14 a legjobb anyagok a padló hangszigeteléséhez

*A szerkesztőség szerint a legjobb. A kiválasztási kritériumokról. Ez az anyag szubjektív, nem reklám, és nem szolgál vásárlási útmutatóként. Vásárlás előtt konzultáljon szakemberrel.

A zajszigetelés egy lakás vagy ház fontos eleme. Minél kevesebb az utcáról vagy a szomszédoktól származó, a helyiségbe behatoló hang és zaj, annál kényelmesebb lesz a lakók számára. A forgalmas utak vagy vasútvonalak mellett található lakások és házak tulajdonosai különös figyelmet fordítanak a padlók zajszigetelésére. A szigetelőanyagok, valamint a modern padlóépítési technológiák segíthetnek a zaj- és rezgésszint csökkentésében. Az orosz piacon a szigetelők széles skálája található meg. Szakértői tanácsadásunk segít kiválasztani az ár és teljesítmény szempontjából megfelelő gépet.

Tanácsok a zajszigetelés kiválasztásához

Zajcsökkentési index. Az anyag hatékonyságának értékeléséhez a gyártók egy olyan paramétert adnak meg, mint a zajcsökkentési index. Leggyakrabban az egyrétegű szigetelőanyag zajcsökkentési szintjére utal. A legtöbb anyag átlagos zajindexe 20-30 dB között van. Ez elegendő, ha a lakás jó mennyezet- vagy padlószerkezettel rendelkezik, amely 50-55 dB-ig megtartja a hangot. A mérések azt mutatják, hogy egy gyermek sírása vagy egy felnőtt sikolya eléri a 75 dB-t.

Környezetbarátság.A zajvédő falak különböző természetes és szintetikus anyagokból készülnek. Ezért az emberi szervezetre gyakorolt hatásuk mértéke eltérő.

 1. A természetes alapanyagokból készült zajcsillapítók a legbiztonságosabbnak számítanak. Ezek lehetnek természetes ásványi anyagok vagy finomított növényi termékek.
 2. A modern szintetikus hangszigetelő anyagok káros vegyületek hozzáadása nélkül készülnek. Egyre több gyártó hagy fel a fenol-formaldehid gyanta ragasztóanyagként való használatával.
 3. Egyes hangszigetelő anyagok csak a mozgatási vagy fektetési fázisban veszélyesek az emberi szervezetre a porképződés miatt. Nem veszélyeztetik tovább a ház lakóit.

Tartósság. Mivel a padlót éri a legnagyobb igénybevétel, a tartósság a hangszigetelés fontos jellemzője. Egyes anyagok nagyfokú rugalmassággal rendelkeznek, másokat aprócska rugalmasság jellemez. A zajszigetelés hatása idővel csökkenhet, az UV-sugárzás, a nedvesség és a hőmérsékletkülönbségek szintén kedvezőtlenül befolyásolhatják a teljesítményét.

Telepítési technológia.A hangszigetelő anyag kiválasztásakor fontos figyelembe venni a beépítési technológiát.

 1. Az építési fázisban a legjobb, ha hangszigetelőt szerelünk az esztrich alá vagy a fagerendák közé. Vékony alátétréteg szükséges alátétréteghez.
 2. Ha nincs légrés az esztrich és a padlóburkolat között, akkor a habosított termékeket kell előnyben részesíteni.
 3. A hangelnyelő táblákat egymás mögé helyezik, hogy megakadályozzák a hanghullámok bejutását a helyiségbe a hézagokon és illesztéseken keresztül. A beépítés könnyűsége a vágás egyszerűségétől, a rögzítési módtól és az aljzat alapos előkészítésétől függ.

Ebben a kiadványban a 14 legjobb padló alatti zajszigetelő anyagot választottuk ki. Mindet az építőipari boltokban árulják országszerte. A díjak odaítélésekor az expertology magazin szerkesztői a szakértői közösség véleményére támaszkodtak, figyelembe véve az orosz fogyasztók visszajelzéseit.

A padló alatti zajszigetelés legjobb anyagainak rangsora

Jelöléshelytermék neveértékelés
A legjobb anyagok értékelése a padló zajszigeteléséhez1AKUSZTIKUS TECHNOELAST5.0
2SoundGuard EcoAcoustic4.9
3Vibrostec-V3004.8
4SoundGuard isocover4.7
5Texound4.6
6Shumanet-100 Combi4.5
7StP NoiseBlock4.4
8SoundGuard VEM 4 cmk4.3
9Knauf AcousticKnauf tábla4.2
10Isover SoundShield4.1
11

8 mm-es enoterm HPP LE

4.0
12Kőgyapjú4.0
13Styropor4.0
14Parafa4.0

TECHNOELAST AKUSZTIKUS

Értékelés: 5.0

TECHNOELAST AKUSZTIKUS

A többrétegű szerkezet a TECHNOELAST ACUSTIC-ot a legjobb zajszigetelő anyaggá teszi. A szőnyeg üvegszálon és bitumenes polimer masszán alapul, fémfóliával borítva. A szakértők szerint a termék univerzális zajszigetelő anyag, amely ugyanolyan hatásfokkal fektethető betonpadlóra vagy fagerendákra, padlófűtéses rendszerekre vagy úszó szerkezetekre. A gyártó a terméket tekercsekben szállítja, így könnyen szállítható és lerakható. A TECHNOELAST ACUSTIC-ot vízlepergető tulajdonságai miatt is meg kell említeni.

A tesztek igazolták az anyag hatékonyságát, már egy réteg után 27 dB-lel csökkent a zajszint. Hátrányai közé tartozik a magas ár.

Előnyök

 • a zajszigetelés hatékonysága alacsony;
 • könnyű kezelhetőség;
 • széles alkalmazási terület;
 • vízszigetelő tulajdonságok.

hátrányok

 • magas ár.

SoundGuard EcoAcoustic

Értékelés: 4.9

SoundGuard EcoAcoustic

A SoundGuard EcoAcoustic akusztikus paneleket széles körben használják a vázszerkezetekben. Falakra, mennyezetekre és padlókra szerelhető. A szakértők dicsérték az anyag sokoldalúságát, amely alkalmas beton- és fapadlókhoz, úszó szerkezetekhez és fűtött rendszerekhez. A lap előnyei a kis súly, a rugalmasság és a környezeti kompatibilitás. A gyártási folyamat során nem adnak hozzá kohóhulladékot vagy fenol-formaldehid gyantát. A zajszigetelés nem okoz allergiás reakciókat, könnyen telepíthető. Az anyag ezüstérmes a felmérésünkben.

A lakástulajdonosok elégedettek a panelek pontosságával, környezetbarátságával, hatékony hangelnyelésével. Hátrányosnak tartják a magas árat és a töltőanyag kiömlését.

Előnyök

 • az alkalmazás egyetemessége;
 • rugalmasság;
 • környezetbarátság;
 • könnyű összeszerelés.

hátrányok

 • magas ár;
 • töltőanyag.

Vibrostack-V300

Értékelés: 4.8

Vibrostek-V300

Egy másik, saját gyártású anyag, a Vibrostek-V300 jó zajcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. Egy réteg termék kb. 29 dB-rel csökkenti a hanghatást. A tekercs anyagának vastagsága csak 4 mm. Az aljzat üvegszál alapú, amely ellenáll a nagy terhelésnek. Laminált vagy parkettás padló és beton esztrich alá is beépíthető. A szakértők hangsúlyozzák a szilárd vízszigetelő réteg szükségességét, t. . A Vibrostec-V300 nagy nedvszívó képességű. Az anyagot 450 m hosszúságú tekercsekben szállítják.

A felhasználók elégedettek a zajcsökkentő teljesítménnyel, a szigetelő vékonyságával és a felhasználóbarát kialakítással. Hátrányai a hangszigetelés vízbehatolás általi tönkretétele.

Előnyök

 • a zajcsökkentés hatékonysága;
 • Ellenáll a nagy terhelésnek;
 • sokoldalúság
 • könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • alacsony nedvességállóság.

SoundGuard isokover

Értékelés: 4.7

SoundGuard isocover

Az innovatív SoundGuard isocover sokoldalú és többfunkciós. Hang- és rezgésszigetelő tulajdonságok a szakértők által magasra értékelve. Az akusztikai szigetelés alapja egy tűvel lyuggatott üvegszálas filc, amelyet összenyomnak, majd egy fonott kötésű védőburkolattal fednek be. Az alkalmazási területek elég szélesek, a mennyezettől a padlóig. A termék aljzatként vagy rezgéscsillapítóként használható beton esztrich alatt. 1,5 m széles és 5 m hosszú tekercsben kapható.

A háztartási fogyasztók dicsérik a zajszigetelést sokoldalúsága, hatékonysága és könnyű felszerelhetősége miatt. Hátránya a szövet kisebb tényleges mérete (szélenként legfeljebb 5 cm) és a magas ár.

Előnyök

 • multifunkcionalitás;
 • sokoldalúság;
 • könnyű telepítés;
 • hatékonyság.

Hátrányok

 • Kisebb helyigény;
 • túlárazott.

Texound

Értékelés: 4.6

Texound

Egy spanyol gyártó által a Texound hangszigetelő anyag gyártása során alkalmazott innovatív technológiák. A membrán alapja az emberre teljesen ártalmatlan aragonit és polimerek. A hatékony zajcsökkentés érdekében a rugalmas szövetbe egy speciálisan létrehozott kompozitot vezetnek be, amely paramétereiben az ólomhoz hasonlítható. Az anyag még alacsony hőmérsékleten (-20°C) is megőrzi magas hangszigetelő tulajdonságait. Alátét vastagsága mindössze 3,7 mm. A szakértők kijelentik, hogy a Texound felére csökkenti a zajhatást. Mind a végleges padlóburkolat, mind a beton esztrich alá helyezhető.

A háztartási felhasználók környezetbarát és biológiai védettséget, nagy hatékonyságot és minimális vastagságot biztosítanak. Hátránya a nagyon magas ár.

Előnyök

 • rugalmasság;
 • környezetbarátság;
 • alacsony hőmérsékleti ellenállás;
 • nagy hatékonyság.

Hátrányok

 • magas ár.

Shumanet-100 Kombi

Értékelés: 4.5

Shumnet-100 Combi

A népszerű hangszigetelő anyag az úszó padló eszközéhez az orosz fejlesztés Shumnet-100 Kombi. A szakértők kedvelik a szintetikus szálas réteg és a bitumenes mátrix kombinációjával elért hatékony ütés- és zajelnyelést. Magas hőmérséklet-állóság (+85ºC), kiváló vízszigetelő tulajdonságok, jó ütés-zajcsökkentési mutató (26dB). Az egyrétegű aljzat 5 mm vastag, 10 m hosszú és 1 m széles. A hangszigetelő zárja felülvizsgálatunk Top 6-os listáját.

A társasházak lakóinak hízelgő az ütközéses zaj csökkentése. De a hangos beszéd vagy zene nem késlelteti az anyagot. A kétrétegű termék beépítése is nehézségekbe ütközik.

Előnyök

 • hőállóság
 • vízálló;
 • az ütőhangok hatékony elnyelése;
 • alacsony vastagság.

Hátrányok

 • nehezen telepíthető;
 • Nem tartja vissza a hangos zenét és hangot.

StP NoiseBlock

Értékelés: 4.4

StP NoiseBlock

StP NoiseBlock öntapadó anyag. Többrétegű szőnyegből áll, amely egy ragasztó polimerrétegen alapul. A ragasztó hátlapot ragadásgátló papír védi, az elülső oldalt pedig nem szőtt szövet borítja. A zajcsökkentés folyamatos padlószőnyeg kialakításával érhető el. A termék jó hangszigetelő képességét észrevették és az autósok, a hangszigetelést a kárpitozás alatt aljzatként használják.

A felhasználók dicsérik az egyszerű vágást, az egyszerű telepítést, a megfizethető árat. De az anyag erősen tapad önmagához, és ezután alkalmatlanná válik a használatra. Ezenkívül a ragasztás előtt gondosan elő kell készíteni a padlófelületet.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • könnyen vágható;
 • hatékony zajcsökkentés;
 • alacsony súly.

Hátrányok

 • óvatos kezelést igényel;
 • az aljzat gondos előkészítése.

Svukoizol VEM 4 cmk

Értékelés: 4.3

Svukoizol VEM 4 cmk

Hangszigetelő membrán Zvukoizol VEM 4 cmk vonzotta a figyelmet a szakértők miatt megfizethető áron. 4 mm vastag polimer összetételű, öntapadós hátlappal. Az anyagot különböző típusú szerkezetek zaj- és rezgésszigetelésére tervezték. Az egyrétegű alátét 27 dB-rel csökkenti a zajt. A membrán alacsony hőmérsékleten (-25ºC) is rugalmas marad, szakítószilárdsága akár 300%-os is lehet. A gyártó nem javasolja a szigetelőanyag betonaljzathoz való rögzítését. . csökken az anyaghatékonyság. A termék 1,2×2,5 m-es tekercsekben kapható a piacon.

Az építőipari fórumokon a hazai felhasználóknak hízelgő az anyag megfizethetősége és nagy rugalmassága. Kétségeik vannak az állítólagos zajcsökkentési mutatóval kapcsolatban.

Előnyök

 • az alkalmazás egyetemessége;
 • fagyállóság;
 • rugalmasság;
 • megfizethető ár.

Hátrányok

 • eltúlzott zajcsökkentési index.

Knauf AcousticKnauf tábla

Értékelés: 4.2

Knauf AcousticKnauf tábla

A neves építőanyag-gyártó Knauf 2015-ben korszerűsítette termelését. Ennek eredményeként az AcustiKnauf innovatív, ECOSE technológián alapuló terméke megjelent az orosz piacon. A sorozatot a vékony és hosszú szálak jellemzik, amelyek egyrétegű beépítés esetén akár 57 dB-re csökkentik a zajszintet. Mivel nem tartalmaz fenol-formaldehid gyantát, a szakértők környezetbarátnak minősítik. A tábla fontos előnye, hogy nem éghető. A zajszigetelés nemcsak lakóépületek, hanem gyermekintézmények esetében is ajánlott.

Az innovatív termék felülvizsgálatában elfoglalt alacsony pozíció a következő hátrányokkal magyarázható. A felhasználók nem szeretik a táblák terjedelmét, az alacsony frekvenciájú hangok gyenge elnyelését.

Előnyök

 • környezetbarátság;
 • magas hangelnyelési index;
 • széles alkalmazási terület;
 • egyszerű telepítés.

Hátrányok

 • kényelmetlen a szállítás;
 • alacsony frekvenciájú hangot továbbít.

Isover SoundShield

Értékelés: 4.1

Isover SoundShield

Az Isover SoundShield hangszigetelő anyag alapja az ásványgyapot. 600 mm széles üvegtáblából készül. A szakértők megjegyzik a magas szintű akusztikai paraméterek, a termék ajánlott a belső padlók és padlók elrendezésében történő felhasználásra. Nincs káros vegyület az összetételében, új kötőanyag megújuló nyersanyagokból készült. Az akusztikai szigetelés előnyei a kiváló hőszigetelő tulajdonságok, a légáteresztő képesség, a tűzvédelem és a tűzvédelem. könnyen felszerelhető, egyszerűen vágható.

A hátránya, hogy az építők rámutatnak a nedvességgel szembeni alacsony ellenállóképességére. A telepítés során az üvegszál apró részecskéi a légutakba és a szembe kerülhetnek.

Előnyök

 • hatékony zajelnyelés;
 • szigetelő tulajdonságok;
 • tűzbiztonság;
 • könnyű összeszerelés.

Hátrányok

 • alacsony nedvességállóság
 • egyéni védőfelszerelésben kell dolgozni.

8 mm

Értékelés: 4.0

Penoterm HPP LE 8 mm

A Penoterm HPP LE hangszigetelő anyag többféle vastagságban (6-10 mm) kapható, de a szakértők a 8 mm-es változatot ajánlják padlóburkolatokhoz. Az egyrétegű közbülső réteg hangszigetelési szintje eléri a 22 dB-t. A hazai gyártók habosított polipropilént használnak hordozóanyagként, amely fóliával bevont felülettel rendelkezik. Az anyag tökéletesen alkalmas a gerendák közötti elhelyezésre vagy beton esztrich öntésére. A szakemberek a Penotermet parketta vagy laminált padló alá alátétként is használják. Az anyag élettartama meghaladja az 50 évet, a hangszigetelő tulajdonságok romlása nélkül.

A háztartási felhasználók elégedettek a megfizethető árral, a környezetbarátsággal, a sokoldalúsággal és a sokoldalúsággal. Hátránya a hullámosság és az alacsony hangcsökkentési szint.

Előnyök

 • megfizethető ár
 • egyetemesség;
 • környezetbarátság;
 • easy.

Hátrányok

 • hullámosság;
 • szerény zajcsökkentés.

kőzetgyapjú

Értékelés: 4.0

kőzetgyapot

A kőzetgyapot egyszerre biztosíthat padló alatti szigetelést és hangszigetelést. A szakértők úgy vélik, hogy az anyag használata, akkor lehet menteni egy csomó pénzt. Ennek az anyagnak a fő előnye a tűzállóság (akár 1000ºC), az elfogadható ár és a hosszú élettartam. A kőzetgyapot beépítése nem okoz problémát. A legjobb hely a hangszigetelő anyag beépítésére a fagerendák között van. De mielőtt beépítené, gondoskodnia kell a padló vízszigeteléséről, azaz. . a kőzetgyapot erősen higroszkópos.

A padló lerakásakor viseljen egyéni védőfelszerelést, mivel a legfinomabb részecskék is bejuthatnak az anyagba. . a részecskék bejuthatnak a légzőrendszerbe. Az anyagot rágcsálók fertőzhetik meg; ezért finom hálós dróthálót igényel.

Előnyök

 • tűzállóság
 • megfizethető ár;
 • kiváló szigetelő tulajdonságok;
 • tartósság.

Hátrányok

 • fél a nedvességtől;
 • vonzza a rágcsálókat.

Polisztirol hab

Értékelés: 4.0

polisztirol hab

Egy másik anyag sikeresen ötvözi a hő- és hangszigetelő tulajdonságokat. Ez expandált polisztirol. Sokféle módosítás létezik, különböző terméksűrűséggel, méretekkel, színnel stb. . A hangelnyelés tekintetében egy 20 mm vastag expandált polisztirol lap 23 dB-rel csökkenti a zajt. A hungarocell széles körben használják a beton esztrich öntésére, valamint a padlóburkolatok kivitelezésének hordozójaként. A szakértők a hangszigetelőt a tartósság (akár 100 év), a könnyű és egyszerű telepítés miatt értékelik. Az anyag tökéletesen alkalmas padlófűtéses rendszerekhez.

A hungarocellnek hátrányai is vannak. A felhasználók elégedetlenek a táblák könnyű deformálódásával, a magas költségekkel, valamint a gyulladásra való hajlammal.

Előnyök

 • széles választék;
 • nedvességállóság;
 • tartósság;
 • környezetbarátság.

Hátrányok

 • könnyen deformálódik;
 • tűzzel szembeni érzékenység.

Parafa

Értékelés: 3.9

Parafa

A parafa természetes zajszigetelő, amely alacsony hővezető képességgel is rendelkezik. a környezetbarát termék házakban és lakásokban, valamint gyermeklétesítményekben is használható. Az anyagnak nincs allergizáló hatása. A műszaki parafát beton esztrichre vagy fadeszkák közé fektetik. A 10 mm vastag parafaréteg zajcsökkentése eléri a 22 dB-t, a szakértők szerint a hang mindkét oldalon csillapodik. A hangszigetelés előnyei közé tartozik a vízállóság, a magas tűzállóság, a bioszennyezéssel szembeni ellenállás.

A parafa nem nagy kereslet az orosz felhasználók körében. Az alacsony népszerűség egyik oka a magas ár és a törékenység.

Előnyök

 • környezetbarátság;
 • a használat egyetemessége;
 • nedvességállóság;
 • tűzvédelem.

hátrányok

 • magas ár;
 • törékeny.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: