9 legjobb szerelvénygyártó műanyag ablakokhoz

Az ablakkeret fém- és műanyag elemek kombinációja, amelyek a szárny kerületén helyezkednek el. Úgy tervezték, hogy a műanyag ablakokat különböző módokon nyissák ki, és megakadályozzák a kívülről történő betörést. A záróerő és a szigetelési értékek a szerelvények minőségétől függnek. Szakértőink elemezték a különböző gyártók referenciáit és termékkínálatát, hogy összeállítsák a legjobb ablakszerelő gyártók listáját. Tekintse ezt a rövid áttekintést, hogy elfogadható minőségű műanyag ablakokat válasszon, nemcsak a profil, hanem a működtető alkatrészek tekintetében is.

Hogyan válasszunk szerelvényt műanyag ablakokhoz

Mielőtt a legjobb gyártók áttekintésével kezdenénk, nézzük meg a szerelvény kiválasztásának kritériumait, hogy jobban megértsük a témát. A műanyag ablakok vásárlásakor a következő hardverjellemzőkre kell figyelni

 1. WINKHAUS Használati változatok. Az egyik típusú szerelvény csak a szárny nyitását engedheti meg önmagának. Más típusok a billenő-fordító és a mikroszellőztetéses működés. Minél több funkció, annál több lehetőség a friss levegőre.
 2. A húzás minősége. A nyílászáró hő- és hangszigetelése a zárszerkezet tömörségétől függ. Az ablak vásárlásakor helyezzen be egy darab papírt, és zárja be a szárnyat. Ha a levél ebben a helyzetben kihúzható, akkor télen a műanyag ablak alól kisodródik.
 3. Rögzítési pontok száma.3-tól 7-ig terjedhet. Minél több ilyen elem van, annál szűkebb marad a nyílás.
 4. Hibatűrő védelmi mechanizmus.Ez a funkció azt jelenti, hogy nem lehet elfordítani a fogantyút az ablak billenéséhez, amikor az ablak nyitott, csuklós üzemmódban van. Ha nincs védelem, könnyen eltörhet egy zsanér vagy leválhat egy nyitó rész.
 5. Gyermekzár.A funkció alulról, a fogantyúban vagy a fogantyú eltávolításával és a konnektor dugóval történő lezárásával kiegészítő zárként használható. Növeli a biztonságot, ha kisgyermekek vannak jelen, és megakadályozza az illetéktelen nyitogatást (pl. üzletekben, hogy az értékes tárgyakat/anyagokat ne lehessen kivinni az ablaknyíláson keresztül).

Limit billenő szerelvények. Beállítja az ablakszárny billenésének mértékét az optimális légáramlás beállítása érdekében. Nincs csapkodó mozgás huzatban vagy erős szélben.

A legjobb szerelvénygyártók értékelése

Jelölés székhely Gyártó értékelés
A legjobb hardvergyártók áttekintése 1 MACO 5.0
2 ROTO 4.9
3 SIEGENIA-AUBI 4.8
4 WINKHAUS 4.7
5 GRETSCH-UNITAS 4.6
6 SCHUCO 4.5
7 FORNAX 4.4
8 KALE 4.3
9 VORNE 4.2

Most pedig térjünk át közvetlenül a legjobb gyártók listájára a termékjellemzők és a vásárlói visszajelzések alapján.

MACO

Értékelés: 5.0

MACO 2.webp

Az első helyet az 1947-ben alapított Maco nyerte el. Ez egy osztrák gyártó, amelynek két gyára van az országban. Lengyelországban és Oroszországban is nyíltak termelőüzemek. A vállalat magas szintű betörésállósággal rendelkező műanyag nyílászárókhoz gyárt szerelvényeket. A gyártó termékeit a világ 40 országában értékesítik. A vállalatnál több mint 2000 alkalmazott dolgozik, és a termékeket a 15 fiók bármelyikéből meg lehet rendelni. A műanyag ablakok zárórendszere mindig a kerület mentén és nem csak a kilincs oldalán készül, ami garantálja a huzatmentességet. Az ügyfelek a véleményekben szeretik azt a tényt, hogy az ilyen szerelvényekkel ellátott mikrolift valóban működik, és nem csak egy hirdetési lépés a költségek növelése érdekében.

Úgy véljük, hogy a gyártó a legjobb a műanyag ablakok fémelemeinek korrózió elleni védelme szempontjából. A vállalat a szerelvényeket speciális viasszal kezeli. nem lehet kimosni az ablakok mosásával, és minden oldalról befedi az alkatrészeket. A bevonat nem bomlik le, ha fagypont alatti hőmérsékletnek van kitéve. Ennek köszönhetően a Maco hardver 10-15 évig megőrzi vonzó megjelenését.

Olvasson tovább  Litokol Starlike: Előnyök és hátrányok

Előnyök

 • számos lehetőség az ablakok kialakítására;
 • a vékony fémcsíkok nem rontják el a nyitott ablak megjelenését;
 • mechanikai sérülésekkel szembeni ellenállás;
 • 6 nyomáspontos változatok vannak.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • a diszkrét nyitónyelv “finomabb”;
 • nehezen beállíthatóak önmagukban.

ROTO

Értékelés: 4.9

ROTO.webp

A világ második legnagyobb gyártója és a Maco fő versenytársa. Gyakran ez a két vállalat az első választás a kiváló minőségű szerelvényeket vásárolni kívánó ügyfelek számára. A Roto márkát “intelligens ablakmegoldásokként” pozícionálják. A vállalat székhelye Németországban, a gyártóüzem pedig Moszkvában található. A moszkvai régióban található nagy raktárnak köszönhetően a termékek mindig raktáron vannak a műanyag ablakgyártók számára, akik megvásárolják azokat a végtermékeikhez. A Roto a termékei folyamatos fejlesztéséről ismert. Nemrégiben például bemutatott egy olyan műanyag szárnyhoz való megállítót, amelyet úgy terveztek, hogy akár 90 fokban is kinyíljon, és amely sima fékezéssel rendelkezik. Ez megvédi a bútorokat és a falakat a hirtelen széllökések okozta károktól.

A gyártó híres a nyitómechanizmus simaságáról. Ezt a fórumok véleménye is megerősíti. A fogantyúi nagyon könnyen és simán forognak, és elég szorosan vannak rögzítve. Ez a kialakítás különösen alkalmas a gyengébbik nem és az idősek számára.

Előnyök

 • a fogantyúknak nincs játéka;
 • gyakran ki vannak állítva a bemutatótermekben a vizuális és tapintható szemléltetés érdekében;
 • a nyitási lehetőségek nagy választéka;
 • Oroszországban van termelés.

Hátrányok

 • nem értékesít termékeket a végfelhasználóknak;
 • néhány fogantyú kialakítása durva.

SIEGENIA-AUBI

Értékelés: 4.8

SIEGENIA-AUBI 2.webp

A gyártó Siegenia-Aubi a KFV egyik részlege, amely nemrégiben ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját. A vállalat aktívan törekszik a beltéri környezet javítására technológiai megoldások révén. Az Aubi fő szakterülete a műanyag, fa és fém ablakokhoz és ajtókhoz való zárak gyártása. A vállalatnak több üzeme van Lengyelországban, Indiában és más országokban. A hardverek teljes gyártási ciklusa megvan, beleértve a galvanizálást is, hogy megvédjék a hardvereket a korrózió ellen.

Szakértőink szerint a gyártó a legjobb, mivel fokozott kopásállóságú hardvereket gyárt. A versenytársak súrlódási elemekkel (a csövek hornyokba csúsznak) záró mechanizmust hoznak létre, ami fokozatosan a holtjáték kialakulásához és kialakulásához vezet. Idővel a szárny elkezd alulról kifújódni. A Siegenia-Aubi olyan szerelvényeket gyárt, amelyek záráskor görgős mechanizmussal rendelkeznek, ami kevesebb kopást jelent, és lehetővé teszi az illeszkedés szorosságának megőrzését. Ha ilyen kivitelű ajtószerelvényeket keres, nézze meg közelebbről az A300-as modelleket.

Előnyök

 • műanyag, fa és alumínium ablakokhoz való vasalatok
 • léteznek tolóablakokhoz való pántrögzítő rendszerek;
 • görgős zsanérok;
 • rejtett típusú szorítómechanizmus.

Hátrányok

 • magas költségek;
 • a műanyagból készült szerelvények (szalagok) elemeinek száma.

WINKHAUS

Értékelés: 4.7

WINKHAUS.webp

A következő az áttekintésben a német gyártó WINKHAUS. A cégcsoport mérnökei új fejlesztésekkel folyamatosan igyekeznek javítani a műanyag nyílászárókon. A vállalat zászlóshajója az AutoPilot termékcsalád, amely fokozott korrózióvédelemmel rendelkezik, vandálbiztos elemekből készül, nagy szilárdságú acélból készül, és a műanyag ablak teljes kerületét lezárja, nem csak a fogantyú oldalát. Ennek ellenére a konstrukció kevesebb alkatrészt használ, mint a versenytársak, így a mechanizmus egyszerűbb és megbízhatóbb, ahogy azt az ablak tulajdonosok visszajelzéseikben is megerősítették.

Véleményünk szerint a gyártó a legjobbak közé tartozik, mivel olyan hardvert fejlesztettek ki, amely nem igényel szerszámokat a beállításhoz. A csavar szorosságának megváltoztatásához egyszerűen húzza ki a csapot, és fordítsa el. Ha a jelölést közelebb toljuk a gumiszalaghoz, akkor az ablak közelebb kerül az ablakredőnyhöz. A jelölés eltávolítása a gumikörről meglazítja a jelölést. Ha elsajátítja ezt a funkciót, akkor rövid idő alatt könnyen beállíthatja az ablak funkcióját egy nagy épületben, ezért érdemes figyelmet fordítani a hardverre az irodai és adminisztratív épületek tulajdonosainak.

Olvasson tovább  Mind a festés csalásról

Előnyök

 • Az oroszországi Gosstroy által tanúsított;
 • megfelel a nemzetközi szabványoknak;
 • gyárral rendelkezik Oroszországban;
 • hamisításbiztos sarkok;
 • nagy szilárdságú acél szerelvények.

Hátrányok

 • egyes rendszerek nyikorognak és ropognak használat közben;
 • szoros működés;
 • a szárny alsó részén lévő betörésbiztos zárószerkezetet.

GRETSCH-UNITAS

Értékelés: 4.6

GRETSCH-UNITAS 1.webp

Vezető német gyártó, amely több mint 100 éve gyárt zárakat és szerelvényeket. A márka 1996 óta ismert az orosz piacon. Az ügyfelek szeretik a műanyag ablakkilincsek széles választékát a véleményekben, ahol kiválaszthatja a formát és a színt, hogy még több egyéniséget adjon a belső térnek. Mintegy 500 szabadalom kapcsolódik a szerelvények működéséhez és konfigurációjához. Például egy speciális bevonatot használnak a fém alkatrészek rozsdásodás elleni védelmére. Az ablakokon nyitott és zárt típusú hardvereket alkalmaznak. Egyes rendszerek akár utólag is felszerelhetők a késztermékre.

Egyike azon kevés gyártóknak, amelyek kiváló minőségű, párhuzamosan csúszó típusú vasalatokat gyártanak. A műanyag ablakok ezen konfigurációja lehetővé teszi a nyitható szárnyak használatát korlátozott térben. De a nagy súly miatt a mechanizmus gyorsan elkezd megereszkedni. A gyártó zsanérjai az újonnan kifejlesztett csúszókocsinak köszönhetően könnyű és pontos zárómozgást biztosítanak a szárnynak. Ha sok bútor van az erkélyen vagy az irodában, keressen GU-felszerelésű műanyag ablakokat.

Előnyök

 • minden CE-jelölési tanúsítvány rendelkezésre áll;
 • Hivatalos weboldal 5 nyelven;
 • a katalógus billenő-, lengő- és tolóajtókhoz kínál rendszereket;
 • a rendszer magas esztétikai megjelenése.

Hátrányok

 • Évente kétszer kell szervizelni;
 • a márka kevésbé népszerű, mint más márkák.

SCHUCO

Értékelés: 4.5

SCHUKO.webp

A gyártót 1951-ben alapították, székhelye Bielefeldben található. A vállalat ablakokkal és ajtókkal ellátott homlokzati rendszerekre specializálódott. 1999-ben a vállalat egyesült egy másik gyártóval, a Jansennel, amely acélrendszereket üzemeltet Svájcban. Ez a termékkínálat bővüléséhez és jobb életminőséghez vezetett. Különösen szeretném felhívni a figyelmet az ablakok gyártójának fogantyúira, amelyek anatómiailag formázottak és kényelmesek a fogáshoz. A szárny becsukásához kevés erőfeszítésre van szükség. Nincs csikorgás vagy kellemetlen hang, amely más gyártók konstrukcióira jellemző.

Ezt a gyártót tartjuk a legjobbnak a robusztus és nagy teherbírású zsanérok miatt. az ablakok tulajdonosainak visszajelzései alapján, még az 1300 mm-es és nagy súlyú, magas szárnyakkal rendelkező konstrukciók esetében is, ezeket a zsanérokat nem kell 4 évnél gyakrabban beállítani. Ami azt jelenti, hogy meglehetősen tartósak. Nem tapasztalhat semmilyen ablak megereszkedést vagy elakadást.

Előnyök

 • a fogantyú kialakításának nagy választéka;
 • a rendszer szoros zárást biztosít és növeli a termikus hatékonyságot;
 • műanyag és alumínium nyílászárókhoz is rendelkezésre állnak;
 • Vas alkatrészek korrózióállósága.

Hátrányok

 • A fekete színű hardverek kevésbé jó minőségűek;
 • nem minden mintának van egységes körvonala.

FORNAX

Értékelés: 4.4

FORNAX.webp

Ez a márka Grúzia és Törökország közös termelésének “agyszüleménye”. A FORNAX termékek ma már Oroszországban is kaphatók, és a gyártó itt is nyitott egy irodát. A vállalat a PVC-profil és alumíniumkeret megoldásokra összpontosít. A vélemények alapján a termékek tulajdonosai szeretik a záró mechanizmust, amellyel az “olló” fel van szerelve. Ez az elem megakadályozza, hogy az ablak huzat esetén akaratlanul becsukódjon. A Fornax szerelvényeknek kötelezően rendelkezniük kell reteszeléssel a szellőztetés közbeni téves nyitás megakadályozására. a gyártónak van egy billenő zárja is, amely kisebb nyomást gyakorol a gumitömítésekre, így meghosszabbítja azok élettartamát.

Olvasson tovább  Mi a vasalás és a munka?

Ezt a gyártót tartjuk a legjobbnak a zárrendszerben lévő alkatrészek csökkentett száma miatt. Az alkatrészek csökkentett száma megkönnyíti a profilra való felszerelést, hosszabb élettartamot, kisebb törésveszélyt és kevesebb karbantartást tesz lehetővé. A PVC-ablakgyártók számára ez segít a készletszintek csökkentésében a termék átvételekor és felhasználásakor.

Előnyök

 • megoldások műanyag és alumínium profilokhoz;
 • szállítás minden régióba;
 • vannak alkatrészek a csúszó rendszerekhez;
 • az elemek egyetemessége a jobb vagy bal oldali szárnyak felszereléséhez.

Hátrányok

 • Az állítható lakattal ellátott változatok nem a legszebbek;
 • a termék kevésbé ismert, ezért nem minden ablakgyártó dolgozik vele.

KALE

Értékelés: 4.3

KALE.webp

Ez a gyártó Törökországból származik. A vállalatot 1953-ban alapították, és kezdetben zárakra specializálódott. Fokozatosan, ablak hardver kifejlesztett ezen márka alatt. Most már a hatalmas KALE Endustri vállalat. A billenő- és fordulórendszerek a KALE Sapfir termékcsaládból készülnek. A vásárlók a véleményekben szeretik a konstrukció betörésvédelmét, amelyhez nagyobb keresztmetszetű sarokkapcsolókat használnak. Az alkatrészek nem igényelnek különleges gondoskodást, és elegendő 6 havonta megkenni őket. Az ablakmegoldások károsodásának megelőzése érdekében a következő elemeket tartalmazzák: perforáció elleni védelem, szélvédő és kiegészítő csíkok az alsó részen a zárszerkezet megerősítésére.

Úgy döntöttünk, hogy a gyártó mellett döntünk a csúszómechanizmusok jobb tartóssága miatt. A fejlesztők speciális acélt használnak, hogy a rendszer hordói és rései kifutás nélkül működjenek. A zárak felületét lúgos cink bevonattal is ellátják, ami még jobban védi a fémet a korróziótól. Mindez, alacsonyabb árral kombinálva, a márkás termékeket és magát a gyártót teszi a legjobbá.

Előnyök

 • A PVC szerelvények alkalmasak fa ablakok felszerelésére;
 • a minták gyakran láthatók a kereskedelmi vásárokon;
 • viszonylag alacsony költséggel;
 • sok forgalmazó van Oroszországban.

Hátrányok

 • fokozatosan csavarja ki az alsó zsanér állítócsavarját – figyelni kell;
 • nem a legmegbízhatóbb mikroliftek és zárak.

VORNE

Értékelés: 4.2

VORNE.webp

A Worne gyártó, amely az építőipari piacon műanyag és fa ablakok számára kínál vasalatokat, befejezi ezt a felülvizsgálatot. A márkás termékek az orosz Gosstandart által tanúsítottak és nemzetközi minőségi tanúsítványokkal rendelkeznek. A gyártó kínálatában megtalálhatók a billenő- és forgószárnyakhoz, valamint a tolószárnyakhoz való megoldások is. 7 pontos, többpontos zárszerkezettel rendelkezik, így a helyiség biztonságos és védett az illetéktelen behatolás ellen. Minden szerelvénytípus rendelkezik betörésgátló szegecsekkel.

Amint azt a kézművesek véleménye mutatja, a Vorne hardver csak két esetben telepíthető. Az első – az értékesítés előtti felújítás során. Lehetővé teszi, hogy a műanyag ablakokkal kényelmet teremtsen, és növeli otthona értékét a másodlagos piacon. A második, amikor az építtető felépíti a házat. A gyártó termékeinek fő előnye a megfizethető ár, amelyet a márkanevek sem tudnak felülmúlni. Egyes szerelők azért választják ezeket a szerelvényeket otthonuk számára, mert mindent maguk állíthatnak és állíthatnak be, anélkül, hogy más cégeket kellene hívniuk.

Előnyök

 • ISO 9000-2001 tanúsítás;
 • könnyen beállítható;
 • megfizethető;
 • a gyártó szerint a nyitási élettartam 25000 ciklus.

Hátrányok

 • néhányan észreveszik a vékonyabb fémet;
 • idővel ellenreakció jelenik meg;
 • a konzolok sziluminból készülnek;
 • a működtetés távolsága megszűnik.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: