12 legjobb gyártó

*A szerkesztői vélemény szerint a legjobbak áttekintése. kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. A termék megvásárlása előtt kérjen szakmai tanácsot.

A megszakítót a lakás vagy ház áramellátása után szerelik fel. Lehet közös vagy különálló, hogy megvédje a különböző helyiségekben lévő készülékek vezetékeit. Az automata készülék kétféleképpen kapcsol ki: termikus túlterhelés és rövidzárlat esetén. Az első esetben a túláram áthaladása a megszakítóban lévő érintkező nyitólemez felforrósodását okozza. Ez megakadályozza, hogy a vezeték megolvadjon. A második esetben, amikor két fázis rövidre záródik, a mágnesszelep azonnal kikapcsolt helyzetbe vált, megvédve ezzel a kábelt a tűztől és az elektromos berendezéseket a károsodástól.

A megszakítókkal ellentétben a kismegszakítók újrafelhasználhatók, és a probléma elhárítása után újraindíthatók az elektromos áramkör helyreállításához. Alkalmas otthonok, kórházak, iskolák, műhelyek és gyárak számára. A választás megkönnyítése érdekében a fogyasztók visszajelzései és a termékek jellemzői alapján összeállítottuk a legjobb megszakítók gyártóinak értékelését.

Hogyan válasszuk ki a megszakítót

Mielőtt megnéznénk a gyártók rangsorát, hadd emlékeztessük Önt a megszakítók kiválasztásának fő kritériumaira, hogy a következő adatok a TOP-ban világosak legyenek. A megszakítókat a következő szempontok szerint kell kiválasztani

 1. Maximális névleges áram. Változó tartomány 1-től 6300 A-ig, a vezeték méretétől függően. Például, ha a házban a vezetékek keresztmetszete 1.5 mm2, elegendő egy 15-20 A-s megszakító. A kábel méretét a tekercselés adataiból vagy a csupasz vezeték átmérőjének mérésével állapíthatja meg.
 2. Az oszlopok száma. 1 és 4 között változik. Lehetővé teszi, hogy több vonalat egyetlen automatikus megszakítóról tápláljon. Ez helyet takarít meg a panelen és felgyorsítja a csatlakozást, de ha az egyik irány kiold, az összes irány egyszerre lekapcsolódik. Ez azt is befolyásolja, hogy az áramkör egyfázisú vagy háromfázisú-e. Az utóbbi változathoz praktikus a három- vagy négypólusú moduláris konstrukciókat választani, hogy a tápellátást egyetlen eszközzel teljesen le lehessen kapcsolni.
 3. Feltételezett terhelés. Ez szorosan összefügg a vezeték keresztmetszetével, de függ a vezetékhez csatlakoztatandó készülékek kapacitásától is (vízforraló, elektromos tűzhely, mikrohullámú sütő, többfunkciós főző stb.)..). Például, ha a gázégő-automata vezérlőegység teljes terhelése 5 kW, akkor 25 A névleges teljesítményre van szükség.
 4. Csalódási jellemző. Ez a válaszidő az átmenő teljesítmény növekedésére adott válaszidő. Nagy indítóáramok nélküli lakásban érdemes olyan V értékű megszakítókat vásárolni, amelyek pillanatnyi reakciót feltételeznek. Egy nagy teljesítményű villanybojlerrel rendelkező családi házban a C karakterisztika megfelelő, amely lehetővé teszi az elsődleges túláramot, és csak akkor reagál, ha az első másodpercekben nem esik le. a D kategóriájú gépek a megfelelő választás a szerszámgépekkel felszerelt műhely számára.

Legjobb névleges megszakítók

Jelöléshelygyártóértékelés
A legjobb külföldi megszakítógyártók1ABB4.9
2Legrand4.8
3Schneider Electric4.8
4General Electric4.7
5Siemens4.7
6Moeller4.6
Top orosz megszakító gyártók1Kontaktor4.8
2KEAZ4.7
3DEKraft4.6
4IEK4.5
Az automatikus megszakítók legjobb kínai márkái1EKF4.8
2CHINT4.6

A legjobb külföldi kilincsgyártók

A megszakítók kiválasztásakor a legtöbben a külföldi márkákat részesítik előnyben, mivel azok jobb minőségűek és tartósabbak. Íme a legmegbízhatóbb hírnévvel rendelkező európai és amerikai gyártók rangsora.

ABB

Értékelés: 4.9

ABB.webp

A gyártó egy svéd márka, és sok szakember ismeri élénkpiros logójáról és rövidítéséről. A vállalat rendelkezik a megszakítók legszélesebb választékával, beleértve a legújabb modelleket is

uOne és mások. Névleges áramtartomány 0.5 és 100A között bármely épület igényeit kielégíti. Amellett, hogy az elektromos termékek gyártója részt vesz a képzésben, szervezett Oroszországban University ABB. A képzési központban az ügyfelek és a kézművesek teljes körű tájékoztatást kaphatnak az alkalmazott technológiáról, hogy jobban megértsék a termékek előnyeit.

Szakértőink a gyártót a legmegbízhatóbbnak ítélték. A svéd márka megszakítói számos pozitív referenciával rendelkeznek mind a rendszeres felhasználók, mind a szakemberek körében. Robusztus műanyagból készült, erős fogantyúval ellátott védőeszközök, amelyek gyakori használat mellett sem törnek el. Ez a legjobb megoldás a lakás vagy családi házak központjainak telepítéséhez, így elfelejtheti a meghibásodott megszakító automaták cseréjét.

Előnyök

 • az egypólusú modellek kompakt háza, amely könnyen beépíthető a kapcsolótáblákba;
 • magas szintű biztonsági karbantartással rendelkező termékek;
 • a legtöbb megszakítót könnyű felszerelni;
 • rendezett összeszerelés, göröngyök és szabálytalanul formázott élek nélkül;
 • Vannak még négypólusú megszakítók is.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • Egyes megszakítóknak van egy eldobható hornya a din-sínhez való rögzítéshez – ha a készüléket el kell távolítani, és újra be kell szerelni, előfordulhat, hogy nem működik;
 • Néhány D típusú változat.

Legrand

Értékelés: 4.8

LEGRAND.webp

Ez egy francia gyártó, a második legjobbnak rangsorolt, és széles termékválasztékával tűnik ki. A katalógusban ma négy termékcsalád szerepel: DRX az ipar számára, valamint DX, RX, TX a háztartások és kis műhelyek számára. A gyártó 1-től 4-ig terjedő pólusú automata gépeket gyárt. A fejlesztő porálló burkolatokat és egyszerűsített terminál-hozzáférést használ. A vállalat különlegessége az előlapon található üres hely (a billenőkapcsoló felett), hogy a villanyszerelő a telepítés során kiegészítő jelöléseket helyezhessen el.

A gyártót azért vettük fel a rangsorba, mert a legnagyobb feszültségre és áramerősségre méretezett modellekkel rendelkezik. A vállalat 6 és 630 A közötti teljesítményű megszakítókat gyárt, köztük 125, 260, 320 és 400 A teljesítményűeket. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak háztartásokban vagy szállodákban, hanem olyan gyártóüzemekben is használják őket, ahol nagy teljesítményű gépeket üzemeltetnek. A felhasználók szeretik a véleményekben, hogy a B és C sorozaton kívül a gyártónak vannak fix beállításokkal rendelkező eszközei, ahol a tulajdonos kiválaszthatja a működtetés sebességét a csatlakoztatott berendezésektől függően.

Előnyök

 • 1-4 pólusú termékek;
 • 6 és 630 A közötti áramerősségű modellek;
 • egyedi trigger beállítások;
 • Magas fokú hamisítás elleni védelem a vonalkód és a logó lézeres jelölésével a burkolaton.

Hátrányok

 • néha vannak hibák;
 • A billenőkapcsoló fogantyúja nem a legszebb;
 • magas költség.

Schneider Electric

Értékelés: 4.8

SCHNEIDER ELECTRIC

Ez a francia vállalat felismerhető a fehér alapon lévő zöld címkéről, és a TOP 3-ban szerzett magának nevet. A vállalat a világ szakértője az energiagazdálkodás területén, és 170 éve van jelen a piacon. Három sorozatú megszakító áll rendelkezésre: Acti9, Easy9 és Domovoy. A készülékek besorolása 0.5 A és 63 A között. A gyártó nagy figyelmet fordít a biztonságra, ezért minden terminál mélyen a tokba süllyesztve van, és a bemenetek erősítő bordákkal vannak ellátva, hogy megakadályozzák a törést a vastag vezeték összetörésétől.

A gyártót azért vettük fel a rangsorba, mert számos moduláris kialakítású modellel rendelkezik. Több egyfázisú megszakító egy házban történő feloldása egyszerűsíti a panel elrendezését, helyet takarít meg és felgyorsítja a csatlakoztatást. a tulajdonosok és a villanyszerelők a véleményekben szeretik a praktikus billenőkapcsoló fogantyúkat a keresztrúd mélyedésével – ennek köszönhetően az adagolót könnyű aktiválni a kioldás után.

Előnyök

 • Termékek tetszőleges számú pólushoz 1-től 4-ig;
 • A megszakító fogantyúja kényelmes és könnyen megfogható az ujjával;
 • Három sorozat megszakító a különböző igényekhez;
 • robusztus furat a csatlakozók előtt.

Hátrányok

 • a névleges áram 63A-ra van korlátozva, ami miatt ipari alkalmazásokban kevéssé használhatóak;
 • A görbe kód csak B és C változatban érhető el;
 • viszonylag magas költségek;
 • kizárólag a kombinált gyűjtősínhez alkalmas.

General Electric

Értékelés: 4.7

GENERAL ELECTRIC.jpeg

Ez egy amerikai gyártó, amelynek gépeit az élénk narancssárga billenőkapcsolókról lehet felismerni. A vállalat kizárólag a háztartási sorozatgyártásra specializálódott, és a 0.5 és 63 A között. A megszakítóképesség minden modell esetében egységesen 6 kA szinten van megadva. Akár 30 típus is elérhető a piacon egyfázisú és háromfázisú változatokban. A gyártó 230-400 V AC hálózathoz kínál termékeket. A vásárlók szerint ez a márka olcsóbb, mint más ismert márkák.

Szakértőink szerint a gyártó a magas kopásállósága miatt érdemel helyet a rangsorban. A márka legolcsóbb megszakítója akár 10000 műveletet is kibír az elektromos részen (elektromágneses tekercs, az érintkező rövidzárlat alatti leválasztása) és 20000 megszakítást a mechanikus részen (áramkör megszakítása statikus fűtés közben). Ezért az amerikai márka eszközeit érdemes közelebbről megnézni, ha a megszakító gyakori működtetése a megfelelően kiválasztott értékek ellenére is megtörténik.

Előnyök

 • A karosszéria kiváló minőségű összeszerelése;
 • A gyakori botlások tűrése;
 • A billenőkapcsoló megemelkedett a jobb ujjérintés és a könnyű megnyomás érdekében;
 • Kompakt méretek a kapcsolótáblán belüli kényelmes beépítéshez.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • egy kis fajtaválaszték;
 • 63A névleges áramhatár;
 • kioldási jellemző – csak egy C típus.

Siemens

Értékelés: 4.7

SIEMENS.webp

Egy német márka világhírnévvel. Három sorozat megszakítót gyárt, amelyek közül az SY közvetlenül Németországban, az SJ és SX pedig a Cseh Köztársaságban és Romániában készül. De az összes termék minősége jó. Szakítószilárdság 6 kA-nál. A biztosítékdobozok nyílásokkal rendelkeznek a kábelek 0.5-35 mm2. a csavarok, amelyek a terminálok meghúzását biztosítják, Pozidriv hornyos kupakkal rendelkeznek. Ez biztosítja a szilárd fogást és megőrzi a lapos rúd alakját, még többszöri újracsatlakoztatáskor is.

A gyártót azért vettük fel a rangsorba, mert termékeire jellemző a meghajtás lágysága. ha a megszakító kiold, az áramkör nagyon könnyen visszaállítható a minimális ellenállással rendelkező hajlékony karnak köszönhetően. A felhasználók a véleményekben szeretik a különleges kialakításukat, az alulra eltolva (és nem középen, mint más gyártóknál), ami megkönnyíti az ujjakkal való hozzáférést egy keskeny csatlakozó dobozban.

Előnyök

 • teljesen védett a véletlen érintkezés ellen;
 • Állandó klipsz a kapcsolótáblában lévő csíkra;
 • különösen kényelmes billenőkapcsolók;
 • egyszerű összeszerelés és bekötés.

Hátrányok

 • az ár a legmagasabb a kategóriában;
 • A kereskedelemben kapható modellek túlnyomórészt háztartási modellek, legfeljebb 63A értékkel;
 • csak egyféle kapcsolási osztály (C) kialakítására összpontosítanak
 • a csavarok meghúzásához speciális csavarhúzóra van szükség (PZ).

Moeller

értékelés: 4.6

MOELLER.gif

Szerbiában gyártott termékek. A gyártó katalógusában a PL4, PL6, PL7 és FAZ sorozatú megszakítók szerepelnek. Ezek korlátozott névleges áramerőssége 63 A, és 25 mm2 kábelkeresztmetszetet fogadnak el. A vonalzó száma az adagoló teljesítményét jelzi, ahol a PL4 a leggyengébb (legfeljebb 4.5 kW). Létezik egy külön ipari sorozat is, a PLHT, amelyet 32 mm2 feszültség és 125 A névleges áram átvitelére terveztek. Az FAZ modellek kibővített funkcionalitással rendelkeznek, ahol az ügyfél választhat 6 vagy 10 kA megszakítási teljesítményt.

szakértőink a gyártót a legjobbak közé sorolják a megszakítók magas biztonsága miatt. Más minősített termékekkel ellentétben minden adagolónak van egy ablaka a billenőkapcsoló alatt, amely színt vált, amikor működésbe lép. A piros ablak a nyitott áramkört, a zöld ablak a bekapcsolt helyzetet jelzi. A kézművesek a véleményekben szeretik a csatlakozás sokoldalúságát, ahol választhat a csap vagy a villás gyűjtősín rögzítése között.

Előnyök

 • Fokozott érintkezési veszély;
 • Színkódolt jelzés a tényleges csappozíciókról;
 • általánosan alkalmas gyűjtősínre való felszerelésre;
 • Öt sorozatú védőberendezések széles választéka.

hátrányok

 • a gomb elektromos élettartama alacsonyabb, mint más márkáké, csak 4000;
 • a szerb termékek ára magasabb, mint a francia termékeké;
 • Egyesek nehezen találják meg az eredetit, mivel a termékeken a Moeller helyett az Eaton (a vállalat középső neve) felirat szerepel.

A legjobb orosz megszakítógyártók

Az automatikus megszakítók gyártásával foglalkozó hazai vállalatok a közelmúltban nagy előrelépést értek el. Új technológiát alkalmaztak a burkolatformázásban, az érintkezőkészítésben és a tervezésben. Itt van egy értékelés az orosz gyártókról, akiknek termékei segítenek egy kis pénzt megtakarítani az európai márkákhoz képest.

Kontaktor

Értékelés: 4.8

CONTACTOR.webp

A hazai gyártók rangsorának első helyét a “Kontaktor” üzem tartja. A vállalat kezdetben klasszikus megszakító modelleket gyártott, de később az ipari sorozatra helyezte át a hangsúlyt. A vállalat mind a kapcsolótáblába sínre szerelhető, mind az egyedi elhelyezéshez tervezett és burkolattal fedett különálló házakban gyárt megszakítókat. A hazai sorozatot “Kpro” néven jelölik, és 100A-ig támogatja az áramot, az összes többi automata kizárólag ipari gépek.

Amint azt szakértőink megállapították, a gyártó megszakítóinak nincsenek társai a védőberendezések maximális teljesítményének rangsorában. Amellett, hogy a “legfiatalabb” sorozat VAZ, tervezett áram akár 250A, a “Proton” egységek képesek együttműködni akár 1600A, és a “Electron” vonal akár 6300A. Amint az a jellemzőkből és a véleményekből látható, ez a legjobb megoldás a nagy iparágak és a nagy mennyiségű védelmet igénylő elektromos berendezéssel rendelkező vállalkozások számára.

Előnyök

 • Léteznek állítható rövidzárlat- és túlterhelésvédelemmel ellátott modellek;
 • a 16 és 6000A közötti kioldási áramok tartománya;
 • lézergravírozás a burkolaton;
 • Minden berendezés rendelkezik TR CU 004/2011 vámuniós tanúsítvánnyal.

Hátrányok

 • A kapcsolók csúnya kialakítása;
 • néhány háztartási használatra szánt modell;
 • magas költségek egy hazai termék esetében;
 • Az érintkezők egy szintben vannak a házrészekkel (és nem süllyesztve), így ha óvatlanul kezeli őket, áramütést kaphat.

KEAZ

Értékelés: 4.7

Keaz.webp

Egy hazai gyártó a rangsorban, amely 1945-ben kezdte meg tevékenységét. A mai gyártóüzem 60.000 m2 -es területet foglal el, ahol akár 1.900 gép is üzemelhet. A vállalat termékei két termékcsaládra oszlanak, és KEAZ (klasszikus, bevált megszakítók) és KEAZ Optima (a legújabb fejlesztéseket és know-how-t megtestesítő) márkanevek alatt készülnek. A gyártó megkülönböztető jellemzője az automatikus típusú megszakítók gyártása egyen- és váltakozó áramú áramkörökhöz egyaránt.

Szakértőink szerint a gyártó megérdemli, hogy az élmezőnyben legyen, mert folyamatosan fejlődik és igyekszik lépést tartani az európai technológiákkal. Katalógusában például megtalálható az OptiDin BM megszakítók sorozata, amelyek karcsú kialakításúak és pattintható házzal rendelkeznek. Egy új termék lehetővé teszi, hogy független kioldóval vagy segédérintkező modulokkal szerelje fel magát. Minden művelet egy érintéssel elvégezhető – ez a funkció tetszik a kézműveseknek az ajánlásokban.

Előnyök

 • vannak eszközök egyen- és váltakozó áramra;
 • A kapcsolókhoz számos tartozék (fogantyú reteszelés, jelzőkontaktus modulok, kioldók) kapható
 • elfogadható ár a klasszikus modellekért;
 • Vékony, kompakt kialakítású elektromos termékek.

Hátrányok

 • Minden újdonság drága;
 • A klasszikus modellek élettartama 1-2 év;
 • egyszerű kialakítás.

DEKraft

Értékelés: 4.6

DEKRAFT.webp

Belföldi vállalat, amelynek neve De

 • xi Electric, amely megszakítókat gyárt a DEKraft márkanév alatt. 2007-ben Moszkvában külön termékcsaládot indítottak, amely ma már ismert Oroszországban, a FÁK-országokban és külföldön is. Európában a Himel második márkanév alatt forgalmazott termék. A gyártóüzemek Kínában három városban találhatók, ami hozzájárul a termékek nagy mennyiségéhez és megfizethetőségéhez.

  Hozzáadtuk a gyártót a minősítéshez, mint a legjobbat az ár és a termékek élettartama szempontjából. A rövidzárlatból származó érintkezők megnyitásakor a készülék 6000 ciklust bír ki, de ha a vezetékeket fokozatosan felmelegítik a megnövekedett terhelésből, a készülék képes az áramkört megszakítani és a lehűlés után a jumper akár 25000-szer is visszaállítani. Még európai társaik sem rendelkeznek ilyen képességgel.

  Előnyök

  • minden gyár megfelel az ISO9001 nemzetközi tanúsítványoknak;
  • A megszakítókat a TÜV (Németország) nemzetközi központok független vizsgálatnak vetik alá;
  • A nagykereskedelmi szállításokhoz jekatyerinburgi és moszkvai raktárak állnak rendelkezésre;
  • a megszakító helyzetének felirata oroszul.

  hátrányok

  • A több márkanév alatt történő kiadás miatt nehéz megérteni, hogy kinek a termékeiről van szó;
  • 63A áramkorlátozás;
  • A bemeneteket legfeljebb 25 mm2 keresztmetszetű kábelekhez tervezték.

  IEK

  értékelés: 4.5

  IEK.webp

  Ez a gyártó Oroszországban bejegyzett címmel rendelkezik, de az elektromos készülékek gyártása Kínában történik, hogy a folyamat olcsóbbá váljon. A vállalat katalógusában mintegy 4000 tétel szerepel, köztük 200 féle megszakítótípus. A márka minden évben megpróbál új modelleket fejleszteni, amelyekhez saját laboratóriumot működtet, és a megbízhatósági teszteket független európai központoktól rendelik meg. A moduláris megszakítók közül a 18 névleges áramerősségű modellek 0.5-64 A és B, C és D jellemzők.

  A gyártó azért került be a minősítésünkbe, mert a legjobb árú termékeket gyártja, és automata készülékei nem a legalacsonyabb minőségűek. A modellek például mélyen ülő érintkezőkkel, vastag műanyagból készült keskeny testtel és két színű (piros és zöld) aktív jelzőablakkal rendelkeznek. Ugyanakkor az importáltak árának felét fizetik, amit a felülvizsgálatokban teljesen minden felhasználó kedvel.

  Előnyök

  • egyszerű csatlakoztatás egy alakos csavarhúzóval;
  • informatív kapcsolati státusz ablak;
  • nagyon kedvező ár;
  • mindkét rendszer (mechanikus és elektromágneses) egyértelmű kioldása.

  Hátrányok

  • gyakran hibával jár;
  • az élettartamot nehéz megjósolni;
  • A vezetékek vagy egy elektromos készülék rövidzárlata esetén a kismegszakítók belseje kissé begyullad.

  A megszakítók legjobb kínai gyártói

  Olyan kínai vállalatokat vettünk fel, amelyek aktívan szállítják termékeiket Oroszországba és a FÁK-országokba. Az áruk ára hasonló az oroszhoz és még alacsonyabb, így az eszközök nagyszerűek a vezetékek védelmére olyan helyeken, ahol alacsony terhelés és minimális gépekkel rendelkeznek.

  EKF

  Értékelés: 4.8

  EKF.webp

  Ez egy kínai gyártó a rangsorban, amely az orosz IEK közvetlen versenytársa. Hasonló árú és megközelítőleg azonos minőségű termékeket állít elő. A gyártó neve 2001-ben Flavir volt, de 2007-ben átnevezte a vállalatot, és bővítette a választékot, nemzetközi szintet elérve. Ma a vállalat 40 gyártóüzemmel és több mint 3500 termékkel rendelkezik. Az automatákon egy-, két- és hárompólusú készülékek vannak 240/400 V váltakozó áramra. Minimális névleges áram 6A-tól kezdődően.

  A gyártót a minősítésben azért jelöltük meg, mert a 660 V-os versenytársakkal szemben 690 V-os szigeteléssel rendelkező kapcsolók állnak rendelkezésre a kínálatban. Ha nagyfeszültségű túlfeszültség van, azt jobban túlélik. Ez a kedvező árú termék az elektromos kapcsolási ciklusok számában is győzedelmeskedik: 10000 vs. 6000.

  Előnyök

  • A megszakítók megfelelnek a GOST R 51327 szabványnak.1-2010;
  • moduláris és differenciális megszakítókkal rendelkezik;
  • túláram elleni védelem;
  • a gyártó akár 5 év garanciát is ígér.

  Hátrányok

  • a kis értékek közül a névértékre vonatkozó kis választék;
  • Időnként magától kikapcsolhat;
  • Néha nehéz elindulni a kikapcsolás után (a billenőkapcsoló visszatér a kikapcsolt állásba).

  CHINT

  Értékelés: 4.6

  CHINT.webp

  A Chint termékek “tiszta kínaiak”, nem próbálnak más országoknak álcázni magukat. A gyártó azonban házon belül gyárt termékeket, és a megszakítók széles választékát kínálja, ami egy “rögtönzött” üzemben lehetetlen lenne. A moduláris eszközök NB1, DZ47, DZ158, NBH8 sorozatra oszlanak. Az NB1 termékcsaládot számos tartozék egészíti ki. Mindegyik 400V-ig terjedő váltakozó áramra van méretezve. Az automata gépek keskeny, IP20-as védettségű házban készülnek.

  Szakértőink értékelték és hozzáadták a gyártót a legolcsóbb elektromos termékek gyártójaként a minősítéshez. Minden kézműves és hétköznapi felhasználó egyetért a véleményekben, hogy ez a legmegfizethetőbb megoldás. Így a Chint “ipari Kína”, a saját gyártású termelés helyett, és az árukat minőségi tanúsítványok kísérik.

  Előnyök

  • minden típusú kioldási jellemző (B, C, D)
  • 1-4 pólusú moduláris modellek változatai;
  • névleges áram 1 A lépésekben az 1 – 6 A tartományban;
  • Lehetőség vészhelyzeti kapcsolattartók telepítésére.

  Hátrányok

  • Az elektromágneses rész alacsony kopásállósága – 4000 ciklus;
  • Működési hőmérséklet-tartomány -20ºC és +40ºC között (mások +50ºC-ig);
  • legfeljebb 25 mm2 keresztmetszetű vezetékek esetén;
  • kényelmetlen billenőkapcsoló kar (csúszós és keskeny).
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: