8 legjobb építési hajszárítók hőmérséklet-szabályozással

Az építőipari hajszárítókat a régi festék, lakk, linóleum és egyéb bevonatok eltávolítására használják. A készülék a speciális hosszabbításokkal alkalmas réz- és műanyag csövek forrasztására, fóliaragasztásra, kopolimer alkatrészek hajlításának kialakítására, bizonyos területek szárítására. Hőmérséklet-szabályozott hajszárítók vékony munkadarabokhoz 0.8-1.5 mm-es, valamint 2-5 mm-es vastagabb munkadarabok esetében is, anélkül, hogy túlmelegednének. Egy ilyen építőipari eszköz lehetőségei szélesebbek, ezért azok, akik technikai hajszárítót keresnek a fűtés és a levegő fújásának szabályozójával, áttekintést nyújtanak a legjobb termékekről ezekkel a jellemzőkkel.

A legjobb hőmérséklet-szabályozott hajszárítók értékelése

Az építési modell jellemzőinek elemzése, az online áruházak értékesítési rangsorai és a vásárlói visszajelzések alapján végzett felülvizsgálat. A Makita HG5012K tok széles körű kézi és kereskedelmi felhasználók, akik saját hajszárítót üzemeltetnek otthon.

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb építőipari szárítók hőmérséklet-szabályozással1STEINEL HG 2320 E tok12 660€
2BOSCH GHG 23-66 professzionális tok8 260€
3Metabo HE 23-650 vezérlő tok7 380€
4Makita HG651CK tok8 890€
5DeWALT D264148 520€
6BLACK+DECKER KX2200K tok3 450€
7Makita HG5012K tok4 230€
8Hitachi RH600T tok3 000€

STEINEL HG 2320 E tok

Értékelés: 4.9

STEINEL HG 2320 E tok

A szakértők az első helyet a kétfokozatú üzemmóddal és fokozatmentes állítási lehetőséggel rendelkező professzionális építési modellnek adták. A 2300 wattos ventilátor 80 és 650 Celsius-fok között melegít, és percenként 150-500 liter levegőt fúj. A kerámia fűtőelem hosszabb élettartamot biztosít. Ezt az építőipari berendezést egy robusztus tokban szállítjuk, amely praktikus a pontos tároláshoz és szállításhoz. A Craftsman véleménye szerint a hőmérséklet-beállítások rögzíthetők a véletlen változtatás ellen, ami praktikus, ha szűk helyiségekben dolgozunk, ahol a hajszárító gyakran dörzsölődik a ruházathoz.

A szakértők az első helyre helyezték a terméket a szuperegyszerű joystickos fűtésszabályozó rendszer miatt. A szerkezeti egység végén egy kis billenőkapcsoló található, amelyet kényelmesen balra vagy jobbra dönthet a hüvelykujjával a kívánt hőmérséklet beállításához. Lehetővé teszi, hogy villámgyorsan elvégezze a beállításokat, anélkül, hogy elvonja a figyelmét a fő folyamatról.

Előnyök

 • A tápellátás 3 m hosszú hálózati kábellel történik;
 • A hurok gyors felakasztásának lehetősége;
 • zökkenőmentes beállítás;
 • Kijelző a hőmérséklet kijelzéséhez;
 • Védi a tápkábelt a fénytöréstől.

Hátrányok

 • Az ezüst oldalak gyorsan karcolódnak, ha a hajszárítót nem az asztalra, hanem lefelé helyezi;
 • Súlya 1 kg, ami nehezebb, mint más versenytársaké;
 • magas érték.

BOSCH GHG 23-66 professzionális tok

Értékelés: 4.8

BOSCH GHG 23-66 PROFESSZIONÁLIS TOK

A Bosch professzionális építőipari szárítója 2300 W teljesítményű, és két üzemmódban képes dolgozni: az első 150-300 lpm fúj ki 50ºC-on, a második 150-500 lpm, amikor az áramlás eléri a 650ºC-ot. A hőszabályozás mértéke fokozatmentesen állítható két “+” és “-” jelzésű gombbal, és a felhasználó számára intuitív módon érthető. A fent leírt hajszárítóval összehasonlítva ez az építőipari készülék kevesebbet nyom – 670 g, szemben az 1 kg-mal. D-markolattal is rendelkezik, amely megvédi a kézműves ujjait az égési sérülésektől, ha azok érintkeznek a felhevített felületekkel. A kézművesek visszajelzései szerint az építő egy tágas hordtáskában érkezik, amelyben a hordtáska és a ragasztópisztoly is elfér.

A szakértők megjegyzik az LCD-kijelző sikeres elhelyezését, mélyen az elülső részbe süllyesztve. Ez védi a képernyőt, amikor a hajszárítót függőlegesen szerelik fel, és megakadályozza, hogy a nap a kijelzőre süt, amikor a szabadban dolgozik.

Előnyök

 • Jól gumírozott fogantyú;
 • a képernyő mélyen a burkolatba van süllyesztve;
 • egyszerű paraméterbeállítás;
 • 50ºC-os hőmérsékleten gyorsan lehűlni képes.

Hátrányok

 • Néhányan hiányolják a kiegészítő gombot, amely megkönnyíti a légáramlás és a hőmérséklet-szabályozás közötti váltást.

Metabo HE 23-650 vezérlő tok

Értékelés: 4.8

Metabo HE 23-650 vezérlő tok

A konstrukciós modell 50-650ºC közötti hőmérsékleten képes melegíteni az alkatrészeket, és 150-500 l/perc légáramot termel. A hajszárító 2300 wattos teljesítménnyel működik. A készülék hátoldalán található LCD kijelző a beállítások ellenőrzésére szolgál. A tápkábel hossza 4 m, így a legtöbb esetben megúszhatja a hordozását. A tapasztalatok azt bizonyítják, hogy a T-test, a helyes súlyozás és a gumi fogófelületek miatt a szárítót könnyű megfogni. A felhasználók szeretik azt a tényt, hogy az építési modell gyorsan visszanyeri hőmérsékletét és lehűl.

Multifunkcionalitása ellenére a legkönnyebben kezelhető hajszárítónak minősítettük. Íme a legintuitívabb megnevezések – még a kezdők számára is. Két hőmérséklet-beállító gomb piros színnel és a megfelelő hőmérő szimbólummal. Két másik gomb a légáramlást szabályozza, és fehér színnel a ventilátor szimbólummal van kiemelve. A pohár a római számok mellett egy piros és egy kék csíkkal is rendelkezik, amely a hőmérséklet-beállításokat jelzi.

Előnyök

 • 4 m hosszú hálózati kábel;
 • A széles gumi markolat a fogantyún;
 • intuitív jelölések;
 • védelem a túlmelegedés ellen.

Hátrányok

 • a készletben lévő tok nagyon gyenge.

Makita HG651CK tok

Értékelés: 4.7

MAKITA HG651CK TOK

A HG651CK teljesítménye 2000 W, de a ventilátor akár 550 l/perc sebességgel is képes működni, amivel megelőzi a fent leírt épületfűtőtesteket. Kompaktabb is, 230 mm hosszú, szemben a 245 mm-es vagy annál hosszabb versenytársaival. A szárító két kimeneti üzemmódban képes működni, a levegőt 650º C-ig melegíti fel. Széles fúvókával rendelkezik a festék eltávolításához, egy vékony hegesztőfúvókával a forrasztáshoz és egy normál széles fúvókával az általános építési folyamatokhoz a felületek szárításához vagy melegítéséhez. Az értékelésekben a tulajdonosok szeretik a 14 programot a memóriában, amelyek már optimálisan be vannak állítva bizonyos típusú munkákhoz.

Praktikus asztalon történő helyhez kötött használatra, a munkadarabok mindkét kézzel történő megfogására és hajlítására. A fent leírt épületegységekkel ellentétben ez a készülék a kijelzővel és a beállítási gombokkal a test tetején található, nem pedig a végén, lehetővé téve a felhasználó számára a beállítások elvégzését, miközben a hajszárító sík felületen van. A hajszárító másik különlegessége az elektronikus szabályozó, amely biztosítja a megadott hőmérséklet fenntartását, és a képernyőn megjelenő értékeket a lehető legközelebb hozza a valósághoz.

Előnyök

 • zsinórszakadás elleni védelem;
 • csúszásgátló bevonat a fogantyún;
 • négy bővítményt tartalmaz;
 • A specifikációnak megfelelően;
 • fúvási kapacitás akár 550 l/min.

Hátrányok

 • Kényelmetlen egy kézzel beállítani a beállításokat, miközben a hajszárítót egyszerre kell tartani.

DeWALT D26414

Értékelés: 4.6

DeWALT D26414

A DeWALT építőipari termopisztoly 2000 wattos teljesítményű és 500 l / perc teljesítményű fúvásra képes. A szárító két üzemmódot támogat, a levegő sebességének és hőmérsékletének fokozatmentes beállításával. Képes az építőanyagok 600ºC-ig történő felmelegítésére. 700g súlyú, így kevésbé megterhelő a kézben. A D-markolat további védelmet nyújt a kezelő számára. A 265 mm hosszú ház és a nagyméretű szerkezet azonban nem túl praktikus a szűk helyeken történő manipulációhoz. A gyártó egy széles fúvókát szállít általános építési folyamatokhoz (fűtés, szárítás).

A hajszárítót jelöltük meg a legjobbnak, mert van egy dönthető tartóállványa. Két, egymáshoz 120º-os szögben rögzített lábból áll. Ez extra támasztékot teremt, és megakadályozza, hogy a hajszárító felboruljon, még rozoga talapzat esetén is, ami az építkezéseken oly gyakori.

Előnyök

 • védelem a túlmelegedés ellen;
 • különösen stabilan áll az asztalon;
 • a felhasználó keze védve van az égési sérülések ellen;
 • nagyon könnyű kezelhetőség.

Hátrányok

 • nem könnyű elérni a nehezen hozzáférhető helyeket.

BLACK+DECKER KX2200K tok

Értékelés: 4.4

BLACK+DECKER KX2200K TOK

Folytatódik a felülvizsgálat termék márka BLACK+DECKER, amely egy teljesítmény 2000 watt és a hőmérséklet-tartomány 65-650 º C. A fűtés fokozatos szabályozása a fogantyún lévő kapcsolóval történik, a fokozatmentes beállítás pedig az oldalán lévő forgókerékkel történik. Az építőeszközön nincsenek más gombok, így rendkívül egyszerű a használata. Az L-alakú kialakítás jól illeszkedik a kézbe az ergonomikusan kialakított, megállóval és gumipárnákkal ellátott fogantyúnak köszönhetően. A vélemények, építési termikus pisztoly, mint a gazdagság a teljesség, ahol amellett, hogy 4 fúvókák, van 3 kaparók különböző formájú és spatula, amely segít eltávolítani a különböző anyagok.

A terméket a szakértők a legjobbnak tartják, mivel akár 720 l/perc forró levegő szállítására is képes. Ez jelentősen felgyorsítja az alkatrészek felmelegítését és növeli a termelékenységet.

Előnyök

 • ergonomikus fogantyú, a végén megállóval;
 • csúszásgátló;
 • Függőhurok és kábeltömítés a kábel elhajlásának megakadályozására;
 • a termikus paraméterek gyors beállítása.

Hátrányok

 • A gyakorlatban a kimeneti hőmérséklet valamivel alacsonyabb a meghirdetettnél;
 • nincs kijelző a számok ellenőrzésére;
 • sokan panaszkodnak az erős gumi- és műanyagszagra, de ez lassan elmúlik.

Makita HG5012K tok

Értékelés: 4.3

Makita HG5012K tok

Ez a fent leírt Makita modell “fiatalabb” változata, amely abban különbözik, hogy nincs kijelzője és fokozatmentesen szabályozható a hőteljesítménye. Az építőipari fúvó csak két üzemmódban működik, 350ºC és 500ºC, percenként 350, illetve 500 liter levegőt fújva. A hajszárító súlya 600 g, és nem fárasztja a kezét, ha hosszú ideig használja. 1600 wattos fogyasztás a gazdaságosabb energiafelhasználás érdekében. A készülékkel együtt a gyártó egy műanyag tokot és három fúvókát szállít. Minden beállítás a fogantyún lévő billenőkapcsoló kapcsolásával történik, így a készülék használata még egyszerűbb, mint másoké.

Ideális otthoni használatra hobbi szalag felhelyezéséhez vagy keményfa bútorok gyártásához. Viszonylag alacsony árért megbízható ragasztópisztolyt kap, kompakt 230 mm-es hosszal és stabil asztallappal.

Előnyök

 • Három bitet és a tokot tartalmazza;
 • gyors reakcióidő az üzemi hőmérsékletre;
 • megbízható kioldás túlmelegedés esetén;
 • Kényelmes a kézben.

Hátrányok

 • Az üzemi hőmérsékletet nem lehet 350ºC alá csökkenteni;
 • Nincs fokozatmentesen szabályozható fűtés.

Hitachi RH600T tok

Értékelés: 4.2

HITACHI RH600T TOK

A 2000 wattos háztartási építőipari szárító, amelyet csövek zsugorítására, befejező anyagok ragasztására, falak szárítására és még a parazsak meggyújtására is használnak, teszi teljessé a felmérést. A gép két üzemmódban képes dolgozni, 250 l/perc és 450 ºC, valamint 500 l/perc és 600 ºC-ra fűtött áramlással. Csak egy lépcsőfok beállítása van. A D-alakú ház maximális védelmet nyújt a felhasználó kezének a felhevült felületekkel szemben. Az összecsukható konzol lehetővé teszi a hőlégfúvó pisztoly szilárdan elhelyezését az asztalon. Könnyen fel lehet akasztani a készüléket ezzel az elemmel, hogy szabaddá tegye a kezét. A tok 4 szerszámot és a kaparót tartalmazza.

A termék megfizethető ára mellett számos más előnye is van. A gyorshűtés gomb lehetővé teszi a fűtőelem lehűtését és a hőpisztoly tokba helyezését, ahelyett, hogy megvárná a természetes lehűlést. 570 g-os súlya az egyik legalacsonyabb, ami csökkenti a kéz fáradtságát a hosszú munkák során.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • a keze védve van az égési sérülések ellen;
 • teljesítmény 2000 W;
 • kaparóval érkezik.

Hátrányok

 • nem lehet 450ºC alá vinni;
 • csak fokozatos beállítás.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: