A 12 legjobb mérőszalag

A kézművesek széles körében a legnépszerűbb mérőeszköz a mérőszalag. Ezt a kézreálló és kompakt terméket új épületek építésénél, rekonstrukció és javítás során, földmérési munkálatok során stb. használják. . A mérőszalag mérőszalag egy kompakt eszköz, amely egy testből és egy skálával ellátott rugalmas szalagból áll. A speciális klipsz lehetővé teszi egy személy számára a mérést. A piacon a hazai és a külföldi gyártók termékeinek széles választéka van jelen. A megfelelő modell kiválasztásakor a következő jellemzőket ajánljuk.

Hogyan válasszunk mérőszalagot

 1. Hosszúság. A felhasználónak először meg kell határoznia a mérőszalag maximális hosszát. Például az ablakszerelők vagy a lakatosok elégedettek a kompakt 2-3 m-es termékekkel. Másrészt a 30 méteres modelleket nagyobb építési projekteknél használják.
 2. A mágneses zár kényelmes megoldás. Biztonságosan rögzítik a szalag kezdőpontját acélfelületekhez, így a mérés önmagában is egyszerűvé válik.
 3. Anyag. A mérőszalag leggyakrabban acélból készül, amelyet aztán egy skálával és egy védőlemezzel vonnak be. Ha a jelölések világosak és durvák, akkor még rossz fényviszonyok között is lehet dolgozni.
 4. Megbízhatóság és tartósságmérőszalag nagymértékben függ a burkolat kivitelezésétől. A gumibetétes szerszámok nem félnek a leeséstől. Tompítják az ütközési energiát, miközben megőrzik a műanyag ház integritását.
 5. Funkcionalitás. A mérőszalagot hatékonyan lehet vezérelni a pattintókkal és a karokkal. Vásárláskor ellenőrizze, hogy a fékezőszerkezet biztonságosan tartja-e a szalagot, és hogy a fék elengedése után a szalag azonnal letekeredik-e.
 6. Súly és méretek.A kompakt és könnyű súly fontos paraméterek a gyakori mérőszerszámhasználatnál. A gyártók csuklópántot és övcsipeszt adnak hozzá a könnyű kezelhetőség érdekében.

Áttekintésünk a 12 legjobb mérőszalagot tartalmazza. Szakértői véleményen és a hazai felhasználók visszajelzésein alapuló értékelés.

Legjobb mérőszalag

Jelöléshelytermék neveár
A legjobb mérőszalag1FIT 17825129€
2MILWAUKEE mágnesszalag Premium 10 m2 063€
3STANLEY KÉZISZERSZÁMOK STANLEY FATMAX 8M2 012€
4MATRIX mágneses 31012240€
5ACHO MTS-8-252 379€
6Gross Doppelhaken, kétoldalas, 25 mm x 8 m841€
7Empire EM05MMT1 300€
8Stanley MAX 5m1 722€
A legjobb mérőszalagok több mint 10 méter hosszúak1STANLEY KÉZISZERSZÁMOK STANLEY FATMAX 30 M2 145€
2TOPEX 28C412409€
A legjobb mérőszalagok1Empire EM30MFG2 256€
2MATRIX 31226, 50 m x 12,5 mm1 910€

A legjobb mérőszalag

Egy kis mérőeszköz mindenhová magával vihető, ha kulcstartó mérőszalag formájában van. Fő előnyei a könnyűség, a tömörség és a hordozhatóság. A szakértőknek egy érdekes modell tetszett.

FIT 17825

Értékelés: 4.7

FIT 17825

Egy nagyon praktikus mérőeszköz, amely mindig kéznél lehet, a FIT 17825 kulcslyuk mérőszalag. A fogantyún lévő fémgyűrűnek köszönhetően kulcstartóval is használható. A burkolat belsejében egy 2 méteres, 8 mm széles acélszalag van elrejtve. Elengedhetetlen segítség azok számára, akiknek a munkája építéssel vagy javítással kapcsolatos. kis méretei ellenére a szerszám nem játékszer. A test gumibevonatú, és a termék zárókarral rendelkezik. A modell megérdemelten foglalja el az első helyet a minősítésünkben.

Sok felhasználó a kulcstartó mérőszalagot nélkülözhetetlen mérőeszköznek nevezi, amely mindig követi tulajdonosát. A hátránya, hogy csak egy milliméteres hiba van a leolvasott értékekben.

Előnyök

 • Kompakt és könnyű (80 g);
 • acélszalag;
 • alacsony ár
 • gumírozott burkolat.

Hátrányok

 • 1 mm-es mérési hiba.

A legjobb mérőszalag akár 10 méteres hosszúsággal

Lakások és házak felújításánál a mérőszalagok hossza akár 10 méter is lehet. Ebben a szegmensben számos minőségi modell létezik hasznos opciókkal. A következő mérőeszközöket értékelték.

MILWAUKEE mágnesszalag Premium 10m

Értékelés: 4.9

MILWAUKEE mágnesszalag Premium 10m

Professzionális mérőeszköz a MILWAUKEE Magnetic Tape Premium mérőszalag. Fel van szerelve egy 10 méteres, 27 mm széles mérőszalaggal. A könnyebb használat érdekében a skála a szalag mindkét oldalára nyomtatva van, és a fokozott kopásállóság érdekében az acélt csiszolt nejlonréteggel vonják be. A modell számos fejlesztést tartalmaz, amelyek célja a pontos és gyors mérések elvégzése. A hüvelykujjtámasz kényelmesen illeszkedik a kezébe, és a kompakt kampó megkönnyíti a skála jelölésének vizuális azonosítását. A gyártó átgondoltan alkalmazta az övcsipesz konstrukcióját is az övre történő rögzítéshez.

A felhasználók dicsérik a mérőszalagot az erős kettős mágneséért, amely a szalagcsipeszt szilárdan tapad az acélfelületekhez. A mérőszalagok egyetlen hátránya a magas ár.

Előnyök

 • kiváló minőségű kivitelezés;
 • kétoldalas skála;
 • a szalag kopásálló bevonata;
 • dupla mágnes a szalag elején.

Hátrányok

 • magas ár.

STANLEY KÉZISZERSZÁMOK STANLEY FATMAX 8M

Értékelés: 4.8

STANLEY KÉZISZERSZÁMOK STANLEY FATMAX 8M

A szakértők elismerik a STANLEY HAND TOOLS STANLEY FATMAX 8M mérőszalag magas gyártási minőségét. A mérőeszköz kényelmesen fekszik a közepes méretű kéz tenyerében. 32 mm széles acél szalagskála fényes, jól olvasható skálával, még rossz fényviszonyok között is. A gyártó ABS műanyagot és elasztomert használ a testhez. A szakértők szeretik a mérőszalag egyenes, 3 méteres hosszát. Bár van egy kis ív, a mérési sebesség jelentősen megnő. A kitekerés és a csavarás sima és csendes, a stopper szilárdan a helyén tartja a szíjat.

A professzionális építők elégedettek a kiváló minőségű konstrukcióval, az egyértelmű mérési skálával. A mérőszalag nyilvánvaló hátránya a felhasználók szerint a “nyelv” hatása a házra az ellenőrizetlen csavarás során.

Előnyök

 • minőségi összeszerelés;
 • praktikus házforma;
 • hosszú, egyenes kinyúlás;
 • megbízható stopper.

Hátrányok

 • a horog erős hatása a testre csavarodáskor.

MATRIX mágneses 31012

Score : 4.7

MATRIX mágneses 31012

Az egyszerű felépítés és a megfizethető ár a MATRIX Magnetic 31012 mérőszalagot a harmadik helyre helyezi a rangsorban. A szakértők az eszköz számos előnyét emelik ki. Az erős pont kiemelkedik, még a konkrét eséseknél sem sérül a ház. Fekete skála fehér alapon jól olvasható, az acélszalag hossza 7,5 m, szélessége 25 mm. a mérőszalag markolata mágneses ütközővel rendelkezik, amely biztos fogást biztosít az acélfelületeken. Az acél speciális bevonattal van bevonva, ami növeli a mérőszerszám élettartamát.

A felhasználók találtak néhány kisebb hátrányt, amelyek megakadályozták, hogy a mérőszalag legyőzze a vezetőket. A test nem rendelkezik gumipárnával, és a modell súlya meglehetősen nagy (0,342 kg).

Előnyök

 • tartósság;
 • mágneses dugó;
 • tisztességes ár;
 • fekete-fehér skála.

Hátrányok

 • ház gumipárna nélkül;
 • nagy súly.

BACHO MTS-8-25

Értékelés: 4.7

BACHO MTS-8-25

Nagy pontosságú mérőszalag BACHO MTS-8-25. a termék magas ára arra utal, hogy a terméket a szakembereknek szánják. A mérési távolság 8 m-re korlátozódik, az acélszalag szélessége 25 mm. A modell kompakt, ergonomikus házzal rendelkezik (100x40x85 mm), a csomag súlya 0,47 kg. A szakértők megjegyzik a speciális küszöbérték által biztosított könnyű kezelhetőséget. Segítségével a szalag széle szilárdan rögzíthető a mérendő tárgyhoz. A mérőszalag egy lépéssel a díj előtt áll meg.

Az építőipari szakemberek elégedettek a BACHO MTS-8-25 minőségével, könnyű használhatóságával. Csak a magas ár tarthatja vissza a potenciális vásárlókat a vásárlástól.

Előnyök

 • ergonomikus ház;
 • gumi testvédelem;
 • Kopásálló skála;
 • kampós nyelv.

Hátrányok

 • magas ár;
 • nagy súly.

Gross Doppelhaken, kétoldalas, 25 mm x 8 m

Értékelés: 4.6

Gross Doppelhaken

Stílusos formatervezésű mérőszalag Gross Doppelhaken a kínai gyártó által kínált Gross Doppelhaken. Kétoldalas skálával rendelkezik, amely akár 8 méteres távolságok mérését is lehetővé teszi. A 25 mm széles acélszalag nejlonbevonatú a maximális tartósság érdekében. A robusztus burkolat is büszkélkedhet. Alapja ABS műanyag, hőre lágyuló gumival mint védőpufferrel. Ezért még egy 1,5 méteres magasságból történő esés sem teszi a mérőszalagot rendellenessé. Nem az első háromban, mert a nagy súlya (0,5 kg), és egy széles szíj, hogy viselje az övcsipeszben.

A tulajdonosok megjegyzik a mérőszalag kétoldalas skáláját, két méteres egyenes hatótávolságát és lágy csavarását. A fékkel kapcsolatos problémák fél év után jelentkeznek.

Előnyök

 • kétoldalas skála;
 • a házon lévő gumi fogantyú;
 • elegáns megjelenés; szelíd görbület.

Hátrányok

 • nagy súly;
 • rövid élettartamú fék.

Empire EM05MMT

Értékelés: 4.5

Empire EM05MMT

Mindenféle sallang nélkül, az Empire EM05MMT mérőszalag. A modell négyzet alakú, de nem olyan kényelmes, mint a ranglista vezetői. A maximális mérési hossz 5 méterre van korlátozva, ami nem mindig elegendő, még lakásfelújítás esetén sem. A műanyag tok jól néz ki, de a gumiborítás határozottan hiányzik. A hasznos opciók közül a szakértők kiemelik a mágneses zárat és az automatikus leállítást. A szalag rugóacélból készült, kopásálló bevonat védi a mérőskálát a letekercselés és a csavarás során. Rövid hossza ellenére a szerszám súlya nagy (0,45 kg) és ára magas.

A felhasználók elégedettek az amerikai mérőszalag minőségével és tartósságával. De ezek a tulajdonságok nem elegendőek a rangsor megnyeréséhez.

Előnyök

 • minőségi összeszerelés;
 • mágneses fogás;
 • a strapabíró acélszalag bevonat;
 • Autostop.

Hátrányok

 • nagy súly;
 • magas ár.

Stanley MAX 5m

Értékelés: 4.4

Stanley MAX

Egy másik mérőszalag 5 méter hosszúságú mérőszalag teszi toplistánkat. Kompakt és könnyű, karabinerrel kényelmesen rögzíthető. A Stanley MAX alkalmas építők, dekoratőrök és szerelők számára. A gyártó ergonomikusan kialakított testet tervezett, hogy a szerszám kényelmesen illeszkedjen bármilyen méretű kézbe. Az acélszalag mindkét oldalán nagy számokkal ellátott skála található, amely megkönnyíti az olvasást. A levehető mágnes lehetővé teszi az acélszerkezetek egykezes mérését. A műanyag tok gumírozott borítással van ellátva, amely megvédi a készüléket, ha kemény felületre esik.

Modell zárja a rangsorunkat, t. . Sok felhasználó csalódott a termék tartósságában. A leggyakoribb panasz a heveder biztonságos rögzítése a kampóhoz.

Előnyök

 • kedvező ár
 • alacsony súly (0,28 kg);
 • kompakt méret;
 • kétrészes tok.

Hátrányok

 • rövid élettartam.

A legjobb mérőszalagok 10 méternél hosszabbak

Nagy épületek építése esetén egy 20-30 m hosszú mérőszalag segít a gyors és pontos mérésben. Fel kell szerelni őket hatékony olajmentesítési rendszerrel. A szakértők két modellt javasolnak.

STANLEY KÉZISZERSZÁMOK STANLEY FATMAX 30M

Értékelés: 4.9

STANLEY KÉZISZERSZÁMOK STANLEY FATMAX 30 M

STANLEY HAND TOOLS STANLEY FATMAX 30 m-es mérőszalag nagy építkezésekhez. Ez az amerikai termék keskeny (10 mm-es) szalaggal van felszerelve, ami a súlyt 1,3 kg-ra csökkenti. A rugalmas acélszalag végéhez egy dróthurok van erősítve, amely megkönnyíti a kiindulási ponthoz való rögzítést. Hatékony tekercselési mechanizmus a műanyag burkolatban a gyors tekercseléshez. A gumipárna párnázza a mérőszalagot véletlen esések vagy ütközések esetén. A szakértők dicsérték az illeszkedés és a kivitelezés minőségét, így ez az autó a rangsorunk első helyét foglalja el.

Az építők dicsérik a mérőszalagot pontossága, megbízhatósága és tartóssága miatt. A felhasználók legyőzik a mérőszalag magas árát.

Előnyök

 • gyors szalagtekercselés;
 • kétrészes test;
 • kopásálló bevonat a mérlegen;
 • jó összeszerelés.

hátrányok

 • magas ár.

TOPEX 28C412

Értékelés: 4.8

TOPEX 28C412

A TOPEX 28C412 kiváló egyensúlyt teremt a megfizethetőség, az alacsony súly (0,34 kg) és a hosszúság (20 méter) között. A lengyel mérőszerszám 12,5 mm széles acél mérőszalaggal van felszerelve; kompakt méreteinek köszönhetően a termék könnyen elfér egy nagy zsebben vagy kis táskában. A csuklóján is hordhatja, amelyhez egy speciális hurok is rendelkezésre áll. A műanyag ház nem rendelkezik gumiborítású védelemmel, ami a hátrányok közé sorolható. Véletlen leejtés esetén a mérőszalag könnyen megsérülhet. Ezért a szakértők a második helyet adták neki a rangsorban.

A felhasználók szeretik a hosszú szalagot, az alacsony súlyt, a kézi pántot. De a mágneses horog és a gumivédelem hiánya miatt a tulajdonosok a szerszám hátrányait okozzák.

Előnyök

 • könnyű súly;
 • kompakt méret;
 • megfizethető ár;
 • csuklópánt.

Hátrányok

 • A műanyag test nem rendelkezik védelemmel

A legjobb mérőszalagok

A professzionális földmérésnél a mérőszalag megbízható munkaeszköz. Nemcsak hosszabb (30-50 méter), hanem más a fogantyúja is. Íme néhány minőségi minta.

Empire EM30MFG

Értékelés: 4.9

Empire EM30MFG

Meglehetősen egyszerű és felhasználóbarát kialakítású Empire EM30MFG mérőszalaggal rendelkezik. a gyártó nyitott típusú burkolatot használt, amely tartós ABS műanyagból készült. A D-markolat kialakítása biztonságos fogást biztosít a szerszám kitekerése közben. A gumibetétek biztosítják a kényelmet a használat során, és védik a szerszámot a sérüléstől, ha leesik. 19 mm széles üvegszálas szalagot használtak, ami a 30 m-es termék súlyát 0,96 kg-ra csökkentette. Speciális összecsukható fogantyú a szalag feltekeréséhez. Rangsorunk élén.

A felhasználók nem panaszkodtak a mérőszalag gyártási minőségére és tartósságára. A modell 100%-ban megéri a ráfordított pénzt.

Előnyök

 • kétrészes burkolat;
 • kényelmes fogantyú;
 • alacsony súly;
 • minőségi összeszerelés.

Hátrányok

 • magas ár.

MATRIX 31226, 50 m x 12,5 mm

Score : 4.8

MATRIX 31226

A MATRIX 31226 kínai mérőszalag hasznos eszköz a földmérők számára. 50 méteres hosszúságig mérhető. 12,5 mm széles, vékony acélszalagot készít. Ezért van az, hogy a termék súlya kissé meghaladja az 1 kg-ot. A szalagot műanyag bevonat védi a korrózió ellen. A zárt burkolat tartós műanyagból készült, csak a D-markolat van gumiborítással ellátva. Az éles szélű hegy lehetővé teszi a mérőszalag földbe helyezését a nagy távolságok méréséhez.

A mérőszalaggal való munka során a felmérők nemcsak pozitív, hanem negatív pontokat is azonosítottak. A panaszok főként az összecsukható mechanizmus rövid élettartamára vonatkoznak. Ezért áll a rangsorban a második helyen.

Előnyök

 • zárt burkolat;
 • Tipp a földbe helyezéshez;
 • acélszalag;
 • korrózióvédelem.

Hátrányok

 • nincs gumibetét;
 • rövid élettartamú csavarási mechanizmus.
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: