A báránydióról

Nut-bárány – meglehetősen fajta rögzítőelem, amely bármit is felszerelhet további eszközök és mechanizmusok nélkül, azaz csak a kezek segítségével. Ez a metiz megkapta a nevét a “fül” jelenlétére, amelyben hasonlóság a bárányhornákkal. A kéz füleinek forgása lehetővé teszi, hogy késleltesse, vagy éppen ellenkezőleg, gyengíti a tartót. Az első Nut-bárányok a XX. Század elején Németországban szabadalmaztatottak, ezért a lekerekített fülekkel rendelkező kötőelemeket “németnek” nevezik. Hamarosan a hajlított acél bárányának technológiai módosított változata az Egyesült Államokban szabadalmaztatott volt. Külsőleg könnyű megkülönböztetni a négyzet fülét – ez az opció az “American” név volt.

A báránydióról

A báránydióról

Sajátosságok

A hack-bara maszkok mindkét meghatározott változatai ugyanolyan elterjedtek. De Ennek az evolúciónak az ilyen kézi kötőelem leállt: Új módosítások jelennek meg, de most más anyagokból.

A bárányanya fő műszaki jellemzője az önellátása. Természetesen lehetetlen használni, ha csavar vagy csap nélkül használható, de még ezek a hardverek is kiválaszthatók, hogy ne használják a kulcsot vagy a csavarhúzót. Például a hajtű hegeszthető, vagy a fej helyett hegeszthető, amely a téma vagy a rész felé halad. Csavarja sem rendelkeznie sem kulcsrakész fejjel vagy csavarhúzóval. Például a csavarokat a létesítményben használt fa termékek lekerekített feje és a speciális megáll, hogy lezuhant a fa, elfordulás elleni meghúzásakor kötőelemek.

A báránydióról

A báránydióról

Hut-bárány kombinálja és rögzíti a hardvert, és eszköz a telepítéshez. Az ilyen rögzítő szükségessége olyan esetekben merül fel, ahol gyorsan meg kell húzni vagy felszabadítani az eltávolítható rész rögzítőjét, ami nem a tartó struktúrák eleme. A kulcs vagy csavarhúzó kiválasztása kétségtelenül sok időt töltött volna be. Ugyanakkor, a funkcionális konszolidációért, egy kéz erőfeszítése további eszközök nélkül.

A báránydióról

Dimenziók

Mivel a GOST 3032-76 jelzi, a bárányanyákat az anyaggyártó anyagok és méretek jellemzik. A főparaméter, amelyen az összes többi attól függ, hogy a menetes lyuk átmérője. Megfelel a modern iparban elfogadott csavarok és diófélék szabványos méretének, valamint a címkézésnek.

Minimális szabvány méret M3. Ez azt jelenti, hogy a csavarmenet átmérője, amelyhez ilyen anyát fordíthat, 3 mm. A Nut-Barus számos további mérete így néz ki: M4, M5, M6, M8, M10, M12, M14, M16, M18, M20, M24.

A báránydióról

A báránydióról

Várható, hogy az anyák külső mérete ugyanabban a sorrendben növekszik. A legtöbb német típusú anya lyukak vannak a fülben. A lyukak célja nemcsak a melegségek megkönnyítése: egyes mesterek használják őket a metizáció rögzítéséhez egy bizonyos helyzetben vezetékkel. De gyakrabban egy kábel vagy kapron szál van kötve, hogy elkerülje a metizáció elvesztését.

A szál tekintetében a bárányanyák nagy és finom szálakkal rendelkező termékekre vannak osztva, amelynek lépését a metrika mérete határozza meg. Csak nagy szálak vannak kis méretű bárányok: M3, M4, M5, M6. M8 anyák, majd mindkét szálopcióval készülnek. Ezt a tényt a kötőelemek vásárlásakor figyelembe kell venni. Ha nincs tapasztalat a szál méretének meghatározásában, a frizrapin vagy a csavar, amelyhez az anyát bevonni kell, alkalmas lehet minta.

A báránydióról

Zárt típusú bárányanyák, amelyek korlátozzák a szegély hosszát, amelyhez ellenőrizni kell őket, sokkal kevesebbet értékesítenek. Az ilyen hardver méretei az M6-mal kezdődnek, nem kevesebb. Téma lépések Mi általában nem – a standard nagy szálat vágjuk.

A báránydióról

A báránydióról

Anyagok

Gépi bárányok különböző anyagokból készültek. A hagyományos fém rögzítők.

Kis statikus és dinamikus erőfeszítések miatt, amelyek az ilyen anyákkal végzett vegyületeknél működnek, a szénacél felhasználható a gyártásukhoz. Ezek az ötvözetek viszonylag tartósak, a költségek kicsiek, de van egy mínusz – korróziónak vannak kitéve. Ezenkívül nem mindig ilyen termékek megfelelnek az esztétikai követelményeknek. Gyakran megpróbálja lelassítani a korrózió megsemmisítését, az olajokkal impregnált bevonatokkal alkalmazzák őket. Emiatt az acél horganyzott termékek gyakoribbak, nemcsak sikeresen ellentétes a korróziós folyamatok, hanem egy meglehetősen bemutatható megjelenésűek is. A cink mellett más színesfémek is alkalmazhatók az acélcsomók bevonására: réz, nikkel, ón, ezüst és ötvözeteik.

A legtartósabb rozsdamentes acél hardver, azonban az erő és az esztétika kombinálása, magas költségeik vannak. De mivel az ilyen eltávolítható rögzítőelemeket soha nem használják meg, így a rozsdamentes acél használata meglehetősen indokolt.

A báránydióról

A báránydióról

A szerves polimerek egyedi tulajdonságai a speciális követelményeknek megfelelő rögzítőelemek előállítására szolgáltak, például a megnövekedett nedvességállósággal. A fürdőszobák elrendezéséhez kortárs kötőelem nem igényel nagyobb erőt, de a vízállóság kötelező. Ezért nem szükséges műanyag dió nélkül, amely a telepítés során nem igényel nagy erőfeszítést, egy kézzel szigorítva.

Széles használat szilárd műanyag bárányok acél maggal. Ezek a termékek különböző típusú felszerelést és készülékeket rögzítenek. Ezek relevánsak, ahol gyakran elfordulnak és lenyűgözik a kötőelemeket, de az erőfeszítést az anyagok dinamikus tulajdonságai korlátozzák.

A báránydióról

Alkalmazás

Amint már említettük, mindenütt találkozhatsz mindenütt, ahol nagy erőfeszítésekre van szükség, de gyakran fel kell szerelniük és szétszerelniük a fényterveket.

Így, Acéltermékeket használnak az üzemanyagszűrők néhány motorra történő telepítésére. Ez a szerkezeti elem gyakran változik.

Ezenkívül a hermetikus tartály termosz fedelein láthatóak. A burkolatoknak naponta többször kell megnyitniuk és bezárniuk, és károsítják a tömítő tömítést, amely szorosságot biztosít, az anyák túlzott szigorítása elfogadhatatlan.

Ez meghatározza az ilyen termékeket a nyílások, hermetikus ajtók vagy nyílások rögzítésére.

Bizonyos esetekben zárt rögzítőt használnak (Ha az anyák füle fémhurok formájában van csatlakoztatva). Az ilyen hardvernek nagyobb dekoratív komponense van, így alkalmazhatók néhány háztartási készülék javítására.

A báránydióról

Horganyzott és rozsdamentes bárány látható összecsukható fa szerkezetekben. Például a művészek tulajdonságainak vázlata vagy easeljei, állítható és összecsukható részek vannak. Lehetetlen elképzelni, hogy fényes hack-rudak nélkül.

A photochative, a színpadi világítás és a hangerősítők tervezései széles körben használják. Az ilyen berendezések felszerelése és beállítása nagyon gyakran szükséges, és nagyon kényelmetlen lenne veled erre a célra és csavarhúzóra.

A báránydióról

A báránydióról

Nagy diófélék a kézi beállításhoz, amely a Barashkovon alapuló fejlődésüket szerezte meg, megtalálható a modern irodai székek kialakításában.

Műanyag bárányt, acélból készült, zárt típusú magokkal vannak ellátva néhány mérési elektromos készülékek és rádióberendezések felszereléséhez. Itt lehetővé teszik, hogy megbízhatóan izolálják a rögzítőelemeket, megakadályozzák a rövidzárlat lehetőségét.

Mivel a használt lágy műanyag rögzítőelemek a víz és más vízvezetékberendezések telepítésekor már említettük. De tisztázni kell, hogy egy ilyen anyaggal lehetetlen bármilyen eszközt használni, mivel a kézzel való meghúzás során létrehozott erőfeszítés ebben az esetben elég elég.

A báránydióról

A báránydióról

A báránydióról

A következő videóban azt mondják, hogyan lehet báránytani anyát.

Kamat cikk
( Még nincs értékelés )
Ossza meg barátaival
123
Megjegyzés hozzáadása