15 legjobb kalapács

Minden otthoni ezermester nélkülözhetetlen eszköze a kalapács. Ez a szüreti termék számos változáson ment keresztül, és minden típusú tevékenységhez megjelentek modellek. De a design ugyanaz marad. A termék két részből áll: fej és fogantyú. És bár a fejhez még mindig acélt használnak, a fogantyú különböző anyagokból készül. Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő kalapácsot az otthonához, a szakértők azt tanácsolják, hogy több szempontot vegyen figyelembe.

Hogyan válasszunk kalapácsot

 1. Úti cél.Az első lépés az eszköz céljának meghatározása. Az átlagos bérbeadónak egyszerű szolgáltatási kalapácsra van szüksége. Azok a felhasználók, akik bármilyen tevékenységet folytatnak, jobb, ha speciális termékeket keresnek.
 2. Biztonság.A kalapáccsal végzett munka során fontosak a biztonsági óvintézkedések. De nem minden a kézműves készségén múlik. Néhány kalapács rosszul van összeszerelve, így a fej lecsúszik a nyélről. A legbiztonságosabb modellek teljesen fémből készült modellek, ahol a fej és a fogantyú egy darabból áll.
 3. Markolat anyaga.A fogantyú anyagáról sok fórumos vita folyik. Egyesek a környezetbarát fára törekszenek, mások az üvegszálas modern megjelenést részesítik előnyben, megint mások inkább csőszerű fogantyúval dolgoznak. A legfontosabb dolog az, hogy a kéz nem csúszhat munka közben, és az anyag szilárdsága magas.
 4. Kalapácsfej anyaga.A fejek gyártásához különböző technológiákat alkalmaznak. Az ostor egyik oldalának a lehető legkeményebbnek kell lennie, a középső résznek pedig viszonylag puhának. Az ilyen szerkezetet kovácsolással, majd felületi edzéssel érik el. Kemény ütések által okozott horpadások a hagyományos bélyegzéseken.
 5. További jellemzők.Néhány további funkció hasznos lehet a kézművesek számára. Például a szögkalapács fejével gyorsan és egyszerűen eltávolíthatóak a szögek, a mágneses tartóval pedig a szöget a kalapács pengéi tartják a helyén, nem pedig a dolgozó keze.
 6. Súly és méretek.A súly és a méret tekintetében minden ügyfél nemcsak bizonyos műveletekhez, hanem antropometriai jellemzőihez is kiválasztja a kalapácsot.

A 15 legjobb kalapács kiválasztása. Rangsorolásunkban figyelembe vettük a szakértők és a barkácsmesterek véleményét és észrevételeit.

A legjobb kalapácsok rangsora

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb bunkósbunkók1Bruttó 104001 720 €
2Sata 924061 050€
3CentroInstrument 0605-1000827€
4Inforce 59035345€
5FIT 44302375 €
A legjobb kőműves kalapácsok1Archimédesz 90419699€
2FIT 44540838€
Legjobb ácskalapácsok1Stanley FMHT1-512763 253€
2NEO 25-0001 094€
3FIT 44789729€
4Sparta 104105265€
A legjobb egyengető kalapácsok1JONNESWAY M101101 610€
2KING TONY 7842-28970€
A legjobb tetőfedő kalapácsok1Stanley 1-51-0371 130€
2Archimédesz 90437549€

A legjobb kalapácsok

A legegyszerűbb és legnépszerűbb ütőszerszám a lakatoskalapács. Feladata a szögek beverése, régi szerkezetek törése, alkatrészek kiegyenesítése (hajlítása) stb. . Ez a leguniverzálisabb eszköz 200 és 1000 gramm közötti súlyban kapható. A szakértők több minőségi modellt azonosítottak.

Bruttó 10400

Értékelés: 4.9

Bruttó 10400

A Gross 10400 zárkalapács egyrészes konstrukciójának köszönhetően meghódította a felhasználók szívét. A kiváló minőségű szerszám C55 acélból készül. A kovácsolás tömöríti a fémszerkezetet a munkadarabban. A fejet ezután nagyfrekvenciás áramnak vetik alá. Ez a technológia növeli a felület szilárdságát, és a kalapácsot ellenállóbbá teszi a kopással szemben. A habverő keménysége 52 HRC (3 mm mélységben), míg a fej és a nyél közötti átmenetet 35 HRC-re edzettük. A szakértők megemlítik a háromkomponensű fogantyút is, amely hatékonyan elnyeli az ütéseket és a rezgéseket. A fémpofákkal ellátott markolat különleges kialakítása kedvezően befolyásolja a szerszám egyensúlyát. Rangsorunk élén.

Előnyök

 • egy darabból álló szerkezet;
 • edzett ütő;
 • ergonomikus fogantyú;
 • jó egyensúly.

Hátrányok

 • magas ár.

Sata 92406

Értékelés: 4.8

Sata 92406

A súlyos Sata 92406 kalapács komoly alkalmazásokhoz való. Könnyen képes kreatív és destruktív funkciókat egyaránt ellátni. Fából készült fogantyúval ellátott, amely kellemesen fekszik a kézben. A gyártó hickoryfából készítette, így kézreálló formát adva neki. Az ütő klasszikus négyzet alakú, és magas széntartalmú acélból készült, hogy ellenálljon a legnagyobb ütőterhelésnek is. Az ütőszerszám teljes hossza 36 cm, ami elegendő az erőteljes lendítéshez és a kényelmes szállításhoz. A kalapácsfej és a nyél közötti kapcsolat megbízhatóságát a szakértők nagyra értékelik, így ez a szerszám minden gond nélkül használható.

A felhasználók elégedettek a kínai kalapács minőségével is. Bár a modell a megbízhatóság tekintetében alulmarad az összkerekes győztessel szemben.

Előnyök

 • ergonomikus fogantyú;
 • Magas széntartalmú acél fej;
 • jó illeszkedés;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár.

Központi szerszám 0605-1000

Értékelés: 4.7

Centroinstrument 0605-1000

Egy másik font kalapács az első háromban a ranglistánkon. A hazai gyártású Centroinstrument 0605-1000 modell különféle ütőhangszeres műveletekhez készült. Használható szögek beverésére vagy részegységek szétszerelésére. A legkeményebb anyagokkal is megbirkózik a robusztus kalapács, amely nagy széntartalmú acélból készült. Az ütő formája klasszikus négyzet alakú, a fej hátsó oldala kihegyezett. A gyártó az üvegszálas fogantyút választotta, amely gumipárnával van ellátva. A szintetikus anyagok ilyen kombinációja bizonyítottan előnyös a fogás megbízhatósága és a kézre gyakorolt hatás csökkentése szempontjából.

A hazai felhasználók az erős acélt, a jó egyensúlyt és a kényelmes fogantyút említik.

Előnyök

 • erős fej;
 • kényelmes fogantyú;
 • jó egyensúly;
 • stílusos design.

Hátrányok

 • magas ár.

Inforce 59035

Értékelés: 4.6

Inforce 59035

Az orosz/kínai Inforce 59035 kalapács tökéletesen ötvözi a megfizethető árat a jó minőséggel. A szerszám súlya 500 g, így univerzális modell. A kalapácsfej finom szemcsés szénacélból készül kovácsolással. Az alkatrészt hőkezelték, hogy a bit ellenálljon a nagy ütőterhelésnek is. Az üvegszálas fogantyú ujjperemekkel rendelkezik. A nyél alsó széle szélesebb, hogy megakadályozza a szerszám kicsúszását a kézből. A fej és a fogantyú epoxi ragasztóval fröccsöntéssel van összeillesztve.

A felhasználók visszajelzései túlnyomórészt pozitívak, tekintettel a kényelmes fogásra, az acél szilárdságára és a szigetelési tulajdonságokra. a kalapács gyenge pontja a fej alatti gumigyűrű, amely a szögek sikertelen beverése után tönkremegy.

Előnyök

 • sokoldalúság;
 • megfizethető ár;
 • könnyen kezelhető.

Hátrányok

 • Rövid élettartamú gumigyűrű.

FIT 44302

Értékelés: 4.5

FIT 44302

A FIT 44302 kalapács a legalacsonyabb áron kapható. Kanadában, Kínában gyártott, könnyű súly és kompakt méretek kombinációja. A szerszám használható “ékszeres” munkákhoz, de szűk helyeken végzett műveletekhez is. A gyártó a szerszám fejét préselt acélból készítette, ebben a tekintetben a termék rosszabb, mint a rangsor vezetői. Az ütő szögletes alakú, kihegyezett hátoldallal. A fogantyúhoz választott anyag üvegszálas, műanyaggal megerősítve. A markolat területe gumibevonatú és dombornyomott felülettel rendelkezik a biztonságos fogás érdekében.

A felhasználók a kalapács minőségét átlagosnak tartják, könnyen kezelhető, de sokan félnek a kemény ütésektől. Idővel az ütköző behorpad.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • könnyűség és kompakt méret;
 • ergonomikus fogantyú.

Hátrányok

 • bélyegzett fej.

A legjobb kőműves kalapácsok

A kőműveskalapács ütő része két felülettel rendelkezik. Az egyik oldalon a jól ismert négyzet alakú, sima felületű bit van. Az ellentétes oldalon vésőszerű hegye van. Segít elkalapálni a felesleges téglát vagy csempét. A szakértők a következő termékeket kedvelik.

Archimédesz 90419

Értékelés: 4.9

Archimédesz 90419

A hazai gyártó sikeres konstrukciót fejlesztett ki egy kályhás kalapácsra. Az Archimedes 90419 Kínában készül, ami kedvezően hatott a szerszám árára. Az optimális ár/teljesítmény arány teszi ezt a kalapácsot rangsorunk győztesévé. A szakértők különös figyelmet fordítanak a fejre, amely nagy szilárdságú, magas széntartalmú acélból (CS45) készült. a gyártó a jobb tartósság érdekében edzette az ütő alkatrészeket. A kombinált verő használható szögek beverésére vagy a téglafalazat beállítására, hegyes és ívelt része pedig lehetővé teszi a téglák egy csapással történő felhasítását.

A felhasználók szeretik az üvegszálas fogantyút. Gumírozott párnákkal rendelkezik, amelyek csillapítják a rezgéseket és csökkentik a működés közbeni csúszást.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • Stabil fej;
 • kényelmes fogantyú;
 • biztonságos illeszkedés.

Hátrányok

 • nem található.

FIT 44540

Értékelés: 4.8

FIT 44540

A FIT 44540 kalapács a legkedvezőbb áron kapható Oroszországban. Ezt a kőműves eszközt Kanadában tervezték, de kínaiak hajtották végre. A modell elég nehéz (0,6 kg). Egyrészt egy téglát egy csapással fel lehet hasítani, de a kéz elfárad, ha sokáig használjuk. A szerszám feje préselt acélból készült, ebben a tekintetben a modell veszít a rangsor vezetőjével szemben. Az ütő négyzet alakú és barázdált felülettel rendelkezik, ami kényelmes a tégla helyzetének beállításakor. Az üvegszálas fogantyú műanyaggal megerősített, megerősített alsó peremmel és barázdált felülettel a biztonságos fogás érdekében.

A kőművesek értékelik a kalapács teljesítményét, megfizethetőségét és tartósságát.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • szögletes csatár;
 • ergonomikus fogantyú;
 • biztonságos illeszkedés.

Hátrányok

 • préselt fej.

A legjobb ácskalapácsok

Az ácskalapácsot a kalapácsfej egyik végén lévő speciális nyílás jellemzi. Ez egyfajta körmös, amely megkönnyíti a hardver eltávolítását. Jellemző szerszámtömegek 100 és 800 g közötti tartományban. A következő modellek szakértői vizsgálatnak vetettek alá.

Stanley FMHT1-51276

Értékelés: 4.9

Stanley FMHT1-51276

A Stanley FMHT1-51276 kalapács az építőipari, ács- és szerelési munkák széles skálájához használható. De az egyenes szegezővel ellátott kalapácsfej a legkényelmesebb a faszerkezetek szétszerelésekor vagy a panelek szétszerelésekor. Ezt a formatervet amerikai tervezők találták ki, és Mexikóban gyártották. A fej kerek formájú, edzett felületű ütővel van ellátva. A fekete bevonat megakadályozza a fém korrózióját, a speciális AntiVibe párna és a hangvilla a fogantyú hátuljában pedig csökkenti a rezgést.

A rangsor első helyét a hazai felhasználók hízelgő véleménye biztosította. Leírják tartósságát, praktikusságát és könnyű használhatóságát.

Előnyök

 • könnyű szétszerelés;
 • erős ütőszeg
 • rezgéscsillapító rendszer;
 • ergonomikus fogantyú.

Hátrányok

 • magas ár.

NEO 25-000

Értékelés: 4.8

NEO 25-000

A lengyel NEO 25-000 kalapács méltó versenytársa a ranglista győztesének. A gyártó a szerszámot homogén acéltuskóból készítette, ami biztosítja a konstrukció megbízhatóságát. Az ácsnak vagy a szerelőnek nem kell aggódnia a fej rögzítése miatt munka közben. A modell súlya 450 g, teljes hossza 325 mm. A szakértők kedvelik a kétrészes fogantyút a maximális kényelem érdekében. A speciális bevonat megakadályozza a kéz csúszását nedves állapotban, és csökkenti a tenyérre ható ütésnyomást. A szerszám használható szögek beverésére vagy eltávolítására, valamint asztalosmunkák telepítésére és szétszerelésére.

A felhasználók megjegyzik a kalapács megbízhatóságát, nagyon nehéz megtörni azt. Csak a kiegyensúlyozás hibás.

Előnyök

 • egy darabból álló szerkezet;
 • A kétkomponensű fogantyú;
 • alkalmazási sokoldalúság;
 • tartósság.

Hátrányok

 • rossz kiegyensúlyozás.

FIT 44789

Értékelés: 4.7

FIT 44789

Nagyszerű ár-érték arány, a szakértők már elismerték a FIT 44789 ácskalapácsot. Robusztus és erős, teljesen fémből készült szerkezet. A kerek kalapácsból (27 mm átmérőjű) és ívelt szegezőből álló kombinált fej széles körű alkalmazást tesz lehetővé. A fogantyú műanyagból készült, speciális barázdákkal az ujjak számára. A gumírozott csúszósapkával kombinálva az eredmény kiváló fogást biztosít, még nedves kézzel is. A gyártónak sikerült csökkenteni a kézre ható lökésszerű terhelést.

Harmadik a rangsorunkban, a legjobb modellek mögött a kezelési élettartam tekintetében. Az eszköz egyéb jellemzői nem okoznak panaszt.

Előnyök

 • a teljesen fémből készült szerkezet;
 • ergonomikus fogantyú;
 • megfizethető ár;
 • robusztus és megbízható.

Hátrányok

 • rövid élettartamú műanyag a fogantyún.

Sparta 104105

Értékelés: 4.6

Sparta 104105

Ha könnyű és olcsó ácskalapácsra van szükség, a Sparta 104105-öt érdemes közelebbről megnézni. A szakértőknek nincs különösebb kifogásuk a fejjel szemben, amely minőségi acélból készült. A munkafelületek szelektíven edzettek, így a kalapács és a szegezőgép tartóssága minden kétséget kizáróan tartós. A gyártó a kalapácsot fából készült nyéllel látta el. A fát átlátszó bevonattal kezelik, hogy megvédjék a fát a rothadástól és a kiszáradástól. formáját nehéz ergonomikusnak nevezni, de vékonyabb a kéznek. A fogantyú két ékkel van rögzítve a fejben. A kapcsolat nem tartozik a legerősebbek közé, ezért a kalapács nincs az első háromban.

A legtöbb jelentésben a felhasználók dicsérik a kalapács hozzáférhetőségét, könnyűségét és kompakt méretét. A hátránya a fa fogantyú.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • az erős kalapácsfej és a szögbelövő;
 • lakkozott fogantyú.

Hátrányok

 • Csúszós fogantyú;
 • A fej és a fogantyú megbízhatatlan rögzítése.

A legjobb egyengető kalapácsok

A bádogos kalapácsot leggyakrabban a bádogosok használják. Összeszerelési munkákhoz tervezték. Az ütő henger alakú, és az ütő puha anyagból (gumi, poliuretán) készült. Ezzel a kalapáccsal történő ütés nem hagy nyomot az alkatrészek felületén. Íme néhány minőségi modell.

JONNESWAY M10110

Értékelés: 4.9

JONNESWAY M10110

A JONNESWAY M10110 kovácskalapács egy testépítőnek is segítségére lehet. Széles körben használják az autójavító műhelyekben. A szakértők megjegyezték a szerszámfej egyedi kialakítását. Az egyik oldalon kerek, sima szárny, a másik oldalon lapát alakú fej. Ennek a megoldásnak köszönhetően a testépítő által végezhető munkák köre kibővül. A hosszú fogantyú is nagyon kényelmes. A fa finomítása közelebb történik a fejhez. Ez lehetővé teszi a szűk mélyedésekben lévő felületek megcsapolását. a kar alatt van egy megerősítés, ez a rész zöld színű.

A testépítőknek hízelgő a termék funkcionalitása és kényelme. A magas ár ellenére sok autószerelő inkább ezzel az eszközzel dolgozik.

Előnyök

 • Sokoldalú használat;
 • kényelmes fogantyú;
 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • megbízhatóság.

Hátrányok

 • magas ár.

KING TONY 7842-28

Értékelés: 4.8

KING TONY 7842-28

A KING TONY 7842-28 ütvecsapó kalapács egy szakértő, megfizethető áron és könnyű (0,165 kg). A modellt a munkák széles körére tervezték. Szerelők és ácsok, karosszérialakatosok és szerelők használják. A kalapácsfej eredeti kialakítása lehetővé teszi az ütők cseréjét. A kézműves beállíthatja a cserélhető hegy keménységét az elvégzendő művelet típusától függően. A szerszámhoz mellékelt PUR betétek. a fogantyú diófából készült, és a gyártó színtelen lakkot használt a fa védelmére.

Sok felhasználó használja a KING TONY 7842-28 kalapácsot munkája során. Megjegyzik a könnyű, könnyen kezelhető modellt. Csak az ütők kopnak el elég gyorsan, és a fogantyú felületét festeni vagy lakkozni kell.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • cserélhető ütemek;
 • kényelmes fogantyú;
 • alacsony súly.

Hátrányok

 • Az ütőblokkok gyorsan elhasználódnak;
 • a lakk mosható.

A legjobb tetőfedő kalapácsok

A tetőfedő kalapácsnak van egy jellegzetes éles tüskéje, amely lehetővé teszi, hogy lyukakat készítsen, deszkákat vágjon alá, vagy rögzítse a szerszámot a fába. Ezenkívül a kalapács gyakran mágneses tartóval van felszerelve, hogy a tetőfedő keze szabaddá váljon. A következő modelleket tartják a legjobbnak ebben a kategóriában.

Stanley 1-51-037

Értékelés: 4.9

Stanley 1-51-037

A Stanley 1-51-037 kalapács minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik ahhoz, hogy a tetőfedő igazi segítője legyen. A magasban dolgozó mesterember kezének felszabadítása érdekében a fej mágneses tartóval rendelkezik. Lehetővé teszi, hogy a szöget nehezen hozzáférhető helyekre is be lehessen verni. A szögkalapácsnak hosszú hegye van, ami megnehezíti a fa szerkezetekbe való behajtást. A fogantyú krómozott acélcsőből készült. A kalapács a puha markolatnak köszönhetően jól fekszik a kézben. A termék megérdemelten foglalja el az első helyet a rangsorunkban.

A felhasználók visszajelzéseikben megerősítik a kalapács kiváló minőségét, a vele való munkavégzés kényelmét. Még a magas ár sem állítja meg a tetőfedőket, akik értékelik a kényelmet és a biztonságot.

Előnyök

 • mágneses tartó;
 • az éles tűt a fején;
 • a fej biztonságos rögzítése a fogantyúval;
 • tartósság.

Hátrányok

 • magas ár.

Archimédesz 90437

Értékelés: 4.8

Archimédesz 90437

Egyetlen tetőfedő szerelési vagy felújítási munkához az Archimedes 90437 egy olcsó kalapács. Az orosz/kínai termék szerszámacélból készült tartós fejjel rendelkezik. Az egyik oldalon egy klasszikus kalapácsfej van edzett felülettel, a másik oldalon pedig egy ívelt, hegyes fejjel. Van egy nyílás a szögek eltávolítására is. A csőszerű acél fogantyú gumibevonatú, így bármilyen időjárási körülmények között biztos fogást biztosít. A funkcionalitás tekintetében a modell a rangsor győztesével szemben a második helyre szorul.

A felhasználóknak van néhány panaszuk az eszközzel kapcsolatban. A cső vékony fala miatt a fogantyú a szögek húzásakor a fejnél meghajlik.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • könnyedség;
 • kényelmes fogantyú.

Hátrányok

 • szerény funkcionális tartalom;
 • vékony falú fogantyú.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: