12 legjobb ajtókilincs gyártók

Sok lakástulajdonos, aki felújítja a lakását, alábecsüli a kilincsek kiválasztásának fontosságát. A legjobb esetben az elem egyszerűen nem illeszkedik a belsőépítészethez. Sokkal rosszabb, ha a termék funkcionalitásában hiba van, és a bejárati ajtó fa vagy üveg szerelvényekkel van felszerelve. Az orosz üzletek sokféle ajtókilincset kínálnak, ami megszédíti az ügyfeleket. Szakértőink ajánlásai, hogy segítsenek megtalálni a legszebb és legfunkcionálisabb modellt.

Hogyan válasszunk ajtókilincset

Variety. Jelenleg háromféle ajtókilincs van elterjedve.

 1. A helyhez kötött modellek a legegyszerűbbek és legolcsóbbak. Mivel nem kapcsolódnak nyitó mechanizmussal, egy ilyen fogantyú sok éven át szolgálhat károsodás nélkül. Ezeket a modelleket általában beltéri ajtókba építik be.
 2. A gombos fogantyúk belső használatra is alkalmasak. A gombok elforgatható nyitómechanizmussal rendelkeznek, és a gömb alakjuknak köszönhetően rendkívül biztonságosak és kompaktak. A fogantyúkat nem csak a belső ajtókba, hanem a WC- és kádajtókba is beszerelik.
 3. A karos fogantyúk a legnépszerűbbek az oroszok körében. Beltéri és kültéri ajtókba egyaránt illeszkednek. A fogantyú egy kar érintésével nyitja az ajtót. Természetesen a bejárati ajtóhoz készült modelleknek robusztusabbnak és megbízhatóbbnak kell lenniük, mint a belső ajtóhoz készülteknek.

Gyártási anyag.Manapság egyre gyakoribb, hogy a kilincsgyártók többféle anyagot használnak.

 1. A sárgaréz vezetőnek számít. Ezt az ötvözetet mind a költségvetési modellekben, mind a prémium szegmens termékeiben használják. A sárgaréz fogantyúk jól szolgálják a régi zárak és kastélyok tulajdonosait. A szakértők a sárgaréz előnyei közé sorolják a tartósságot, az elérhetőséget és a kellemes tapintást.
 2. Ugyanolyan tartósak, mint a népszerű ötvözött rozsdamentes acél. Az acél gyakori választás az olyan lakberendezési stílusokhoz, mint a minimalizmus vagy a high-tech. Az anyag nagyon könnyen kezelhető, tartós, de az ára elég magas.
 3. Nem is olyan régen újra divatba jöttek a kovácsolt fogantyúk. A kovácsolás nincs kitéve korróziónak, nagy tartósság jellemzi, ráadásul az ilyen fogantyúkat ritkán hamisítják. Csak a magas ár riaszthatja el a nem kifinomult fogyasztót.
 4. Alumínium fogantyúk használata – műanyag ajtók. A fogantyúk általában alumíniumötvözetből készülnek, amelyet műanyag bevonattal vagy galvanizálással védenek a korrózió ellen.
 5. A legolcsóbb anyag, amelyet leggyakrabban a költségvetési fogantyúkhoz használnak, a szilícium. Az alacsony áron kívül a szakértők nem találtak más előnyöket ebben az ötvözetben. A szilumin szerelvények gyorsan elveszítik fényüket és gyakran eltörnek.

Építési minőség.Sok vásárló vesz egy csillogó kilincset a boltban, de kevés figyelmet fordít az építési minőségre… Az ajtólapba történő beépítés után játék, nyikorgás és még a bevonat elemi hibái is észlelhetők. Ezért ne habozzon megkérni az eladót, hogy vegye ki a terméket a dobozból, és mutassa meg minden oldalról.

Ebben az áttekintésben a 12 legjobb ajtókilincsgyártót választottuk ki. Mindegyikük az orosz piacon értékesíti termékeit. A szakértői és fogyasztói visszajelzéseket figyelembe vették a rangsorolás során.

A legjobb kilincsgyártók rangsora

Jelöléshelygyártóértékelés
A legjobb kilincsgyártók rangsora1Apecs5.0
2VENEZIA4.9
3Colombo4.8
4MANDEL
 • 4.7
  5Archie4.6
  6RENZ4.5
  7Morel
 • 4.4
  8AGB4.3
  9

  a címre

  4.2
  10Armadillo4.1
  11Abbel4.0
  12

  alladium

  3.9

  Apecs

  Értékelés: 5.0

  Apecs

  A hazai Apecs cég 1991-ben kezdte meg tevékenységét ismert külföldi márkák ajtókilincseinek és zárjainak kereskedelmével. Az alapítók fokozatosan elkezdtek gondolkodni azon, hogy saját termelésbe fektessenek be. Az eredmény a népszerű Apecs márka. Termékeit a világ 13 országába szállítják, és a kínálat 10 termékcsaládból áll. A gyártó az ajtószerelvények teljes választékát kínálja a vásárlónak, a záraktól az ajtócsukókig. A szakértők megjegyzik a katalógusban való jelenlétet, mint olcsó termékeket, valamint elit mintákat. Innovatív megközelítése (PVD technológia) és széles fogantyúválasztéka miatt ez a márka az értékelési listánk győztese.

  A hazai felhasználók az Apecs ajtószerelvényeit a tisztességes megjelenés, a precíz gyártás és a megfizethető árak miatt dicsérik.

  Előnyök

  • termékek széles választéka;
  • megfizethető árak;
  • innovatív technológia;
  • szép megjelenés.

  Hátrányok

  • nem található.

  VENEZIA

  Értékelés: 4.9

  VENEZIA

  Az ajtószerelvények területén a világ egyik vezető vállalata az olasz Comit s.r.l. A Collezione Venezia márka tartozik hozzá. A gyártó kifejezetten az orosz piacra hozta létre a VENEZIA kollekciót. Az ajtókilincsekre pillantva a felhasználó visszarepül az időben, amikor a termékeket művészi öntéssel készítették. Az időtlen olasz klasszikusoknak és a modern öregedési technológiának köszönhetően a márka nemcsak Oroszországban, hanem néhány arab országban is dominál. A felhasznált anyagok sárgaréz, ezüst, bronz, francia arany.

  A hazai felhasználók örülnek a gyönyörű kialakításnak, a kiváló minőségű kivitelezésnek, a nagy választéknak. Csak az ár tartja vissza az embereket a vásárlástól.

  Előnyök

  • olasz klasszikusok;
  • minőségi anyagok;
  • Precíziós illeszkedés;
  • modern öregedési technológia.

  Hibák

  • magas ár.

  Colombo

  Értékelés: 4.8

  Colombo

  Újabb olasz gyártó került be az első háromba a rangsorunkban. Ez egy Colombo Design márka. A vállalat 1991-ben alakult, és eredetileg ajtókilincsek gyártására szánták. A márka azonnal felkeltette az olasz művészek figyelmét. A sokukkal való szoros együttműködés eredményeként a termékpaletta a következő két évben ajtószerelvényekkel és fürdőszobai kiegészítőkkel bővült. A termékeket modern design jellemzi; befejezésként kopásálló galván- és lakkbevonatokat használnak.

  valamint sok orosz fogyasztó értékeli a következő ajtókilincseket modern stílusban. Gyönyörű bevonattal rendelkeznek, amely nem fél a karcolásoktól. De a termékválaszték hazánkban meglehetősen szerény.

  Előnyök

  • fejlett gyártási technológiák;
  • modern design;
  • ellenálló védőbevonatok;
  • kiváló minőségű összeszerelés.

  Hátrányok

  • szerény választék.

  MANDEL

 • Értékelés: 4.7

  MANDEL<li></div><p>” src=”/wp-content/uploads/2023/03/60116666193881-5312.jpg” height=”144″ title=”MANDEL</p><li>“></p><p>A MANDEL olasz ajtókilincsgyártó egyedülálló dizájnjával ejti rabul az orosz vásárlókat</p><li>. A vállalat neves tervezőkkel működik együtt, ezért minden kollekcióban találhatunk exkluzív modelleket. az ajtókilincsek szín-, méret- és stílusválasztéka meglehetősen széles. A katalógusban szögletes vagy lekerekített, antik vagy modern formatervek egyaránt rendelkezésre állnak. A szakértők figyelmet fordítottak a magas színvonalú kézművességre is, ami lehetővé tette, hogy a márka megjelenjen a minősítésünkben. Az új fejlesztések folyamatos keresése, amelyre a gyártó saját kutatóközpontokkal rendelkezik, szintén dicséretes.</p><p>A legtöbb termék a prémium kategóriába tartozik, ezért az ajtókilincsek nem minden orosz számára megfizethetőek.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>egyedi kialakítás;</li><li>széles termékválaszték;</li><li>magas gyártási minőség;</li><li>házon belüli fejlesztések.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>magas ár.</li></ul><h3>Archie</h3><p>Értékelés: 4.6</p><div style=Archie

  Az Archie spanyol márka 1994 óta a kínai JMA vállalat tulajdonában van. A közép-földi otthongyártás ajtószerelvényeket is tartalmaz. Termelése ez a védjegy nem olyan régóta szállítottak az orosz piacra, de mivel a különböző, szépség, és elfogadható áron ajtókilincsek váltak népszerűvé. A szakértők elismerően nyilatkoztak a kínai leányvállalat felszereltségéről, a fejlett technológia alkalmazásáról és a termékminőség nemzetközi szabványoknak való megfeleléséről. A katalógusban található szerelvények széles választéka, stílusban, színben, rendeltetésben különböznek.

  A márka népszerűsége miatt Oroszországban hamisított termékeket kezdtek gyártani, ami negatívan befolyásolja az Archie képét. oktatás 1 A márka népszerűsége miatt a hamisított termékeket Oroszországban kezdték gyártani, ami negatívan befolyásolja az Archie képét. Ezért sok negatív megjegyzést olvashatunk az interneten a termékek alacsony minőségéről és tartósságáról.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • gyönyörű design;
  • gazdag választék;
  • megbízhatóság.

  Hátrányok

  • Sok hamisítvány az orosz piacon.

  RENZ

  Értékelés: 4.5

  RENZ.webp

  A kínai rezidencia az olasz RENZ márka gyártási helyszíne. A gyártónak azonban sikerült megőriznie dicső hagyományait, valamint gyönyörű formatervezését a lehető legteljesebb mértékben. Az olasz vezetők az ajtókilincsek minőségére is nagy figyelmet fordítanak. A szakértők a termékek egyik jellemzőjére hívják fel a figyelmet. Ez egy speciális gumitömítés, amelynek köszönhetően sikerült növelni a véglap kopásállóságát. A tartós rugók és a dekoratív kivitelek széles választéka dicséretes.

  A márka a megfizethetőség, a formák sokfélesége, a tartósság és a karbantarthatóság miatt kerül a minősítésünkbe. A hátrányok a hangos kattogás és nyikorgás az ajtó kinyitásakor.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • jó minőség;
  • javíthatóság;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • kellemetlen zajok nyitáskor.

  Morel

 • Értékelés: 4.4

  Morel<li></div><p>” src=”/wp-content/uploads/2023/03/47116666193881-9212.jpg” height=”220″ title=”Morel</p><li>“></p><p>A Morel céget közel 70 évvel ezelőtt alapították az olaszországi Firenzében</p><li>. A családi vállalkozás neves tervezőkkel együttműködve dolgozik, aminek köszönhetően az ajtókilincsek stílusos kialakítással rendelkeznek. A márka termékeit nemcsak a gazdagok, hanem az átlagos jövedelmű fogyasztók is megvásárolhatják. Az olaszok 2008 óta szállítják termékeiket az orosz piacra. a szakértők úgy vélik, hogy a vállalat az egyik leggyorsabban növekvő. A márkanév a kiváló dekoratív kivitelezés és a gyönyörű megjelenés miatt kerül a minősítésünkbe.</p><p>Az orosz fogyasztók dicsérik a Morel ajtókilincseket</p><li>gyönyörű stílus, jó minőség, elfogadható ár. A felhasználók szerint a hátrányok közé tartozik, hogy a rögzítőcsavar kiemelkedő helyen van, és kis holtjátékok vannak jelen.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>gyönyörű design;</li><li>jó minőség;</li><li>családi hagyomány;</li><li>megfizethető árak.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>a rögzítőcsavar látható helyen van;</li><li>van egy kis visszahatás.</li></ul><h3>AGB</h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=AGB

  Az AGB olasz ajtó- és ablakbetéteket gyártó cég több mint 60 éve van jelen a piacon. A gyártó Európában és Oroszországban megbízható partner hírnevet szerzett. A világ minden tájáról érkező fogyasztók bíznak a márka termékeiben. A szakértők szerint az ajtókilincsek kiváló minősége a népszerűségük fő oka. A gyártás kizárólag olaszországi üzemekben történik. Minden gyár modern gépekkel van felszerelve, az alkalmazottak folyamatosan újítanak, és a termékkínálatot rendszeresen frissítik.

  A vásárlók elégedettek a minőségi szerelvényekkel, a jó megjelenéssel, a megbízhatósággal. Mind a bevonat, mind a mechanizmus évek óta törés nélkül működik. az egyetlen hátránya a nagyon magas ár.

  Előnyök

  • magas gyártási minőség;
  • kopásálló bevonat;
  • megbízható mechanizmusok;
  • a választék folyamatos frissítése.

  Hátrányok

  • magas ár.

  a címre

  Értékelés: 4.2

  Punto

  A Punto ajtókilincsek kiváló minőséget, gazdaságos árakat és széles választékot kínálnak. A kínai gyártó divatos, modern kiegészítőket készít, amelyek az oroszok fiatal generációjának tetszenek. A katalógusban nemcsak kilincsek, hanem zsanérok, hengerek, páncéllemezek stb. is szerepelnek. . A szakértők megjegyzik a színek sokféleségét. Nemcsak klasszikus modellek (króm, alumínium, arany, réz), hanem olyan egyedi színek is, mint a kávéfényű.

  A fogyasztókat az elfogadható ár és a magas minőség kombinációja vonzza. Az ajtóhoz választhatjuk a teljes ajtóbútor-kollekciót, de a beszerelést szakembereknek kell elvégezniük. A felhasználók kritizálják az ajtókilincseket a szögletes részek veszélyes éles szögei miatt.

  Előnyök

  • kiváló minőség;;
  • elfogadható ár;
  • gazdag választék;
  • sok szín.

  Hátrányok

  • Az Armadillo ajtószerelvények a vállalat termékpalettájának fontos részét képezik;
  • éles sarkok.

  Armadillo

  Értékelés: 4.1

  Armadillo

  Az olasz Armadillo márka szűk szakterületre specializálódott. A vállalat ajtószerelvényeket gyárt. És ez az a terület, ahol a vállalat komoly sikereket tudott elérni. A szakértők értékelték az ötvözetek előállításának innovatív technológiáit, amelyeket a vállalat alkalmazottai fejlesztettek ki. Ezért az ajtókilincsek ellenállóbbak és hosszú ideig megőrzik eredeti, gyönyörű megjelenésüket. A modellválasztékot tekintve a fogyasztóknak szögletes és kerek formákat, elegáns klasszikusokat, vintage utánzatokat és ultramodern high-tech termékeket kínálnak.

  A hazai felhasználók kedvelik a luxus kialakítást, a jó minőséget és az elfogadható árakat. Hátrányai közé tartozik a mechanizmus zajos működése nyitáskor és a beszerelés nehézsége.

  Előnyök

  • gyönyörű megjelenés;
  • Innovatív nemesfém ötvözetek;
  • szilárdság és tartósság;
  • megfizethető árak.

  Hátrányok

  • zaj a mechanizmusban;
  • telepítési nehézségek.

  Abbel

  Értékelés: 4.0

  Abbel

  Az egyetlen német képviselő a mi értékelésünkben az Abbel volt. Nemcsak ajtókilincseket, hanem bútorszerelvényeket is gyárt. A szakértők a márka számos előnyét azonosították. a termékek széles választéka, a stílusok gazdagsága, a kiváló minőségű és környezetbarát anyagok használata. A gyártó főként fémeket (alumínium, réz), vasalapú és színesfém ötvözeteket használ. Az új tervek kidolgozásához a vállalat egész irodákat vesz igénybe. minden ajtókilincs kifogástalan ízléssel és kifinomult eleganciával rendelkezik.

  A hazai fogyasztók kiemelik a márka előnyeit, mint például a vonzó árakat és a jó minőséget. A megfelelő termék megtalálása nem nehéz az oroszok minden kategóriája számára. A hátrányok közé tartozik a szerény jelenlét az értékesítési hálózatban.

  Előnyök

  • különböző formák és színek;
  • környezetbarátság;
  • elegáns design;
  • elfogadható árak.

  Hátrányok

  • áruhiány az üzletekben.

  alladium

  Értékelés: 4.9

  Palládium

  A Palladium az egyik vezető orosz ajtó- és ablakbetétgyártó. A gyártó teljes körű szolgáltatást nyújt, az új modellek fejlesztésétől a garanciális szervizig. Fiatal kora ellenére (2000-ben alapították) a vállalat már az egyik legnagyobb orosz ajtószerelvény-szállítóvá vált. A termék minősége megfelel a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak. A szakértőknek tetszett az ajtókilincsek szép megjelenése, praktikussága és tartóssága.

  Az orosz fogyasztók a könnyű telepítés, az elfogadható ár és a vonzó kialakítás mellett néhány hiányosságot is azonosítottak. Ezek akadályozták meg, hogy a márka magasabbra kerüljön a rangsorban. A zajos mechanizmust és az alacsony építési minőséget kritikák érték.

  Előnyök

  • különböző stílusok;
  • kiváló minőségű bevonat;
  • elfogadható árak;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • zajos mechanizmus;
  • gyenge építési minőség.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: