3D csempe: kiválasztási kritériumok

A közelmúltban a lakásfelületek bélését különös figyelmet fordítanak. Fontos, hogy ne csak a befejezés teljesítése, hanem a megfelelően használt anyag típusát is választja. A figyelem középpontjában a 3D csempe: egyedülálló befejező anyag, kötelezi a vásárlás során bizonyos szabályokat.

Sajátosságok

A 3D csempe egy háromdimenziós hatású burkolatú anyag. Van egy szén-dioxid-film a felületén, amely megváltoztatja a változatos hangerőt.

A fajta függvényében az anyag méretei 25 x 25, 50 x 50, 100 x 100 cm. A rajz leggyakrabban raszteres, absztrakt vagy geometrikus. Háromdimenziós hatás látható, míg a Ferris bármely helyén.

Lényegében ez a fajta fal- és padlólapok, amelyek eltérnek a látszólagos minta szokásos analógjaitól. Nincs kapcsolat az epoxi padlóhoz, amely konkrét alapon öntött, ez az anyagnak nincs. Ez az anyag szokatlan zökkenőmentes és dombornyomott számlát tartalmaz, jellemzi a minta típusát, amely egyes fajokban a gyártás jellemzi.

Amikor a felület szemben van, lehet egy monolitikus ruhával, vizuálisan változó térméretek. Ebben az esetben az anyag egyedülálló, mivel lehet egy holisztikus festés, amelynek surround hatása van.

Az ilyen anyag hátránya az egyes rajzok összetett érzékelése. Emiatt a háromdimenziós csempe kiválasztása bizonyos szabályoknak kell engednie. Nem minden szobában harmonikusnak tűnik. A minta mérete, vizuális mélysége és a kép maga. Bizonyos esetekben negatív hatást gyakorol, így a belső komplexum, a harmónia nélkül.

Gyakrabban az ilyen sztereoszkópikus anyagot a fürdőszoba és a konyhai fal falaiban használják. Az első esetben előnyös az akcentus zónák elválasztása, vagy olyan dalok kiválasztása, amelyek nem túlterhelik a stilisztika általános képét.

A konyhában a háromdimenziós csempe megfelelő a sík díszítésében a konyhai kötény alatt. Mindkét esetben a sztereoszkópikus csempe a térség növelésének függvényét végzi, ami különösen releváns a helyiségek számára, amely hiányzik egy minta.

Ez az anyag lehet fényes, matt, durva. A felületi textúra a szemhatás fő hatása. Ha a felület lapos, az észlelés lágyabb.

A megkönnyebbülés esetén a helyzet más: a térfogat gyakran eléri a szemét, létrehozva egy belső egyensúlyhiányt. Ezeket a tényezőket figyelembe kell venni a boltban lévő befejező anyag kiválasztásakor: nem minden, ami úgy tűnik, hogy a közelben, egy adott szobában megfelelő,. Ez különösen észrevehető, ha a helyiségterület korlátozott: A legtöbb esetben a sztereoszkópikus csempék rajza meglehetősen nagy.

Fontos pont az a tény, hogy egy ilyen csempe nem vágható le. A kávézó alternatívája, számos további réteggel rendelkezik, ezért a szokásos módon történő vágás megzavarhatja az anyag integritását, súlyos dekoratív és gyakorlati jellemzőket.

Az anyag fugázása színtelen szilikon tömítőanyag segítségével történik. Ez a csempe olyan, mint a fal és a szabadtéri, fontos, hogy megvásárolják.

Nézetek

A modern építési piacon a 3D cserépet több fajta képviseli.

Szabadtéri

A kerámia bevonat ezen kategóriája kétféle befejező anyagot tartalmaz:

 • Lakás – anyagot egy csempe és ömlesztett minta (elsősorban a fürdőszobákban, a fürdőszobákban, a konyhában);
 • Folyékony töltőanyaggal – egy csempe, amelynek nyomása van, amelyre az élő minta hatása a héliumvegyület befejező anyagainak (a padló részének díszítő dekorációjához) jelenléte miatt létrejön.

A második fajta érdekes, mert a bevonat színe változik. Hélium fajta, amikor a vágás teljesen elveszíti tulajdonságait. Ha lapos kategóriát kell vágnia, ez tükrözi a minta sorát, torzítja.

Az anyag hátránya nagy érték. A legfontosabb két kategória mellett a piac 3D-s hatással is megvásárolható és burkolható.

Természetes

Az ágazatban három típusú befejeződés szerepel:

 • Lakás Kerámia nyomtatott és világos kép, jellemzi a minta ábráját és a magas mechanikai terhelés ellenállását. Alkalmas különböző lakóhelyi helyiségek (beleértve a lakossági) bélését.
 • Üveg. Kalenikus üvegből készül, amelyhez a feldolgozott képet mikrolinomi technológiával (sztereó hatás mozog az óra helyzetében). Nagy szilárdságú. A fekvésű, mint egy kávészáró. A csempe fél az erős sokkoktól az oldalsó szélén.
 • Csempe megkönnyebbüléssel. Ez egy nagy formátumú vagy mozaikfajta korlátlan textúra-képességekkel, a blokk, félgömb, növények, virágok (egyedülálló anyag, amely az ellátás összetettségében rejlik).

A gyártók szerint ez az anyag tartós, és képes a feldolgozott síkot 35 évre díszíteni. A speciális bevonat miatt nem csúszik, különbözik az értékcsökkenést.

Egy ilyen csempe ellenáll a penészképződésnek. Ugyanakkor az alapítvány előkészítését igényli, és a burkolat alatt nem teszi lehetővé a több mint 2 fokos lejtőn.

Anyagok

Az egyes anyagok komponensei az adott csempe típusától függenek. Egy esetben zúzott kő, homok, cement és lágyító (járdán) használnak.

A kerámia fajok agyagból vagy különböző kerámia tömegekből készülnek. A homokot, az alumínium-szilikátokat, a kálium-karbonátokat, a nátriumot és a kalciumot alkotó agyagösszetevők mellett.

Clay keverve más alkatrészekkel szigorúan kiszámított arányokban. Az elegy csiszolás, zúzott, formulátum, szárított, éget. A 3D-s hatás különböző módon érhető el. A szublimáció, a festékek vagy a kerámia tinták használata. A fali anyagok üvegből készülnek.

Más fajták közé tartozik a gipsz csempe. Ez más méretű, így gyakrabban hívják a paneleknek. Ez az anyag különösen hatékonyan néz ki, gyakran lehetővé teszi, hogy átadja a kívánt hangulatot a felületen lévő rajz bőségét nélkül. Könnyed és okosnak tűnik.

Tervezés

A csempe tervezői technikái Today Mass. A fő hangsúlyfeltételek a hatás hatását teszik. Minden esetben a tervezés alárendelt a helyiség célja, figyelembe véve az ellátás sajátosságait. Ahol az anyag hangsúlyosabb szennyeződés, válasszon egy lapos csempe egy mintával. A fürdőszobában vásárolhat egyfajta lekerekített formát, amelyet könnyebb dörzsölni a szennyeződések esetében.

Az akcentus zónákhoz, amelyeket a hullámok formájában vásárolnak. A hullámos fali csempe szokatlannak tűnik. Az áramvonalas alak miatt éles belső vonalakat simít. Néhány kategóriát az átláthatóság megkülönbözteti. Ez lehetővé teszi, hogy kiemelje, hogy erősítse a mélység hatását.

Érdekes bevitel a csempe panel. Ez a típus tökéletesen kombinálva egy kávézó, dekoratív és természetes kő, mozaik kerámia és üveg. Ez a funkció lehetővé teszi a 3D-s lapok használatát a mennyezet díszítéséhez. Azonban elfogadhatatlanul töltse ki az egész felületet.

Az anyag színe lehet a legkülönbözőbb. Csempe lehet fehér, krém, világosszürke, bézs, acél, fém dagály. Az egyik fényes megoldás olyan fajta, amely a szoba céljától függően rajzol. Például a fürdőszobában lévő választékot jellemző tengeri festékek különböztetik meg, amelyek közül különösen türkiz, kék árnyalatok, lédús növényzet festékekkel hígítva vannak. Ha a nyomtatásban kagylók vannak, a fő háttér gyakrabban homokos.

A nappaliban lévő fajták gyakrabban, akinek a megkönnyebbülése stilisztikai mintákat továbbít. Ezek mindenféle levelek, ágak, geometriai motívumok, amelyekben a kis ékezeteket gyakran tartalmazzák (például virágok). A monofonikus háttér hullámaival rendelkező struktúra stílusosnak tűnik, miközben nem túlterheli helyet. Jól néz ki a gyémántok, körök, hatszögek, egyetlen vászon alkatrészei.

A tervezés lehet a legszokatlanabb, Különböző irányok használhatók. A vászon tartalmazhat olyan fragmenseket, amelyek hosszirányú, keresztirányú csíkok különböző szélességű, mennyiség és mélység mélysége.

Csatlakozás a töredékek rajzolása nélkül, stílusos akcentust hoznak létre. Ez érdekesnek tűnik, ha a csempe felülete fém bevonattal rendelkezik. Ha a megkönnyebbülési csíkok mellett a kontrasztrajzot a felületre nyomtatják, egy ilyen jellegű díszíthető és egy nappali.

Hogyan válasszuk ki?

A háromdimenziós képű csempék kiválasztása a nyersanyagok befejeződésétől függ. Kezdetben meg kell értened: A fal és a padlóburkolat lehetővé kell tennie az adott súlyterhelést, a vastagság, a méretek, az alak és a segélyezési képességek jellemzik.

Válassza ki, hogy ne vágja le a töredékeket. Ugyanakkor figyelembe veszi az elhelyezés.

A szakemberek egyszerű ajánlásaival élhetsz – ez segít a helyesen és harmonikusan választani:

 • Tekintsük a belső stilistot: Ha sok bútor és tartozék található, ez az anyag felesleges lehet.
 • Ha az opciót egy minta választja, akkor könnyűnek kell lennie, nagy nyomatok vannak kizárva: a helyiség területére szorulnak, vizuálisan csökkentve a falak magasságát és szélességét.
 • Találkozzon az űrlapot: Ha a tervezési irány üdvözli az egyszerűséget és a szigorú geometriát, kizárja a komplex összefonódású fajtákat, megszakítják a stílusokat.

 • Egy közeli helyiségben dinamikus kép, amely rengeteg fényes foltok nem megfelelő: ez célszerűbb, ha a csempe szerény fókusz lesz egy fotonatív alapon.
 • A rajz árnyalatai a helyiség belsejének fő hátterébe kell illeszkedniük, különben nem megfelelőek.
 • Ne használjon egy helyen egyidejűleg, mind a kültéri, mind a falburkolat, még akkor is, ha úgy tervezi, hogy illeszkedjen a fürdőszobában: a legtöbb sík háromdimenziós hatása gyorsan elindul a szemet, amely befolyásolja a pszichét.
 • Figyeljen a nyomtatás méretére és textúrájára: A falak fa alatti rajz kiválasztása. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem szabad megismételni a padlóburkolatban (a fából készült felületek bősége egyszerűbbé válik a belső felületet).

Válassza ki az akcentust, a kis burkolatokat. Például egy kampány lehet. Tégla vagy kőfővirágzat alatt végzett csempe, ami reálisnak tűnik, miközben nem törik meg a teljes harmóniát.

Ne hangsúlyozza a síkot, amely előtt az audio vagy videó nézet található. Tehát a plazmából való figyelem háromdimenziós hatásra vált, mivel a szemek kényelmetlenek lesznek.

Egy kicsit a stílusokról

Annak érdekében, hogy az egyedülálló befejezés harmonikusan nézett ki, figyelembe kell venni az adott stílust. A tervező vételének célja a kívánt textúra átvitele az anyagon keresztül, ne kiabáljon róla.

Például egy sikeres megoldás lesz a csempe 3D-s hatással a vakolat stukkó alatt, neuro-kiejtett megkönnyebbüléssel. Lehet, hogy stílusos dekoratív vakolat. A burkolat kiemelhető, a téglalap alakú oszlop egyik oldalával, vagy egy adott zónához egy falpanel szimulálása.

Ha meg kell adnia ezt az anyagot a modern stilisztikai irányokba, akkor érdemes figyelembe venni a rajzot. Kimondva és még a kreatív megkönnyebbülés megfelelő az absztrakt tervekben (például avantgárd).

Loft vagy grunge design, ha a sík hasonló az ipari létesítmény eleméhez. Például megmentheti az akcentus síkját egy kőből vagy tégla utánzással. Ugyanakkor elég kis megkönnyebbülés és matt.

Ha meglepni szeretné a vendégeket, és élvezze a szokatlan tervezési megoldást, akkor a padló szokatlan cseréjét díszítheti, pickup egy képet két vagy három tónusú könnyebb padlóval, egy sima textúra kiválasztásával. Tehát a vászon kitűnik az általános háttér, anélkül, hogy megszakítja a belső tér ötletét.

Ez az anyag más típusú kültéri felületekkel kombinálható. Ezért a keverés monolitikusan néz ki, még akkor is, ha a kétfajta kétfajta között nincs formázás.

Ha meg szeretné díszíteni a falat, előnyös a panel vételének használata. Így a szokatlan befejezés nem lesz sokat, miközben stílusos és látványos lesz. Ilyen célokra előnyös egy darabból álló lemez használata, vagy több csempe variánsa, tiszta lineáris szélekkel. Tehát a panelek teljesnek tűntek, érdemes megfogalmazni öntés vagy baguette segítségével.

A modern célállomások esetében érdemes kiegészíteni egy szokatlan háttérvilágítás befejezését, amellyel a háromdimenziós hatás fokozódik. By the way, ez a háttérvilágítás, amely a sík és az elrendezés elemeinek szokatlan felületének kötelező összetevője lehet. A rajz nem lehet fényes: a rejtély halója fontos.

Gondoskodás

Bármely burkolat megköveteli a megfelelő ellátást, különben gyorsan elveszíti a megjelenés megjelenését. Idővel a felület porral borított, ha a felület a fürdőszobában készült – Lime Raid a merev vízből.

Ha a gömb alakú anyag, a kezelés bonyolult: az első alkalommal nem lesz képes teljesen tisztítani a depresszió helyét. Különösen kényelmetlen, hogy a mély és éles megkönnyebbülés tisztítása késlekedhet.

A válások és a szappanszalagok kiküszöböléséhez tegye meg a felületet tiszta, érdemes szokásos nedves szivacsral törölni. A kemény kefék elfogadhatatlan használata: A 3D-s csempék különösen erős működési jellemzői ellenére a kis karcolások megjelenéséhez vezethet

A szivacs nem lehet túlzott nedves: az összeszerelt szennyeződés leereszkedhet, és a padlót vagy a bútorokat üti, ha ez az akcentus zónához tartozik. A felület tisztítása után szivacs, egy lapos felületet törölhet egy száraz ruhával. Ez elkerüli a kemény vízből származó elválasztást. Ha a dombornyomott csempe homorú, vágási forma van, törölje le egy félig száraz ruhával, és próbálja meg fájni. Ne öntsük a felületet vízzel.

Vélemény

A 3D-s hatású csempe meglehetősen népszerű anyag, amelyet a falon és a padlóburkolatban használnak. Ezt bizonyítja számos vevői vélemény balra az építési fórumokon. A megjegyzésekben meg kell jegyezni, hogy ez az anyag látványosnak tűnik, tetszik a háztartási egyedülállóság a textúra. Ugyanakkor azoknak, akik befejezték a lakást az ilyen anyaggal, megjegyezték, hogy a háromdimenziós csempe meglehetősen ellentmondásos, óvatosan kell kiválasztani.

A megjegyzésekben vannak olyan vélemények, amelyek rámutatnak a csempe képességekre, hogy megváltoztassák a helyiség légkörét. Ha fényes árnyalatú tengeri vagy virágos témákban van kiválasztva, pozitívan hordozza, hogy minden háztartás értesíti.

Ha nagy geometriai mintázata van a síkban a komplex szövésben, akkor a hatás megváltoztatja az észlést. Gyakran az ilyen belső hangsúly elrontja a teljes összetételt.

Gyönyörű példák a belső térben

Értékelje a 3D csempék szépségét, és relevanciáját a belső térben segíti a képgaléria példáit.

A világító képen lévő csempe továbbítja a kívánt légkört a fürdőszobában.

Érdekes módszer az Accent zónák árnyékának és a szabadtéri lefedettségnek.

A tetőtéri kreatív irány sikeres tervezése: külső egyszerűséggel, a csempe továbbítja a kívánt hangulatot.

A fa textúrája sikeresen illeszkedik a stílus ökológiai és modern irányába, támogatja a bútorok árnyékában.

Harmonikus vételi dekoráció a belső tér minimalista stílusban.

A seashells panel a teljes felület hangjában van kiválasztva, míg a háttér kissé más, ami kiemeli az akcentus zónát, anélkül, hogy megtörné a fürdőszoba belsejét.

Relief kötény a konyhában harmonikus és stílusos, így a domináns szerepet a konyhai fülhallgató.

Sikertelen példák

Érdemes figyelmet fordítani a gyakori hibákra:

 • Példa a vizuális egyensúlyhiányra: a fal elvonja a figyelmet a TV-ről, miközben a szemét feszíti;
 • Külsőleg, a nagy méretű eredeti anyag elpusztítja a korlátozott helyet, amely elnyomó légkört teremt.

Példák a 3D csempékre a fürdőszobában a következő videóban

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: