6 legjobb esztrich a padlóhoz

Minden modern magánlakásban és épületben esztrichet használnak a padló kiegyenlítésére. Ez egy cement-homok keverék különböző adalékanyagokkal. Az anyagot nem csak a felületkezelés előkészítésére, hanem hő- és hangszigetelő réteg létrehozására is használják. Az orosz piac a különböző gyártók keverékeinek széles választékát kínálja. Az anyag kiválasztásakor a szakértők azt javasolják, hogy fordítson figyelmet az esztrich több jellemzőjére is.

Hogyan válasszunk esztrichet a padlóhoz

 1. Alkalmazási terület. A cement-homok kompozíciók ellenállnak a különböző káros hatásoknak. Ezért a legtöbbjük épületeken belül és kívül is használható. A fagyállóság mértéke azonban gyakran -30°C-ra korlátozódik…-35°C, ami korlátozza használatukat az északi régiókban. Egyes keverékeket a vízálló tulajdonságok uralnak, az ilyen termékek ideálisak a fürdőszobák és WC-k számára. A hálószobák és a gyermekszobák befejezéséhez ajánlott a leginkább környezetbarát esztrichet megvásárolni.
 2. Rétegvastagság. Minden gyártó megadja az egy réteg esztrich optimális vastagságát. Ha csak a födém kiegyenlítését szeretné elvégezni, használhat vékonyrétegű keveréket (10-100 mm). És ha el kell rejteni a csöveket az esztrichben vagy a meleg padlóban, akkor olyan összetételre van szükség, amelynek maximális bevonatvastagsága 250-300 mm-ig terjed.
 3. Száradási idő. Egyes helyiségekben nem könnyű gyorsan kiegyenlíteni a padlót. Azonnal meg kell száradnia, hogy az aljzaton járni lehessen. Az egyik ilyen terület a fürdőszoba. Ilyen esetekben jobb, ha 3-4 órás száradási idővel rendelkező készítményt választunk. A ház építési fázisában még néhány napot is el lehet tűrni. De az esztrichnek hosszabb ideig tart a teljes kikeményedés, és általában csak 3-28 nap után folytathatja a befejezést.
 4. Esztrich súlya.A teherhordó szerkezetek egy része nem képes elviselni a betonburkolat okozta többletterhelést. Ebben az esetben figyelembe kell venni az extra könnyű szerelvényeket, amelyekben a habosított üveg a töltőanyag szerepét tölti be.
 5. Hang- és hőszigetelés. Egyes gyártók töltőanyagokat adnak az esztrichhez, amelyek hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal ruházzák fel a bevonatot. A magasabb anyagköltség ellenére a vásárlás gazdaságosabb lehet.
 6. Mozsár életképessége. Ha tele van egy kész oldattal szükséges nagy területeken, akkor fontos, hogy egy ilyen mutató az esztrich, mint például az életképesség a keverék. Kis helyiségekben 30-40 perc alatt megoldható, de a termelési helyszíneken ez az idő több órára nő.
 7. Keverékfogyasztás. Az esztrich költségére összpontosítva meg kell ismernie az anyag fogyasztását is. Nem ritka, hogy az olcsó vegyületek nagy mennyiségben vesznek kárba, és később zsugorodnak. A drágább anyag megvásárlása ezért jobb ár-érték arányt jelenthet.

A 6 legjobb esztrichet vettük fel áttekintésünkbe. Minden összetétel széles körben képviselteti magát az oroszországi építőipari boltokban, és a szakértők és a helyi felhasználók nagyra értékelik őket.

Mi a jobb esztrich vagy önterülő padló

A kiegyenlítő bevonat típusa

Előnyök

Hátrányok

Esztrich

+ elfogadható ár

+ szintek nagy különbségek (300 mm-től)

+ sokoldalú használat

+ Erő és tartósság

– a kiegyenlítést kiegészítő eszközök segítségével végzik el

– a felület minősége alacsony

– vastagabb réteg (legalább 10 mm)

Önterülő padló

+ könnyű kiegyenlítés

+ saját kezűleg is elvégezhető

+ magas felületi minőség

– magas ár

– a bevonatot nem kell helyreállítani

– A kis különbségek kisimítása

A legjobb esztrichek értékelése

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb esztrichek értékelése1Weber Vetonit 6000, 25 kg439€
2Bolars gyorsan keményedő esztrich, 25 kg231€
3Perfekta Fibrolayer, 25 kg195€
4Axton, 25 kg175 €
5Hőszigetelő esztrich Paladium Palafloor-307, 12 kg523€
6M-300 RUSEAN betonkeverék, 40 kg, 40 kg140€

Weber Vetonit 6000, 25 kg

Értékelés: 4.9

Weber Vetonit 6000, 25 kg

Weber Vetonit 6000 esztrich lehetővé teszi, hogy az alapvető este a padló magas minőségi szinten. A gyártó 10-250 mm közötti rétegvastagságot javasol. Az összetétel univerzálisnak tekinthető; lakóépületekben és középületekben egyaránt használható. A cement-homok keverékkel lehetséges, hogy egy “meleg padlót” készítsenek. A gyors száradásnak köszönhetően (3 óra) az esztrich optimális a legfrekventáltabb helyiségekben. 15 óra elteltével fektethető. A szakértők dicsérték az orosz termék kiegyenlítő képességeit, és a rangsorunk győztesének babérjait adták neki.

A felhasználók kedvelik a gyors száradást és a szilárdság növelését, az alacsony zsugorodást, a repedések és a delamináció hiányát.

Előnyök

 • az alkalmazás egyetemessége;
 • vastagságok széles skálája;
 • gyors száradás;
 • nagy szilárdság.

Hátrányok

 • nem észleltek.

Bolars gyorsan keményedő esztrich, 25 kg

Értékelés: 4.8

Bolars gyorsan keményedő esztrich, 25 kg

A Bolars gyorsan keményedő esztrich kiváló műszaki tulajdonságokkal rendelkezik. A kiegyenlítő réteg elég gyorsan megszárad, kb. 5 óra elteltével már lehet járni az esztrichen. A felső terméknél kissé gyengébb vastagságú (10-100 mm). A gyártó ajánlja monolitikus bevonatok, esztrichek létrehozását az elválasztó rétegre, úszó szerkezetek létrehozását. A keverék használható különböző páratartalmú helyiségekben, hőmérsékletkülönbségekkel. Építési munkák végzése +5 °C hőmérsékleten..+30° C, de használható -40° C és -40° C közötti tartományban is…+60°. A befejező munkálatokat 3-14 nap után szabad elvégezni.

A felhasználók elégedettek az esztrich szilárdságával, a nedvességgel szembeni ellenállással, a hőmérséklet-különbségekkel szemben. Nem minden aljzatot lehet egy réteggel kiegyenlíteni.

Előnyök

 • nedvességállóság;
 • ellenállás a hőmérséklet-változásokkal szemben;
 • nagy szilárdság;
 • gyors száradás.

Hátrányok

 • kis réteg.

erfekta Fibrolayer, 25 kg

Értékelés: 4.7

Perfekta Fibrolayer, 25 kg

A Perfekta Fibrolayer megerősített esztrichet padlóalapok kiegyenlítésére, csővezetékek fedésére, úszó szerkezetek létrehozására tervezték. A széles hőmérséklet-tartomány (-50°C, -70°C) teljesítményjellemzői nem változnak…+70°C), a bevonat kiváló fagyállósági mutatóval rendelkezik (50 ciklus). Egy réteg ajánlott vastagsága 10-120 mm, zúzottkő hozzáadásával ez a szám akár 350 mm-re is növelhető. A rangsor vezetőivel ellentétben a keverék tovább szárad, a járás csak 12 óra elteltével engedélyezett. Nagy tartóssága miatt a beton- és kőburkolólapok az esztrichre fektethetők.

A szakértők szerint az esztrich megérdemli a harmadik helyet a tartósság, a félig száraz munka képessége miatt. A felhasználók csak a szárítás időtartamával elégedetlenek.

Előnyök

 • Szálakkal megerősítve;
 • széles alkalmazási terület;
 • ellenáll a hőmérséklet-változásoknak;
 • fagyállóság.

Hátrányok

 • sokáig tart megszáradni.

Axton, 25 kg

Értékelés: 4.6

Axton, 25 kg

Magas páratartalmú helyiségekben a padlóalapokat jobb Axton esztrichkel kiegyenlíteni. Gyorsan szilárdul, a bevonat nem repedezik vagy zsugorodik. Az egy réteg vastagsága tekintetében a gyártó azt ajánlja, hogy ne lépje túl a 10-80 mm-es határértékeket. A készítmény nemcsak fürdőszobák és fürdőszobák, hanem kültéri építmények számára is alkalmas. Veszít a futókkal szemben a száradási idő arányában, csak egy nap múlva lehet járni az igazított felületen. A szakértők megjegyzik, hogy az esztrich jó zaj- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

A felhasználók dicsérik a könnyű kiegyenlítés, a kövek finom frakciója, a jó nedvességállóság összetételét. Hátrányai közé tartozik a kis réteg, a lehetőség, hogy csak +5 °C-os hőmérsékleten fektethető…+25°.

Előnyök

 • nedvességállóság;
 • jó hang- és hőszigetelés;
 • gazdaságos fogyasztás
 • finom kőzetfrakció.

Hátrányok

 • sokáig tart megszáradni;
 • korlátozott alkalmazási hőmérséklet.

Paladium Palafloor-307 hőszigetelő esztrich, 12 kg

Értékelés: 4.5

Paladium Palafloor-307 esztrich hőszigetelés, 12 kg

A Paladium Palafloor-307 esztrich egyidejűleg használható padlóegyengetésre és szigetelésre. Ez a szuperkönnyű cement és celluláris üveg alapú esztrich kiváló hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A termék a szakértők figyelmét a környezetbarát jellegével érdemelte ki, így alkalmas gyermekszobákba, szabadidős helyiségekbe, étkezdékbe és konyhákba. Egy réteg vastagsága 20-300 mm között mozog, de a kis tömegnek köszönhetően lehetőség van régi házak helyreállítására, házak átfedésére.

Vegyünk egy magasabb helyet a rangsorban esztrich nem tette lehetővé a magas ár, a hosszú száradási idő (48 h). A hazai építők elégedettek az esztrich minőségével, a könnyű kiegyenlíthetőséggel, a hőszigetelő tulajdonságokkal.

Előnyök

 • zaj- és hőszigetelés;
 • környezetbarátság;
 • alacsony súly;
 • vastagságok széles skálája.

Hátrányok

 • magas ár;
 • hosszan tartó szárítás.

M-300 RUSEAN homokbeton

Értékelés: 4.4

Homokbeton M-300 RUSEAN

Nagy volumenű építési munkáknál a legelőnyösebb a hazai esztrich használata a padlóhoz M-300 RUSEAN. A legvonzóbb áron értékesítik, a szakértők felhívják a figyelmet a jó műszaki paraméterekre. A készítményt 150 mm-es magasságkülönbségek kiegyenlítésére ajánljuk, alkalmas padlófűtéses rendszer kialakítására. Dicséretes a bevonat tartóssága, így a homokbeton alkalmas irodák és középületek befejezésére. A kiegyenlítő réteg -35°C-ig ellenáll a fagynak.

Túlszárnyalják a versenytársak a rangsorban összetétel nem tette lehetővé a nagy frakciók kő (5 mm), amely további őrlés igényel szárítás után. Nagyon hosszú időbe telik, amíg az esztrich felhalmozódik szilárdság (akár 28 nap), bár megengedett, hogy a befejező trim 10 nap után tegye a befejező trim után.

Előnyök

 • alacsony költség;
 • alkalmazások széles köre;
 • fagyállóság;
 • a réteg nagy vastagsága.

hátrányok

 • hosszú időbe telik, mire megszilárdul;
 • durva kőzetfrakció;
 • nagy áramlás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: