére – hengerelt bevonat vagy gumi cserép. A biztonság szempontjából a legjobb egy zökkenőmentes ömlesztett bevonat, amely vastagsága 5-20 cm. Az ilyen típusú bevonat és komponenseinek kiválasztásakor a funkcionális használat is vezérel.

  Attól függően, hogy mely funkcionális feladatok megoldják a gumi bevonatot, azt a sűrűség, a textúra, a vastagság és a mérete határozza meg. Tehát a játékmező funkcionális terhelése nagyon kicsi gyerekek számára teljesen különbözik az idősebb gyermekek terhelőlérnövekedéséből. A gumi csempe kiválasztása, figyelembe kell venni azt a tényt, hogy nincsenek idegen szilárd részecskék, mivel képesek élni a felületet a működés során, és károsíthatják a gyermeket. A csempe felületének szabálytalanság nélkül kell lennie, homogén.

  Általában az értékjelző a termékminőséget jelzi. Így válasszon egy bevonatot, meg kell emlékezni. A költség sokkal alacsonyabb, mint az átlagos azt mondja, hogy a gyártó nyersanyagokra mentett, ezért a minőség jelentősen alacsonyabb. Ez befolyásolhatja a gyermekek biztonságát és a bevonat megjelenését.

  A fektetési jellemzők

  Gumi bevonási technológia, függetlenül attól, a típusától kezdve a bevonat alapjainak elkészítésével kezdődik. Az alap lehet fa, beton vagy aszfalt.

  Tekercsekben

  A tekercsek bevonása sokkal könnyebb, mint mindenki más:

  • A kész bázis szennyeződésből, porból és más szemétből tisztítható;
  • A tisztított alapon a poliuretánból származó ragasztót alkalmazzuk;
  • Acél hengerelt bevonat;
  • Az ízületeket ragasztóval dolgozzák fel.

  Moduláris csempe

  A játékterület becsült elhelyezkedésében igazítsa és tisztítsa meg a homokot, a szennyeződést és a kis törmeléket. Kész bázis. A meglévő érdességet és szabálytalanságokat cement figyelik. Amikor az utcán lefektetett csempe előre gyártott vízelvezetés, körülbelül 20 fokos szöggel. A kész bázis poliuretán ragasztóval kenhető, majd a csempe minimális időközönként van elhelyezve. Fontos továbbá, hogy ellenőrizze a szint megőrzését, amelynek azonosnak kell lennie.

  Zökkenőmentes bevonat

  A monolitikus (töltés) varrat nélküli ruhával való felszerelése saját módszerrel rendelkezik. A bevonat egy gumi morzsából áll, amely összeköti a poliuretánt és a színezékeket. Stage Stages:

  • Az elkészített bázist polírozzák, bármilyen szennyeződésből tisztítják, a konkrét alapot hidratálják;
  • A telepítést legalább +6 fokos hőmérsékleten végezzük;
  • Készítsen különleges talajt a ragasztóból és az oldószerből, egyenlő arányban, és alkalmazza azt egy napra;
  • A bevonatot napos és száraz napra öntjük;
  • Az utasítások szerint az oldatot gumi morzsákból, poliuretán ragasztóanyagból és színezékekből állítjuk elő bizonyos arányokban, jól összekeverjük;
  • Ezt az oldatot körülbelül 8 cm-es rétegre helyezzük a spatula alapján, majd AntiagTesevvel megnedvesített hengerrel gördítjük;
  • A fagyasztás 2 napon belül következik be;
  • A felületet ezután lakkel Velor Roller borítja.

  A zökkenőmentes anyagok javítása és a sérült csempék cseréje ugyanaz a technológia történik.

  Gyönyörű példák

  A gumi morzsa bevonatának alkalmazása lehetővé teszi, hogy hozzon létre egy modern kilátást a játszótérekre. Különösen szép, hogy különböző túrákkal ötvözi. Gyakran a design a játék zóna kombinációjával díszített gumi bevonat műfüves, utánozva fényes zöld szigeteket. Érdekes lehetőség arra, hogy homokdobozokat helyezzen a bevonatra, mint egy kis sziget, egy gyönyörű híddal. A bevonat különböző színes rajzokkal rendelkezhet: csillagok, sokszínű körök, stilizált állatok és virágok, pillangók, valamint geometriai alakzatok.

  A klasszikusok négyzetét is ábrázolhatja, vagy felszerelheti az utat, amely utánozza az utcát, hogy tanulmányozza az út szabályait.A különböző színek cseréjét az ellenőrző sorrendben lehet elhelyezni, különböző konfigurációk nyomvonala formájában. Talán a gumi kombinációja más típusú bevonatokkal, például egy fából készült kéregből, moduláris műanyag lemezekkel és mesterséges gyepekkel. A gumi morzólapok padlóburkolata megvalósíthatja a fantázia elképzelését.

  Hogyan alkalmazzuk gumi bevonatot a játszótéren, nézd meg a következő videót.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: