7 legjobb zajszigetelő anyag

Az ingatlanok építése vagy javítása nem megy hangszigetelés nélkül. Sok nagyvárosi ember álma, hogy csendes környezetet teremtsen lakásában vagy házában. Ma ez gyorsan, hatékonyan és olcsón elvégezhető. A piacon már számos minőségi falszigetelő termék kapható. Nem csak a származás vagy az ár tekintetében különböznek. Kapható egy- vagy háromrétegű panelek és táblák, merev vagy rugalmas anyagokból. A legmegfelelőbb hangszigetelő anyag kiválasztásához a szakértők azt javasolják, hogy vegyünk figyelembe néhány szempontot.

Hangszigetelő anyagok kiválasztásának kritériumai falak, padlók és mennyezetek esetében

 1. Sok orosz kiemelten kezeli a befejező anyagok biztonságát az emberi egészség szempontjából. Egyes panelek allergén anyagokat tartalmaznak. A parafa, bazalt vagy kvarchomok alapú termékek a legkörnyezetbarátabbak.
 2. A spórolási vágy kegyetlen tréfát űzhet a vásárlóval. Az olcsó hangszigetelő anyagok nagyon vastagok lehetnek, ami negatívan befolyásolja a szűk helyiség hasznos területét. Azt is ki kell számítani, hogy a szigetelés beépítése után mennyi hulladék keletkezhet.
 3. A piacon számos, Oroszországban gyártott hangelnyelő található. E termékek közül sok nemzetközi hírű márkák licencével készül. Jó minőségűek és tisztességes áron.
 4. A felújítás teljes költsége nem csak az anyagárból áll. Minél könnyebb a hangszigetelés beépítése, annál olcsóbb a kivitelezők munkája. Győződjön meg arról, hogy a hangszigetelő anyag a szállítási terjedelem részét képezi. Ha nagy mennyiségű szigetelésről van szó, ez a kis árcédula negatív hatással lehet a költségvetésre.

Áttekintésünk bemutatja a legjobb hangszigetelő anyagokat a falak, mennyezetek és padlók hangszigeteléséhez. A következő szempontokat vették figyelembe a minősítésre pályázók kiválasztásakor:

 1. innováció;
 2. környezetbarátság;
 3. ár;
 4. a zajszigetelés mértéke;
 5. szakértői vélemény;
 6. vásárlói visszajelzés.

Zajvédő anyag rangsorolása

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb anyagok értékelése a hangszigetelő falakhoz1ZIPS-III-ULTRA1 416€
2Shumanet-BM960€
3SoundGuard EcoZvukoIsol939€
4Knauf AkustiKnauf Board955€
5SONOPLAT KOMBI1 020€
6SAUNDLINE-DB1 188€
7STOPSOUND BP730€

ZIPS-III-ULTRA

Értékelés: 4.9

ZIPS-III-ULTRA

A ZIPS-III-ULTRA panelek a kis vastagság és a hangszigetelő tulajdonságok kiváló kombinációja. A lemezvastagság 1200×600 mm-es méretben mindössze 42 mm. A szakértők a precíz kivitelezés és a teljes kötőelemkészlet miatt a rangsor győztesének babérjait adták ennek az anyagnak. A gipsz és az üvegszál szimbiózisa lehetővé teszi, hogy a vékony falú panel hatékonyan elnyelje a hangot. Rezgésszigetelők (8 db.). A professzionális kivitelezők szendvicspaneleket használnak gipszkartonnal együtt.

A mesterek megjegyzik a ZIPS-III-ULTRA hangszigeteléssel való munka kényelmét. A beszereléshez a szokásos szerszámkészletre van szükség: lyukasztó, fémfűrész, akkumulátoros csavarhúzó. A megjelenő kérdésekre a legegyszerűbben a használati utasítás elolvasásával kaphat választ.

Előnyök

 • kis vastagság;
 • hatékony zajelnyelés;
 • megfizethető ár;
 • egyszerű telepítés.

Hátrányok

 • nem észlelt.

Shumanet-BM

Értékelés: 4.8

Shumanet-BM

A Shumanet-BM zajszigetelőt a legvonzóbb áron értékesítik az orosz piacon. Az anyag egy kis tömegű ásványi lemez. Az eredmény minimális stressz a falon. Az anyagot ajánlott a burkolat és az alap közé vagy a fal üregeibe ágyazva elhelyezni. A szakértők megjegyzik a költségvetés magas színvonalú zajszigetelését, amely lehetővé tette, hogy a második helyet foglalja el a rangsorban.

A beépítés a klasszikus kerettechnológia szerint történik. Az ásványi lapokat lehetőleg műanyag öntőformákkal kell rögzíteni. Az anyagot a higroszkóposság jellemzi, ezért a zajszigetelés nedves területeken történő kivitelezésekor a lapokat fonott kötésben kell csomagolni.

Előnyök

 • alacsony ár;
 • alacsony súly;
 • jó zajelnyelés.

Hátrányok

 • A panelek morzsolódnak és szúrnak.

SoundGuard EcoZvucoIsol

Értékelés: 4.8

SoundGuard EcoZvucoIsol

A SoundGuard EcoZvukoIsol falszigetelő anyag minimális hangszigetelési vastagságával tűnik ki. Csak 13 mm-rel növeli meg a falat vagy a mennyezetet. A hazai gyártó specialitása a kvarc töltőanyag. Nemcsak a különböző frekvenciájú hanghullámokat fogja be, hanem a nedvességtől sem fél. Ezért lehetséges hangszigetelő szerkezeteket építeni a házon belül és kívül egyaránt. A szendvicsszerkezet nemcsak töltőanyagot, hanem rezgéselnyelő rétegeket is tartalmaz. Mindezen tulajdonságok kombinációja lehetővé tette, hogy a panelek a harmadik helyet foglalják el a rangsorban.

A kivitelezők a hangszigetelés egyszerű telepítéséről írnak a véleményekben. Az anyag könnyen vágható különböző szerszámokkal. És a panelek nem csak egy független kerethez, hanem közvetlenül a falhoz is rögzíthetők.

Előnyök

 • egyirányú hangkésleltetés.
 • nedvességállóság;
 • könnyű telepítés;
 • minimális vastagság.

hátrányok

 • magas ár;
 • nagy súly.

Knauf AcousticKnauf tábla

Értékelés: 4.7

Knauf AcousticKnauf tábla

A legkörnyezetbarátabb akusztikai szigetelés címéért Knauf AcousticKnauf Board. A gyártó nem használt fenol-formaldehid gyantát a következő termékek gyártása során. Ezért az Orosz Orvosi Tudományos Akadémia Kutatóintézete ajánlja az anyagot a gyermekek oktatási intézményeiben vagy egészségügyi intézményekben való használatra. A lemezek tökéletes megoldást jelentenek lakások és magánházak hangszigetelésére is. A legkülönbözőbb területeken alkalmazható, a belső válaszfalaktól a mennyezetekig. A szakértők az anyagot a negyedik helyre sorolták a rangsorban.

A kézművesek szerint a lemezeket könnyű felszerelni, könnyűek és nem csúsznak lefelé. De a szigetelés csak abban a helyiségben működik, ahol a szigetelőt elhelyezték. A szomszédos szobákban azonban a falak megfelelő hangszigetelése ellenére is könnyen hallani, hogy mi történik a szobában.

Előnyök

 • környezetbarátság;
 • széles körű alkalmazás;
 • könnyű telepítés.

Hátrányok

 • Egyirányú hangelnyelés.

SONOPLAT COMBI

Értékelés: 4.6

SONOPLAT COMBI

A SONOPLAT KOMBI szigetelés kiemelkedik a legszélesebb alkalmazási területen. Az építők az anyagot falakhoz és esztrich építéséhez használják. A belsőépítészek a paneleket válaszfalakhoz használják. A vízvezeték-szerelők speciális csatornákat és szűrőket készítenek az anyagból. A zenekedvelők pedig látványos akusztikus fülkéket hoznak létre… Ha mindehhez hozzáadjuk a megfizethető árat, a hangszigetelés magasabb helyet foglalhat el a rangsorban. A felhasználók azonban a visszajelzésekben panaszkodtak az elégtelen zajkeltés miatt.

Egyszerűen telepítse a paneleket közvetlenül a sík felületre. A szigetelés hátoldalán egy könnyű réteg található, és a végek össze vannak kötve egy hajtogatott széllel. A gyártó nagy gondot fordított a részletekre a konstrukcióban, hogy egységes felületet lehessen kialakítani.

Előnyök

 • széles alkalmazási terület;
 • megfizethető ár;
 • átgondolt konstrukció.

Hátrányok

 • alacsony zajelnyelési hatékonyság.

SAUNDLINE-DB

Értékelés: 4.6

SAUNDLINE DB

A SAUNDLINE-DB háromrétegű szerkezete megkülönbözteti az anyagot a versenytársaktól. Különösen vonzó a hangszigetelő audiofilok számára. Az akusztikus triplex lehetővé teszi, hogy a helyiséget áthatolhatatlanná tegye a hangok számára. Az innováció a gipszkartonok közötti rugalmas rétegben rejlik. Ezenkívül a külső paneleket 8 mm-es vastagság mellett nagy súly jellemzi. A három réteget egy speciális tömítőanyaggal ragasztják össze. Az ilyen szokatlan megközelítés nem maradt észrevétlen a szakértők számára; az anyag méltán került be a minősítésünkbe.

A tesztek során az akusztikus triplex meglehetősen jól bírta a tűzvizsgálatot. A hatékony zajszigetelés 25 évig tart. Masters hangsúlyt fektetnek a kiválasztás a hardver a vastagsága 17,5 mm, a munka is kell bevonni asszisztensek, mert a nagy súlya a panel.

Előnyök

 • innováció;
 • A falak hatékony hangszigetelése;
 • tűzvédelem.

Hátrányok

 • nehézkesség;
 • nagy súly.

STOPSOUND BP

Értékelés: 4.5

STOPSOUND BP

Az ár és a minőség előnyös kombinációja a STOPZUK BP födémek fő előnye. A falszigetelés alapanyaga bazalt, amelyet ökológiai tulajdonságai és magas szintű hangelnyelő képessége (99%) jellemez. A szigetelő ellenállt a magas hőmérsékletű (1000°C) tesztnek. A szakértők egy másik sajátosságra is felhívták a figyelmet. A bazalt töltőanyag nincs kitéve bioprotekciónak, a rágcsálók nem tolerálják. Ez a tény különösen fontos a magánlakások tulajdonosai számára.

Túlszárnyalja versenytársait az anyag nem volt lehetséges a telepítés bonyolultsága miatt. Mint más ásványtáblák esetében, a kézművesnek speciális keretet kell létrehoznia. Majd helyezze be a hangszigetelő anyagot a kialakított résbe.

Előnyök

 • elfogadható ár;
 • magas szintű zajcsökkentés;
 • ellenáll a magas hőmérsékletnek.

Hátrányok

 • kifinomult telepítés;
 • Elégtelen védelem a rezgésekkel szemben.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: