12 legjobb gyorsan száradó festék

*A szerkesztő véleménye a legjobb gépekről. Kiválasztási kritériumok. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt szakmai tanácsadásra van szükség.

Nehéz elképzelni az építési vagy javítási munkákat lakkfestékek nélkül. A gyorsan száradó festékek az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak. Felgyorsítják a falak, mennyezetek, homlokzatok és egyéb épületek festését, ami különösen fontos több réteg festék felhordásakor. De a száradási sebességért folytatott versenyben ne feledkezzünk meg néhány más fontos építőfesték paraméterről sem. A szakértők engedjék meg, hogy felvázoljuk a gyorsan száradó festék kiválasztásának fő kritériumait.

Hogyan válasszunk gyorsan száradó festéket

Cél.Amikor gyorsan száradó festéket keres, a célállomással kell kezdenie.

 1. A belső használatra szánt anyag nem ellenálló az UV- és hőmérséklet-ingadozásokkal szemben. Ezek azonban nagyon jól néznek ki, és sem alkalmazásuk, sem használatuk során nem bocsátanak ki káros vegyületeket.
 2. A kültéri alkalmazások olyan festéket igényelnek, amely rendkívül ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. A bevonatnak ellen kell állnia a napfénynek, esőnek, hónak és jégesőnek.

Variety.A kellően gyors száradási időt a következő festéktípusok mutatják be.

 1. A falak és mennyezetek festésére vízbázisú festéket használnak. A legkörnyezetbarátabb oldószeren (víz) alapul. polimereket és pigmenteket oldanak fel benne, és a felhasználó színárnyalat hozzáadásával megváltoztathatja a színt. A vízbázisú emulziós pisztolyok kerülnek értékesítésre a legalacsonyabb áron.
 2. Az akrilfesték magas páratartalmú körülmények között is bizonyított. Ez a minőség alkalmassá teszi az anyagot fürdők, zuhanyzók, külső falak stb. befejezésére. . Az akril ellenáll a mechanikai sérüléseknek is. A telített szín eléréséhez több réteg festéket kell felvinni.
 3. A gyorsan száradó dekorációs festékek nemcsak telített színt, hanem különleges textúrát is kínálnak. A fogyasztó bársony vagy kő utánzatot hozhat létre vakolat használata nélkül. Ezeket a színeket a napfény gyakorlatilag nem befolyásolja, és a bevonat rendkívül ellenálló a kopással szemben.

Környezetbarátság.Egyre több gyártó fordít figyelmet a festékanyagok ökológiai kompatibilitására. Nem adunk hozzá szerves oldószereket, hogy a festék biztonságos legyen az emberek számára. Az ilyen anyagnak nincs tartós, specifikus szaga, ami különösen fontos a belsőépítészet számára.

Rejtőzködő hatalom.A fejlesztők sok titok, hogy a festék vonzó áron. A felhasználók az ízletes árcédulára reagálnak, elfeledkezve a fedőerőről. Ha a bevonat nem homogén és egyenletes 2 vagy 3 festékréteg után, növeli az anyagfelhasználást és a pénzügyi költségeket. A festék rejtőerejéről igazán csak építőipari fórumokon lehet tudni.

Különleges alkalmazási részletek.Sok lakástulajdonos úgy próbál pénzt megtakarítani, hogy maga viszi fel a festéket. De nem mindig kapunk nagyszerűen kinéző bevonatot. Tény, hogy minden festékanyagnak megvannak a maga alkalmazási sajátosságai. Egyes termékeket hígítani kell, másokat viszkózus formában kell alkalmazni. Míg egyes esetekben elegendő lehet az ecset és a festőhenger, addig más esetekben a permetezés előnyösebb lehet.

Olvasson tovább  Mi a jobb - LDSP vagy MDF?

Ebben az áttekintésben a 12 legjobb gyorsan száradó festéket választottuk ki. Mindet az orosz forgalmazási hálózatban értékesítik. A minősítés a szakértői véleményen és az orosz fogyasztók visszajelzésein alapult.

Gyorsan száradó festékek rangsorolása

Jelölés hely termék neve literenkénti ár
A legjobb gyorsan száradó belső festékek 1 TIKKURILA Betolux Akva Betolux Akva 1 241€
2 Caparol Malerit 580€
3 Saicos Bel Air 3 330€
4 Johnstones Covaplus Vinyl Matt 1 100€
5 Dufa Aqua-Heizkorperfekete 518€
6 Légy
 • nka belső falakhoz és mennyezetekhez
 • 950€
  7 TEX Profi zománc 472€
  A legjobb gyorsan száradó külső festékek 1 Tikkurila Pika-Teho 1 197€
  2 HUSKY SIBERIAN 473€
  3 Aura Fasad Expo 480€
  4 TEX Profi nedvességállóság 170€
  5

  aint Paper

 • ary olaj tojáshéj
 • 3 600€

  A legjobb gyorsan száradó belső festékek

  Annak érdekében, hogy a felújítás során a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza az otthon vagy a lakás lakóinak, a legjobb, ha gyorsan száradó belső festéket választ. Az olyan paraméterek mellett, mint a rejtőerő és a felhordás egyenletessége, fontos figyelmet fordítani a környezetbarátságra is. A szakértők kiválasztottak néhány népszerű anyagot Oroszországban.

  TIKKURILA Betolux Akva Betolux Akva

  Értékelés: 4.9

  TIKKURILA BETOLUX AKVA

  A finn TIKKURILA Betolux Akva festék kiszámíthatóan kiváló minőségű. Épületeken belüli lépcsők és padlók festésére tervezték. A szakértők szeretik a szép, egyenletes felületet, amely a termék száradása után alakul ki, köszönhetően az ecsettel, hengerrel vagy festőecsettel történő könnyű felhordásnak. a termék használható fa, beton vagy korábban festett felületeken is. A nedvességgel szembeni ellenálló képességének köszönhetően a festék nemcsak száraz helyiségekben, hanem fürdőszobákban vagy zuhanyzókban is használható. A gyártó katalógusában az anyagot 20 színben kínálják. A termék a rangsorunk győztese.

  A felhasználók nagyon elégedettek a könnyű felhordhatósággal, a szagtalan és sűrű felületkezeléssel. Az egyetlen hátránya, hogy a fogyasztók a magas árat nevezik meg.

  Előnyök

  • univerzális alkalmazhatóság;
  • szagtalan;
  • nedvességállóság;
  • egyszerű alkalmazás.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Caparol Malerit

  Értékelés: 4.8

  KAPAROL MALERIT

  A német Caparol Malerit festék nagyon népszerű a professzionális kivitelezők körében. A szakértők ezt a tényt az ecsettel, hengerrel vagy festékpisztollyal történő könnyű felhordással magyarázzák. Már egyrétegű bevonat is egyenletes és telített színt eredményez. A gyártó a valós anyagfogyasztást (140-150 ml/1 négyzetméter) jelezte. m), amely lehetővé teszi egy szoba, lakás vagy ház szükségletének pontos kiszámítását. biocid adalékanyagokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gombásodást és a penészedést. A termék környezetbarát, alkalmazás és használat során nem bocsát ki káros vegyületeket. A festék lesz az értékelésünk ezüst díjazottja.

  A fórumokon a felhasználók gyakran hasonlítják össze a Caparolt és a TIKKURILA-t. Ez két tiszteletre méltó termék, nagyjából azonos áron.

  Előnyök

  • egyszerű alkalmazás;
  • egységes szín;
  • alacsony fogyasztás;
  • környezetbarátság és biztonság.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Saicos Bel Air

  Értékelés: 4.7

  SAICOS BEL AIR

  A “lélegző” bevonat minden előnyét a német Saicos Bel Air festék kínálja. Nemcsak belső munkákhoz, hanem külső munkákhoz is használható. A termék természetes növényi olajokon alapul, ami biztonságossá és környezetbaráttá teszi a terméket. A szakértők megjegyzik, hogy a különböző árnyalatú színek vagy tételek keveredhetnek. A vegyület a fára van a legkedvezőbb hatással, mélyen behatol a szerkezetébe. Az egyenletes, selymes felület 3-5 óra elteltével vonzó fényűvé válik. A termék a nedvességgel szembeni nagyfokú ellenállása miatt a megtisztelő harmadik helyet foglalja el rangsorunkban.

  Az ügyfelek értékelik a Saicos Bel Air festék tulajdonságait. A magas ár visszatartó erő a vásárlástól.

  Előnyök

  • nedvességállóság;
  • környezetbarátság és biztonság;
  • egyenletes bevonat;
  • mélyen behatol a fába.

  Hátrányok

  • magas ár.

  Johnstones Covaplus Vinyl Matt

  Értékelés: 4.6

  JOHNSTONES COVAPLUS VINYL MATT

  A matt felületet a Johnstones Covaplus Vinyl Matt vízbázisú emulziós festék alkalmazásával érik el. Termék, amely magas kopásállóságának és dekoratív tulajdonságainak köszönhetően a legjobbak között foglal helyet. Idővel a bevonat nem pereg ki, nem hajlamos a sárgulásra. az anyag egyenletesen kerül fel a felületre, elfedve a kisebb egyenetlenségeket. a festék alkalmas betonból, téglából, gipszkartonból és gipszből készült alapok befejezésére. Mivel az emulzió nem szárad meg nagyon gyorsan, a második réteget csak másnap kell felvinni.

  A barkácsfestők az anyag egy bosszantó tulajdonságát jegyezték meg. A káprázatos fehér felületen apró tökéletlenségek láthatók. ezért a mennyezetet csak szakemberek festhetik.

  A

  • kopásállóság;
  • széles körű alkalmazás;
  • nem halványul az idő múlásával;
  • gyönyörű matt felület.

  Hátrányok

  • sokáig tart megszáradni;
  • szakszerű alkalmazást igényel.

  Dufa Aqua-Heizkorperfekete

  Értékelés: 4.5

  DUFA AQUA-HEIZKORPERFEKETE

  A bevonat a német Dufa Aqua-Heizkorperlack vegyület alapján ellenáll a magas hőmérsékletnek. Ez az anyagminőség különösen fontos a fűtőradiátorok kivitelezésénél. A fémes elemeken kívül fa és ásványi anyagok is festhetők. A termék fehérítő tulajdonságai a szakértők szerint évekig tarthatnak. Ezenkívül a zománcfesték nem bocsát ki mérgező vegyületeket, és jó fedőképességgel rendelkezik. Az anyag jogosan áll magasan a mi értékelésünkben.

  A háztartási felhasználók a véleményekben dicsérik a festék könnyű használhatóságát, akár ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal használják. Hátránya, hogy meleg alapon kell alkalmazni, különben rozsda jelenik meg a radiátorokon.

  Előnyök

  • magas hőmérsékletekkel szembeni ellenállás;
  • nem bocsát ki mérgező vegyületeket;
  • jó rejtőerő;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • a forró radiátoron kell alkalmazni.

  Légy
 • belső falakhoz és mennyezetekhez
 • Értékelés: 4.4

  BE<li></div><p>NKA beltéri falakhoz és mennyezetekhez” src=”/wp-content/uploads/2023/05/3711666666197081-6912.jpg” title=”BE</p><li>NKA BELSŐ FALAKHOZ ÉS MENNYEZETEKHEZ”><p>A falak és mennyezetek festékkel való meszelése Be</p><li>nka. Az anyagot a szakértők a nagyfokú fedőképessége, kiváló vízgőzáteresztő képessége és könnyű alkalmazhatósága miatt választották. A terméket olyan felületekhez tervezték, mint a vakolat, üvegszálas tapéta (vagy bordázott papír alapú tapéta), szálcementlemezek. A kiváló minőségű felhordáshoz szintetikus sörtékkel ellátott henger vagy ecset ajánlott. A festék teljesen ártalmatlan az emberekre, mind a festési folyamat, mind a felület későbbi üzemeltetése során.<p>A felhasználóknak hízelgő a fényűző megjelenés, a jó fedőképesség még 1 réteg után is. De nem minden oroszországi üzlet engedheti meg magának a festéket.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>kiváló fedőképesség;</li><li>hófehér színű;</li><li>Biztonság az emberek számára;</li><li>kiváló vízgőzáteresztő képesség.</li></ul><h4>hátrányok</h4><ul><li>hiányosságok az orosz elosztóhálózatban.</li></ul><h3>TEX Profi zománc </h3><p>Értékelés: 4.3</p><div style=TEX PROFI zománc

  A TEX Profi alacsony ára miatt kiemelkedik a versenytársak közül. De nem ez az egyetlen ok, amiért az anyag bekerült a rangsorunkba. A szakértők értékelik a zománc jó rejtőerejét. Különböző aljzatok festésére tervezték, a fától a fémig. akár 8 év élettartam. Az orosz gyártó a festék három változatát kínálja: fényes, félmatt és matt. A standard árnyalatok alkalmasak a zománcra történő felvitelre a kívánt színben. A termék tartóssága és nedvességgel szembeni ellenállóképessége dicséretes, így nemcsak házon belül, hanem házon kívül is használható.

  Az orosz festők a megfizethetőséget, a sokoldalúságot és a jó fedőképességet hangsúlyozzák. A hátrányok, azt mondják, az ásványi szesz kellemetlen szaga és az egy réteg hosszú száradási ideje (1 nap).

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • jó rejtőerő;
  • sokoldalú felhasználhatóság;
  • kopásállóság.

  Hátrányok

  • fehér szesz szaga;
  • sokáig tart megszáradni.

  A legjobb gyorsan száradó festékek kültéri használatra

  A gyorsan száradó külső festéket homlokzatok, kerítések, pergolák és egyéb kültéri szerkezetek festésére használják. Ellenállónak kell lenniük minden légköri hatással szemben. A szakértők a következő termékek képességeit dicsérték.

  Tikkurila Pika-Teho

  Értékelés: 4.9

  TIKKURILA PIKA-TEHO

  A neves finn festékgyártó kiváló külső festéket kínál katalógusában. Ez a Tikkurila Pika-Teho, egy gyorsan száradó akrilát alapú zománc. Ideális a kültéren található faszerkezetek díszítésére. A szakértők dicsérték a felhordás egyenletességét, a csíkok hiányát és a gyors száradási időt (2-4 óra). Alkalmas friss fához vagy régi bevonatokkal ellátott aljzatokhoz. A matt felületet a Wooden Facades kollekció 120 színének egyikében lehet alkalmazni. A rangsorunk élén álló termék.

  A professzionális építők dicsérik a festéket szagtalan színe, jó fedőképessége, könnyű tisztíthatósága a szerszámok és a ruhák számára. Az anyagot legalább +5 °C-os hőmérsékleten lehet alkalmazni.

  Előnyök

  • egységes alkalmazás;
  • Kiváló rejtőerő;
  • nincsenek csíkok;
  • környezetbarátság.

  Hátrányok

  • nem találtak semmit.

  HUSKY SIBERIAN

  Értékelés: 4.8

  HUSKY SIBERIA

  A HUSKY SIBERIAN fertőtlenítőszer mélyen behatol a fába. A készítmény UV-álló és biológiailag lebomló, ami lehetővé teszi a faszerkezetek megbízható védelmét kívülről 5 éven keresztül. A szakértőknek tetszett a termék nagyon jó tapadása. száradás után gyönyörű matt vagy félmatt felületet képez. A festéket ecsettel, hengerrel vagy permetezéssel lehet felvinni. A minősítés győztese, az orosz fejlesztés csak a száradás idején adódik. A következő réteget csak egy nap múlva ajánlott felvinni.

  A felhasználók az építőipari fórumokon megjegyzik a könnyű, csíkok és foltok nélküli alkalmazást, a puha fafajták (fenyő és lucfenyő) megbízható védelmét. A festék megfizethető áron kapható.

  Előnyök

  • környezetbarátság;
  • kiváló rejtőerő;
  • jó tapadás;
  • megfizethető ár.

  Hátrányok

  • Hosszú ideig tart a száradás.

  Aura Fasad Expo

  Értékelés: 4.7

  AURA FASAD EXPO

  Az Aura Fasad Expo homlokzatfesték ideálisan alkalmas komplex építési munkákhoz. Különösen alkalmas a magas nedvességtartalmú homlokzatok és belső terek számára. A szakértők megjegyzik az anyag könnyű gördíthetőségét és a munka közbeni fröccsenés hiányát. Ellenáll a légköri hatásoknak, száradás után vízgőzáteresztő bevonat. A termékben nincsenek illékony szerves vegyületek, így az anyag biztonságos és környezetbarát. A festék a magas tapadás és a jó fedőképesség bronz fokozatú díjazottja lett a minősítésünkben.

  A felhasználók kedvelik az Eskarocolor színező rendszert, amely világos és pasztell színeket eredményez. Második réteg kb. 2 óra elteltével. De egy vödörben gyorsan filmréteg képződik a felszínen.

  Előnyök

  • könnyen kiteríthető;
  • nincs túlfújás
  • időjárásállóság;
  • megfizethető ár.

  Gyengeségek

  • gyorsan filmet képez a vödörben.

  TEX Profi nedvességálló

  Értékelés: 4.6

  TEX PRO VÍZÁLLÓ

  A Teks Profi Moisture Retardant latexfesték egyedülálló teljesítménytulajdonságai a következők. Falak és mennyezetek kikészítésére használják épületeken belül és kívül. A bevonat rendkívül ellenálló a kondenzációval, gőzzel és csapadékkal szemben. A terméket a szakértők megfizethető ára és ökológiai kompatibilitása miatt választották. Sima vizet használ oldószerként. 10-15 % víz hozzáadásával a festék alapozóként is használható.

  A technikusok dicsérik az anyagot alacsony ára, rövid száradási ideje és szagtalan volta miatt. a bevonat nagyon jól tisztítható háztartási tisztítószerekkel. Ami a hátrányokat illeti, a legfontosabb a gyenge rejtőerő. A régi festékréteg fedéséhez legfeljebb 4 rétegben kell alkalmazni. Ennek megfelelően nő a festékfogyasztás.

  Előnyök

  • alacsony ár;
  • nedvességállóság;
  • környezetbarátság;
  • gyors száradás.

  Hátrányok

  • gyenge fedőképesség.

  aint papír

 • Olaj tojáshéj
 • Értékelés: 4.5

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: