10 legjobb airbrush pisztoly

Művészi képek rajzolása autók, motorkerékpárok, szögek karosszériájára airbrush-szal történik. Ez az eszköz egy miniatűr légfúvóka, amely egyenletesen és nagy pontossággal viszi fel a festékanyagot. Ma az orosz “airbrush” mesterek a speciális eszközök széles skáláját kínálják. Szakértői tippjeink segítenek a helyes választás meghozatalában.

Hogyan válasszunk airbrush-t

Cél.A megfelelő és hatékony airbrush pisztoly megtalálásának kiindulópontja az alkalmazás kell, hogy legyen. Az üzletekben univerzális és speciális modellek egyaránt kaphatók.

 1. Ha kis tárgyak festésekor precizitásra van szükség, akkor jobb, ha kompakt, könnyű, kis tartályú és vékony fúvókával rendelkező eszközt választ.
 2. Ha a légfúvós munka nagyméretű alkatrészek festésével jár, keressen egy univerzális készüléket. Cserélhető hordókkal, különböző átmérőjű fúvókákkal rendelkező fúvókakészlettel kell rendelkeznie.

Variety.Az airbrush pisztolyok számos különbséggel rendelkeznek, amelyek a következőképpen csoportosíthatók.

 1. A levegő és a festék keveredhet a test belsejében. Kényesebb, óvatos kezelést igénylő munkákhoz használják. A keverő biztonságosabbnak és könnyebbnek tűnik, ha kívülről keveri a keveréket. Egy ilyen légfúvókával kényelmes a festék nagy felületekre történő felvitele.
 2. A légáramlás és az anyag beállítása egyes modelleknél egyetlen szabályozógombbal történik, más modelleknél két gombbal. Az egyszeres működésű airbrush pisztolyok kényelmesebbek a kezdőknek, mint a profiknak szánt kettős működésű modellek.

Az eszközök a tartály elhelyezésében is különböznek egymástól. A felül és alul szerelt modellek a leggyakoribbak. Az Airbrush pisztolyok a tetején lévő szórófejjel a legkényelmesebb módja a munkának. De a mennyiségük kicsi. Ha a festéktartály alul helyezkedik el, akkor nehezebb lesz a munka, de az anyagkészlet nagyobb. Ha a mennyezetre kell festeni, akkor a legjobb, ha oldalra szerelt tartállyal rendelkező festékszórót vásárol.

Fúvóka átmérője. A fúvóka határozza meg a permet intenzitását és a permetkép alakját. Ennek a változásnak a legfontosabb kritériuma a nyílás átmérője.

 1. A legvékonyabb vonalak is elkészíthetők 0,15-0,20 mm-es fúvókákkal. De csak kiváló minőségű zománcokkal dolgozzon.
 2. 0,3-0,35 mm-es fúvókák univerzálisak. Különösen alkalmasak kisebb tárgyak permetezésére.
 3. Nagyobb felületre történő alapozó- vagy lakkfelvitelhez az airbrush-nak 0,4-0,5 mm átmérőjű fúvókával kell rendelkeznie.

Edény térfogata.A gyártók az airbrush pisztolyokat légtartályokkal egészítik ki, amelyek kapacitása a fúvóka átmérőjétől függ. A legkisebb tartályokat (5-7 ml) például a legkisebb fúvókákkal használják. A felhasználók ugyanezt a mintát követik további cserélhető tartályok vásárlásával is.

Sűrített levegő nyomása.Az Airbrush pisztolyok általában 1-3 atm sűrített levegőt használnak a működéshez. Ahogy nő, a szóráskép finomabbá válik, de nehezebb lesz szabályozni. Az alacsony nyomás negatívan befolyásolja a festékszórás minőségét. A szakértők azt tanácsolják, hogy kövessünk egy egyszerű szabályt: minél alacsonyabb a festék viszkozitása, annál alacsonyabbnak kell lennie a nyomásnak.

Olvasson tovább  Fényes csempe a belsőépítészetben

Kiválasztottuk a 10 legjobb airbrush pisztolyunkat. Mindet hazai üzletekben árulják. A minősítés a szakértők és a vásárlók visszajelzésein alapul.

A legjobb airbrush pisztolyok értékelése

Jelölés hely: termék neve ár
A legjobb airbrush pisztolyok értékelése 1 IWATA K-TH 16800 16 500€
2 JONNESWAY JA-101 7070 7 070€
3 Iwata Revolution HP-BCR 6500 8 000€
4 GAV Minipaint 150 4990 7 290€
5 FoxWeld Aero 5747 2400 2 679€
6 GAV Minipaint 100 2510 2 510€
7 E
 • tech 0704.013700 1777
 • 1 760€
  8 Quattro Elementi 770-865 1590 1 590€
  9 Wester FPS-20 1999 1 999€
  10 FUBAG AGS02/7 2100 2 100€

  IWATA K-TH 16800

  Értékelés: 4.9

  IWATA K-TH 16800

  Az IWATA K-TH airbrush pisztolyok tökéletes megoldást jelentenek az autók karosszériáinak mesterművének elkészítéséhez. Speciális szórófejjel van felszerelve, amely a festékanyag egyenletes porlasztását biztosítja ovális vagy kerek szórásképben. A japán tervezők a készüléket kettős független akcióval készítették, a minőségi festék bármilyen szögben felvihető. A szakértők kiemelték a kioldó mechanizmust, a nagy tartály (14 ml) és a levegő- és anyagáramlási csatornák beállításának lehetőségét is. A nagyméretű alkatrészek festése nem jelent problémát, a tű átmérője 0,5 mm.

  A festékszóró pisztoly első helyen áll a gazdaságos festékanyag-fogyasztás, a pontos porlasztás, a szabályozható levegő- és anyagadagolás elérhetősége tekintetében. Hátrányok közé csak a magas ár.

  Előnyök

  • minőségi porlasztás;
  • költséghatékonyság;
  • a levegő és a festék finom beállítása;
  • könnyű karbantartás.

  Hátrányok

  • magas ár.

  JONNESWAY JA-101 7070

  Értékelés: 4.8

  JONNESWAY JA-101

  A festékek széles választéka lehetővé teszi, hogy a JONNESWAY JA-101 airbrush festéket a festendő felületen alkalmazza. A szerszám teste tajvani rozsdamentes acélból készült, ami biztosítja a szerszám szilárdságát és tartósságát. A szakértők elismerik a vékony profilt és a hosszú felhordási idő alatti fáradtságmentes ecsetkezelést. A készülék legfontosabb előnye a hosszú élettartam, a modell megszakítás nélkül kibírja a folyamatos használatot. Az airbrush 7 ml-es kannával és 0,3 mm-es fúvókával van felszerelve. A modell ezüstérmes a mi értékelésünkben.

  A felhasználók nagyra értékelik az airbrush kényelmét, a festékfelvitel minőségét, a robusztusságot és a tartósságot. A mínuszok: puha fúvóka és az alkatrészek elégtelen csiszolása.

  Előnyök

  • ergonómia;
  • megbízhatóság és tartósság;
  • minőségi szórópisztoly;
  • acél tok.

  Hátrányok

  • puha fúvóka;
  • érdes felületek.

  Iwata Revolution HP-BCR 6500

  Értékelés: 4.7

  Iwata Revolution HP-BCR

  Iwata Revolution HP-BCR légfúvóka, amely progresszív kettős működésű technológiával készült. Ezt az első osztályú készüléket kezdők és tapasztalt festők egyaránt használhatják. A kiváló minőségű kivitelezést jó munkaparaméterek egészítik ki. A szakértők kedvelik a japán szerszám jellemzőit, mint például a teljesítményt, az egyes darabok pontosságát. A rozsdamentes acél használatának köszönhetően a gyártó képes volt elérni a modell korrózióállóságát. A terméket 28 ml-es kannával és 0,5 mm-es fúvókával szállítjuk a kiskereskedőnek.

  A professzionális festőknek nincs különösebb panaszuk a szórás minőségére és a szerszám működésére. Hátránya a beállítás nehézsége és a magas ár. Ezért a harmadik helyezett a következő.

  Előnyök

  • Japán minőség;
  • az alkatrészek illeszkedésének pontossága;
  • könnyű karbantartás;
  • sokoldalúság.

  Hátrányok

  • Beilleszkedési nehézségek;
  • magas ár.

  GAV Minipaint 150 4990

  Értékelés: 4.7

  GAV Minipaint 150

  A GAV Minipaint 150 olasz légfúvóka festékek és lakkok kis felületekre történő felvitelére szolgál. A festékek széles skáláját tudja kezelni, a szintetikus festékektől a tintákig. A szerszám a levegőáramlás elve szerint működik. egy 30 ml-es tartályból a színezőanyagot a fúvókához vezetik, útközben levegővel keveredve. Az 5 és 100 mikron közötti méretű részecskék a füstölőben vannak jelen. A szakértők kedvelik a ház szűkített, ergonomikus formáját, a biztonságos szerszámkialakítást és a széleskörű felhasználási lehetőségeket.

  A modell kiváló minőségű anyagai, mechanikai igénybevételnek való ellenállása, sokoldalú felhasználhatósága miatt a legjobb minősítést kapja. Hátránya a fúvóka gyakori eltömődése és a készülék miniatűr méretei (súlya 200 g).

  Előnyök

  • sokoldalúság;
  • kiváló minőségű kivitelezés;
  • ergonomikus forma;
  • tűz- és robbanásvédelem.

  hátrányok

  • a fúvóka gyakran eltömődik.

  FoxWeld Aero 5747 2400

  Értékelés: 4.6

  FoxWeld Aero 5747 2400

  Az olasz FoxWeld Aero 5747 légfúvóka lehetővé teszi az alkatrészek festését bármilyen szögben. A modellt hazánkban a kínai gyártásnak köszönhetően kedvező áron értékesítik. A gyártó 3 fúvókával (0,2, 0,3 és 0,5 mm) szerelte fel a szerszámot, amely lehetővé teszi, hogy finom vonalakat hozzon létre, különböző porlasztási fokú festékrétegeket alkalmazzon. A készülékben a levegő és az anyag fokozatmentes beállítása van, a fáklya méretét is beállíthatja. A szakértők dicsérték a kivitelezés minőségét. mind a külső, mind a belső felületek jól csiszoltak. A szerszám a megbízhatósága és sokoldalúsága miatt szerepel az értékelésünkben.

  A hazai felhasználók hízelgő visszajelzéseket adnak a kivitelezés minőségéről és az airbrush technikai képességeiről. Nem nagyon szereti a festők a vezérlő gombot.

  Előnyök

  • minőségi kivitelezés;
  • megfizethető ár;
  • zökkenőmentes beállítás;
  • három fúvóka.

  hátrányok

  • kényelmetlen ellenőrzés.

  GAV Minipaint 100 2510

  Értékelés: 4.5

  GAV Minipaint 100

  Az olasz GAV Minipaint 100 airbrush a legalacsonyabb tartályhelyet használja. 30 ml-es űrtartalommal rendelkezik, és átlátszó anyagból készült. A szakértők kedvelik a karcsú fogantyút, amely kényelmes fogást biztosít. A felület érdesített, hogy megakadályozza a kicsúszást. A csomagban található nyomásszabályozó. Lehetővé teszi, hogy a permetezőgép alkalmazkodjon az adott alkalmazáshoz. Mivel a modell sűrített levegővel működik, csökken a festékanyagok véletlenszerű meggyulladásának valószínűsége.

  Ez a modell az autóipar pozitív visszajelzései miatt szerepel a minősítésünkben. Elégedettek a festék behatolási arányával, a kis alkatrészek festésének képességével. Nem mindenki elégedett a tartály alsó helyzetével és a merev tömlővel.

  Előnyök

  • átlátszó tartály;
  • ergonomikus fogantyú;
  • nyomásszabályozó;
  • az alkalmazás biztonsága.

  Hátrányok

  • A merev tömlő;
  • alsó tartály helye.

  E
 • tech 0704.013700 1777
 • Értékelés: 4.5

  E<li></div><p>tech 0704.013700″ src=”/wp-content/uploads/2023/05/68016666193961-9810.jpg” height=”420″ title=”E</p><li>tech 0704.013700″><p>A GAV Minipaint E légfúvó ideális a legfinomabb festési munkákhoz</p><li>tech 0704.013700. a szerszám miniatürizált edénnyel (7 ml) és finom fúvókával (0,2 mm) van felszerelve. A munkához sűrített levegőre van szükség, az áramlási sebessége 9 liter/perc, míg a nyomás – 1 bar. A gyártó gondoskodott az airbrush biztonságáról, minden alkatrész puha belső bevonattal ellátott tokban van csomagolva. Az eszköz alakja egy normál tollra emlékeztet, így könnyen tartható az ecsetben. A szakértők leírják a felső tartály elrendezése, rozsdamentes acél test, ellenáll a mechanikai sérüléseknek.<p>A festők elismerően nyilatkoznak a termék pontosságáról, precizitásáról és kivitelezéséről. Néhány nehézség a szerszám miniatürizálásából adódik, és a polírozás mértéke sok kívánnivalót hagy maga után.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>gazdaságos levegőfogyasztás;</li><li>kényelmes fogantyú;</li><li>minőségi anyagok;</li><li>tágas hordtáska.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>miniatűr méret;</li><li>érdesített munkadarabfelületek.</li></ul><h3>Quattro Elementi 770-865 1590</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=Quattro Elementi 770-865

  Airbrush pisztoly Quattro Elementi 770-865 a legalacsonyabb áron kapható az orosz boltokban. Művészeti munkákhoz tervezett olasz-kínai eszköz. A szakértők meglepődtek a műanyag tokkal, de a készlet nem tartalmaz más kiegészítőket. A légfúvóka 0,35 mm-es fúvókával van felszerelve, amely maximális pontosságot és precizitást biztosít a festék felviteléhez. A fogantyú formája elég kényelmes egy felnőtt kezének, míg a 22 ml-es tartály alsó pozícióját nem minden felhasználó értékeli.

  A termék nem csak megfizethetősége, hanem optimális mérete és súlya (430g) miatt is bekerül a rangsorba. A szervizközpontokban a pótalkatrészek hiánya hiányosságot jelent.

  Előnyök

  • alacsony költség;
  • ergonómia;
  • optimális méretek;
  • műanyag tok.

  Hátrányok

  • nincs pótalkatrész;
  • gyenge felszereltség.

  Wester FPS-20 1999

  Értékelés: 4.3

  Wester FPS-20 1999

  A Wester FPS-20 kompakt légfúvókával a munkák széles skálája elvégezhető. Ezt a költségvetési modellt nem csak autók tuningolására, hanem körömápolásra is használják. A szakértők felhívják a figyelmet a kínai gyártó által kínált 3 éves garanciára. A pneumatikus szerszámot egy 0,35 mm-es univerzális fúvókával és két átlátszó, 60 ml kapacitású tartállyal szállítjuk a piacon.

  Van egy festékellátó tömlő is. Ez az az airbrush, amelyre a felhasználóknak a legtöbb panaszuk van. Megduzzadnak, kétszer olyan vastagok lesznek, és leválnak… Az alulra szerelt üvegedények gyakran okoznak mechanikai sérüléseket. Ezért a megfizethető ára ellenére a minősítésünk alján található.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • 3 év garancia;
  • átlátszó tartályok;
  • könnyű karbantartás.

  Hátrányok

  • nem fest vízszintesen;
  • a tömlő megduzzad a festéktől.

  FUBAG AGS02/7 2100

  Értékelés: 4.2

  FUBAG AGS02/7 2100

  A német-kínai FUBAG AGS02/7 airbrush zárja rangsorunkat. A szakértők figyelmét acéltestével, kedvező árával és gazdaságos levegőfogyasztásával (9 l/perc) keltette fel. Henger 7 ml-es tartállyal felfelé állítva. De nem átlátszó és nem eltávolítható. A szerszámot ezért festékszínváltáskor ki kell öblíteni. a vékony, 0,2 mm-es fúvóka használata tisztán művészi irányt sugall. Még 1 bar nyomáson is homogénen porlasztja a festékszóró mintázatot.

  A felhasználók dicsérik az airbrush kézreálló formáját, alacsony súlyát (300 g), védőburkolatát és a ferde tartályhelyzetnek köszönhetően jó láthatóságát. Kritizálták a tartály nem eltávolítható szerkezete, a cserélhető fúvókák hiánya miatt.

  Előnyök

  • gazdaságos levegőfogyasztás;
  • jó porlasztás
  • kényelmes forma;
  • a tok tartalmazza.

  Hátrányok

  • Nincs cserélhető tartály és fúvókák;
  • gumitömítések.
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: