12 legjobb alátét laminált padlóhoz

Napjaink egyik legnépszerűbb padlóburkolata a laminált padló. A fektetési technológiához egy speciális rétegre, úgynevezett alátétre van szükség. Laminált padló vásárlásakor a felhasználók nagyon kevés figyelmet fordítanak erre a kiegészítő anyagra, és gyakran az eladó kínálja fel. És nem csak a padlóburkolat tartósságát és integritását befolyásolhatja az aljzat minősége, hanem a helyiség kényelmét is. Melyek azok a pontok, amelyekre érdemes odafigyelni??

Hogyan válasszunk alátétet a laminált padlóhoz?

 1. Sok orosz felhasználó a szomszédok példáját követve elkezd vigyázni saját és hozzátartozóik egészségére. Ezért előnyben részesítik a környezetbarát építőanyagokat. A piacon természetes nyersanyagokkal (fa) vagy minőségi szintetikus analógokkal kapható. Ebben a szakaszban fontos figyelembe venni a különböző emberek allergiás hajlamát, a szagokra való reakciót stb. .
 2. Hőszigetelés.Egy adott helyiség mikroklímáját javíthatja egy aljzatburkolat telepítésével. Ez elsősorban a hőszigetelő tulajdonságokra vonatkozik. Magánlakásokban és földszinti lakásokban az alátétet a hőszigetelő tulajdonságok figyelembevételével kell kiválasztani.
 3. Hangszigetelés. Egy magasépületben a rossz hangszigetelés komoly problémát jelent. Annak érdekében, hogy csökkentse a zajt az Ön alatt lévő lakásban, célszerű olyan alátétanyagokat választani, amelyek elnyelik a zajt és a rezgéseket.
 4. Vastagság.A jó minőségű laminált padlót csak egyenletes felületre lehet lerakni. Ezt nehéz elérni egy esztrichen vagy egy régi deszkapadlón. De az alátét kiküszöbölheti egyenetlenségek és különbségek a padlón. Minél rosszabb az aljzat, annál vastagabb a réteg a laminátum alatt. 3 mm a szabványos vastagság.
 5. nedvességállóság.A modern padlóburkolatok (laminált, keményfa) meglehetősen érzékenyek a nedvességre. És ha a kiömlött folyadékok időben javíthatók, a padlóból vagy esztrichből származó magas páratartalom megduzzasztja a táblákat. A legjobb megoldás, ha egy egyszerű páratartalom-tesztet végez az aljzaton egy műanyag fólia éjszakára történő elhelyezésével. Ha nem izzadsz reggelente, egy sima alátét is megteszi.
 6. Gyártó.Ami a gyártó kiválasztását illeti, a hazai márkák ma már egyenrangúan versenyeznek az importált gyártókkal. Néhányan közülük külföldi fejlesztéseket és technológiákat használnak, mások saját találmányaikat vezetik be.

A felülvizsgálat azt mutatja, hogy a legjobb laminált padló laminált padló. A rangsor a szakértői vélemények és a helyi fogyasztók visszajelzései alapján készült.

A laminált padló legjobb aljzatainak értékelése

Jelöléshelytermék neveértékelés
Természetes anyagokból készült felső laminált alátét1Steico Underfloor4.9
2

remium parafa

4.8
3

ARCOLAG

4.7
4Tarkett parafa alátét4.7
5Isoplaat4.6
6Arbiton parafa4.5
A legjobb műanyag alátét laminált padlóhoz1Eco-cover4.7
2ReFoam 30024.6
A legjobb extrudált polisztirol hátlapok1VTM, ISOPO
 • N
 • 4.6
  A legjobb polietilén alátét1Tuplex4.7
  2Fólia Isolon PPE4.6
  3Isolon PEE4.5

  A legjobb természetes alátét laminált padlóhoz

  A természetes anyagokból készült hátlapok számos előnyt kínálnak. Leggyakrabban különböző faösszetevőkből (forgács, forgács, parafa) készül, és a finom részecskék összekapcsolására természetes vagy mesterséges gyantákat és ragasztókat lehet használni. A természetes alátét egyetlen hátránya a magas ár. A szakemberek felismertek néhány minőségi terméket.

  Steico Underfloor

  Értékelés: 4.9

  Steico Underfloor

  Az aljzat és a laminált padló közötti legkörnyezetbarátabb aljzat a Steico Underfloor. Természetes tűlevelű fából készül, az egyes szálakat fahabgyanta köti össze. A gyártó kínálja termékeit formájában téglalap alakú lemezek mérete 790h590 mm, attól függően, hogy a követelmények a háztulajdonos a hőszigetelés mértékét kiválasztott aljzat vastagsága 3,6-7 mm. Az anyag kiváló tulajdonságai miatt az első helyet foglalja el a rangsorban; nem fél a nedvességtől, az oldószerektől és a ragasztóktól.

  A szakértők szerint a termék jó kiegyenlítő tulajdonságokkal rendelkezik, és akár 3 mm-es magasságkülönbségeket is képes kiegyenlíteni. Az anyagot a felhasználók gyakran használják laminált padlóburkolat telepítésére a gyermekszobákban.

  Előnyök

  • környezetbarátság;
  • jó kiegyenlítő tulajdonságok;
  • vastagságok széles skálája;
  • nagy teljesítmény.

  Hátrányok

  • nem található.

  Parafa

  Értékelés: 4.8

  Prémium parafa

  A Prémium parafa alátét kiváló minőségű kivitelezéssel büszkélkedhet. Az anyag nem rosszabb, mint a minősítés vezetője az ökológiai kompatibilitásban, de ennek a természetes terméknek az ára meglehetősen magas. a termék parafa tölgyfakéregből készül, vegyi anyagok nélkül; 2. A szakértők arra a tényre összpontosítják a figyelmet, hogy a parafa alátét az idő múlásával megőrzi a legfontosabb tulajdonságokat. Ez a kiváló hőszigetelő tulajdonságok, zajelnyelő képesség, padlóegyengetés. A parafa nem telepszik meg a kártevők, penész és a gomba. Ez az alátét különösen hasznos az allergiában szenvedők számára.

  A felhasználók elégedettek az aljzat könnyű előkészítésével. A felületről eltávolítják a port és a szennyeződéseket, majd a tekercset kitekerik. Ez hátrányt jelent néhány épülettulajdonos számára.

  Előnyök

  • környezetbarátság;
  • hosszú élettartam;
  • jó hang- és hőszigetelés;
  • egyszerű aljzat előkészítés.

  Hátrányok

  • magas ár.

  ARCOLAG

  Értékelés: 4.7

  PARCOLAG

  a PARCOLAG alátét a természetes és szintetikus anyagok sikeres kombinációját tartalmazza. A bitumennel kevert parafaporral kevert kartonpapír alapján készül. A fő előnye a hőszigetelés. A szakértők az orosz Icopal cég termékét ajánlják a magánházak és földszinti lakások tulajdonosai számára. Segítségével megbízható gátat képez a hideg és a nedvesség ellen. Az anyag rugalmassága növeli a laminált padló élettartamát.

  A hármas szerkezetnek köszönhetően jó a légcsere, így nem alakul ki penész vagy gomba az alátétben. A kiskereskedők 15 mm hosszú tekercsekben kapják a termékeket. A hátrányok között a felhasználók megjegyzik a bitumen erős szagát, így a kihívó a harmadik helyet foglalja el a rangsorban.

  Előnyök

  • megbízható hő- és nedvességszigetelés;
  • jó szellőzés;
  • rugalmas szerkezet;
  • nagy szilárdság.

  hátrányok

  • Nem alkalmas padlófűtéshez;
  • bitumenszag.

  Tarkett parafa alátét

  Értékelés: 4.7

  Tarkett parafa alátét

  A Tarkett márka az egyik legvonzóbb árat kínálja a természetes aljzatokhoz. Az anyag természetes parafából készül, ami számos pozitívumot határoz meg. A kötőanyag egy poliuretán gyanta. a termék elsősorban környezetbarát, ami kiterjeszti alkalmazási körét. Az aljzat tömörítés után gyorsan visszanyeri eredeti állapotát, és jó hőszigetelő tulajdonságai megbízhatóan visszatartják a pincéből érkező hideg tömegeket. az anyag 10 m hosszú tekercsek formájában kerül értékesítésre. A gyártó gondoskodott a hamisított termékekről, és a termék megrendelhető a hivatalos weboldalon. Hátránya a kis termékválaszték, a parafa minősége hagy kívánnivalót maga után.

  Előnyök

  • környezetbarátság;
  • tartósság;
  • megfizethető ár;
  • rugalmasság.

  Hátrányok

  • vékony réteg;
  • A parafa alapanyag alacsony minőségű; 7.

  Isoplaat

  Értékelés: 4.6

  Isoplaat

  Az Isoplaat alátét gyártásánál a fő hangsúlyt a zajszigetelő tulajdonságokra helyezik. Az anyag akusztikus panelek alapján készül. sikeresen ötvözi a természetes összetevőket a modern technológiákkal. a különleges szálak tűlevelű fából készülnek, ami porózus szerkezetet eredményez. tartós, és az antiszeptikus adalékanyagoknak köszönhetően ellenáll a gombásodásnak és a penészesedésnek. A termék 850×590 mm méretű panelekben kapható. A hangszigetelés maximális szintje 4-5 mm vastagságú anyaggal érhető el.

  A termék előnyei közé tartozik a szagtalanság, a kiváló minőségű gyártás. Ezt az anyagot azonban nem minden építőipari boltban találja meg. Ezért a kihívó nem kerül be az első háromba.

  Előnyök

  • kiváló hangszigetelés;
  • rugalmasság;
  • környezetbarátság;
  • tartósság.

  Hátrányok

  • Rövid ideig kapható a boltokban;
  • túltöltés.

  Arbiton parafa

  Értékelés: 4.5

  Arbiton parafa

  Optimális minőség-ár arány az Arbiton parafa alátétben. A lengyel gyártó a terméket tekercsek (10×1 m) formájában szállítja az orosz piacra. A 2 mm vastag anyag biztosítja a padlóburkolat szükséges merevségét és hőszigetelését. A szakértők felhívják a figyelmet arra a tényre, hogy az aljzat képes megbirkózni a hőmérséklet-ingadozásokkal. Ajánlott meleg (vizes) padlón lévő padlórendszerekben használni. A képernyőrétegeket azonban telepíteni kell. Az anyag természetes alapon jön létre, rugalmas, kiegyenlíti a laminált padlót érő összes terhelést.

  Az építők dicsérik az anyagot a hullámok nélküli, sima felületéért. Csak az anyag szélei sérülékenyek, ezért óvatosan kell bánni velük.

  Előnyök

  • elfogadható ár
  • hőellenállás;
  • rugalmasság;
  • nincs memóriahatás.

  Hátrányok

  • törékenység;
  • az összetétel heterogenitása.

  A legjobb polimer alátétek laminált padlóhoz

  A szintetikus szubsztrátumok tökéletesen ötvözik a megfizethető árat a jó teljesítménnyel. a beton-laminát határfelületen megbízható hideget és nedvességet gátló gátat képeznek. Másrészt a kompozit anyag zajszigetelő tulajdonságai korlátozottak. A szakértők több terméket választottak ki.

  Eco-cover

  Értékelés: 4.9

  Eco-cover

  A hazai Eco-cover alátétet széles körben használják. Vinil-acetát és etilén alapú termék. A környezetvédők nem állítják, hogy az anyag biztonságos lenne, és irodákban, lakóépületekben és lakásokban is használható. A szakértők megjegyzik a kiváló kiegyenlítő képességet, és a rugalmasság és a nagy szilárdság miatt a felület merevvé válik. A termék táblák formájában kapható, a könnyebb szállítás érdekében hengerelve.

  Az alátét kiváló műszaki tulajdonságai miatt a rangsorunk győztese lett. Sikeresen küzd a zajjal, a nedvességgel, és széles hőmérsékleti tartományban (-40…+80°). A kivitelezők dicsérik az anyagot könnyű használhatósága és nagy méretválasztéka miatt.

  Előnyök

  • széles alkalmazási terület;
  • jó zajszigetelés;
  • nedvességállóság;
  • könnyű kezelhetőség.

  Hátrányok

  • magas ár.

  ReFoam 3002

  Értékelés: 4.8

  ReFoam 3002

  A ReFoam 3002 aljzat az egyik legjobb hangszigetelő tulajdonsággal rendelkezik (21 dB). Az anyag térhálósított polietilén, amely biztonságosan használható gyermekeknél és egészségügyi létesítményekben. A szakértők nagy sűrűsége és rugalmassága miatt értékelik. E tulajdonságok kombinációjának köszönhetően az aljzat könnyen megmunkálható, és a padlóburkolat integritása kiváló. A gyártási technológiát Japánban találták fel, a termékeket Oroszországban gyártják és értékesítik. A tekercsekben (10×1,2 m) kapható, a laminátum optimális merevsége 2 mm-es vastagsággal érhető el.

  A termék nem rendelkezik a legjobb vízfelvevő képességgel, ezért nem ajánlott olyan magas épületek földszintjén használni, ahol a padló alatt pince van. Az anyag a második helyet foglalja el a rangsorban.

  Előnyök

  • jó zajszigetelés;
  • tartósság és rugalmasság;
  • könnyen szállítható és fektethető;
  • szagtalan.

  Hátrányok

  • nem szívja magába a nedvességet.

  a legjobb extrudált polisztirol alátétréteg

  Az extrudált polisztirolt széles körben használják az építőiparban, és laminált padlóburkolatok aljzataként is alkalmazzák. Az anyag erőssége a megfizethetőség és a vastagságok széles skálája.

  VTM, ISOPO

 • N

  Értékelés: 4.6

  VTM, ISOPO<li></div><p>N” src=”/wp-content/uploads/2023/03/45816666194061-1512.jpg” title=”VTM, ISOPO”, “VTM, ISOPO</p><li>N”></p><p>Az extrudált polisztirol alapú aljzat a legmegfizethetőbb megoldás laminált vagy keményfa padlóburkolat lerakásához. Könnyen szállítható és lerakható lapokban kapható. ISOPO</p><li>Az N padlót jó zajelnyelő tulajdonságai miatt csendes padlónak nevezik. A termék a vastagságok széles választékával tűnik ki a versenytársak közül. A termék kis súlyú, aminek köszönhetően a légáramlatok gyakran emelik le a padlóról a szabadon álló lapokat. Javasoljuk, hogy a táblákat ragasztószalaggal ragassza össze.</p><p>A felhasználók elégedettek az anyag hozzáférhetőségével és könnyű telepíthetőségével. Hátrányai közé tartozik a törékenység, a vékony lemezek (3 mm-nél kisebbek) szerény kiegyenlítő képessége.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>alacsony ár;</li><li>könnyen szállítható és összeszerelhető</li><li>alacsony súly;</li><li>Alkalmas minden hordozóanyaghoz.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>törékeny.</li></ul><h2>Top polietilén alátét</h2><p>A PE támogatás nagyon népszerű az orosz felhasználók körében. Az anyag ellenáll a mikroorganizmusoknak, ellenáll a nedvességnek és könnyen kezelhető. A hő- és vízszigetelő tulajdonságok növelése érdekében a gyártók a polietilénhabot alumíniumfóliával egészítik ki. Íme néhány minőségi termék.</p><h3>Tuplex</h3><p>Értékelés: 4.7</p><div style=Tuplex

  Egyedülálló finn technológia a Tuplex polietilén aljzatban. A két fólia között habgolyók vannak. Az alsó réteg pedig speciális perforációval rendelkezik, amely lehetővé teszi a nedvesség behatolását az anyagba. a víz a légáramlással együtt távozik az aljzat szélein keresztül. Magától értetődik, hogy ez egy kis mennyiségű nedvesség. Ellenkező esetben penész vagy gomba telepedne meg az anyagban.

  A szakértők szerint ez a lélegző szerkezet a könnyű telepítés miatt figyelemre méltó. Van egy kis százalékos hulladék, ami más versenytársakra is jellemző. Jó műszaki paraméterei és eredeti felépítése miatt az aljzat a rangsorunk győztese.

  Előnyök

  • egyedülálló gyártási technológia
  • jó nedvességfelvétel;
  • légáteresztő szerkezet;
  • hatékony szellőzés.

  Hátrányok

  • korlátozott vastagságtartomány.

  Fólia Isolon PPE

  Értékelés: 4.6

  Fólia Isolon PPE

  a padlót egyszerre védi a hidegtől és a nedvességtől Isolon PPE fólia. Az alátétréteg térhálósított polietilén, amely tekercsben kapható. Az egyik oldalon egy alumíniumfóliát rögzítenek a hordozóhoz. Ennek a kialakításnak köszönhetően az anyagnak alacsony a hőátadási együtthatója. Az anyag tökéletesen védi a laminált padlót a gőz és a nedvesség ellen, gyakran fóliázott Isolon vízszigetelő membránként használják. Hosszú élettartama és rothadással szembeni ellenállása mellett a termék környezetbarát is. Alkalmas padlófűtés telepítésekor.

  A laminált padló telepítésekor problémát jelent, hogy egy folyamatos réteget képezzenek. Ezáltal az ízületek a hideg és a nedvesség gyenge pontjává válnak.

  Előnyök

  • Alacsony hővezető képesség;
  • biztonság;
  • rugalmasság;
  • újrahasznosíthatóság.

  hátrányok

  • magas ár.

  Isolon PEE

  Értékelés: 4.5

  Isolon PEE

  a több mint 2. emeleten élő lakástulajdonosok használhatják az Isolon PE-t köztes rétegként laminált vagy fa padlóburkolat telepítésekor. A fóliás változattal ellentétben az anyag nem állítja, hogy a legjobb szigetelő vagy párazáró lenne. Erre nincs szükség, ha a padlóburkolatot száraz és meleg felületen helyezik el. Az alátét alapja ugyanaz a polietilénhab, egyetlen tekercsbe térhálósítva. A többrétegű cellaszerkezetnek köszönhetően a termék tökéletesen elnyeli a zajt és a rezgést, és emellett megakadályozza a hőveszteséget a helyiségben. A szakértők megjegyzik a polietilénhab inertitását, nem bocsát ki káros vegyületeket, nem reagál benzinnel vagy lúgos alapon ható tisztítószerekkel. A Knauf F egy sor hasznos tulajdonsága révén a harmadik helyen áll a rangsorunkban.

  Előnyök

  • megfizethető ár;
  • tehetetlenség;
  • jó zajszigetelés;
  • biztonság.

  Hátrányok

  • az aljzat fokozatos elvékonyodása.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: