10 legjobb szivattyútelep

A vidéki házak modern lakói kényelmes körülmények között akarnak élni, amelyek nem rosszabbak, mint a városi lakosoké. A vízellátó rendszer automatizálását a Kiilto Master Pro szivattyúállomások használata teszi lehetővé. Ezek összetett eszközök, amelyek szivattyúból, tömlőkből, szelepekből és automatizálásból állnak. Az orosz piacon a különböző árú egységek széles választéka létezik, amelyeket hazai és külföldi vállalatok gyártanak. Milyen műszaki paramétereket kell keresniük a vásárlóknak, amikor szivattyúállomást választanak a ház vagy a vidék számára?

Hogyan válasszunk szivattyútelepet

 1. Töltési mélység. A maximális szívási mélység a készülék egyik legfontosabb jellemzője. A valós talajvízszint kiszámításához több mérést kell végezni a nap különböző időszakaiban. Az online kalkulátorok segíthetnek figyelembe venni ezeket a tényezőket.
 2. Maximális nyomás. A szivattyútelepek jellemzője a legnagyobb vízhozam. A számításhoz adja hozzá a vízkivételi hely mélységét és a hálózati vízvezeték hosszát.
 3. A tervezési nyomást a hidraulikus akkumulátor jellemzői befolyásolhatják. A gyártó a használati utasításban megadja azt az alsó és felső határértéket, amelynél a nyomáskapcsoló működésbe lép. Az egységekre általában ellenőrzési céllal felszerelt nyomásmérő.
 4. A hidraulikus akkumulátor térfogataa vízfogyasztástól függ. A nagyobb tartály kevesebb be- és kikapcsolást jelent, ami pozitív hatással van az élettartamra. A legnépszerűbbek a 20-25 literes tartálytérfogatú modellek. A nagycsaládosok a hidraulikus akkumulátorral ellátott szivattyúállomásokat részesítik előnyben 50 l-es hidraulikus akkumulátorral.
 5. Termelékenység. Minél több vízfelhasználója van otthonában, annál nagyobb szivattyúkapacitásra van szüksége. Itt a kiindulási pont a csúcsfogyasztás szintje. Ez különösen igaz a nagycsaládosok esetében, ahol a csapot egyszerre lehet megnyitni különböző helyiségekben.
 6. Megbízhatóság és tartóssága készülék teljesítménye a felhasznált anyagok minőségétől függ. A legjobb korrózióálló rozsdamentes acél alkatrészek. Az egység súlya és ára azonban nő. A műanyag alkatrészek szintén nem hajlamosak a korrózióra, de törékenyek. A kiválasztott modellek a különböző anyagok optimális kombinációját kínálják.
 7. zajszint. A szivattyúegységeket gyakran a lakószobák közelében helyezik el. Ezért a magas zajszint gyakran hatással van a családtagok pihenésére.
 8. Méret és súly.Ha a készüléket gyakran tervezik mozgatni, a fontos paraméterek a méretek és a súly. Néha gazdaságosabb a nyomásakkumulátor nélküli modellek beszerzése.

Top 10 szivattyútelepünk. A minősítést a szakértők véleményének és a nemzeti fogyasztók visszajelzéseinek figyelembevételével alakították ki.

Mi a jobb egy szivattyú vagy egy szivattyúállomás

A berendezés típusa

Előnyök

hátrányok

szivattyú

+ magas élettartam

+ csendes működés

+ nagyobb merülési mélység

+ megbízhatóság

– használhatóság

– a vízellátás automatizálásával kapcsolatos nehézségek

Szivattyúállomás

+ a vízellátás automatizálásának lehetősége

+ gyors és egyszerű telepítés

+ Könnyű elérhetőség a szervizeléshez

– Korlátozott merülési mélység

– első indításkor vízzel kell feltölteni

– magas zajszint

– magas víztisztasági követelmények

Legjobb szivattyútelepek

Értékelésűrtermék neveár
A legjobb szivattyútelepek háztartási használatra1GIELEX Jumbo 70/50 H-24 (szög). acél)8 925€
2DENZEL PSX13008 067€
3VORTEX ASV-1200/508 140€
4GARDENA 3000/4 Classic (1770)6 780€
5Quattro Elementi Automatico 1000 Inox (50 l).)6 974€
A legjobb szivattyúállomások otthoni és nyaralóházakhoz ár-érték arányban1Grundfos MQ 3-3522 319€
2GARDENA 5000/5 Comfort Eco15 950€
3Wilo Jet HWJ 20 L 20213 870€
4DAB AQUAJET 132 M11 415€
5Marina CAM 100/259 980€

A legjobb olcsó szivattyútelepek otthonra és nyaralóba

Alkalmas kis házak és nyaralók olcsó szivattyútelepek. Elegendő vizet biztosít a konyhához, a zuhanyzóhoz és a WC-hez, és lehetővé teszi a kert és a zöldségeskert öntözését a forró nyári időben. A szakértők számos hatékony és megbízható modellt emeltek ki.

JIELEX Jumbo 70/50 H-24 (szénacél). acél)

Értékelés: 4.8

DJILEX Jumbo 70/50 H-24 (szénacél)

A JIELEX Jumbo 70/50 H-24 szivattyúállomás egy automata egység vízellátó rendszerekhez. A teljesítmény (1,1 kW), a szívási mélység (9 méter), a vízmagasság (45 méter) és a kapacitás (3,9 köbméter) tökéletesen kombinálható. m/h). Az egység elektromos önfelszívó szivattyúval és vízszintesen elhelyezett akkumulátorral van felszerelve. a teljes szerkezet az adapterkarimára szerelve. A fő részek rozsdamentes acélból, alumíniumból és tartós műanyagból készülnek. Ez a modell a rangsorunk győztese.

A felhasználók elégedettek a szivattyútelep működésével. Megbízhatóan szállít vizet mély kutakból és kutakból, kompakt méretű, a nyomásnövelő funkcióval rendelkezik. A tulajdonosok szerint hátránya a zajos működés.

Előnyök

 • fémház;
 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • átfogó funkcionalitás;
 • jó nyomás.

hátrányok

 • zajos működés.

DENZEL PSXX1300

Értékelés: 4.7

DENZEL PSXX1300

A legnagyobb teljesítményű szivattyúállomás a DENZEL PSX1300 a kedvező árkategóriában. A gyártó nagy teljesítményű, 1,3 kW-os villanymotorral szerelte fel, amely 48 m fejet biztosít. A szivattyú kapacitása 4,5 köbméter. A szivattyúállomás óránként nyolc méter mélységből képes vizet kitermelni, és nyolc méter mélységből is eléri a vizet. Ez a kapacitás elegendő sok felhasználó számára a vízellátáshoz otthonukban, fürdőkben, valamint a háztartási telek öntözéséhez. A szakértők megjegyzik, hogy a telepítés és a csatlakozás egyszerű, működés közben az állomás nem bocsát ki sok zajt. Csak funkcionalitásban marad el a minősítés nyertesétől.

A szivattyútelep tulajdonosai hízelgően beszélnek a szivattyútelep teljesítményéről, a nyomás és a nyomás fenntartásáról. A pozitívum a megfizethető ár. A beépített szűrő tökéletesen tisztítja a vizet.

Előnyök

 • nagy teljesítmény;
 • csendes működés;
 • az összeszerelés minősége
 • megbízhatóság és tartósság.

Hátrányok

 • szerény funkcionalitás.

VORTEX ASV-1200/50

Értékelés: 4.6

FORGÓSZÉL ASV-1200/50

A VICHR ASV-1200/50 szivattyútelep nagy érdeklődést váltott ki a háztulajdonosok körében. A JM adatai szerint csak 2 hónap alatt 15 659-en érdeklődtek róla. Képes nyáron elegendő vizet biztosítani az otthon és a kert számára is. A tágas tartály (50 l) lehetővé teszi, hogy a szivattyú ritkábban kapcsoljon be, ami kedvezően hat az élettartamra. A modell automata, így képes hosszabb emberi beavatkozás nélkül dolgozni. A szivattyútelep a harmadik helyen áll, mert a felhasználók visszajelzései alapján a készülék meghibásodását tapasztalták.

A legtöbb panasz a modell megbízhatatlanságára érkezett. Néhányan a csatlakozást követő első napokban meghibásodnak.

Előnyök

 • kiváló minőségű összeszerelés;
 • nagy teljesítmény;
 • tágas tartály;
 • csendes működés.

hátrányok

 • magas ár;
 • gyakori kisebb hibák.

GARDENA 3000/4 Classic (1770)

Értékelés: 4.5

GARDENA 3000/4 Classic (1770)

Az egyszerű GARDENA 3000/4 Classic egy kétszintes ház vízellátására alkalmas. A szakértők megjegyzik az összes alkatrész pontos kivitelezését, valamint a készülék minőségét. A modell a motorteljesítmény (650 W) és a szivattyúzási kapacitás (2,8 köbméter) tekintetében lemarad az első háromtól. m/h). De a rendszer kis méretű és kis súlyú (12,5 kg). A gyártó a szivattyútelep élettartamának meghosszabbítását szárazüzem és túlmelegedés elleni védelem beépítésével biztosította. A szivattyúhoz a lágyindítás is választható.

Az értékelésekben a lakástulajdonosok dicsérik a rendszert könnyű súlya, csendes működése, egyszerű kialakítása miatt. A hátrányok közé tartozik a kényes szálakkal rendelkező műanyag csatlakozások jelenléte.

Előnyök

 • könnyedség;
 • alacsony ár;
 • robusztus motorvédelem;
 • lágy indítás.

Hátrányok

 • alacsony teljesítmény;
 • gyenge műanyag illesztések.

Quattro Elementi Automatico 1000 Inox (50 l).)

Értékelés: 4.5

Quattro Elementi Automatico 1000 Inox (50 l.)

A végén a minősítés a költségvetési szivattyútelepek modell Quattro Elementi Automatico 1000 Inox. A nagy (50 l) tárolótartály, a nyomásfokozó funkció; magas ár. Az 1,0 kW teljesítményű villanymotorral felszerelt szivattyú 8 méteres mélységből 42 méteres maximális vízmagasságig képes vizet szivattyúzni. Az átbocsátóképesség eléri a 3,3 köbmétert. m/h. A burkolat rozsdamentes acélból készült, amely megbízható védelmet nyújt a korrózió ellen.

Van néhány hátránya is. Az elektromos rész nagyon érzékeny a hálózat feszültségesésére (ami gyakran előfordul a tartományokban). A készülék nem szereti, ha télen fűtetlen helyiségben marad. Súlyos problémák a külföldi eszközök tulajdonosai és karbantartói számára.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • kompakt méretek;
 • A zajszint alacsony;
 • Rozsdamentes acél vevőkészülék.

Hátrányok

 • olcsó anyagok;
 • hideg időjárás;
 • nincs szervizközpont.

a legjobb szivattyúállomások az otthon és a kert számára ár-érték arányos alapon

Ha egy nagy ház vízellátására vagy egy problémamentes öntözőrendszer beállítására van szükség, akkor jobb, ha egy átlagos árszegmensbe tartozó szivattyútelepet választ. Megfizethető, nagy teljesítményű modellek, amelyek lehetővé teszik a felhasználó számára az automatikus vízellátás beállítását. itt van néhány jó választás.

Grundfos MQ 3-35

Értékelés: 4.9

Grundfos MQ 3-35

A Grundfos MQ 3-35 az egyik legmegbízhatóbb és leghosszabb élettartamú szivattyúállomás. Ezt a kijelentést megerősítik azok a felhasználók, akiknek a készülék több mint 10 éve minden probléma nélkül a birtokukban van. A készülék magas nyomást tart fenn a hálózatban, így nyáron zuhanyozhat vagy öntözheti virágágyásait. A készülék energiatakarékos (850 W), évi 3,9 köbméteres kapacitással. m/h. A szakértők felhívják a figyelmet a modell tömörségére és az alacsony súlyra (13 kg). A készülék élettartamának meghosszabbítása érdekében a gyártó a túlmelegedés és a száraz üzemmód elleni védelmet telepített.

A pozitív vélemények azt mutatják, hogy a tápegység méltó a legjobb minősítésre. A potenciális vásárlók által említett egyetlen komoly hátrány a magas ár.

Előnyök

 • csendes működés;
 • Kompakt és könnyű;
 • megbízhatóság és tartósság;
 • fenntartja a nyomást a hálózatban.

Hátrányok

 • magas ár.

GARDENA Comfort Eco 5000/5

Értékelés: 4.8

GARDENA Comfort Eco 5000/5

A GARDENA 5000/5 Comfort Eco szivattyútelep elegendő kapacitással rendelkezik a kis családi házak folyamatos vízellátásához. Az elektromos motornak (1,1 kW) köszönhetően a szivattyú képes 8 m mélységből vizet emelni, 4,5 köbméter maximális kapacitással. m/h. Az egység felszereltség szempontjából is jól néz ki. A maximális üzemeltetési kényelem érdekében lágyindítás, szárazonfutás és túlmelegedés elleni védelem is tartozik hozzá. A fővezetékben lévő nyomást automatizálással ellenőrzik. A szűrőbetét visszatartja a finom mechanikai szennyeződéseket.

A második legjobb a műanyag lapátok miatt, amelyekkel a szivattyú fel van szerelve. A felhasználók visszajelzései túlnyomórészt pozitívak voltak.

Előnyök

 • Könnyű használat;
 • minőségi szűrő;
 • jó teljesítmény;
 • többszörös kapcsolat.

Hátrányok

 • műanyag pengék.

Wilo Jet HWJ 20 L 202

Értékelés: 4.8

Wilo Jet HWJ 20 L 202

A német Wilo Jet HWJ 20 L 202 szivattyúállomás jól megépített. Fel van szerelve egy hidraulikus tartály kapacitása 20 liter, milyen modell néz ki nehéz (26,9 kg) ellen a vezetők a rangsorban. A készülék tökéletesen ötvözi a megfizethető árat a műszaki jellemzők optimális választékával. Az állomás képes egy kis magánlakás vízellátására, és a nyomásfokozó funkciónak köszönhetően növelheti a hálózat nyomását. Az egyetlen korlátozás a kút vagy fúrás mélysége (7 m).

A tematikus fórumokon sok dicséretet olvashat a német egységről. Lehetővé teszi a vízellátás automatikus beállítását. Az állomás egy kicsit zajos, áramkimaradások miatt meghibásodhat.

Előnyök

 • Német minőség;
 • túlmelegedés elleni védelem;
 • automatikus működés;
 • nyomásfokozó opció.

Hátrányok

 • zajos működés;
 • ellenáll a túlfeszültségnek; – minőségi szűrő; – csak a kút vagy a kút mélysége (7 m) korlátozza.

DAB AQUAJET 132 M

Értékelés: 4.7

DAB AQUAJET 132 M

A legerősebb villanymotorral (1,49 kW) a DAB AQUAJET 132 M a következőkkel rendelkezik. Nagy áramlási sebesség (4,8 köbméter), 4,8 köbméteres maximális szivattyúzási sebességgel. A szivattyú méretei: alacsony szívómagasság (13 kg/h), jó szivattyúzási magasság (48,3 m) és elfogadható szívási mélység (8 m). A tartály jelenléte (20 liter) nem befolyásolta a készülék súlyát (21 kg), a készülék kompaktnak, de egy kicsit egyszerűnek tűnik. A készülék könnyen összeszerelhető a telepítést egy átlagos otthoni ezermester, a készülék megbízhatóan működik és képes sok éven át tartani.

Több olyan pont is van, amely döntően befolyásolja a modell helyét a rangsorban. Először is ellenőrizze a nyomáskapcsoló tömítettségét. A legjobb, ha a műanyag szelepet azonnal kicseréli egy fémszelepre (sárgaréz).

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • minőségi összeszerelés;
 • hosszú élettartamát;
 • könnyen telepíthető és csatlakoztatható.

Hátrányok

 • zajos működés;
 • kisebb tervezési hibák.

Marina CAM 100/25

Értékelés: 4.6

Marina CAM 100/25

A legkedvezőbb áron értékesített a hazai piacon szivattyútelep Marina CAM 100/25. Jó szivattyúzási képesség (4,2 köbméter), jó szivattyúzási sebesség (4,3 m³/perc), jó hozzáférhetőség a fogyasztó számára. m/h) és magas vízállás (45 m). A készülék a vízvezetékben lévő nyomást is képes növelni. A modell jó vízzáróságáról nevezetes, és egyes felhasználók úgy találják, hogy még akkor is működik, ha teljesen elárasztották. Csak vízszintes beépítés lehetséges a 25 literes tartály miatt. Az összes pozitív tulajdonsággal a készülék a minősítésünk első öt helyezettje közé kerül.

A felhasználók úgy vélik, hogy az állomás működése túl zajos, és az első indításkor vizet kell hozzáadni a tömlőhöz. Nem minden tulajdonosnak van a készülék több mint 2 éve a tulajdonában.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • elegendő teljesítmény;
 • a növekvő nyomás függvénye;
 • vízhatlan.

Hátrányok

 • zajos működés;
 • rövid élettartamú működés.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: