9 legjobb tűzgátló ajtó gyártó

Továbbra is magas az épülettüzek halálos áldozatainak száma. Ezt az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának statisztikái is megerősítik. Ezért van az, hogy a tűzgátló ajtók egyre keresettebbek az építőipari piacon. E szerkezetek elsődleges feladata a tűz és a füst terjedésének megakadályozása. A tűzgátló ajtók ma már nem luxus, hanem létfontosságú szükséglet a zsúfolt helyeken. A termékeknek meg kell felelniük a nemzeti szabványoknak, alátámasztó minőségi tanúsítványokkal. hogy ne csak egy szép és divatos, de hatékony és megbízható ajtót válasszon, akkor hallgassa meg szakértőink ajánlásait.

Javaslatok a tűzvédelmi ajtó kiválasztásához

Típusok. A jogszabályi keretrendszer minden tűzgátló ajtót több típusba sorol. Eltérnek egymástól a tűzállóság és a füstzárósági határértékek tekintetében. Ezeket az adatokat a jelölés kódolja.

 1. a levélrész a védelem típusára vonatkozó információkat tartalmaz. Az épségveszteséget E-vel, a hőszigetelés elvesztését I-vel, a füstveszteséget és a füstállóságot S-sel jelöljük.
 2. A jelölésben szereplő számozás az adott negatív hatással szembeni ellenállási időt jelzi.
 3. Egy E60/I30/S15 jelzésű ajtó például 60 percig sértetlen marad, a hőszigetelés 30 percig marad hatékony, a gáz és a füst pedig 15 percig nem hatol be.

építés.A gyártók számos különböző konstrukciójú tűzgátló ajtót gyártanak. A választás az építési helyzettől és a vevő preferenciáitól függ. Elérhető a piacon:

 1. vak és üvegezett modellek;
 2. Egy- és kétszárnyú ajtók;
 3. képkockák küszöbértékkel és küszöbérték nélkül;
 4. bal és jobb oldali változat.

Anyagok. A gyártók többféle anyagot használnak a tűzgátló ajtókhoz.

 1. A fém modellek leggyakrabban acélból vagy alumíniumból készülnek. Néha a burkolat tetőhorganyzással készül.
 2. Az üvegszálas ajtók nagyon ellenállóak a nyílt tűzzel szemben, de a keret erős acél megerősítésből készült, hőálló festékkel bevonva.
 3. Egyes fafajták tűzvédelmi tulajdonságokkal is rendelkeznek. A gyártók azonban csak speciális impregnálással érnek el magas tűzállósági jellemzőket.

A keret.A tűzálló ajtóegységekben az ajtókeretek háromféle változatát alkalmazzák.

 1. A szögletes kialakítást az egyszerűség és a sokoldalú szerelhetőség jellemzi. A lemezszalagok a külső oldalhoz vannak rögzítve. Ez a legnépszerűbb opció az orosz piacon.
 2. A belső vagy végkeretek az ajtónyílásba vannak szerelve, boltívek használata nélkül. A bejárat vagy a szomszédos felületek előmunkáltak.
 3. A végkeretet az egyik oldalon túlnyúlással szerelik fel. A rések és hézagok a belső és külső burkolatok mögött rejtőznek. A legdivatosabbnak és legszebbnek tartott ajtók drágák is.

Felmérésünk bemutatja a 9 legjobb tűzgátló ajtógyártót. Termékeik széles körben elérhetők az orosz kereskedelmi hálózatban. A szakértői közösség és a fogyasztók visszajelzéseit figyelembe vették a helyek kijelölésekor.

A legjobb tűzgátló ajtó gyártók értékelése

Jelöléshelygyártóértékelés
A legjobb tűzgátló ajtó gyártók értékelése1StroyKomplektServis5.0
2Torex4.9
3StroyStalInvest4.8
4Impulzus4.7
5

ROFILDOORS

4.6
6avo4.5
7Titan4.4
8Promet4.3
9Észak4.2

StroyKomplektServis

Értékelés: 5.0

StroyKomplektServis

Az orosz StroyKomplektServis vállalat ajtók széles választékát gyártja. A moszkvai gyártónak saját üzeme van az oroszországi Sztrojsztalinvesztben. Electrostal. 2007 óta a vállalat sikeresen fejlődött, növelve a modellkínálatot és az értékesítési volument. Különösen népszerű az oroszok körében a tűzálló és fém ajtók, bejárati és belső csoportok. Az ajtókon kívül a vállalat modern kiegészítőket is forgalmaz. A szakértők a márkának a pálmát adták értékelésünkben a vásárlókhoz való egyéni hozzáállásért, a széles színpalettáért, az elfogadható árakért.

A hazai fogyasztók értékelik a StroyKomplektServis termékek megbízhatóságát, tűzvédelmét és megfizethetőségét. A gyártó hátrányai közé tartozik a hivatalos weboldalon található hiányos információ.

Előnyök

 • magas minőség;
 • maximális védelem;
 • megfizethető árak;
 • széles színválaszték.

Hátrányok

 • Kevés információ a hivatalos honlapon.

Torex

Értékelés: 4.9

TOREX

A Torex szaratovi fém ajtógyár negyed évszázada örvendezteti meg felhasználóit magas minőséggel és megfizethető árral. 2014-ben a vállalat elnyerte a “Brand №1 Oroszországban” címet (bejárati ajtó jelölés). Két év után megkapta az arany minősítést az “All-Russian Brand (III Millennium)” nemzetközi díj szakértőitől. XXI. századi minőségjelzés. A gyártónak sikerült magas eredményeket elérnie a gyártási helyszín robotizált berendezéseinek és a többlépcsős minőségellenőrzésnek köszönhetően. A márka ezüstérmet kapott a rangsorunkban.

A felhasználók dicsérik a Torex tűzgátló ajtókat a minőségi kivitelezés és a kiváló szigetelés miatt. A hátrányok közé tartozik a piszkos felület és a zárszerkezettel kapcsolatos problémák.

Előnyök

 • magas minőség;
 • robotizált gyártás;
 • megfizethető árak;
 • gyári vezérlés.

Hátrányok

 • piszkos felület;
 • zárproblémák.

StroyStalInvest

Értékelés: 4.8

STROYSTALINVEST

A hazai StroyStalInvest cég nagy biztonságú tűzgátló ajtók gyártására specializálódott. Az innovatív technológia lehetővé teszi a gyártó számára, hogy ne csak szabványos termékeket állítson elő, hanem egyedi megrendeléseket is teljesítsen. A szakértők elégedettek a pánik kijárati ajtók kínálatával. A készüléket olyan nyilvános helyeken történő telepítésre tervezték, ahol nagy tömegek vannak jelen. Ennek az ajtónak az az előnye, hogy belülről rendkívül könnyen nyitható. Szükség esetén még egy gyermek is ki tudja nyitni a tömör vásznat.

A márka a gyönyörű megjelenés és a hatékony tűzvédelem tekintetében az első három helyen áll a minősítésünkben. De az ár gyakran indokolatlanul emelkedik a rendelési folyamat során.

Előnyök

 • minőségi anyagok;
 • megbízható nyitási mechanizmusok;
 • gyors telepítés;
 • stílusos design.

Hátrányok

 • a megrendelés teljesítésekor az ár emelkedhet.

impulzus

Értékelés: 4.7

PULSE

A Pulse alapításakor (1995) csak néhány alkalmazottat foglalkoztatott. Aligha hitte bárki, hogy 2 évvel később a márka a legnagyobb tűzgátló ajtószállítóvá válik. 1998-ban a vállalat megnyitotta saját gyártóüzemét, ahol tűzvédelmi szekrényeket gyártottak. A Tula régióban található üzem a legmodernebb berendezésekkel van felszerelve, amelyek lehetővé teszik a nem szabványos méretű ajtók gyártását. A szakértők a márkát megfizethető árai és jó minősége miatt vették fel a minősítésünkbe.

A márka nem tudott magasabb pozíciót elfoglalni a pontatlan költséginformációk miatt. Ezért sok negatív válasz utal az összeg jelentős növekedésére az ellenőr látogatása után.

Előnyök

 • modern felszerelés;
 • nem szabványos ajtók gyártása;
 • vonzó megjelenés;
 • minőségi anyagok.

Hátrányok

 • magas ár.

ROFILDOORS

Értékelés: 4.6

PROFILDOORS

Az orosz PROFILDOORS céget 2002-ben alapították, első termékei bútorszerelvények voltak. 2 év alatt a vállalat elsajátította az ajtók gyártását. a szakértők megjegyezték, hogy a modern európai berendezések, amelyek gyorsan elfoglalták a helyüket a hazai piacon. A legújabb technológiát és minőségi anyagokat használnak az ajtószerkezetek létrehozásához. Exkluzív kivitel és széles termékválaszték teszi a márkát a rangsorunkba.

Sok lakástulajdonos értékeli a PROFILDOORS tűzálló ajtók tulajdonságait. Dicsérik a stílusos kialakítást, a kivitelek széles választékát, a kedvező árképzést stb. Az ajtópanelek hátránya a mechanikai ütésekkel szembeni gyenge ellenállás.

Előnyök

 • megfizethető ár;
 • a legújabb technológia;
 • kiváló minőségű anyagok;
 • gazdag választék.

hátrányok

 • Alacsony mechanikai nyomásállóság.

avo

Értékelés: 4.5

</div><p>AVO” src=”/wp-content/uploads/2023/03/1016666194671-529-.jpg” title=”<br />AVO”></p><p>A vállalat ajtói különböző ügyfélkategóriák körében népszerűek <br />avo. A márka termelési telephelyei Nyizsnyij Novgorodban, Moszkvában és Rjazanyban működnek. A gyártó katalógusa gazdag kínálatot tartalmaz, különösen jól reprezentált beltéri ajtókkal. Munkatársaink betartják a GOST követelményeit, és minden termék rendelkezik megfelelőségi tanúsítvánnyal. A tűzálló ajtók hatékonyan megakadályozzák a tűz terjedését, lehetővé téve az emberek számára, hogy időben kimeneküljenek az épületből. A márka fogyasztói között magánszemélyek, valamint bevásárlóközpontok, éttermek és szállodák képviselői egyaránt megtalálhatók.</p><p>A márkát a szakértők a TOP 6-os rangsorunkba sorolták jó minőségéért és megfizethető áráért. Hátránya a színek szűkös választéka.</p><h4>Előnyök</h4><ul><li>megfelelő ár;</li><li>minőségi termelés;</li><li>gyönyörű megjelenés;</li><li>tartósság.</li></ul><h4>Hátrányok</h4><ul><li>nem természetes anyagok</li><li>szerény színösszeállítás.</li></ul><h3>Titan</h3><p>Értékelés: 4.4</p><div style=TITAN

Az orosz Titan Doors Ltd. vállalatot a védelmi üzemek alkalmazottai hozták létre. Egyedülálló technológiát vettünk alapul, amely biztosítja a szerkezeti merevséget és a fokozott biztonsági paramétereket. A Titan tűzálló ajtók akár egy órán keresztül is ellenállnak a tűznek. A gyártó egy- és kétszárnyú modelleket kínál, teljes és részleges üvegezéssel (hőszigeteléssel). Magas szintű hőszigetelést biztosít a bazalttábla. A szakértők dicsérték az ajtóegységek vízzáróságát, amely megakadályozza, hogy a szén-monoxid behatoljon a helyiségbe. A gyártás során tűzálló ajtószerelvényeket használnak.

A márka a magas árak miatt nem tudott magasabbra emelkedni a minősítésünkben, ahogy a felhasználók a visszajelzéseikben panaszkodnak.

Előnyök

 • magas tűzállóság;
 • teljes szorítás;
 • minőségi hőszigetelés;
 • tűzálló szerelvények.

Hátrányok

 • magas árak.

Promet

Értékelés: 4.3

PROMET

Egy jelentős hazai ajtógyártó a Promet cég. A csoport három vállalatból áll, amelyek közül kettő Oroszországban, egy pedig Bulgáriában található. A márka 2001-ben kezdte meg működését fémszéfek gyártásával. A gyártó által szerzett tapasztalatok jól jöttek, amikor új termékek kifejlesztése kezdődött. A tűzálló ajtók megfelelnek az állami szabványoknak, amit a minőségi tanúsítványok is megerősítenek. 60 percig ellenállnak a nyílt tűznek. Az ajtószárnyak tűzálló szerelvényekkel vannak felszerelve (zárak, kilincsek, zsanérok, ajtócsukók). A szakértők figyelmet fordítanak a folyamatban lévő tesztekre, amelyek feltárják a termék gyengeségeit.

A felhasználók a Promet ajtókat megbízhatónak és kiváló minőségűnek tartják. Hátránya, hogy gyenge doboznak tekinthető.

Előnyök

 • lángállóság;
 • ellenálló festék;
 • alacsony súly
 • minőségi szerelvények.

Hiányosságok

 • gyenge keret.

Észak

Értékelés: 4.2

NORTH

Az orosz North cég egyedi termékeket gyárt. Tűzálló faajtókat fejleszt és gyárt. Cégünk 1993-ban alakult. A katalógusban különböző modellek szerepelnek, amelyek mindegyike tanúsítási teszteken esik át. A szakértők méltatták az egyesület mérnökeinek és tervezőinek innovatív munkáját, akik több mint 20 fejlesztést szabadalmaztattak. A különleges faipari technológia lehetővé teszi, hogy az ajtó akár egy órán keresztül is ellenálljon a nyílt tűznek. A márka hangszigetelése és megbízhatósága miatt szerepel a rangsorunkban.

a potenciális vásárlók bizonyos fokú bizalmatlanságot táplálnak a fából készült tűzgátló ajtókkal szemben, ami befolyásolta az északi ajtó végső helyezését a rangsorban.

Előnyök

 • innovatív technológia;
 • széles választék;
 • házon belüli fejlesztések;
 • jó hangszigetelés.

Hátrányok

 • A geometriai méretek változása hőmérsékletváltozásoknak való kitettség esetén.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: