6 legjobb emlékeztető szivattyú

Ha alacsony a vízvezeték nyomása, akkor egy speciális szivattyúval növelni kell a nyomást, különben a víz nem tud majd kiszorulni az első emeletre. Néha még a földszinten sincs elég nyomás egy automata gázkazán, egy mosógép vagy egy mosogatógép működtetéséhez. Ezek a szivattyúk lehetővé teszik a kútból, víztározókból és tartályokból történő folyadékszivattyúzást is a magánháztartások vízellátásának vagy öntözésének megszervezése céljából. Ezek nem merülő modellek, hanem felszíni modellek, amelyeket vízmérőkkel ellátott műszaki gödrökben, kazánházakban vagy szaniterekben helyeznek el. A nyomásfokozó szivattyú kiválasztására vonatkozó javaslatok és a 6 legjobb lehetőség hasznos lesz azoknak, akik ilyen felszerelést keresnek.

Hogyan válasszunk nyomásfokozó szivattyút

A szivattyú kiválasztásakor figyeljen a következő tulajdonságokra:

 1. Teljesítmény. A kimeneti teljesítmény 120W-tól 1100W-ig terjed. Minél magasabb az érték, annál jobb a nyomásemelkedés, és annál tovább működik az állomás túlmelegedés nélkül. A nagyobb teljesítmény azonban növeli a berendezés méretét és energiafogyasztását, ami növeli a vízellátás költségeit.
 2. Kapacitás.20 és 70 liter/perc közötti tartományban érhető el. A legalacsonyabb hőmérséklet elegendő a kézmosáshoz vagy az otthoni zuhanyozáshoz. Egy zöldségeskerthez, ha nem sietünk, 20-30 liter is elég percenként. De a nagy kapacitású készlet gyorsabb lesz a 40-70 l / perc jellemzőkkel. Ugyanez a paraméter 4-6 kivonási ponthoz szükséges.
 3. Szívási mélység. Ha nem a hálózatból, hanem kútból/folyóból/fúrólyukból történik a szívás mélysége is szerepet játszik. 1m és 9m között kapható. Válassza ki a méretet az üzemeltetési körülmények alapján.
 4. Vízellátás a magasságban. A szivattyúk képesek 10-50 méteres magasságig emelni az áramlást. Ha egyszintes háza van, a minimális érték elegendő. Két- vagy háromemeletes házak esetében, vagy ha egy folyóból származó vizet egy dombon fekvő ingatlanba vezetünk, keressünk 20 m vagy annál nagyobb kapacitású modelleket.
 5. A folyadék megengedett hőmérséklete.A szivattyú a hordozó nyomását legfeljebb +40 fokos hőmérsékleten, egyesek +60º C-ig, mások +80-95º C-ig képesek növelni. Hideg víz esetén ez nem számít, de ha kazánból tervezi felszivattyúzni a vizet, vagy fűtési rendszerben kívánja használni az állomást, keressen olyan szivattyút, amely +80ºC hőmérsékletű szivattyúval rendelkezik.
 6. Burkolat anyaga.Műanyagból vagy fémből kapható. Az első olcsóbb, nem rozsdásodik és könnyebb, de kevésbé robusztus. A második nehezebb és drágább, de terhelés alatt jobban teljesít.
 7. Kapcsolat. A szivattyú 1, 1/2 vagy 3/4″ meneten keresztül csatlakozik a rendszerhez. Gondoljon az otthonában lévő csövek méretére.
 8. A hűtés típusa.Száraz és nedves kivitelben kapható. A száraz típusnak van egy különálló kamrája a víz átvezetésére és a rotor és a tekercselés a hátsó ventilátorral fúvódik. Ezek az állomások nagyobb teljesítményűek, de több helyet foglalnak el. A nedves rotoros nyomásfokozók kompaktabbak, mivel nem igényelnek ventilátort, és a vízáramlás hűti őket, de kisebb a kapacitásuk.
 9. lezárt burkolat. IP22 és IP54 közötti besorolás. Ez utóbbit olyan helyekre is be lehet szerelni, ahol eső vagy víz éri, anélkül, hogy a készülék károsodna. Az összes többi csak száraz helyiségben helyezhető el.
 10. Automatizálási egység megléte és a védelem típusai. Az automatizálás lehetővé teszi, hogy a csaptelep megnyitásakor az állomás növekvő nyomással működjön. Ellenkező esetben a készüléket minden egyes alkalommal kézzel kell elindítani, amikor a vízellátást használja. A biztonsági funkciók közé tartozik a szárazon futás elleni védelem és a túlmelegedés elleni védelem.

A legjobb nyomásfokozó szivattyúk értékelése

A 6 legjobb modell különböző jellemzőkkel, amelyek hasznosak, mint a vidéki házban, és a nagy házban. A legjobb modellek kiválasztásakor a szakértők figyelembe vették a vásárlói visszajelzéseket, a termékeladási értékeléseket és a műszaki paramétereket.

Jelöléshelyszíntermék neveár
A legjobb nyomásfokozó szivattyúk értékelése1JIELEX Jumbo 70/50 P-K Comfort10 000€
2ARDENA 3500/4E Classic15 800€
3

PKm 60 (370 W)

6 300€
4Wilo PB-201EA (340 W)10 000€
5Aquario AC 1512-195A (270W)9 500€
6Grundfos UPA 15-90 (120W)7 000€

JILEX Jumbo 70/50 P-K Comfort

Értékelés: 4.9

JILEX Jumbo 70/50 P-K Comfort

A nyomásnövelésre alkalmas legjobb szivattyúk listájának élén a “Jumbo” sorozat “Comfort” egysége áll. A modell a nevéhez méltóan szó szerint 50 m magasra pumpálja a vizet. Nemcsak a szivattyú szintjéről, hanem 9 m mélységből is lehet folyadékot szívni. Az ARDENA 3500/4E Classic ismert kompakt méretei biztosítják a szivattyúzás stabilitását és a nyomás fenntartását az erős 1100 W-os motorral. A szivattyú percenként akár 70 litert is szállít, és az áramlási hőmérséklet akár +35 fokos is lehet.

Ezt a szivattyút ajánljuk, mint az egyik legtermékenyebbet egy nagy házban vagy nyaralóban való használatra, ahol több emelet és 5-7 elszívási pont van. A beépített ejektor és a szabadalmaztatott Venturi csatornarendszer stabil nyomásemelkedést és a vízellátás kényelmes használatát biztosítja, függetlenül a bejövő paraméterektől.

Előnyök

 • a szivattyú teljesítménye 70 l/min;
 • szárazonfutás elleni védelem;
 • Motor lamellákkal a gyorsabb hűtés érdekében;
 • vonzó ár;
 • folyamatos üzemképesség.

Hátrányok

 • nem csatlakoztatható 25 mm-nél kisebb átmérőjű csővezetékhez;
 • Stabilizátorra van szükség áramkimaradás esetén.

ARDENA 3500/4E Classic

értékelés: 4.8

ARDENA 3500/4E Classic

A német termékkínálatban szerepel a Classic sorozatból az érdekes ARDENA 3500/4E szivattyú, amely 800 wattos teljesítményű, és akár 40 m-es csőben is képes megemelni a folyadékszintet. A készülék óránként akár 3500 liter vízmennyiséget is képes leadni. Belül egy kilövővel ellátott járókerék működik. a burkolat IP54-es nedvesség elleni védelemmel rendelkezik, így a működés esőben is megengedett. A szivattyú vezérlése nagyon egyszerű – egyetlen gomb az oldalán az indításhoz és leállításhoz. A gumilábak segítségével az erőmű kevésbé pattog használat közben.

A szivattyú fő előnye a teljesítménye és a tömörsége, ami nagyon hordozható nyomásfokozóvá teszi. A felső fogantyúnak és a 8 kg-os könnyű súlynak köszönhetően könnyen mozgatható a kertben. A megfelelő nedvesség biztosítása és a költségek minimalizálása érdekében a nagyméretű zöldségeskertek öntözőállomását kútból vagy fúrt kútból javasoljuk.

Előnyök

 • 40 m magasságig növeli a nyomást;
 • Képes 8 méter mélységből folyadékot szívni;
 • Szivattyú kapacitása 3500 l/óra;
 • 8 kg-os könnyű súly és hordozófogantyú.

Hátrányok

 • viszonylag magas költségek;
 • a tápkábel csak 1.5 ;
 • műanyag ház.

edrollo PKm 60 (370 W)

Értékelés: 4.7

Pedrollo PKm 60 (370 W)

Ez a modell a rendszerben lévő nyomás növelésére az olasz gyártó kínálatának egyik “legfiatalabb” modellje. Ennek ellenére a szivattyú 2400 l/óra teljesítmény mellett akár 38 m-es szivattyúzásra is képes. A felhasználók a visszajelzésekben arra panaszkodnak, hogy ezeket a tulajdonságokat viszonylag alacsony, 0.37 kWh. A szivattyútest fémből készült, és súlya 5.2 kg. A motor oldalfalai kiálló bordákkal vannak ellátva a hőelvonó felület növelése érdekében, így a modell megszakítás nélkül képes működni. Az alaplemezen lévő négy lyuk lehetővé teszi a készülék gumibevonatú platformra történő felszerelését a rezgések csökkentése érdekében.

További vélemények dicsérik ezt a szivattyút a nagyon csendes működéséért. Nem zúg, mint “nagy testvérei”, hanem inkább egy mély hangú zúgás, így a készülék elhelyezése a fürdőszobában vagy a kazánházban nem kényelmetlen a ház lakói számára.

Előnyök

 • kompakt méretek;
 • A szabványos csatlakozási átmérő 1″;
 • az alaphoz való rögzítés lehetősége;
 • fém burkolat;
 • lamellák a motor hatékony hőelvezetése érdekében.

Hátrányok

 • kényelmetlen a szivattyú kezelése a telepítés vagy a szállítás során;
 • Hálózati kábel és dugó nélkül kapható.

Wilo PB-201EA (340 W)

Értékelés: 4.6

Wilo PB-201EA (340 W)

A német Wilo márka egy 340W-os szivattyút kínál, amely akár 15 m-es vízszintet is képes növelni. Szerény energiafogyasztása ellenére a kis szivattyútelep akár 65 l/perc vagy 3900 l/h szivattyúzást is lehetővé tesz. A készülék képes 5 bar nyomásig növelni a nyomást, ami kényelmessé teszi a csapok, automata gázkazánok és egyéb elszívóhelyek használatát. A felhasználók visszajelzései dicsérik a készülék kiváló minőségű, szürke öntöttvasból készült házzal rendelkező szerkezetét. A tengely rozsdamentes acélból készült, a mechanikus tömítés, amelyen a járókerék csúszik, kerámiából és grafitból készült. mindez, a kényszerített léghűtéssel együtt, meghosszabbítja a problémamentes működést. A rögzítéshez két nyílás van a csavarok számára nyitott kivezetéssel, ami javítás esetén megkönnyíti az eltávolítást.

Trükkje ez a szivattyú a képesség, hogy szivattyúzni víz hőmérsékletű +80 fok, amikor a jellemzők a versenytársak korlátozott +30 … +60 ºC. hasznos, ha a második vagy harmadik emeletre fűtött fejet szállítanak, pl. egy kazánból.

Előnyök

 • szigetelt indítógomb;
 • Hatékonyan hűtött motor;
 • Öntött fém ház;
 • egyszerűsített rögzítés az alaphoz;.

Hátrányok

 • nincs benne dugó és hálózati kábel.

Aquario AC 1512-195A (270 W)

Értékelés: 4.5

Aquario AC 1512-195A (270 W)

Az olasz Aquario márkájú szivattyú 270 W motorteljesítménnyel rendelkezik, amely gazdaságos áramfogyasztást biztosít. A készülék képes +2° és 60° C közötti hőmérsékletű folyadékok nyomásának növelésére. A mag és a rotor hidegen hengerelt acélból készül, a tekercselés pedig rézből, ami növeli a kulcsfontosságú alkatrész szilárdságát és feszültségállóságát. A szivattyútengely és a csapágyak kerámia bevonattal rendelkeznek, amely rendkívül kopásálló. A felhasználók nagyra értékelik, hogy a szivattyú automatikus üzemmódra kapcsolható, ahol az állomás akkor indul el, amikor a nyomás 0.2 atm. Az egység képes lesz felvenni az áramlást és 6 bar-ig növelni a szállítási sebességet.

Ez a szivattyú folyamatosan működhet, és nem melegszik túl, mivel a motort nem a beépített ventilátor, hanem közvetlenül a víz áramlása hűti. A nedves rotorral ellátott motor konfigurációja a nyomásnövelő modellt kompakt és robusztus modellé teszi.

Előnyök

 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • három működési mód;
 • a falhoz vagy a padlóhoz is felszerelhető;
 • kompakt méretek 195x150x132 mm.

hátrányok

 • Drágább, mint erősebb versenytársaik.

Grundfos UPA 15-90 (120W)

Értékelés: 4.4

Grundfos UPA 15-90 (120 W)

A 120 W-os szivattyú akár 8 m-es fejnyomáshoz, a Top 6-os listát a 120 W-os szivattyú egészíti ki. A vízrendszerhez 3/4″-os külső meneten keresztül csatlakozik. A nedves forgórészt maga a folyadékáramlás hűti hatékonyan, és nincs szükség ventilátorra. Az állomás teste öntöttvasból készült, és súlya 2.6 kg a csövek megterhelése nélkül. A “Baby” akár 6 bar nyomást is képes kifejteni, és mind a csapok, mind a mosó- vagy mosogatógép működését támogatja. A termék értékelésében a termék dicsérte a csendes morajlás a motor egy járókerékkel, és ajánlott a házak, amelyek nem csatlakoznak a városi vízhálózathoz csatlakoztatva. De egy nagy házikó esetében jobb, ha más modellt keresünk.

Ez az egyik legkompaktabb szivattyú nyomásfokozáshoz. Beépítési hossza 160 mm, míg a versenytársak 170-195 mm-t használnak. Amellett, hogy kicsi, így könnyen megtalálható a csapolási pont, a készülék kiválóan teljesít akár +95ºC folyadékhőmérsékleten is. Nemcsak a vízvezetékben, hanem akár a fűtési rendszerben is növelhető a nyomás.

Előnyök

 • A házon található áramlási irányjelzés megkönnyíti a helyes csatlakoztatást;
 • automatikus és kézi üzemmóddal rendelkezik;
 • gazdaságos energiafogyasztás;
 • kompakt méret 160x113x119 mm.

Hátrányok

 • nem mindegyik indul automatikus üzemmódban;
 • Nem használható magas páratartalmú helyiségekben az IP22 tömítési osztály miatt.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: