A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

Ismerje meg az OSB-lapok 12 mm vastagságait 2500×1250 méretekkel, és más lemezméretek nagyon fontosak minden építők számára,. Gondosan meg kell ismernünk az OSB lapok standard mérlegét, és gondosan válassza ki a csavarokat, figyelembe véve az anyag termikus vezetőképességét. Külön fontos téma – megtanulni, hogyan lehet meghatározni, hogy mennyi OSP-lemezek egy csomagban.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

Főbb jellemzők

Az OSB-lapok leírásában a legfontosabb dolog 12 mm vastag – jelzi, hogy ez elég modern és praktikus anyag. Tulajdonságai alkalmasak építési célokra és bútorkészítmények kialakítására. Mivel a külső zsetonok hosszirányban vannak, és belül – nagyrészt párhuzamosan egymással párhuzamosan elérhetők:

 • Magas általános tűzhely;
 • növelje a dinamikus mechanikai terhelés ellenállását;
 • a statikus terhelésekkel kapcsolatos ellenállás növelése;
 • A tartósság optimális szintje normál üzemi körülmények között.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

De figyelembe kell venni az egyes verziók közötti különbséget, amelyet megvitatnak. Most fontos jellemezni az OSB szabványos méretét. Ez bizonyos félreértéseket felmerülhet, mivel az Orosz Föderációban még a gyártók is használják az EN 300: 2006 szabvány szerinti gyártókat. De nem minden olyan rossz – a normák az európai jogszabály figyelembe vették, és még veszik alapul a kialakulását a legtöbb friss hazai szabvány 2014. Végül létezik egy másik szabvány ágazat, ezúttal az Észak-Amerikában.

Mielőtt finomítaná a lemez paramétereit és tulajdonságait, megfelelnek a szabványnak, ezenkívül meg kell találnod, hogy kifejezetten a szabványt alkalmazzák. Az EU országaiban és az oroszorientált orosz iparban szokásos, hogy 2500×1250 mm-es OSB-listát készítsen. De az észak-amerikai gyártók, amilyen gyakran előfordulnak, “menj a saját utat” – van egy tipikus formátum 1220×2440.

Természetesen a gyárak az ügyfél igényeire összpontosítanak. A nem szabványos méretekkel rendelkező anyagot lehet szabadítani.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

Elég gyakran, a 3000-es és akár 3150 mm hosszúságú modellek a piacra kerülnek. De ez nem a határ – a leggyakoribb modern technológiai vonalak további frissítések nélkül 7000 mm hosszú lemezek előállítását biztosítják. Olyan termék, amely a legnagyobb, amelyen általános sorrendben alkalmazható. Ezért az adott értékű termékek kiválasztásának problémái nem fordulnak elő. Az egyetlen árnyalat a szélesség szinte soha nem változik, ezért túlságosan bővítenie kell a technológiai vonalakat.

Sokan függenek egy adott cégtől. Tehát 2800×1250 méretű megoldás (Kronospan). A legtöbb gyártó azonban még mindig egységes paraméterekkel rendelkezik. Tipikus OSB vastag, 12 mm vastag (a dimenziós szabványoktól függetlenül) a 0,23 kN-os terhelést vagy a hozzáférhetőbb egységekben 23 kg. Ez az OSB-3 termékekre vonatkozik.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A következő fontos paraméter az ilyen orientált lemezek súlya.

A 2,44×1,22 m értékkel az ilyen termék tömege 23,2 kg lesz. Ha a borítékot európai szabványon díszítették, a termék súlyossága 24,4 kg-ra nő. Mivel mindkét esetben egy csomagban 64 lapot tartalmaz, akkor tudva, hogy mennyi elem súlya van, nem nehéz kiszámítani, hogy az amerikai lemezek kötege 1485 kg-ot és az európai csomagot – 1560 kg. Más műszaki paraméterek a következők:

 • Sűrűség – 640-700 kg / 1 m3-ig (néha úgy gondolják, hogy 600 és 700 kg között);
 • A duzzadási index 10-22% (a mérést 24 órán keresztül áztatjuk);
 • Kiváló érzékelés a festékanyagok és a ragasztókeverékek;
 • A tűzvédelem a szinten nem rosszabb, mint a G4 (további feldolgozás nélkül);
 • a körmök és csavarok szilárdan történő tartására való képesség;
 • Hajlítási szilárdság különböző síkokban – 20 vagy 10 Newton per 1 kV. m;
 • alkalmasság különböző típusú kezelés (beleértve a fúrást és a vágást);
 • Hővezetőképesség – 0,15 W / mk.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

Hatály

Olyan területek, ahol az OSB-t használják, meglehetősen széles. Nagyrészt az anyag kategóriájától függenek. OSB-2 – viszonylag tartós termék. Azonban, amikor a nedvességet érintkezik, az ilyen termékek megsérülnek és gyorsan elveszítik az alapvető tulajdonságokat. A kimenet rendkívül egyszerű: hasonló termékek szükségesek a belső díszítéshez, amelyek tipikus páratartalmú paraméterekkel rendelkeznek.

Sokkal több és enyhén stabil OSB-3. Ez az anyag használható, ahol a páratartalom megnövekedett, de teljesen szabályozott. A gyártók egy része úgy véli, hogy az OSB-3 segítségével is meg lehet győzni még az épületek homlokzatát is. És ez igaz – csak alaposan meg kell gondolkodnia a szükséges védelmi intézkedésekre. Leggyakrabban egy ilyen cél, speciális impregnálások használata vagy védőfesték alkalmazása.

De még jobban alkalmazza az OSB-4-et. Hasonló anyag a legtartósabb. Ő is a víz expozícióra is. És továbbá nincs szükség megerősített védelemre. Az OSB-4 azonban drágább, és ezért ritkán használják.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

Az orientált lemezek kiváló hangelnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek. OSB-kályha használható:

 • a homlokzat fedelére;
 • A ház belsejében lévő falak összehangolása során;
 • A padlók és a mennyezetek összehangolására;
 • referenciafelületként;
 • a késés támogatása;
 • a műanyag burkolat alapjaként;
 • idegen gerenda kialakításához;
 • összecsukható zsaluzat készítése során;
 • Csomagolóanyagként a kis rakomány szállítására;
 • A nagyobb terhelések szállítására szolgáló dobozok előkészítéséhez;
 • A bútorgyártás folyamatában;
 • A teherautó testek padlóburkolása.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

Tippek a szereléshez

Az OSP telepítésének önnyomó hossza rendkívül egyszerű kiszámításra kerül. 12 mm lemezvastagság szükséges hozzá 40-45 mm az úgynevezett bejárat bejárat. A szarufákon a telepítési lépés 300 mm. A lemezek ízületein 150 mm-es lépést kell vezetnie. A Cornie vagy a Skate Skes telepítésekor a szerelési távolság 100 mm-es lesz, legalább 10 mm-es szerkezet széléből.

A munka előtt teljes körű munkahelyet kell előkészítenie. Ha van egy régi bevonat, akkor el kell távolítani. A következő lépés a falak állapotának felmérése. Bármilyen repedést és repedést meg kell jelölni és megmagyarázni.

A kezelt terület helyreállítása után egy bizonyos ideig kell maradni, hogy az anyag alaposan száraz legyen.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

Következő lépések:

 • A ládák felszerelése;
 • a fa védő gyógyszer impregnálása;
 • A hőszigetelő réteg felszerelése;
 • Akadályorientált lemezek.

A létrehozott állványok rendkívül szigorúan vannak felszerelve. Ha megszakítja ezt a követelményt, a külső felület hullámokkal borít. Ha komoly ürességet észlel, akkor problémás terekbe kerül. A táblák töredékei. A szigetelés elhelyezése a lumen megjelenésének megszüntetésére szolgál. Szükség szerint speciális rögzítőelemeket alkalmaznak a szigetelés maximális megbízható rögzítésére.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

Csak azt követően telepítheti a lemezeket. Szem előtt kell tartani, hogy van egy arcvonala, és meg kell néznie. A kezdeti lap a sarokból van rögzítve. Az alapítvány távolsága 10 mm. A pontosság a számítás az első elem által ellenőrzött hidraulikus vagy lézeres szinten, és a csavarok használhatók rögzítő termékek, a szerelési lépés 150 mm.

Az alsó sor kialtatása után csak a következő szintet is fel lehet szerelni. A kapcsolódó szakaszokat kezeljük, szerelve a terápia lemezeit, egyenes ízületeket képezve. A következő felületek díszítik és gyártják a végső felületet.

A közeli varratok bezárhatók a gittel. Mentse el, készítse el a keveréket, és alkalmazza a chipet és az eke ragasztót.

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

    A házaknak egy kicsit másnak kell lenniük. Vannak egy fa láda vagy egy fémprofil. A fém sokkal megbízhatóbb és vonzóbb. A zárók zárásához a kis értékű táblákat használják. A rack elválasztó távolsága legfeljebb 600 mm; mint amikor a homlokzaton dolgoznak, önzetlenséget használnak.

    A végső bevonat vonatkozik:

    • Színes lakk;
    • tiszta körömlakk;
    • Dekoratív vakolat;
    • Háttérkép fothesline alapon;
    • vinyl tapéta.

    A 12 mm-es OSB-lapok jellemzői

    Kamat cikk
    ( Még nincs értékelés )
    Ossza meg barátaival
    123
    Megjegyzés hozzáadása